Kontakt skolen

Dette kurset er laget for deg som vil bli kjent med reiselivsbransjen eller ser for deg en fremtid som reiseguide i Norge.

I løpet av året får du førstehåndskunnskap om Norge som turistdestinasjon.Studieturene legges til kjente turistmål. Du vil i tillegg lære deg en ny ferdighet: foto. Norge er fullt av lekre fotomotiver, fra nordlys og vinterkulde, til grønne fjorder og hvite strender.  Du vil få jobbe med reiselivs- og turistbedrifter, reise rundt i landet og få inspirasjon og kunnskap på veien. Ved utgangen av året kan du også bli en sertifisert Norgesguide.

Denne linjen passer for deg som vil bli kjent med Norge og norsk kultur- og reiseliv. Kurset kan gjøre deg kvalifisert til guiding både lokalt og nasjonalt, gjennom Guideforbundets godkjenningsordning

• Guiding
  • Språk
  • Historiefortelling
  • Fotografering
  • Reiseledelse

Les mer på skolens nettside

• Vi forventer at du deltar på det skolen legger opp til av undervisning og aktiviteter.
  • Vi for venter at du deltar i det sosiale livet på skolen

Hver dag starter med frokost i matsalen, med tente lys. Vi møtes i auditoriet for nyheter og kort informasjon om dagen. Hver dag etter middag har vi også valgfag som passer dine ønsker. Linjene viser hver fredag frem arbeidet de har gjort i uken som gikk. Vi har undervisning også lørdager. Dette er spennende dager der temaene går på kryss og tvers av linjefag, verden og livet.

Velg etter hjertet! Dette er to økter i uka som du kan bruke til «noe annet»
Vi velger valgfag to ganger i løpet av året, du får prøve minst fire av dem.

Aerobic

Dyktige instruktører fra et lokalt treningssenter tar deg med på en intensiv treningsøkt med gode øvelser, fengende musikk og avspenning under kyndig veilednig.

Arabisk

Har du lyst til å prøve et språk som snakkes av nesten 300 millioner mennesker? Få innsikt og lær deg nyttige begrep. Tenk å bestille en tekopp på arabisk når du er på studietur!

Årbok

Et sted der minnene blir bevart. Den skal skrives, det fotograferes, det samles og designes. Du får være med på hele denne prosessen!

Alt med ball er lov! Det er med variasjon og et vidt spekter av ballsporter som du kommer gjennom her i løpet av skoleåret. Vennskapelig konkurranser og hårete mål må du regne med.

Entreprenørskap

Fang en drøm og sett den ut i livet! Sammen med medelever lærer du hvordan du skal komme deg fra idé til en gryende bedrift.

Filmanalyse

Hvordan historien fortelles er ikke tilfeldig. Lydene, lysene, fargene som brukes og menneskene/typene som fremstilles. Alt dette er med på å fortelle en historie. Se masse film og lær kule knep!

Fix-it

Redesign, reparering, fiksing, strikke sy og male. Dette er et kreativt verksted

Friluftsliv

Tenk deg å komme ut i Hedmarks skoger, kjenne snøen knitre av kulde under beina. Tenne bål og spise sammen med gode venner. Kanskje rusler en elg forbi? Eller en dukkert i Mjøsa, frister det?

Politikk

Retrofoto

Rollespill/brettspill

Studiesirkel/ta opp igjen fag

Tegnekurs

Les om alle valgfagene på skolens nettside (arbfhs.no)

Bli med på et år fylt med engasjement og formidlingsglede! Som elev ved Arbeiderbevegelsens folkehøgskole er du viktig, og vi legger stor vekt på faglighet. Med gjensidig respekt og glede vil vi gjøre det vi kan for at du skal kunne nå dine drømmer. Sammen kan vi skape #dittbesteår

• Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)

Du kan trekke fra (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Våre fakturaer vil følge lånekassens utbetalinger.

Du vil trenge eget kamera, egen datamaskin og ellers tegne- og skrivesaker.

Backpacking Europa

Jeløy Folkehøyskole