Til hovedinnhold

Korean Wave-Language & Culture

Søk på linja

Hadeland folkehøgskole har en sterk relasjon til koreansk kultur. Denne linjen vil inspirere deg som er interessert i koreansk språk, historie, kultur og samfunn.

Er du interessert i koreansk språk, kultur og samfunn?

Vil du vite mer om landet som har fostret K-pop, K-drama og Taekwondo? Da er dette linjen for deg! Et år hos oss danner et godt grunnlag for studier i Korea.

Språk

Det koreanske alfabetet heter hangeul. Du vil lære å lese og skrive Hangeul. Vi bruker lærebøker, sangtekster, koreanske filmer og K-drama som hjelpemidler i undervisningen. Du blir i stand til å føre dagligdagse samtaler over enkle tema og til å opprettholde sosiale relasjoner.

Kultur

Koreansk kultur er innholdsrik og spennende. Du vil lære om både tradisjonelle og moderne kulturelle trekk og oppleve å være med på koreanske spill og leker, håndverk, koreansk mat, musikk, idrett og mye mer.

Samfunn

Du vil lære om viktige sosiale koder, etikette og do’s and don’ts. Om skole, utdanning, jobb og nettverksbygging. Om viktige politiske tema innenriks og utenriks, om Korea som et økonomisk mirakel og den nylige Korean Wave.

Historie

Korea har lang og rik historie. Vi starter med skapelsesmyten og beveger oss gjennom ulike kongeriker og dynastier og ender opp med Korea i dag. Vi fokuserer på viktige historiske perioder, hendelser og personer.

Workshops

Aktuelle tema for workshops:

우리 같이 한국에 대해 배워요!
Det er på tide å lære om Korea! Et spennende skoleår hos oss venter på deg!

Linjen passer for deg som har en stor interesse for Korea, landets kultur, samfunn og historie. Det er viktig at du er interessert i å lære språk.

Dette vil du lære

 • koransk språk
 • koreansk kultur
 • koreansk historie
 • koreansk samfunn
 • koreansk mat

Våre forventninger til deg

At du er motivert for å legge ned en innsats for å tilegne deg kunnskap om det koreanske språket og kulturen.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

Bli med på en uforglemmelige tur til Sør-Korea. Opplev både moderne og tradisjonell kultur fra innsiden og smak på alt det koreanske kjøkkenet har å by på. Vi besøker hovedstaden Seoul som byr på alt fra teknologi, shopping, mote, fornøyelsesparker, palass, samt mange steder du vil kjenne igjen fra ulike K-drama. Bli med på en reise til historiske steder, lær koreansk tradisjonell dans og musikk og erfar livet i et koreansk tempel fra innsiden. Gled deg til å "buske" i Seoul og på Jeju!

Minsu Jang

Linjelærer for Korean Wave-Language & Culture


Minsu er er født og oppvokst i Korea. Han har undervist i koreansk for internasjonale studenter både i Korea og Norge og har jobbet med fremmedspråk eksamen i koreansk siden 2017. Han har utdannelse i pedagogikk, Teaching Korean as a Second Language og International Business & Trade. 

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG! Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester. Valgfagene varer fra 1 til 2 timer.

Ballspill

Vi spiller ulike former for kjente ballspill: stikkball, fotball, volleyball, basketball og innebandy. Vi legger vekt på lek og gleden i å spille på lag, med og mot andre.

Bueskyting

Lyst til å finne din indre Robin Hood? Bueskyting er en teknisk idrett for deg som vil forbedre konsentrasjon, fokus og disiplin. I valgfaget bruker vi Recurvebue (moderne langbue)som vi har på skolen

Bærekraft i praksis

Hva betyr begrepet bærekraft? Dette er valgfaget for deg som ønsker å lære om hvordan kan man ta gode bærekraftige valg gjennom ulike aktiviteter som bærplukking, reparere gamle plagg osv.

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Chi Kung blir også kalt dynamisk meditasjon.

Hatha Yoga

Valgfaget for deg som ønsker lære pusteteknikker og enkle meditasjonsøvelser. Her lærer du kroppspositurer (asana) som styrker kropp og balanse som forbedrer bevegelighet.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som fritidssyssel. Du vil lære å flette i never, sveipe, strikke, hekle og sy i lær.

Japansk

I denne klassen vil vi fokusere på samtaler med nyttige uttrykk til forskjellige temaer (restaurant, shopping ...). Fokus er på å snakke og lytte, enkle hilsener og nyttige setninger når du reiser.

Japansk kalligrafi

I denne klassen vil vi gjøre japansk kalligrafi. Skriv japanske tegn med pensel og blekk. Du vil lære noen grunnleggende teknikker, og du kan også fritt tegne favorittordene dine.

K-Pop Dans

Ha det gøy samtidig som du lærer orginale K-pop koreografier. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk eller som ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Keramikk

I dette valgfaget vil du lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere ulike leiretyper. Vi vil lage fat, kopper, skåler, skulpturer m.m.

Ki og Ken

Læren og kultivering av livskraft. Her får du trent opp din selvsikkerhet, fokus og reaksjonsevne. Finn din inspirerende kanal som veileder deg til hvordan du kan forstå din kropp, sinn og helse!

Kirie

I dette valgfaget lager vi bilder ved å skjære i svart og hvitt papir med kniv. Vi kan lage flotte dørskilt, familiebilder eller lage et bilde av en kjæreste, et idol eller et kjæledyr.

Koreansk språk

For nybegynnere som vil beherske grunnleggende dagligtale i ulike situasjoner, samt lære det koreanske alfabetet. Det blir vekt på å snakke mer enn det å lære grammatikk. Sammen med språkundervisninge

Koreansk tradisjonell fløyte

Vil du oppleve de magiske tonene fra Sogeum, en vakker bambusfløyte? Lær å spille dette koreanske tradisjonelle instrumentet gjennom praktisk undervisning og oppdag samtidig den koreanske kulturarven.

Kreativt møte

Lyst til å være kreativ sammen med andre? Her får du bestemme hva du vil holde på med. Enten om det er tegning, maling, strikking, skriving, videoredigering osv.

Kunstglass

Du vil lære hvordan man bearbeider glass, hvordan man skjærer, knekker, sliper, fuser og slumper. Eksempel på ting du kan lage er fat, skåler, telysfat, smykker, dekorative speil, svevepynt m.m.

Manga og tegning

Lyst til å lære å tegne manga eller utvikle ditt tegnetalent? I dette valgfaget går vi gjennom anatomi tegning som blir grunnlaget for å finne din tegnestil og deretter designe din egen manga figur!

Personlig økonomi

I dette faget skal vi blant annet gå igjennom følgende tema: Nettbank (betaling, kontotyper, avtalegiro, autogiro, budsjett, sparing), BSU, sparekonto, fastrente, fond, lån (kredittkort, billån, bolig

Sangruppa

Har du lyst til å synge? Her lærer du å kjenne stemmen gjennom lek og kroppsbevissthet, stemmeøvelser og sang. På juleavslutningen holder vi konsert for de andre elevene på skolen.

Selvforsvar, tøying og mobilitet

Dette valgfaget egner seg for alle som ønsker å bygge selvtillit, lære noen teknikker for å føle seg tryggere og som vil jobbe med stive muskler og ledd.

Skriveverksted

Ønsker du å sette ord på dine tanker, skape ditt eget univers, gi liv til en karakter, eller tegne vakre dikt med ord? Da er dette en gylden mulighet. Du får nyttige tips og et publikum å dele med .

Stressmestring og avspenning

I dette valgfaget får du muligheten til å lære deg enkle, men effektive teknikker og øvelser som roer ned sinnet, samt hjelper kroppen din til å være mer avslappet og samtidig sterkere.

Strikking og hekling

I dette valgfaget vil du lære det mest elementære innen strikking og hekling. Faget passer for både deg som ikke har prøvd før og for deg som har erfaring.

Styrketrening

Vi går gjennom det mest grunnleggende innen rå styrke - teknikk og skadeforebygging. Hovedfokus er markløft, knebøy, benkpress og skulderpress. Det er også rom for å styrke andre muskler ved behov.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? I valgfaget setter du av tid til lesing og skolen kan være behjelpelig hvis det trengs. Det gis permisjon for to lesedager og eksamen.

Tankevirus

Alle har vi rare tanker, men ikke alle av oss tror på dem. Vi lærer å identifisere de rare tankene og lærer å avsløre dem.

Thaimassasje

Valgfaget for deg som ønsker å lære om tradisjonell thaimassasje, også kjent som «Yoga massasje».

Velkommen til en frilynt folkehøgskole med spennende linjer, valgfag og studieturer til Asia og andre spennende steder. Et trygt og inkluderende miljø hvor læring, fellesskap og personlig utvikling står i fokus. Du blir en del av et raust miljø hvor du kan være deg selv og lære i ditt eget tempo.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 127 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Lærebøker
 • Studietur til Sørkorea
 • Reiseforsikring. Må være norsk statsborger, og bosatt i Norge
 • Studietur: Sør-Korea
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 127 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Tilleggskostnad for enkeltrom u/ dusj og WC: kr 400 pr mnd Tilleggskostnad for enkeltrom m/ dusj og WC: kr 600 pr mnd
  600,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 127 000,-
(12 700,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Vi har ikke hatt elever med funksjonsnedsettelser.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Se vlogger fra folkehøgskolelinjene

Hvordan ser en dag på en folkehøgskolelinje ut? Det er over 900 ulike linjer, så det varierer mye! Vi har fått elever på noen av ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Norway under the Northern Lights - Nordlyslinja

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
HelårskursKristen

Norsk for minoritetsspråklige døve

Ål folkehøgskole
HelårskursFrilynt

JAPAN-Language & Culture

Hadeland folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Japansk språk & reise

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Norwegian adventurers: Nature, culture and travel

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen

Norwegian Language and Culture

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

NORWEGIAN: Language and Culture OSLO

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Kinesisk språk & reise

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Koreansk språk & reise

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Norwegian Language, Fjords, Food and Culture

Stord Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kina Korea Japan

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Norwegian - Culture/Adventure

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt