Til hovedinnhold
Ledig plass

På teaterlinjen får du utvikle deg som menneske og skuespiller. Du fordyper deg i tema, rolle, situasjon og tekst. Du får realisere egne prosjekter, og utfordre dine samarbeidsevner i et ensemble.

Forestill deg et år hvor du jobber med kroppen og stemmen din, fordi du har noe du vil fortelle! Du er samtidig helt avhengig av å se, lytte og samarbeide med andre. Fortellinger om livet, døden, havet og kjærligheten.

På linjen for teater får du utvikle deg som menneske og skuespiller. Her får du mulighet til fordypning i et tema, i en rolle, i en situasjon eller i en tekst. Linjen kan da dele seg og jobbe med flere mindre prosjekt. Studieprosjektperioden er din tid og din mulighet til å utforske det som pirrer nysgjerrigheten din. Produksjonsfasen utfordrer din samarbeidsevne og ensemblefølelse.
Teaterlinjen på Romerike Folkehøgskole har vært et begrep i norsk teater- og musikk-liv i over 50 år. Du får jobbe med kropp og stemme, og medvirke i store og små teaterforestillinger. Du får realisere egne prosjekter, og utfordre dine samarbeidsevner i et ensemble.

I første fase (grunntreningsperioden) jobber teaterelevene med:


Etter hvert står samarbeid med de andre linjene (lys, lyd, scenografi, kostyme/sminke) ved skolen sentralt.
Da jobber de 4 teaterklassene med ulike teaterforestillinger, enten mot store produksjoner med mange visninger, eller mot mindre studieprosjekter som vises internt. I studieprosjektfasene deler klassene seg i mindre grupper, og fordyper seg i ulike temaer og sjangere. Enkelte ganger er prosjektene helt elevstyrte, andre ganger blir klassen enig med lærer om valg av stykker. Studieprosjektperiodene er uansett din tid og din mulighet til å utforske det som pirrer nysgjerrigheten din.

I arbeidet med de store produksjonene samarbeides det tett med designklassene, som skal skape den visuelle rammen rundt forestillingene. Du skal kostymeres og sminkes, og du lærer å legge dine egne teatermasker. Du vil også få noe erfaring med produksjon av scenografien til stykket sammen med scenografiklassen.
Skolens ambisjon er at våre teaterelever skal få prøve ut mest mulig i et kort hektisk skoleår.
Det blir satt store krav til deg. Du må lære mye utenat, og prosjektene har ofte korte øvingsperioder. Men motiverte elever vil få mye igjen – dette er et knall seriøst og utroligmorsomt år for alle som elsker teater!

Velkommen til teaterlinjen på Romerike Folkehøgskole!

Det blir satt store krav til deg. Du må lære mye utenat, og prosjektene har ofte korte øvingsperioder. Dette er et seriøst og utrolig morsomt år for deg som elsker teater! Info: www.romerike.fhs.no

Dette vil du lære

Les mer på hjemmesiden vår www.romerike.fhs.no 

Våre forventninger til deg

Les mer på hjemmesiden vår www.romerike.fhs.no

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 døgn.

 

Hele året samler vi oss kunnskap og erfaring om kunstfagene, og når studieturen kommer, har elevene et skolert blikk og solid kulturforståelse.

Det sosiale er viktig på turen, med tid til å dyrke vennskap og glede.

Stockholm syder av tilbud, og fordi reisen er kort og rimelig, får våre elever tilbud om billetter til et vell av konserter og teater. Her kan alle gå på flere forestillinger/konserter daglig hvis de vil. Vi besøker Vasa-skipet, Junibacken, Livrustkammaren og Gamla Stan. Vi tar båten ut til Drotningholm slott og besøker verdens eldste barokkteater. Elevene velger selv hvilke forestillinger de ønsker å se før vi drar. Pengene elevene betaler for turen, går altså til kultur istedenfor dyr flyreise. Vi bor på Skeppsholmen midt i sentrum.

Reise og overnatting med frokost og kulturtilbud er inkludert i skolepengene. Lunsj og middag på turen må man betale selv. En tur for ungdom som vil ha det gøy samtidig som de får en tung, faglig fordypning. 

Dette lot seg ikke gjennomføre i 2020 og 2021, - men vi håper Sverige kan ta imot oss i 2022.  Men alt er med forbehold når det gjelder hvor studieturen går.

 

07:30 - 08:20 Frokost

08:30: Sang, opprop og Ord for Dagen

09:00-11:30 Linjefag 

11:30-12:30 lunsj

12:30 - 15:00 Linjefag

15:00-16:00 Middag

17:00 - 19:15  Valgfag

19:15- 20:00 Kveldsmat

20:00 - 22:30 Valgfag/aktiviteter/ Peiskveld

Internat-/ vasketime på tirsdager og fredager.

Møtetid etter lunsj på onsdager og peis/spleiskveld kl. 20.30.

Fredagsforum og kor på fredager.

Seminar på lørdagene.

Vi har 7 lærerstyrte og et stort antall elevstyrte valgfag/aktiviteter som foregår på ettermiddager, kvelder og i helgene. Her er det kun fantasien og tiden du har til rådighet som setter grenser for hva du deltar på.

Elevstyrte valgfag/aktiviteter

* teatersport * folkedans/jazzdans mm * lesesirkel dramatikk * politisk debatt * fotball * nattklubb på dagtid * sjakk * søndagsfilmen * volleyball * tegning/maling * kampsport * Impro

Lærerstyrte valgfag

Dans, styrke og bevegelighetstrening, kreativ skriving, høytlesing, jazzsang, redesign, strikking og hekling, instruktør for barne- og ungdomsteater, kammerkor, fotball, kom i form.

Alle linjene handler om musikk, teater og design. Her leves livet på ekte – og gjennom fortellinger ! Vi har tilbud til de som vil være utøvende på scenen, og de som vil jobbe kreativt, praktisk og teknisk. Romerike Folkehøgskole – stykkevis og helt!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 104 000,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
  • Bad på gangen
  • Studietur: STOCKHOLM - med forbehold om koronasituasjonen.
    • Reiseforsikring
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 104 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 104 000,-
(10 400,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Året på Romerike har virkelig vært med på å forme meg som person og det gav meg noen perspektiver i livet som åpnet mange dører. Noen av mine nærmeste venner er fremdeles folk jeg gikk sammen med her.

Fra bloggen

Fra Heimebane til folkehøgskole

– Jeg tror folkehøgskole passer for de aller fleste, sier skuespiller Emma Bones. Selv er hun midt i sitt år på Romerike folkehøgskole – og ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Skuespiller

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs42 t/ukeFrilynt

Skuespiller

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Drag - Kings, Queens og Queers

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Teater 2.klasse

Solbakken folkehøgskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Musikal West End

Fjordane folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Musikal Trening Broadway

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Nordiska Teaterskolan

Nordiska Folkhögskolan
Fullt
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Expression

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Musikal-Showtime

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Musikkteater

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs42 t/ukeFrilynt

Humor & Scene

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal Broadway

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt