Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Surfecamp i Norge, Danmark og Spania. Backpacking i Europa. Ski og snowboard med sesongkort i Trysilfjellet. Railpark på skolen. Kiting, juving, rafting, elvekajakk, stisykling, klatring og mye mer.

Vi planlegger trygge og økonomiske turer som tar hensyn til miljøet – både felles og i små grup­per. Vi kombinerer backpacking med ekstremsport som ski, brett og surfing. En viktig del av læringen foregår i etterkant av turene. Vi evaluerer, deler erfaringer og bruker tid på foto og film.

Vi har to hovedtemaer på linja:

1. Reise/backpacking
2. Ekstremsport

Backpacking/studieturer

Ekstremsport

Du får prøve flere ulike ekstremsportaktiviteter, som følger årstidene. På høsten er det fokus på ulike vannaktiviteter og gjennom vinteren utvikler vi ferdigheter på snø. Surf er et tema både høst og vår.

Du får grunnleggende opplæring i utstyr, teknikk og sikkerhet av skolens lærere, og innleide profesjonelle instruktører.

På linja får du utfordre deg selv med utgangspunkt i ditt nivå i de forskjellige aktivitetene.

Emner

I tillegg får du innføring i en rekke andre aktiviteter.

Hva lærer du på Elverum folkehøgskole?

Formålet med folkehøgskole er «danning», eller personlig utvikling. Gjennom skoleåret får du utfordre deg selv, samarbeide med andre og delta aktivt i fellesskapet.

Les mer om danning på vår hjemmeside

Hjemmeside: Backpacker/Ekstremsport

Backpacker/Ekstremsport passer for deg som vil ha adrenalinkick, er eventyrlysten og elsker å reise. Du må være nysgjerrig på andre mennesker og kulturer, og sette pris på «slow travel».

Dette vil du lære

 • Reise og leve enkelt og billig
 • Finne transport og overnattingsmuligheter
 • Samarbeid med alle slags mennesker
 • Reise økonomisk og bærekraftig
 • Bli mer selvstendig
 • Snowboard/ski, både i park og frikjøring
 • Surfing
 • Kiting på snø
 • Vannsport som wakeboard, rafting, juving og elvekajakk
 • Vlogging

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du vil bidra til å skape trygge rammer, som skaper et godt klassemiljø der alle kan pushe seg selv på sitt nivå. Viktige egenskaper for Backpacker/Estremsport er:

 • Engasjement
 • Nysgjerrighet
 • Ærlighet
 • Arbeidsinnsats
 • Samarbeidsvilje
 • Eventyrlyst
 • Ansvarlighet

Ta kontakt dersom du har sepesielle behov. Sammen finner vi ut hva vi kan tilby deg.

Studietur: Backpacking Europa

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1-2 uker

Vi backpacker gjennom Europa og står på ski og brett i bortgjemte perler av skidestinasjoner. Elevene vil lære å planlegge og gjennomføre turen på ekte backpackervis. 

Studietur: Backpacking til Spania

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1-2 uker

Vi reiser gjennom spennende Europa og ender opp på surfecamp i Spania. Vi bruker tid på å planlegge tur med tanke på tidsramme, opplegg og budsjett. Vi over­nat­ter på back­packer­vis med enkel standard og jakter spennende og lærerike opplegg som ikke koster skjorta. 

Studietur: Camp Trysil

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Tre-fire dager

Ski in og ski out i Norges største skianlegg, med tilgang på badestamp, idrettshall, biljard, squash og bordtennis. Vi bruker dagene på snøen med ski og brett, og besøker FlowRider for en innendørs surfeøkt.

Studietur: Rafting i Sjoa

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Sjoa byr på herlige raftingopplevelser. Du får grundig instruksjon av grunnleggende padle- og sikringsferdigheter, før vi tar fatt på klassiske partier som «Golfstrømmen», «Canyonen» og «Kinahullet». Elva gjør sitt beste for å kaste deg ut av flåten dersom du ikke er på vakt eller jobber på lag med teamet ditt.

Studietur: Snowkitecamp på Femunden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Du får kite på norges nest største innsjø, og vi overnatter i tømmerhytter.

Studietur: Surfcamp Danmark

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Fem dager

Danmarks vestkyst er verdenskjent for god surf. Vi bor på «Cold Hawaii» med surfeøkter hver dag. Det blir også besøk på «Bunker beach», en strand med bunkere fra 2. verdenskrig fylt med graffiti.

Studietur: Surfetur Jæren

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Fem dager

Surfetur til Jæren. Området er kjent for sine lange sandstrender, og Borestranda er en av Norges hotteste surfedestinasjoner. Her får du god opplæring i grunnleggende surfeteknikk.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I tillegg til alle linjeturene, har vi en felles tur til Glitterheim i Jotunheimen andre skoleuka. Her går vi på toppturer, samles i peisestua på kveldene, spiser tradisjonsmat og blir raskt bedre kjent.

Silje Midtaune

Lærer

Grunnskoleutdanning fra UiA, årsstudium i friluftsliv og i spansk. Tre år som lærer på Internasjonal solidaritet og backpacking på Hardanger FHS. Erfaring fra Røde Kors' hjelpekorps samt frivillig arbeid med integrering og ungdom. Har bodd et år i Sør-Amerika, studert religion i Sørøst-Asia og spansk i Sør-Amerika. Allsidig erfaring med klatring, backpacking, toppturer, friluftsliv og brettsport.

Epost: silje@elverumfhs.no
Telefon: 954 82 443

Slik kan en «vanlig uke» se ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Skoleåret er delt i «vanlige uker», linjeuker og temauker. Du får høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie.

Vanlige uker

Se timeplan til nedlasting over.

Linjeuker, 8 uker i året

All aktivitet foregår i linja. Brukes ofte til studieturer, men også til større prosjekter eller intensive økter.

Temauker, 2 uker i året

Brukes til fellesprosjekter hvor elevene blandes i nye grupper og jobber sammen.

Les mer om temaukene på elverumfhs.no

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har over 30 valgfag hvert skoleår. Du kan ha forskjellige fag før og etter jul.

Du må velge fag som totalt gir deg minst 55 timer valgfag pr. semester. Det betyr at du må ha ca. 5 timer valgfag i uka, men du kan selvsagt ha flere.

Band

Vi danner ulike band og øver på samspill. I løpet av året arrangerer vi åpen scene på skolen, hvor Band valgfag er verter. I tillegg blir det enkelte andre konserter og opptredener.

Bærekraft og Aksjonsforskning

Du blir med på stunts og prosjekter for å sette fokus på viktige miljøsaker. Du får endre skolens rutiner, lære om bærekraft og miljø og du blir med på å formidle denne kunnskapen til din medelever.

Dans

Tek­nikk, styrke, beve­ge­lig­het, musikk­bruk og spennende koreo­grafi. Du vil møte ulike danse­sti­ler som funk, streetdance, musikaldans, ballett og kreativ dans m.m, samt mulighet for danseshow!

Diskusjonsforum

Vi dis­ku­te­rer temaer i gruppe­r og plenum. Du får øvelse i å argu­men­tere sak­lig for dine syns­punk­ter og må ta stil­ling til andres uenighet. Les mer om valgfag på hjemmesiden vå

Djembe

Du får innføring i basis spilleteknikk på Djembe – en afrikansk tromme. Vi spiller enkle afrikanske sanger, som vi setter både rytme og litt dans til. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Filmklubb

Vi ser film fra ulike sjan­gere, ulike regis­sø­rer og med ulike meto­der. Mange av fil­mene er et «must» å se, men det er også åpent for dine ønske­fil­mer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Fotball

Vi vektlegger høy aktivitet gjennom spillrelaterte øvelser, noe individuell teknikk og spill mot to mål.

Foto

Du lærer å ta bedre bil­der. Vi går gjen­nom kom­po­si­sjons­te­ori og bilde­for­mid­ling, og du får opp­ga­ver som skal gjelpe deg å bli en bedre foto­graf. Du trenger ikke erfaring, men et kamera.

Friluftsliv

Vi drar på over­nat­tings­tu­rer i lavvo, telt, gapahuk, snøhule eller ligger ute under åpen himmel.

Gitar

Vi jobber akus­tisk, og deler oss i grup­per etter nivå og erfa­ring. Du må jobbe mye selv­sten­dig, øve og dis­po­nere egen gitar. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Glassfusing

Vi designer, skjærer, fuser og slumper (smelter og former) glassarbeider som nøkkelringer, vindus­oppheng, fat og smykker.

Hekling

Her lærer du å hekle alt fra handlenett, kurver og lyskuler til grytekluter og sitteunderlag. Vi bruker både bomullsgarn og ullgarn og gjenbruk av materialer som feks sengetøy.

Hobbygruppe

Vi bruker papp og papir til å lage diverse kort, kalender, scrapbookalbum og origamiesker. Skolen har mye utstyr slik at du får brukt kreativiteten din til fulle.

Jakt

Vi observerer eller deltar på ulike typer jakt, vanligvis skogsfugljakt, elgjakt, rypejakt og rådyrjakt og du får innføring i våpenhåndtering. Vi avslutter valgfaget med å tilberede en viltmiddag.

Keramikk

Vi jobber på skolens keramikkverksted, og her får du eksperimentere og lære ulike framstil­lingsteknikker innenfor leire og overflatebehandling med begitning og glasur.

Kickboksing

Vi kombinerer grunn­leg­gende tek­nikker og styrke­tre­ning. Læreren er verdensmes­ter i kick­bok­sing.

Knivmaking

Vi lager skaft og slire til egen kniv. Lag en tradisjonell brukskniv eller en mer personlig utformet kniv.

Kompis

KOMPIS er for deg som vil hjelpe unge enslige flyktninger gjennom felles aktiviteter – både på og utenfor skolen. Du blir kurset av Røde Kors i god integrering, og får førstehjelpskurs.

Kor

Du lærer om stemme­bruk og stemme­opp­var­ming, og synger med den stemmen du har. Vi synger flerstemte sanger i forskjellige sjangere - hovedsakelig populærmusikk men også klassisk.

Langrenn

Skiglede står i fokus. Du får innføring i teknikkene diagonalgang og skøyting. Du lærer om ski, utstyr og preparing av ski for både glid og feste. Vi bruker Elverums fantastiske løypenettet.

Manus

Sang­teks­ter, dikt, kåse­rier, pro­lo­ger, even­tyr, noveller, stuntpoesi for å nevne noe. Du er den aktive skri­ben­ten!

Moro med Marius

Vi øver balanse, koordinasjon og spenst gjennom turnlek. Turnhallen har trampoline, skumgrop og mange andre apparater. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Mørkerom

Vi bru­ker ana­loge kame­raer med sort/hvitt-film og du får inn­fø­ring i fremkalling med kje­mi­ka­lier, film og foto­pa­pir i mørkerom. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Piano

Du lærer å spille piano basert på besifrings-spill og akkord­te­ori. Du får gruppe­un­der­vis­ning. Det må beregnes mye egenøving. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Pilates

Pilates er styrketrening og bevegelighetstrening. Metoden fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet med et utvalg gode øvelser ved hjelp av konsentrasjon og kontroll. Metoden er også kalt "contrology".

Revy

Liker du å underholde andre - gjerne utenfor komfortsonen? Få andre til å dra på smilebåndet eller gi dem en god latter? Dele ut noen magiske øyeblikk som krydrer alles hverdag? Da er Revy for deg!

Selvberging

Vi sår, høster, sylter og safter gjennom skoleåret. I tillegg baker vi, parterer girs og foredler mat til bruk på skolen på forskjellige måter.

Ski/Snowboard

Du får inn­fø­ring i sving­tek­nikk, løs­s­nø- og park­kjø­ring. Undervisningen foregår i Trysil­fjellet. Faget koster fra kr 2000. Dette er for å dekke heiskort. Du kan kjøpe rabattert sesongkort.

Språkkafè

Norske og utenlandske elever samarbeider for å utvikle og forbedre den norske språkforståelsen og øke ordforrådet.

Strikking

Vi strik­ker luer, skjerf, hals, panne­bånd, vot­ter, tovede sok­ker og puls­var­mere. Du kan strikke til eget bruk eller lager fine gaver.

Styrkeløft

Her trener du på de tre øvelsene i idretten styrkeløft: knebøy, benkpress og markløft. Faget ender opp i en styrkeløftkonkurranse i lokalene til Brumunddal atletklubb.

Styrketrening

Generell styrketrening i gruppe der du bruker din egen kropp til å trene de viktigste muskelgruppene. Du blir veiledet og pushet til du ikke orker mer - og så må du ta ti repetisjoner til...!

Teater

Gjennom morsomme teater- og improvisasjonsøvelser skal vi trene opp samspill, kreativitet og konsentrasjon, som skal gjøre oss bedre rustet til vår avsluttende teateroppsetning.

Tegning og maling

Det legges vekt på grunnleggende ferdigheter i tegning og maling gjennom kreativt arbeid og personlig uttrykk.

Utholdenhetstrening

Farts­lek og inter­vall­tre­ning, spenst, bakke- og trappeløp og hur­tig­hets­tre­ning. Vi gir dere enkle og effektive øvelser for bedre kondis og hurtighet.

Videoproduksjon

Du lærer å ta opp og redigere film gjen­nom opp­ga­ver og pro­sjek­ter der vi leker med kamera og klipping.

Yoga

Klassisk Yoga i rolig tempo med ulike øvelser for å øke energi, velvære og konsentrasjon. Timene vil veksle mellom liggende/sittende øvelser, stående øvelser og massasje/avspenning.

Zumba

Fitness danseklasse. Enkle trinn til latinamerikanske rytmer som gir både god stemning og masse energi. Timen vil inneholde ulike dansestiler som bl.a merengue, cumbia, salsa og reggaeton.

Årbok

Vi jobber som en redaksjon, og setter sammen tidenes beste minne fra folkehøgskoleåret: ÅRBOKA!

På Elverum folkehøgskole velger du en av våre ni linjer. Vi tilbyr også halvårskurs i vårsemesteret. Vi har over 30 valgfag hvert år, og du plukker de fagene du vil utforske eller videreutvikle deg i. Du har alle muligheter til å utfordre deg selv sammen med 130 andre elever! 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 141 260,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Norsk Sangbok
 • Reiseforsikring (på skolens reiser)
 • Studietur: Glitterheim
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Backpacking Europa
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Backpacking til Spania
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Camp Trysil
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Rafting i Sjoa
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Snowkitecamp på Femunden
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Surfcamp Danmark
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Surfetur Jæren
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 141 260,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 141 260,-
(14 126,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Du får låne våtdrakt gjennom hele skoleåret. På skolen har vi kiteutstyr, bodyboards og slakk line. På skolen har vi videoredigeringsrom og filmutstyr.

Du får sesongkort i Trysilfjellet – Norges største skianlegg – som kan brukes fritt også utenfor undervisningen. Skolen har egen railpark for brett og ski, med et stort utvalg elementer for ulike nivåer. Vi produserer snø så fort kuldegradene kommer. På skoleområdet har vi også skaterampe.

Dette utstyret må du stille med selv

 • Snowboard/ski-utstyr
 • Hjelm
 • Ryggsekk (60 liter eller mer)
 • Dagstursekk
 • Liggeunderlag
 • Sovepose
 • Gyldig pass for skoleåret + seks måneder
 • Europeisk helsetrygdekort
 • Reiseforsikring

Det er en fordel å ha med laptop til turplanlegging. Ta gjerne med skateboard, sykkel og kamera – gjerne et som tåler vær og vind. Har du klatreutstyr, truger, ryggplate eller hånleddsbeskyttere er det kjempefint å ta med.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Jeg ville være så normal som mulig på folkehøgskolen. Det ga enorm mestringsfølelse!

Ane Verpe Myrene er født med CP og vant til et liv med tilrettelegging. På folkehøgskolen ville hun følge undervisningen som alle andre. Det har ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Parkour.Xsports

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

X-Sports - New Zealand

Valdres folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Ekstremsport Sky Portugal

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Ekstremsport på Reisefot

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

IDRETT Action

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Extreme

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

FIX Friluftsliv Extreme

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Trening fallskjermjeger

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

LinjeX - Action

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Flylinja

Stavern folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeKristen

Ekstremsport

Voss folkehøgskule
Venteliste
HelårskursFrilynt

Multisport X Bali

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen