Bli med i designerens fantastiske verden. Vi fyller dagene med spennende, kreative oppgaver, bedriftsbesøk, studieturer, samarbeid, selvstendighet, trygghet og litt galskap - Bli med!

Grafisk design hos oss er et spennende og variert år! Vi dypdykker i typografiens verden, boltrer oss med farger og komposisjoner, fonter og stiler. Gled deg til vi skal jobbe med visuell identitet! Det er da vi virkelig tar fatt i det som fyller hverdagen vår. Bli med på å utforme merkevarer og se hvordan reklamebransjen «hjelper» oss med å ta de valgene vi tar. Tenk bare på hvordan vi forholder oss til tekst og bilder. Bli med og finn ut hvordan du kan få frem ditt budskap!

Det beste av alt er at vi jobber praktisk, så gjennom hele året vil du få produkter å putte i din egen portefølje.

Kurs på Grafisk design:

Linja passer for deg som er nysgjerrig på grafisk design. Du har kanskje gått medier og kommunikasjon, kunst, design og arkitektur, eller lignende fag tidligere. Du liker å jobbe selvstendig og i team

Vi jobber hele tiden for å få til gode studieturer. Høsten 2017 dro vi til Berlin, men destinasjon kan endres fra år til år.

New York

Grafisk design og IT har de siste årene reist på felles tur til The Big Apple. Der har vi tidligere besøkt forskjellige som er relevant innen IT- og grafisk design-bransjen. Google, Brooklyn Media Center (inkubator), Dom & Tom (utviklingsfirma) Bowne Printers (trykkeri) er blant flere steder vi har vært. Foto, nettvideo og journalistikk blir fra 2018 med til New York.  Hvert år er litt annerledes og vi justerer turen ettersom hva som er mest spennende og mulig å få til. Soloppgang- og solnedgangsfotografering er også vanlig inventar, i tillegg til å utforske byen som aldri sover.

Marit Brandsnes

Lærer på linjen Grafisk deisgn

Epost: marit@arbfhs.no
Instagram: @grafiskdesignpaafr

Hver dag starter med frokost i matsalen, med tente lys. Vi møtes i auditoriet for nyheter og kort informasjon om dagen. Hver dag etter middag har vi også valgfag som passer dine ønsker. Linjene viser hver fredag frem arbeidet de har gjort i uken som gikk. Vi har undervisning også lørdager. Dette er spennende dager der temaene går på kryss og tvers av linjefag, verden og livet.

Velg etter hjertet! Dette er to økter i uka som du kan bruke til «noe annet»
Vi velger valgfag to ganger i løpet av året, du får prøve minst fire av dem.

Aerobic

Dyktige instruktører fra et lokalt treningssenter tar deg med på en intensiv treningsøkt med gode øvelser, fengende musikk og avspenning under kyndig veilednig.

Arabisk

Har du lyst til å prøve et språk som snakkes av nesten 300 millioner mennesker? Få innsikt og lær deg nyttige begrep. Tenk å bestille en tekopp på arabisk når du er på studietur!

Årbok

Et sted der minnene blir bevart. Den skal skrives, det fotograferes, det samles og designes. Du får være med på hele denne prosessen!

Alt med ball er lov! Det er med variasjon og et vidt spekter av ballsporter som du kommer gjennom her i løpet av skoleåret. Vennskapelig konkurranser og hårete mål må du regne med.

Entreprenørskap

Fang en drøm og sett den ut i livet! Sammen med medelever lærer du hvordan du skal komme deg fra idé til en gryende bedrift.

Filmanalyse

Hvordan historien fortelles er ikke tilfeldig. Lydene, lysene, fargene som brukes og menneskene/typene som fremstilles. Alt dette er med på å fortelle en historie. Se masse film og lær kule knep!

Fix-it

Redesign, reparering, fiksing, strikke sy og male. Dette er et kreativt verksted

Friluftsliv

Tenk deg å komme ut i Hedmarks skoger, kjenne snøen knitre av kulde under beina. Tenne bål og spise sammen med gode venner. Kanskje rusler en elg forbi? Eller en dukkert i Mjøsa, frister det?

Politikk

Retrofoto

Rollespill/brettspill

Studiesirkel/ta opp igjen fag

Tegnekurs

Les om alle valgfagene på skolens nettside (arbfhs.no)

Bli med på et år fylt med engasjement og formidlingsglede! Som elev ved Arbeiderbevegelsens folkehøgskole er du viktig, og vi legger stor vekt på faglighet. Med gjensidig respekt og glede vil vi gjøre det vi kan for at du skal kunne nå dine drømmer. Sammen kan vi skape #dittbesteår

• Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
  • Studietur: Berlin
  • Studietur: New York

Du kan trekke fra (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Våre fakturaer vil følge lånekassens utbetalinger.

• Et helt unikt letterpressverksted for arbeid med typografi og trykk
  • Printer
  • Folieplotter
  • Fotoskriver A3+ og plotter A1+
  • Tegnebrett
  • iPad pro til utprøving

Egen datamaskin med nødvendig programvare.
Vi hjelper deg med å ordne programvarene når du kommer på skolen
· Tegnesaker
· Vi anbefaler at alle elevene på grafisk design har eget kamera, helst et systemkamera
· Gyldig pass og reiseforsikring

Dette sier tidligere elever

Vi får prøve og feile i et kreativt og spennende miljø, i vårt eget tempo og med trygge rammer rundt oss.

Grafisk design - Japan

Bjerkely folkehøyskole

Tegneserie 2

Bjerkely folkehøyskole