Til hovedinnhold

Hadeland folkehøgskole har en sterk relasjon til koreansk kultur. K-pop linjen vil inspirere deg som er interessert i dans, K-pop, K-drama og K-wave.

Er du interessert i K-pop, K-drama og koreansk språk og kultur?

Hos oss kan du dyrke denne lidenskapen et helt skoleår sammen med likesinnede i et skolemiljø hvor danseglede, samarbeid og vennskap står i fokus. Et år hos oss danner også et godt grunnlag for studier i Korea.

Du som velger et år på K-pop Korean wave er både glad i å danse og å lære språk og kultur. Du ønsker å utvikle og utfordre deg selv sammen med andre.

Dans

Hovedfokus vil være å øve inn danserutiner fra ulike jente- og guttegrupper. Vi dekker ulike stilarter, slik at du blir kjent med og utvikler ulike måter å bevege og uttrykke deg på. Skolen har klasserom både med speil og projektor. 

Mission

Gjennom skoleåret får dere ulike oppdrag hvor dere skal danne grupper og lære koreografier på egenhånd, hvor temaet enten er forhåndsbestemt eller fritt. Her blir du utfordret spesielt på samarbeid, kommunikasjon og utholdenhet.

Opptreden

Det er en forutsetning at du liker å opptre foran andre, da en viktig del av opplegget er å vise fram det man har øvd på. Det blir busking i Oslo og Seoul. 

Koreansk språk

Vi nærmer oss det koreanske språket blant annet gjennom K-drama, sangtekster og tradisjonell tavleundervisning. Du vil bli i stand til å både lese og skrive og holde enkle samtaler på koreansk.

Koreansk kultur er nært knyttet til språket, men du vil også lære om koreansk kultur gjennom foredraghverdagen på linjen og lek og moro

Du må være forberedt på å pugge litt og gjøre lekser for å få framgang med språket.

Du må like å danse og lære koreansk språk og kultur. Vi forventer at du er villig til å lære deg alle dansestilene du blir presentert for. Du er skadefri og kan være fysisk aktiv uten hindringer.

Dette vil du lære

 • Å danse K-pop koreografier
 • Å snakke, lese og skrive på koreansk
 • Koreansk kultur
 • Koreanske leker og aktiviteter
 • Koreansk mat

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert for fagene på linja og at du deltar aktivt i undervisningen.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

Bli med på en uforglemmelige tur til Sør-Korea. Opplev både moderne og tradisjonell kultur fra innsiden og smak på alt det koreanske kjøkkenet har å by på. Vi besøker hovedstaden Seoul som byr på alt fra teknologi, shopping, mote, fornøyelsesparker, palass, samt mange steder du vil kjenne igjen fra ulike K-drama. Bli med på en reise til historiske steder, lær koreansk tradisjonell dans og musikk og erfar livet i et koreansk tempel fra innsiden. Gled deg til å "buske" i Seoul og på Jeju!

Jack Jaehyung Choe

Linjelærer for K-pop korean wave

Jack er fra Sør-Korea og er født i 1979. Han er utdannet innen folkehelse og fysisk aktivitet. På slutten av 90-tallet var han en del av en guttegruppe som holdt opptredener i Seoul og på statlig TV. På fritiden liker Jack å reise, lære om andre kulturer og lage koreansk mat. Som lærer elsker Jack å formidle koreansk kultur til elevene og setter danseglede i fokus som en del av undervisningen.

Epost: jackchoe@hafos.no

Jon Lennart Løbak

Inspektør / Timelærer på K-pop Korean Wave

Jon Lennart har tidligere undervist i Taekwondo-linja rundt 20 år, og blir nå hovedlærer på vår nye Korea-linje i tillegg til å være faglærer på K-pop linja. Han han utdannelse i koreansk språk og kultur, tysk og pedagogikk, og han har bodd i Sør-Korea i 1998-1999 og i 2013-2014. Jon Lennart er også utdannet Shiatsuterapeut.

Epost: jon@hafos.no

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG! Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester. Valgfagene varer fra 1 til 2 timer.

Ballspill

Vi spiller ulike former for kjente ballspill: stikkball, fotball, volleyball, basketball og innebandy. Vi legger vekt på lek og gleden i å spille på lag, med og mot andre.

Bueskyting

Lyst til å finne din indre Robin Hood? Bueskyting er en teknisk idrett for deg som vil forbedre konsentrasjon, fokus og disiplin. I valgfaget bruker vi Recurvebue (moderne langbue)som vi har på skolen

Bærekraft i praksis

Hva betyr begrepet bærekraft? Dette er valgfaget for deg som ønsker å lære om hvordan kan man ta gode bærekraftige valg gjennom ulike aktiviteter som bærplukking, reparere gamle plagg osv.

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Chi Kung blir også kalt dynamisk meditasjon.

Hatha Yoga

Valgfaget for deg som ønsker lære pusteteknikker og enkle meditasjonsøvelser. Her lærer du kroppspositurer (asana) som styrker kropp og balanse som forbedrer bevegelighet.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som fritidssyssel. Du vil lære å flette i never, sveipe, strikke, hekle og sy i lær.

Japansk

I denne klassen vil vi fokusere på samtaler med nyttige uttrykk til forskjellige temaer (restaurant, shopping ...). Fokus er på å snakke og lytte, enkle hilsener og nyttige setninger når du reiser.

Japansk kalligrafi

I denne klassen vil vi gjøre japansk kalligrafi. Skriv japanske tegn med pensel og blekk. Du vil lære noen grunnleggende teknikker, og du kan også fritt tegne favorittordene dine.

K-Pop Dans

Ha det gøy samtidig som du lærer orginale K-pop koreografier. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk eller som ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Keramikk

I dette valgfaget vil du lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere ulike leiretyper. Vi vil lage fat, kopper, skåler, skulpturer m.m.

Ki og Ken

Læren og kultivering av livskraft. Her får du trent opp din selvsikkerhet, fokus og reaksjonsevne. Finn din inspirerende kanal som veileder deg til hvordan du kan forstå din kropp, sinn og helse!

Kirie

I dette valgfaget lager vi bilder ved å skjære i svart og hvitt papir med kniv. Vi kan lage flotte dørskilt, familiebilder eller lage et bilde av en kjæreste, et idol eller et kjæledyr.

Koreansk språk

For nybegynnere som vil beherske grunnleggende dagligtale i ulike situasjoner, samt lære det koreanske alfabetet. Det blir vekt på å snakke mer enn det å lære grammatikk. Sammen med språkundervisninge

Koreansk tradisjonell fløyte

Vil du oppleve de magiske tonene fra Sogeum, en vakker bambusfløyte? Lær å spille dette koreanske tradisjonelle instrumentet gjennom praktisk undervisning og oppdag samtidig den koreanske kulturarven.

Kreativt møte

Lyst til å være kreativ sammen med andre? Her får du bestemme hva du vil holde på med. Enten om det er tegning, maling, strikking, skriving, videoredigering osv.

Kunstglass

Du vil lære hvordan man bearbeider glass, hvordan man skjærer, knekker, sliper, fuser og slumper. Eksempel på ting du kan lage er fat, skåler, telysfat, smykker, dekorative speil, svevepynt m.m.

Manga og tegning

Lyst til å lære å tegne manga eller utvikle ditt tegnetalent? I dette valgfaget går vi gjennom anatomi tegning som blir grunnlaget for å finne din tegnestil og deretter designe din egen manga figur!

Personlig økonomi

I dette faget skal vi blant annet gå igjennom følgende tema: Nettbank (betaling, kontotyper, avtalegiro, autogiro, budsjett, sparing), BSU, sparekonto, fastrente, fond, lån (kredittkort, billån, bolig

Sangruppa

Har du lyst til å synge? Her lærer du å kjenne stemmen gjennom lek og kroppsbevissthet, stemmeøvelser og sang. På juleavslutningen holder vi konsert for de andre elevene på skolen.

Selvforsvar, tøying og mobilitet

Dette valgfaget egner seg for alle som ønsker å bygge selvtillit, lære noen teknikker for å føle seg tryggere og som vil jobbe med stive muskler og ledd.

Skriveverksted

Ønsker du å sette ord på dine tanker, skape ditt eget univers, gi liv til en karakter, eller tegne vakre dikt med ord? Da er dette en gylden mulighet. Du får nyttige tips og et publikum å dele med .

Stressmestring og avspenning

I dette valgfaget får du muligheten til å lære deg enkle, men effektive teknikker og øvelser som roer ned sinnet, samt hjelper kroppen din til å være mer avslappet og samtidig sterkere.

Strikking og hekling

I dette valgfaget vil du lære det mest elementære innen strikking og hekling. Faget passer for både deg som ikke har prøvd før og for deg som har erfaring.

Styrketrening

Vi går gjennom det mest grunnleggende innen rå styrke - teknikk og skadeforebygging. Hovedfokus er markløft, knebøy, benkpress og skulderpress. Det er også rom for å styrke andre muskler ved behov.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? I valgfaget setter du av tid til lesing og skolen kan være behjelpelig hvis det trengs. Det gis permisjon for to lesedager og eksamen.

Tankevirus

Alle har vi rare tanker, men ikke alle av oss tror på dem. Vi lærer å identifisere de rare tankene og lærer å avsløre dem.

Thaimassasje

Valgfaget for deg som ønsker å lære om tradisjonell thaimassasje, også kjent som «Yoga massasje».

Velkommen til en frilynt folkehøgskole med spennende linjer, valgfag og studieturer til Asia og andre spennende steder. Et trygt og inkluderende miljø hvor læring, fellesskap og personlig utvikling står i fokus. Du blir en del av et raust miljø hvor du kan være deg selv og lære i ditt eget tempo.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 127 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Studietur til Sørkorea
 • Undervisningsmateriell
 • Reiseforsikring. Må være norsk statsborger, og bosatt i Norge
 • Studietur: Sør-Korea
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 127 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Tilleggskostnad for enkeltrom u/ dusj og WC: kr 400 pr mnd Tilleggskostnad for enkeltrom m/ dusj og WC: kr 600 pr mnd
  600,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 127 000,-
(12 700,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

dansesaler med speil og projektor

Dette utstyret må du stille med selv

 • Gode sko å danse i

Vi har ikke hatt elever med funksjonsnedsettelser.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Ann Helen Rød

Eg kom til skolen utan forventningar, og trudde aldri at eg kom til å kose meg så masse som eg har gjort. Timane var gøye og lærerike; og lærarane er hyggelige og har kvar elev i sitt fokus. Eg har fått mange nye venner, som vil vare for alltid!

Ann Helen Rød
Andrea Saursaunet

Dette året har vært det beste året jeg har hatt på en skole. Klassen var full av trivelige og morsomme personer. Jeg kom til linjen uten noen erfaring med dansing, noe som gjorde meg veldig nervøs og og usikker. Men, jeg kom meg gjennom og fullførte.

Andrea Saursaunet
Ida Veseth Teigland

Året på K-pop-linjen ved har gitt meg utrolig mye. Jeg har truffet mange herlige mennesker, fått delta på arrangementer jeg aldri ellers hadde fått vært med på, og utviklet mine personlige egenskaper. selvsikkerhet og det å være utadvendt.

Fra bloggen

- Vi gleder oss veldig til å begynne på folkehøgskole

12 av neste års elever deltok da Hadeland folkehøgskole arrangerte åpen dag og festival. – Gøy å bli kjent med skolen før vi skal starte ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

HIPHOP

Follo Folkehøgskole
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Dans – L.A & Hawaii

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs18 t/ukeKristen

Street og samtidsdans OSLO

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Dans

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Dans Forstudium

Trøndertun folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Dans Musikal

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs18 t/ukeKristen

DANS

Follo Folkehøgskole
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Dans Idrett

Sunnfjord Folkehøgskule
Helårskurs14 t/ukeKristen

Skuespill for Scene og Film

Danvik Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

TURN / troppsturn, tumbling, trampett

Stavern folkehøyskole
HelårskursKristen

Andreårselev - STIPP

Trøndertun folkehøgskole
Fullt
HelårskursFrilynt

Musikal Teater

Sunnfjord Folkehøgskule
Helårskurs14 t/ukeKristen