Til hovedinnhold
Ledig plass

Hadeland folkehøgskole har en sterk relasjon til koreansk kultur. K-pop linjen vil inspirere deg som er interessert i K-pop, K-drama og K-wave.

Er du interessert i K-pop, K-drama og koreansk språk og kultur? Hos oss kan du dyrke denne lidenskapen et helt skoleår sammen med likesinnede i et fantastisk skolemiljø hvor danseglede, samarbeid og vennskap står i fokus. Et år hos oss danner også et godt grunnlag for studier i Korea.

Du som velger et år på K-pop Korean wave er både glad i å danse og å lære språk og kultur. Du ønsker å utvikle, utfordre og utfolde deg selv sammen med andre.

Dans. Hovedfokus vil være å øve inn danserutiner fra ulike jente- og guttegrupper. Vi dekker ulike stilarter, slik at du blir kjent med og utvikler ulike måter å bevege og uttrykke deg på. Skolen har klasserom både med speil og projektor. Det kan nevnes at for de som ønsker å jobbe med sang og stemmebruk, så har skolen eget valgfag i sangteknikk.

Mission. Gjennom skoleåret får dere ulike oppdrag hvor dere skal danne grupper og lære og koreografier på egenhånd, hvor temaet enten er forhåndsbestemt eller fritt. Her blir du utfordret spesielt på samarbeid, kommunikasjon og utholdenhet.

Opptreden. Du får mange muligheter til å opptre både på og utenfor skolen, og vi skal buske både i Oslo og Seoul i Korea.

Koreansk språk. Vi nærmer oss det koreanske språket blant annet gjennom K-drama, sangtekster og tradisjonell tavleundervisning. Du vil bli i stand til å både lese og skrive og holde enkle samtaler på koreansk. Koreansk kultur er nært knyttet til språket, men du vil også lære om koreansk kultur gjennom foredrag, hverdagen på linjen og lek og moro.

Du må være innstilt på å danse og lære koreansk språk og kultur. Vi er innom mange ulike dansestiler og vi forventer at du er villig til å lære deg alle stilene du blir presentert for.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Bli med på en uforglemmelige tur til Sør-Korea. Opplev både moderne og tradisjonell kultur fra innsiden og smak på alt det koreanske kjøkkenet har å by på. Vi besøker hovedstaden Seoul som byr på alt fra teknologi, shopping, mote, fornøyelsesparker, palass, samt mange steder du vil kjenne igjen fra ulike K-drama. Bli med på en reise til historiske steder, lær koreansk tradisjonell dans og musikk og erfar livet i et koreansk tempel fra innsiden.

Mina Johannesen Sannes

Linjelærer

Mina er født i 1995. Hun er utdannet ved Norges Dansehøyskole innen dans og pedagogikk med fordypning i jazz. Hun har erfaring både i dans og koreografi. Hun har 12 års erfaring innen rytmisk gymnastikk hvor hun ble norgesmester i 2014. Hun er også vinner av kpop dance competition 2014.

Jack Jaehyung Choe

Linjelærer

Jack er fra Sør-Korea og er født i 1979. Han er utdannet innen folkehelse og fysisk aktivitet. På slutten av 90tallet var han en del av en guttegruppe som holdt opptredener i Seoul og på statlig TV.

Epost: jackchoe@hafos.no

Jon Lennart Løbak

Linjelærer

Jon Lennart har vært hovedlærer på Taekwondo- Martial Art linja siden 2000. Han har trent Taekwondo siden 1989 og har 4. dan. Han har trent under tidligere landslagstrener Jan Terje Sletten og stormester Cho Woon Sup. Han er utdannet i koreansk språk og kultur, tysk, samt pedagogikk, og han har bodd i Sør-Korea i 1998-1999 og i 2013-2014. Jon Lennart er også utdannet Shiatsuterapeut.

Epost: jon@hafos.no

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG!
Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester, hvert valgfag varer i to timer.

Aikido og Kenjutsu

Aikido er en utfordrende, spennende, filosofisk, kompleks og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og østens filosofi. Kenjutsu er Japansk sverdkunst

Akupressur

Akupressur kalles også akupunktur uten nåler. Akupressur er en av de eldste behandlingsformer vi kjenner. Det å holde på eller trykke på spendte eller ømme steder på kroppen virker lindrende.

Ballspill

Vi kommer til å spille ulike former for kjente ballspill, som fotball, volleyball, basketball og innebandy.

Bueskyting

Bueskyting er en teknisk idrett, hvor du ikke behøver å være fysisk sterk for å kunne bli en dyktig bueskytter. Lær konsentrasjon, fokus og egendisiplin.

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi.

Dans

Vi kommer til å være innom jazzdans, lyrisk, hiphop og noen andre stiler. Fokus i dansetimene er å kunne jobbe med teknikk, samtidig som vi beveger oss og har det gøy.

Dans: K-Pop Dance

Ha det gøy samtidig som du lærer dansekoreografiene til kjente grupper i Korea. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk, eller ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Drømmearbeid

Gjennom å forstå drømmene våre, vil vi også lære oss selv bedre å kjenne. Sigmund Freud mente at drømmene er kongeveien til det ubevisste.

Frigjørende dans

Beveg deg til musikk. Vær fullt og helt deg selv, i bevegelser som er unik dine. Opplev at bevegelsene og dansen tar deg med, og oppdag nye sider ved deg selv.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som adspredelse. Du vil lære fletting i never, strikking, hekling og håndsøm i lær.

Keramikk

Lær grunnleggende leirforming og utforsk begrepet brukskunst. Du vil få anledning til å lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere leiren på.

Kor og konsert

Dette er et valgfag for deg som vil lære å synge sammen med flere. Vi vil synge flerstemt i ulike sjangere. Til jul vll vi lage en julekonsert og til våren setter vi sammen sanger til en mini-musikal.

Koreansk språk

For deg som vil lære det koreanske alfabetet og lese og skrive litt, samt beherske noe dagligtale for reiseformål. Det blir lagt vekt på riktig uttale mer enn det å være grammatisk korrekt.

Kosthold

Formålet med dette valgfaget er å gi en innføring i energigivende næringsstoffer, deres betydning for kroppen, og kroppens funksjoner. Vi skal også innom hvorfor vi serverer den maten vi gjør.

Kreativt møte

For deg som liker å tegne, male, skrive osv. men som synes det kan være ensomt å arbeide/skape alene, eller finne tid i en travel hverdag. Utforsk kunsteren i deg og kjenn gleden ved å skape.

Kunstglass

Lær grunnleggende teknikker i bearbeidelse av kaldglass og varmglass.

Meditasjon og kroppsbevissthet

Faget er for de som ønsker å bli bedre kjent med egen kropp, kjenne på stillheten og refleksjon.

Mellom solskinn og ruskevær

En samtalegruppe der vi inviterer til dialog, refleksjon og deling. Eksempler på tema kan være: Livsmestring, Hva er normalt? Kroppspress, Hva er det gode liv? Hva er bra nok? Hvordan endre vaner?

Sangteknikk

Sangteknikk og stemmebruk er et fag som gir deg mulighet til å bli bedre kjent med stemme, lyd og kroppen som instrument.

Shiatsu

Shiatsu betyr direkte oversatt fingertrykk, og er en japansk behandlingsform som har sine røtter i Anma, en tradisjonell japansk behandlingsform og i klassisk orientalsk medisin.

Styrketrening

Valgfaget inneholder en innføring i trening på treningssenter og i ulike treningsteknikker. Det vil også bli fokus på skadeforebygging.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? Vi formidler kontakt med Hadeland videregående hvor du kan gå opp som privatisk. Valgfagsøkta er lagt opp som selvstudium.

Taekwondo

Taekwondo er en koreansk kampkunst som tar i bruk hele kroppen, men som er særlig kjent for sine velutviklede og dynamiske fotteknikker.

Turn

I faget fokuseres det på styrketrening med kroppsvekt, samt nøye innlæring av svært effektive teknikker for å øke mobilitet og smidighet. Turn er overlegen de fleste idretter i å trene kroppskontroll.

Yin & Restituerende Yoga

Yin yoga har fokus på det stille, dype og restituerende (gjenoppbyggende). En kombinasjon av stillinger som har sin inspirasjon fra Taoistisk og Restorative yoga.

Vi er skolen der Øst møter Vest.

Er du fascinert av østlig filosofi og kultur? Ønsker du er perspektiv på verden og din egen hverdag? Kunne du tenke deg en variert skolehverdag? Vil du bruke et år på trening og bevisstgjøring? 

Linjer ved skolen

Fra kr 102 300,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på gangen
  • Studietur: Studietur Sør-Korea (K-pop Korean wave-linjen)
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 102 300,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 102 300,-
(10 230,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Vi gleder oss veldig til å begynne på folkehøgskole

12 av neste års elever deltok da Hadeland folkehøgskole arrangerte åpen dag og festival. – Gøy å bli kjent med skolen før vi skal starte ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Dans

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Dans

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Dans Idrett

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Dans: Jorden rundt

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

DANS - Forestillinger og danseglede

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Dans Styrke Livsstil

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Dans

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

HIPHOP - Urbane dansestiler - Let's groove

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Dans Forstudium

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Musikk, dans, drama, reise

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikal og dans

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Musikk og teater

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Teater

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Movement Culture

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

TURN (Sør-Afrika)

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

MUSIKAL - Dans, sang & teater

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Ten Sing Norway

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Folkemusikk og dans

Setesdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Kreativ Scene (USA)

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs30 t/ukeKristen

Musikal Trening Broadway

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt