Til hovedinnhold

På teaterlinjen får du utvikle deg som menneske og skuespiller. Du fordyper deg i tema, rolle, situasjon og tekst. Du får realisere egne prosjekter, og utfordre dine samarbeidsevner i et ensemble.

Forestill deg et år hvor du jobber med kroppen og stemmen din, fordi du har noe du vil fortelle! Du er samtidig helt avhengig av å se, lytte og samarbeide med andre. Fortellinger om livet, døden, havet og kjærligheten.

På linjen for teater får du utvikle deg som menneske og skuespiller. Her får du mulighet til fordypning i et tema, i en rolle, i en situasjon eller i en tekst. Linjen kan da dele seg og jobbe med flere mindre prosjekt. Studieprosjektperioden er din tid og din mulighet til å utforske det som pirrer nysgjerrigheten din. Produksjonsfasen utfordrer din samarbeidsevne og ensemblefølelse.
Teaterlinjen på Romerike Folkehøgskole har vært et begrep i norsk teater- og musikk-liv i over 50 år. Du får jobbe med kropp og stemme, og medvirke i store og små teaterforestillinger. Du får realisere egne prosjekter, og utfordre dine samarbeidsevner i et ensemble.

I første fase (grunntreningsperioden) jobber teaterelevene med:


Etter hvert står samarbeid med de andre linjene (lys, lyd, scenografi, kostyme/sminke) ved skolen sentralt.
Da jobber de 4 teaterklassene med ulike teaterforestillinger, enten mot store produksjoner med mange visninger, eller mot mindre studieprosjekter som vises internt. I studieprosjektfasene deler klassene seg i mindre grupper, og fordyper seg i ulike temaer og sjangere. Enkelte ganger er prosjektene helt elevstyrte, andre ganger blir klassen enig med lærer om valg av stykker. Studieprosjektperiodene er uansett din tid og din mulighet til å utforske det som pirrer nysgjerrigheten din.

I arbeidet med de store produksjonene samarbeides det tett med designklassene, som skal skape den visuelle rammen rundt forestillingene. Du skal kostymeres og sminkes, og du lærer å legge dine egne teatermasker. Du vil også få noe erfaring med produksjon av scenografien til stykket sammen med scenografiklassen.
Skolens ambisjon er at våre teaterelever skal få prøve ut mest mulig i et kort hektisk skoleår.
Det blir satt store krav til deg. Du må lære mye utenat, og prosjektene har ofte korte øvingsperioder. Men motiverte elever vil få mye igjen – dette er et knall seriøst og utroligmorsomt år for alle som elsker teater!

Velkommen til teaterlinjen på Romerike Folkehøgskole!

Det blir satt store krav til deg. Du må lære mye utenat, og prosjektene har ofte korte øvingsperioder. Dette er et seriøst og utrolig morsomt år for deg som elsker teater!

Dette vil du lære

Undervisningen ved teaterlinjen fokuserer på følgende elementer:

• Lek som innfallsvinkel for kreativt arbeid
• Dans og fysisk trening
• Stemmetrening
• Improvisasjonsteknikker
• Situasjonsforståelse og hendelsesforløp
• Tekstanalyse og -forståelse
• Praktisk arbeid fra ide til ferdig forestilling
• Arbeid med ulike teaterformer, sjangre og klassisk- og/eller moderne dramatikk

Våre forventninger til deg

Skolens ambisjon er at teaterelevene skal få prøve ut mest mulig i et kort og hektisk skoleår. Det vil bli satt store krav til deg. Du må lære å utvikle og huske mye tekst og teaterscener utenat, og prosjektene har ofte korte og intense innøvingsperioder. Men motiverte og dedikerte elever får mye igjen; dette er et seriøst, morsomt og personlig utviklende år i nært samarbeid med andre. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 døgn.

Hele året samler vi oss kunnskap og erfaring om kunstfagene, og når studieturen kommer, har elevene et skolert blikk og solid kulturforståelse.

Det sosiale er viktig på turen, med tid til å dyrke vennskap og glede.

Stockholm syder av tilbud, og fordi reisen er kort og rimelig, får våre elever tilbud om billetter til et vell av konserter og teater. Her kan alle gå på flere forestillinger/konserter daglig hvis de vil. Vi besøker Vasa-skipet, Junibacken, Livrustkammaren og Gamla Stan. Vi tar båten ut til Drotningholm slott og besøker verdens eldste barokkteater. Elevene velger selv hvilke forestillinger de ønsker å se før vi drar. Pengene elevene betaler for turen, går altså til kultur istedenfor dyr flyreise. Vi bor sentralt i Stockholm.

Reise og overnatting med frokost og kulturtilbud er inkludert i skolepengene. Lunsj og middag på turen må man betale selv. En tur for ungdom som vil ha det gøy samtidig som de får en tung, faglig fordypning. 

07:30 - 08:20 Frokost

08:30: Sang, opprop og "Ord for dagen"

09:00-11:30 Linjefag 

11:30-12:30 Lunsj

12:30 - 15:00 Linjefag

15:00-16:00 Middag

17:00 - 19:15  Valgfag

19:15- 20:00 Kveldsmat

20:00 - 22:30 Valgfag/aktiviteter/ Peiskveld

Internat-/ vasketime på tirsdager og fredager.

Møtetid etter lunsj på onsdager.

Fredagsforum og kor på fredager.

Seminar på lørdagene.

Peiskveld på søndager.

 • Skolestart 25. august 
 • Høstferie uke 40. 
 • Hjemreise til jul 19. desember 
 • Tilbake etter nyttår 6. januar.
 • Vinterferie i uke 8. 
 • Påskeferie 12. april - 22. april 
 • Avslutning 16. mai 
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har sju lærerstyrte og et stort antall elevstyrte valgfag/aktiviteter som foregår på ettermiddager, kvelder og i helgene. Her er det kun fantasien og tiden du har til rådighet som setter grenser for hva du deltar på.

Elevstyrte valgfag/aktiviteter

Teatersport, folkedans/jazzdans mm, politisk debatt, sjakk, søndagsfilmen, volleyball, tegning/maling, kampsport, impro, lesesirkel, yoga, mindfulness, og mye mer som elevene kan lære av hverandre.

Lærerstyrte valgfag

Dans, styrke og bevegelighetstrening, monologarbeid, impro, jazzvokal, redesign, strikking og hekling, bak og fres, instruktør for barne- og ungdomsteater, kammerkor, fotball, kom i form.

Alle linjene handler om musikk, teater og design. Her leves livet på ekte og gjennom fortellinger! Vi har tilbud til de som vil være utøvende på scenen, og de som vil jobbe kreativt, praktisk og teknisk. Mennesket først – alt det andre etterpå!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 112 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: STOCKHOLM
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 112 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 112 000,-
(11 200,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Vi har egne linjer som lager kostymer, setter lys, mixer lydkulisser og lager scenografi til forestillingene.  Alt som hører til en forestillingen finnes hos oss.

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Året på Romerike har virkelig vært med på å forme meg som person og det gav meg noen perspektiver i livet som åpnet mange dører. Noen av mine nærmeste venner er fremdeles folk jeg gikk sammen med her.

Fra bloggen

– Jeg har aldri vært lykkeligere enn det jeg har vært det året her

«Jeg kom inn på skolen, jeg takket ja, og jeg har aldri vært lykkeligere enn det jeg har vært dette året her», skriver Ella Seim ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikal Broadway

Seljord Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Revy og teater

Åsane folkehøgskole - Bergen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Teater, musikk og dans

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk, dans, drama, reise

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
HelårskursKristen

Nordiska Teaterskolan

Nordiska folkhögskolan
Venteliste
Helårskurs32 t/ukeFrilynt

Filmskuespiller

Solbakken folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Skuespill 2. klasse

Solbakken folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikkteater

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikal West End

Fjordane folkehøgskule
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Humor & Scene

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal Trening Broadway

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Skuespillerteknikk

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt