På Trøndertun Dans Forstudium er du en del av et stort dansekompani med dansere fra hele landet. Dans på timeplanen hele uka, hele året.

Et foreberedende studie for dansere som ønsker å søke høyere danseutdanning. Et intensivt studie for dansere som vil teste ut om en karriere innen dans er noe de vil satse videre på. Et intensivt studie for dansere som vil danse på full tid i et år for så å studere noe annet. Et år for deg som har scenisk dans som lidenskap.

Vi legger vekt på danseglede, teknisk og kreativt utvikling i et miljø der vi jobber for å gjøre hverandre gode. Lærerne jobber med deg for at du skal nå dine mål.

De siste fem årene har rundt 100 dansere gått videre til høyere danseutdanning etter Trøndertun.

Spesielt med Trøndertun er at forstudium i dans møter folkehøgskolens pedagogikk der fokus ligger på det hele mennesket. Her vurderer vi ikke etter karakterer, men tar utgangspunkt i den enkelte elev ståsted. Du lever i et miljø med 150 dansere og musikere fra hele landet der sosiale aktiviteter beriker livet som elev på skolen ved siden av arbeid med dansefag.

Dans på timeplanen hele uka. Klassisk ballett, jazzdans, samtidsdans,improvisasjon, komposisjon, innstudering av koreografi, yoga, hip hop, sangteknikk, ernæring og anatomi.

Vi drar jevnlig til Trondheim for å se forestillinger og er stadig involvert i kunstneriske arrangement i byen.

Skoler som holder audition på Trøndertun: Lipa, Bårdar, NSCD.

Gjestepedagoger/koreografer:

Siv Stormo-Gaustad, Vebjørn Sundby, Caroline Skjørshammer, Yaniv Cohen, Tine Aspaas, Camilla Spidsøe Cohen, Christopher Auroni, Jon Filip Fahlstrøm, Martha Standal m.fl.

Linjen passer for dansere som har bakgrunn innen et eller flere dansefag. Bakgrunn fra vgs danselinje, dans på kulturskole elles kveldsskole i dans/ballett er relevant. Nivåinndeling etter behov.

• Klassisk ballett
  • jazzdans
  • samtidsdans
  • yoga
  • improvisasjon
  • koreografi
  • hip hop og sang/musikal

For å kvalifiser til linja må du ha bakrgrunn innen ett eller flere dansefag. Motivasjon og evne til samarbeid er viktig.

Hvert år drar nesten hele skolen på studietur til New York og opplever metropolens mange fantastiske tilbud av konserter, danseforestillinger og teaterforestillinger. Får omvisning og klasser på verdenskjente musikk- og danseskoler. Tid blir det også til å rusle i Centar Park, gå gatelangs, shoppe og sitte på kafé. Turen er frivillig; de som ikke drar, får et fullverdig opplegg på Trøndertun.

Obligatorisk: Nei

Pris: 11 000

Varighet: 9 dager.

Hvert år reiser hele skolen på studietur til New York City. Oppholdet inneholder konserter, workshop med kjente artister, studio sessions, skolebesøk, danseforestillinger og danseklasser. Fra vår base på Manhattan får du også rikelig tid til å utforske verdensmetropolen på egen hånd og sammen med dine medelever.

Birgitte Kaufmann Olsen

Avdelingsleder Dans

Birgitte underviser i jazzdans og klassisk ballett. Utdannet danser og dansepedagog ved Kunsthøgskolen i Oslo. Etterutdanning fra Studio Harmonique og Paris Centre de Danse i Paris. Studieopphold i Los Angeles, New York, London, Havana og København. Etterutdanning i høyskolepedagogikk fra KHIO. Studerer Master i kunstfagdidaktikk og læreprofesjon ved NTNU. Praksisveileder i dans for KHIO.

Epost: birgitte@trondertun.no
Nettside
Instagram: @dansepilotene

Marit Laupstad Solberg

Dansepedagog

Underviser i klassisk, i tillegg til moderne/samtidsdans.

Epost: marit@trondertun.no

Gulbrandsen Liv Cathleen

Dansepedagog og rådgiver

Underviser i improvisasjon og komposisjon. Utdannet ved School For New Dance i Amsterdam og pedagogisk utdanning fra HINT. I tillegg Drama/Film/Teater fra HIST. Flere workshops utland. Danser/ koreograf og produsent. Co-produksjon med Teaterhuset Avant Garden. Prosjekt Move med forestillingen Foolish Fish. Engasjert av Trøndelag Teater og Olavsfestdagene som koreograf.

I tillegg er jeg rådgiver.

Epost: liv@trondertun.no

Gjestelærer

Gjestelærere

Mange kjente musikere og dansere er gjestelærere ved Trøndertun og rett som det er får vi besøk av internasjonale stjerner. På vår hjemmeside www.trondertun.no finner du omtale av noen av dem.

På vår hjemmeside www.trondertun.no finner du timeplan for de enkelte linjene.

• 1. september 2019: Skolestart
  • Uke 41: Høstferie
  • 16. november: Familiefest
  • 21. des. - 5. januar: Juleferie
  • Uke 8: Vinterferie
  • 4. - 14. april: Påskeferie
  • 21. mai: Avslutning

Trøndertuns musikklinjer har valgfag/fordypning i vårsemesteret. Det betyr at nesten hele timeplanen er satt av til linjefag, i tillegg til fellesfagene. Dans Forstudium har ikke valgfag da de gjennom vårsemesteret jobber med å lage danseforestilling og turné.

Valgfag avhengig av linje

Trøndertuns musikklinjer har valgfag i vårsemesteret. Dans Forstudium har ikke valgfag da linjen jobber med avslutningsforestilling og turné i denne perioden.

Trøndertun folkehøgskole er en av Norges mest anerkjente skoler innen rock, pop, jazz og dans.

• Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)

• 3 dansestudio, derav to med flytende gulv
  • Dansescene/black box
  • Yogamatter, yogabrikker, pledd