Til hovedinnhold
Fullt

På teaterlinjen får du utvikle deg som menneske og skuespiller. Du fordyper deg i tema, rolle, situasjon og tekst. Du får realisere egne prosjekter, og utfordre dine samarbeidsevner i en ensemble.

Forestill deg et år hvor du jobber med kroppen og stemmen din, fordi du har noe du vil fortelle! Du er samtidig helt avhengig av å se, lytte og samarbeide med andre. Fortellinger om livet, døden, havet og kjærligheten.

På linjen for teater får du utvikle deg som menneske og skuespiller. Her får du mulighet til fordypning i et tema, i en rolle, i en situasjon eller i en tekst. Linjen kan da dele seg og jobbe med flere mindre prosjekt. Studieprosjektperioden er din tid og din mulighet til å utforske det som pirrer nysgjerrigheten din. Produksjonsfasen utfordrer din samarbeidsevne og ensemblefølelse.
Teaterlinjen på Romerike Folkehøgskole har vært et begrep i norsk teater- og musikk-liv i over 50 år. Du får jobbe med kropp og stemme, og medvirke i store og små teaterforestillinger. Du får realisere egne prosjekter, og utfordre dine samarbeidsevner i et ensemble.

I første fase (grunntreningsperioden) jobber teaterelevene med:


Etter hvert står samarbeid med de andre linjene (lys, lyd, scenografi, kostyme/sminke) ved skolen sentralt.
Da jobber de 4 teaterklassene med ulike teaterforestillinger, enten mot store produksjoner med mange visninger, eller mot mindre studieprosjekter som vises internt. I studieprosjektfasene deler klassene seg i mindre grupper, og fordyper seg i ulike temaer og sjangere. Enkelte ganger er prosjektene helt elevstyrte, andre ganger blir klassen enig med lærer om valg av stykker. Studieprosjektperiodene er uansett din tid og din mulighet til å utforske det som pirrer nysgjerrigheten din.

I arbeidet med de store produksjonene samarbeides det tett med designklassene, som skal skape den visuelle rammen rundt forestillingene. Du skal kostymeres og sminkes, og du lærer å legge dine egne teatermasker. Du vil også få noe erfaring med produksjon av scenografien til stykket sammen med scenografiklassen.
Skolens ambisjon er at våre teaterelever skal få prøve ut mest mulig i et kort hektisk skoleår.
Det blir satt store krav til deg. Du må lære mye utenat, og prosjektene har ofte korte øvingsperioder. Men motiverte elever vil få mye igjen – dette er et knall seriøst og utroligmorsomt år for alle som elsker teater!

Velkommen til teaterlinjen på Romerike Folkehøgskole!

Det blir satt store krav til deg. Du må lære mye utenat, og prosjektene har ofte korte øvingsperioder. Dette er et seriøst og utrolig morsomt år for deg som elsker teater!

Dette vil du lære

Les mer på hjemmesiden vår www.romerike.fhs.no 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 døgn.

 

Hele året samler vi oss kunnskap og erfaring om kunstfagene, og når studieturen kommer, har elevene et skolert blikk og solid kulturforståelse.

Det sosiale er viktig på turen, med tid til å dyrke vennskap og glede.

Stockholm syder av tilbud, og fordi reisen er kort og rimelig, får våre elever tilbud om billetter til et vell av konserter og teater. Her kan alle gå på flere forestillinger/konserter daglig hvis de vil. Vi besøker Vasa-skipet, Junibacken, Livrustkammaren og Gamla Stan. Vi tar båten ut til Drotningholm slott og besøker verdens eldste barokkteater. Elevene velger selv hvilke forestillinger de ønsker å se før vi drar. Pengene elevene betaler for turen, går altså til kultur istedenfor dyr flyreise. Vi bor på Skeppsholmen midt i sentrum.

Reise og overnatting med frokost og kulturtilbud er inkludert i skolepengene. Lunsj og middag på turen må man betale selv. En tur for ungdom som vil ha det gøy samtidig som de får en tung, faglig fordypning. 

 

07:30 - 08:20 Frokost

08:30: Sang, opprop og Ord for Dagen

09:00-11:15 Linjefag 

11:15-12:15 lunsj

12:15 - 15:00 Linjefag

15:00-16:00 Middag

17:00 - 19:15  Valgfag

19:15- 20:00 Kveldsmat

20:00 - 22:30 Valgfag/aktiviteter/ Peiskveld

Internat-/ vasketime på tirsdager.

Møtetid etter lunsj på onsdager og peiskveld kl. 20.30.

Fredagsforum og kor på fredager.

Seminar på lørdagene.

Vi har 7 lærerstyrte og et stort antall elevstyrte valgfag/aktiviteter som foregår på ettermiddager, kvelder og i helgene. Her er det kun fantasien og tiden du har til rådighet som setter grenser for hva du deltar på.

Elevstyrte valgfag/aktiviteter

* teatersport * dans * lesesirkel dramatikk * politisk debatt * fotball * aerobics * blogg * meditasjon og hvile * volleyball * hip-hop * Pod cast * kampsport * stand-up * Impro * åpen scene

Lærerstyrte valgfag

Vi kan tilby dans, pilates, yoga, samspill, jazzvokal, søm, redesign, strikking og hekling, instruktør for barne- og ungdomsteater, kammerkor, fotball og kom i form.

Alle linjene handler om musikk, teater og design. Her leves livet på ekte – og gjennom fortellinger ! Vi har tilbud til de som vil være utøvende på scenen, og de som vil jobbe kreativt, praktisk og teknisk. Romerike Folkehøgskole – stykkevis og helt!

Linjer ved skolen

Fra kr 96 000,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på gangen
  • Studietur: STOCKHOLM
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 96 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 96 000,-
(9 600,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Mer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Året på Romerike har virkelig vært med på å forme meg som person og det gav meg noen perspektiver i livet som åpnet mange dører. Noen av mine nærmeste venner er fremdeles folk jeg gikk sammen med her.

Fra bloggen

Fra Heimebane til folkehøgskole

– Jeg tror folkehøgskole passer for de aller fleste, sier skuespiller Emma Bones. Selv er hun midt i sitt år på Romerike folkehøgskole – og ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Skuespiller og Teater USA

Stavern folkehøyskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Musikal - Broadway

Seljord Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk, dans, drama, Los Angeles

Risøy Folkehøyskole
Fullt
HelårskursKristen

Skuespiller

Skiringssal folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Musikal Trening Broadway

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Musikal

Ringerike Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Filmskuespiller Hollywood

Nordmøre Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Skuespiller - film og teater

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Regi

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs42 t/ukeFrilynt

Nordiska Teaterskolan

Nordiska Folkhögskolan
Fullt
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Skuespill 2.klasse

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Stand Up & Revy

Ringerike Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs16 t/ukeFrilynt