Til hovedinnhold

Korean Wave-Language & Culture

Søk på linja
Få ledige plasser

Hadeland folkehøgskole har en sterk relasjon til koreansk kultur. Denne linjen vil inspirere deg som er interessert i koreansk språk, historie, kultur og samfunn.

Er du interessert i koreansk språk, kultur og samfunn?

Vil du vite mer om landet som har fostret K-pop, K-drama og Taekwondo? Da er dette linjen for deg! Et år hos oss danner et godt grunnlag for studier i Korea.

Språk

Du vil lære å lese og skrive det koreanske alfabetet Hangeul. Du blir i stand til å føre enkle samtaler hvor du uttrykker deg i fortid, nåtid og framtid med riktige høflighetsformer. Du vil også lære essensielle kinesiske tegn-kalt hanja. Vi bruker lærebøker, sangtekster, filmer og K-drama som hjelpemidler i undervisningen.

Kultur

Koreansk kultur er innholdsrik og spennende. Du vil lære om viktige høytider og merkedager, typiske kulturelle trekk, koreanske spill og leker, tradisjonell sang og musikk, koreansk kunst og håndverk, arkitektur, kampsport og idrett, religion og mye mer.

Samfunn

Du vil lære om viktige sosiale koder, etikette og do’s and don’ts. Om skole, utdanning, jobb og nettverksbygging. Om viktige politiske tema innenriks og utenriks, om Korea som et økonomisk mirakel og den nylige Korean Wave.

Historie

Korea har lang og rik historie. Vi starter med skapelsesmyten og beveger oss gjennom ulike kongeriker og dynastier og ender opp med Korea i dag. Vi fokuserer på viktige historiske perioder, hendelser og personer.

Workshops

Aktuelle tema for workshops:

Linjen passer for deg som har en stor interesse for Korea, landets kultur, samfunn og historie. Det er viktig at du er interessert i å lære språk.

Dette vil du lære

 • koransk språk
 • koreansk kultur
 • koreansk historie
 • koreansk samfunn
 • koreansk mat

Våre forventninger til deg

At du er motivert for å legge ned en innsats for å tilegne deg kunnskap om det koreanske språket og kulturen.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 uker

Bli med på en uforglemmelige tur til Sør-Korea. Opplev både moderne og tradisjonell kultur fra innsiden og smak på alt det koreanske kjøkkenet har å by på. Vi besøker hovedstaden Seoul som byr på alt fra teknologi, shopping, mote, fornøyelsesparker, palass, samt mange steder du vil kjenne igjen fra ulike K-drama. Bli med på en reise til historiske steder, lær koreansk tradisjonell dans og musikk og erfar livet i et koreansk tempel fra innsiden.

Jon Lennart Løbak

Inspektør / Linjelærer på Korean wave - language and culture

Jon Lennart har tidligere undervist i Taekwondo-linja rundt 20 år, og blir nå hovedlærer på vår nye Korea-linje i tillegg til å være faglærer på K-pop linja. Han han utdannelse i koreansk språk og kultur, tysk og pedagogikk, og han har bodd i Sør-Korea i 1998-1999 og i 2013-2014. Jon Lennart er også utdannet Shiatsuterapeut.

Epost: jon@hafos.no

Det er undervisning fra mandag til fredag og de fleste lørdager. 

Last ned timeplan som pdf ↓
August - Første skoledag
August - Velkomstuke
September - Fjelluke i Rondane
Februar - Fjorårstreff
Mars - Studieturer til utlandet
Mai - Festival
Mai - Siste skoledag
Last ned årsplan som pdf ↓

Vi tilbyr et bredt utvalg av valgfag. Gjennom valgfagene kan du forme din egen skolehverdag. Variasjon i undervisningen? Undervisning spisset i en bestemt retning? Bare du vet hva som passer for akkurat DEG! Elevene velger vanligvis tre valgfag i hvert semester. Hvert valgfag varer i to timer.

Aikido og Kenjutsu

Aikido er en utfordrende, spennende, filosofisk, kompleks og estetisk vakker kampkunst med røtter i samuraitradisjonen og østens filosofi. Kenjutsu er Japansk sverdkunst

Akrobatikk

Timene vil hovedsakelig bestå av styrke, tøying og enkel akrobatikk. Vi starter enkelt, men kommer til å jobbe mot mer avanserte teknikker. Man trenger ingen tidligere erfaring.

Ballspill

Vi spiller ulike former for kjente ballspill: stikkball, fotball, volleyball, basketball og innebandy. Vi legger vekt på lek og gleden i å spille på lag, med og mot andre.

Bueskyting

Lyst til å finne din indre Robin Hood? Bueskyting er en teknisk idrett for deg som vil forbedre konsentrasjon, fokus og disiplin. I valgfaget bruker vi Recurvebue (moderne langbue)som vi har på skolen

Bærekraft i praksis

Hva betyr begrepet bærekraft? Dette er valgfaget for deg som ønsker å lære om hvordan kan man ta gode bærekraftige valg gjennom ulike aktiviteter som bærplukking, reparere gamle plagg osv.

Chi Kung

Chi Kung kan beskrives som en fysisk utrykk av den østlige filosofien om at basis for alt som er og eksisterer, er en slags primær universell energi. Chi Kung blir også kalt dynamisk meditasjon.

Hatha Yoga

Valgfaget for deg som ønsker lære pusteteknikker og enkle meditasjonsøvelser. Her lærer du kroppspositurer (asana) som styrker kropp og balanse som forbedrer bevegelighet.

Håndverksteknikker

Gjennom historien har det vært et iboende behov å være skapende, både som en dyd av nødvendighet, men også som fritidssyssel. Du vil lære å flette i never, sveipe, strikke, hekle og sy i lær.

Japansk

Lyst til å lære å snakke og skrive på japansk? Da er dette valgfaget for deg! I skriftlig fokuserer vi på Hiragana og Katakana, mens i muntlig lærer dere nye ord og utrykk, samt øve korrekt uttale.

Japansk kalligrafi

Lær å skrive kanji (kinesiske tegn) med blekk og kost.

K-Pop Dans

Ha det gøy samtidig som du lærer orginale K-pop koreografier. Valgfaget passer for alle som liker å danse og bevege seg til musikk eller som ønsker å bli mer komfortabel med å danse.

Keramikk

I dette valgfaget vil du lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere ulike leiretyper. Vi vil lage fat, kopper, skåler, skulpturer m.m.

Ki og Ken

Læren og kultivering av livskraft. Her får du trent opp din selvsikkerhet, fokus og reaksjonsevne. Finn din inspirerende kanal som veileder deg til hvordan du kan forstå din kropp, sinn og helse!

Koreansk språk

For deg som vil lære det koreanske alfabetet og lese og skrive litt, samt beherske noe dagligtale for reiseformål. Det blir lagt vekt på riktig uttale mer enn det å være grammatisk korrekt.

Kreativt møte

Lyst til å være kreativ sammen med andre? Her får du bestemme hva du vil holde på med. Enten om det er tegning, maling, strikking, skriving, videoredigering osv.

Kunstglass

Du vil lære hvordan man bearbeider glass, hvordan man skjærer, knekker, sliper, fuser og slumper. Eksempel på ting du kan lage er fat, skåler, telysfat, smykker, dekorative speil, svevepynt m.m.

Manga og tegning

Lyst til å lære å tegne manga eller utvikle ditt tegnetalent? I dette valgfaget går vi gjennom anatomi tegning som blir grunnlaget for å finne din tegnestil og deretter designe din egen manga figur!

Sangruppa

Har du lyst til å synge? Her lærer du å kjenne stemmen gjennom lek og kroppsbevissthet, stemmeøvelser og sang. På juleavslutningen holder vi konsert for de andre elevene på skolen.

Selvforsvar, tøying og mobilitet

Dette valgfaget egner seg for alle som ønsker å bygge selvtillit, lære noen teknikker for å føle seg tryggere og som vil jobbe med stive muskler og ledd.

Shiatsu

Shiatsu betyr direkte oversatt fingertrykk, og er en japansk behandlingsform som har sine røtter i Anma, en tradisjonell japansk behandlingsform og i klassisk orientalsk medisin.

Stressmestring og avspenning

I dette valgfaget får du muligheten til å lære deg enkle, men effektive teknikker og øvelser som roer ned sinnet, samt hjelper kroppen din til å være mer avslappet og samtidig sterkere.

Strikking og hekling

I dette valgfaget vil du lære det mest elementære innen strikking og hekling. Faget passer for både deg som ikke har prøvd før og for deg som har erfaring.

Styrketrening

Vi går gjennom det mest grunnleggende innen rå styrke - teknikk og skadeforebygging. Hovedfokus er markløft, knebøy, benkpress og skulderpress. Det er også rom for å styrke andre muskler ved behov.

Ta opp fag fra videregående

Ønsker du å ta opp fag fra videregående? I valgfaget setter du av tid til lesing og skolen kan være behjelpelig hvis det trengs. Det gis permisjon for to lesedager og eksamen.

Taekwondo

En koreansk kampkunst som tar i bruk hele kroppen, men som er kjent for dynamiske fotteknikker. Treningsformen utvikler styrke, fleksibilitet og hurtighet samtidig som man lærer selvforsvar!

Tankevirus

Alle har vi rare tanker, men ikke alle av oss tror på dem. Vi lærer å identifisere de rare tankene og lærer å avsløre dem.

Thaimassasje

Valgfaget for deg som ønsker å lære om tradisjonell thaimassasje, også kjent som «Yoga massasje».

Velkommen til en frilynt folkehøgskole med spennende linjer, valgfag og studieturer til Asia og andre spennende steder. Et trygt og inkluderende miljø hvor læring, fellesskap og personlig utvikling står i fokus. Du blir en del av et raust miljø hvor du kan være deg selv og lære i ditt eget tempo.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 124 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Reiseforsikring. Må være norsk statsborger, og bosatt i Norge
 • Studietur: Sør-Korea
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 124 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Tilleggskostnad for enkeltrom u/ dusj og WC: kr 400 pr mnd Tilleggskostnad for enkeltrom m/ dusj og WC: kr 600 pr mnd
  600,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 124 500,-
(12 450,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Vi har ikke hatt elever med funksjonsnedsettelser.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Se vlogger fra folkehøgskolelinjene

Hvordan ser en dag på en folkehøgskolelinje ut? Det er over 900 ulike linjer, så det varierer mye! Vi har fått elever på noen av ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Norsk for minoritetsspråklige døve

Ål folkehøgskole
HelårskursFrilynt

JAPAN-Language & Culture

Hadeland folkehøgskole
Fullt
HelårskursFrilynt

Midtens rike // Kina & Japan

Møre Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Backpack Japan

Namdals folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Norsk for minoritetsspråklige døve

Ål folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Norwegian - Culture/Adventure

Elverum folkehøgskule
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

JAPAN-Language & Culture

Hadeland folkehøgskole
Fullt
HelårskursFrilynt

Internasjonal - Catch Norway

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

Norwegian Language and Culture

Agder Folkehøgskole
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Kina Korea Japan

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

NORWEGIAN: Language and Culture OSLO

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Middelhavet, Spania - Italia - Hellas

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen