Til hovedinnhold
Fullt

Japan er kjent for sine spennende sushiretter, unike animefigurer, kule samuraier, kjente bilmerker... men hva annet?

Hos oss har du muligheten til å lære og oppleve forskjellige ting som om du skulle bodd i Japan i et helt år. Et år på JAPAN- Language and Culture danner et godt grunnlag for deg som ønsker å ta videre studier i Japan.

Dette vil du lære i løpet av skoleåret: 

Språk

Japansk sies å være et av de vanskeligste språkene i verden, men ville det ikke vært kult om du kunne bruke språket til å lese din favoritt manga eller se på anime uten undertekst, eller forstå sangtekster? Her vil du vil lære det grunnleggende nivået i japansk ved å snakke, lytte, lese og skrive. 

Kultur

Lurer du på hvordan japanerne forbereder seg til kulturelle høytider? Her vil du lære om spennende sesongfestivaler som hanami, matsuri, nyttårsfeiring og mye annet som er knyttet opp til den japanske kulturen. 

Tur

I reisetimen lærer du om det som kjennetegner hver region fra nord til sør, og det er som å reise over hele Japan. Fra Hokkaido til Okinawa er det svært forskjellige klima, natur og kulturer. Vi vil se nærmere på det fantastiske landskapet, sightseeingstedene og tradisjonelle festivaler i hver region.

Motto Nihon: Lær mer om Japan!

I «Motto Nihon!» (Lær mer om Japan!) vil du lære mer om tradisjonell kultur, moderne popkultur, historie, animasjon, mat, sport og japansk etikette. 

Hva venter du på? 

Opplev et spennende skoleår hos oss!

Klkk her for å søke nå!

Linjen passer for deg som har en interesse for japansk språk, kultur og samfunn. Det er viktig at du også er interessert i å lære språk. Linjen passer for nybegynnere og viderekommende.

Dette vil du lære

 • Å snakke, lytte, lese og skrive på japansk
 • Japansk kultur
 • Moderne popkultur
 • Japansk historie
 • Japansk mat

Våre forventninger til deg

At du er lærevillig og motivert for å legge ned en innsats for å tilegne deg kunnskap om det japanske språket og kulturen.

Yuki Smedsrud

Linjelærer for JAPAN - Language & Culture

Yuki er født og oppvokst i Japan. Hun har undervist i japansk for internasjonale studenter på Meguro Language Center i Tokyo i 22 år. Etter lang erfaring med undervisning er hun nå klar for å lære bort japansk til folkehøgskoleelever - og ikke minst formidle japansk kultur. På fritiden liker Yuki å bake kake, reise rundt og oppleve verden. 

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG! Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester. Hvert valgfag varer i to timer.

Aikido og Kenjutsu

Aikido er en utfordrende, spennende, filosofisk, kompleks og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og østens filosofi. Kenjutsu er Japansk sverdkunst

Akrobatikk

Timene vil hovedsakelig bestå av styrke, tøying og enkel akrobatikk. Vi starter enkelt, men kommer til å jobbe mot mer avanserte teknikker. Man trenger ingen tidligere erfaring.

Ballspill

Vi spiller ulike former for kjente ballspill: stikkball, fotball, volleyball, basketball og innebandy. Vi legger vekt på lek og gleden i å spille på lag, med og mot andre.

Bueskyting

Lyst til å finne din indre Robin Hood? Bueskyting er en teknisk idrett for deg som vil forbedre konsentrasjon, fokus og disiplin. I valgfaget bruker vi Recurvebue (moderne langbue)som vi har på skolen

Bærekraft i praksis

Hva betyr begrepet bærekraft? Dette er valgfaget for deg som ønsker å lære om hvordan kan man ta gode bærekraftige valg gjennom ulike aktiviteter som bærplukking, reparere gamle plagg osv.

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Chi Kung blir også kalt dynamisk meditasjon.

Hatha Yoga

Valgfaget for deg som ønsker lære pusteteknikker og enkle meditasjonsøvelser. Her lærer du kroppspositurer (asana) som styrker kropp og balanse som forbedrer bevegelighet.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som fritidssyssel. Du vil lære å flette i never, sveipe, strikke, hekle og sy i lær.

Japansk

Lyst til å lære å snakke og skrive på japansk? Da er dette valgfaget for deg! I skriftlig fokuserer vi på Hiragana og Katakana, mens i muntlig lærer dere nye ord og utrykk, samt øve korrekt uttale.

Japansk kalligrafi

Lær å skrive kanji (kinesiske tegn) med blekk og kost.

K-Pop Dans

Ha det gøy samtidig som du lærer orginale K-pop koreografier. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk eller som ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Keramikk

I dette valgfaget vil du lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere ulike leiretyper. Vi vil lage fat, kopper, skåler, skulpturer m.m.

Ki og Ken

Læren og kultivering av livskraft. Her får du trent opp din selvsikkerhet, fokus og reaksjonsevne. Finn din inspirerende kanal som veileder deg til hvordan du kan forstå din kropp, sinn og helse!

Koreansk språk

For deg som vil lære det koreanske alfabetet og lese og skrive litt, samt beherske noe dagligtale for reiseformål. Det blir lagt vekt på riktig uttale mer enn det å være grammatisk korrekt.

Kreativt møte

Lyst til å være kreativ sammen med andre? Her får du bestemme hva du vil holde på med. Enten om det er tegning, maling, strikking, skriving, videoredigering osv.

Kunstglass

Du vil lære hvordan man bearbeider glass, hvordan man skjærer, knekker, sliper, fuser og slumper. Eksempel på ting du kan lage er fat, skåler, telysfat, smykker, dekorative speil, svevepynt m.m.

Manga og tegning

Lyst til å lære å tegne manga eller utvikle ditt tegnetalent? I dette valgfaget går vi gjennom anatomi tegning som blir grunnlaget for å finne din tegnestil og deretter designe din egen manga figur!

Sangruppa

Har du lyst til å synge? Her lærer du å kjenne stemmen gjennom lek og kroppsbevissthet, stemmeøvelser og sang. På juleavslutningen holder vi konsert for de andre elevene på skolen.

Selvforsvar, tøying og mobilitet

Dette valgfaget egner seg for alle som ønsker å bygge selvtillit, lære noen teknikker for å føle seg tryggere og som vil jobbe med stive muskler og ledd.

Shiatsu

Shiatsu betyr direkte oversatt fingertrykk, og er en japansk behandlingsform som har sine røtter i Anma, en tradisjonell japansk behandlingsform og i klassisk orientalsk medisin.

Stressmestring og avspenning

I dette valgfaget får du muligheten til å lære deg enkle, men effektive teknikker og øvelser som roer ned sinnet, samt hjelper kroppen din til å være mer avslappet og samtidig sterkere.

Strikking og hekling

I dette valgfaget vil du lære det mest elementære innen strikking og hekling. Faget passer for både deg som ikke har prøvd før og for deg som har erfaring.

Styrketrening

Vi går gjennom det mest grunnleggende innen rå styrke - teknikk og skadeforebygging. Hovedfokus er markløft, knebøy, benkpress og skulderpress. Det er også rom for å styrke andre muskler ved behov.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? I valgfaget setter du av tid til lesing og skolen kan være behjelpelig hvis det trengs. Det gis permisjon for to lesedager og eksamen.

Taekwondo

En koreansk kampkunst som tar i bruk hele kroppen, men som er kjent for dynamiske fotteknikker. Treningsformen utvikler styrke, fleksibilitet og hurtighet samtidig som man lærer selvforsvar!

Tankevirus

Alle har vi rare tanker, men ikke alle av oss tror på dem. Vi lærer å identifisere de rare tankene og lærer å avsløre dem.

Thaimassasje

Valgfaget for deg som ønsker å lære om tradisjonell thaimassasje, også kjent som «Yoga massasje».

Velkommen til en frilynt folkehøgskole med spennende linjer, valgfag og studieturer til Asia og andre spennende steder. Et trygt og inkluderende miljø hvor læring, fellesskap og personlig utvikling står i fokus. Du blir en del av et raust miljø hvor du kan være deg selv og lære i ditt eget tempo.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 121 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Reiseforsikring. Må være norsk statsborger, og bosatt i Norge
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 121 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Tilleggskostnad for enkeltrom u/ dusj og WC: kr 400 pr mnd Tilleggskostnad for enkeltrom m/ dusj og WC: kr 600 pr mnd
  600,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 500,-
(12 150,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Vi har ikke hatt elever med funksjonsnedsettelser.

Mer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Se vlogger fra folkehøgskolelinjene

Hvordan ser en dag på en folkehøgskolelinje ut? Det er over 900 ulike linjer, så det varierer mye! Vi har fått elever på noen av ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Korean Wave-Language & Culture

Hadeland folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Norsk for minoritetsspråklige døve

Ål folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Midtens rike // Kina & Japan

Møre Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Norwegian - Culture/Adventure

Elverum folkehøgskule
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kina Korea Japan

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Norwegian Language and Culture

Agder Folkehøgskole
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Norsk for minoritetsspråklige døve

Ål folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Middelhavet, Spania - Italia - Hellas

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Backpack Japan

Namdals folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

NORWEGIAN: Language and Culture OSLO

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Internasjonal - Catch Norway

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen