Til hovedinnhold
Venteliste

Surfecamp i Norge, Danmark og Portugal. Backpacking i Europa. Ski og snowboard med sesongkort i Trysilfjellet. Railpark på skolen. Kiting, juving, rafting, wakeboard, stisykling, klatring og mye mer

Vi planlegger trygge og økonomiske turer som tar hensyn til miljøet – både felles og i små grup­per. Vi kombinerer backpacking med ekstremsport som ski, brett og surfing. En viktig del av læringen foregår i etterkant av turene. Vi evaluerer, deler erfaringer og bruker tid på foto og film.

Vi har to hovedtemaer på linja:
1. Reise/backpacking
2. Ekstremsport

 

Backpacking/studieturer

 

Ekstremsport

Du får prøve flere ulike ekstremsportaktiviteter, som følger årstidene. På høsten er det fokus på ulike vannaktiviteter og gjennom vinteren utvikler vi ferdigheter på snø. Surf er et tema både høst og vår.

Du får grunnleggende opplæring i utstyr, teknikk og sikkerhet av skolens lærere, og innleide profesjonelle instruktører.

På linja får du utfordre deg selv med utgangspunkt i ditt nivå i de forskjellige aktivitetene.

 

Emner

I tillegg får du innføring i en rekke andre aktiviteter.

 

Hva lærer du på Elverum folkehøgskole?

Formålet med folkehøgskole er «danning», eller personlig utvikling. Gjennom skoleåret får du utfordre deg selv, samarbeide med andre og delta aktivt i fellesskapet.

Les mer om danning på vår hjemmeside.

Hjemmeside: Backpacker/Ekstremsport.

For å være en god Backpacker/Ekstremsportelev er eventyrlyst, pågangsmot og et ønske om å oppleve spennende aktiviteter viktig. Ingen forkunnskap er nødvendig.

Dette vil du lære

 • Reise, bo og leve enkelt og billig på tur
 • Finne transport og overnattingsmuligheter
 • Samarbeid med alle slags mennesker
 • Tenke gjennom økonomi på tur
 • Bli mer selvstendig og trygg på deg selv
 • Ferdigheter på snøbrett/ski både i park og frikjøring
 • Surfing
 • Kiting på snø
 • Du vil bli trygg i vann ved bruk av wakeboard, samt gjennom rafting og juving
 • Samarbeidsprosjekter med andre linjer og skolen generelt 

Våre forventninger til deg

På Backpacker/Ekstremsport forventer vi at du har lyst til å være med på eventyr og opplevelser, være med å prøve nye aktiviteter og idretter og være med på å skape et godt klassemiljø slik at det blir en herlig gjeng som reiser på turer og opplever ting sammen. Viktige egenskaper hos en backpacker er:

 • Engasjement
 • Nysgjerrighet
 • Ærlighet
 • Arbeidsinnsats
 • Innsatsvilje
 • Samarbeidsvilje
 • Eventyrlyst
 • Ansvarlighet

Studietur: Backpacking Europa

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1-2 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi backpacker gjennom Europa og står på ski og brett i bortgjemte perler av skidestinasjoner. Elevene vil lære å planlegge og gjennomføre turen på ekte backpackervis. 

Studietur: Backpacking Norden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi legger opp en reiserute gjennom noen av Skandinavias høydepunkter.  Eksempler på tidligere reisemål har vært København, Gøteborg og Stockholm.

Studietur: Backpacking Portugal/Spania

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi reiser gjennom spennende Europa og ender opp på surfecamp i Portugal. Vi bruker tid på å planlegge tur med tanke på tidsramme, opplegg og budsjett. Vi over­nat­ter på back­packer­vis med enkel standard og jakter spennende og lærerike opplegg som ikke koster skjorta. 

Studietur: Rafting i Sjoa

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Sjoa byr på herlige raftingopplevelser og friskt vann. Vertskapet på Gorafting gir oss den beste forpleining og solid instruskjon før vi begir oss ut i utstyrsbodene. Her leveres våtdrakter, hjelmer, vester og sko ut og vi er klare til ombordstigning i bussen som tar oss til droppunktet høyere opp i Heidal.

Etter grundig instruksjon av grunnleggende padle- og sikringsferdigheter i flåten, tester på at kommandoer lystres er flåtene klare for sjøsetting. Gode klassiske partier som Golfstrømmen, Canyonen og Kinahullet venter. En stor mengde valser som kun ønsker å kaste deg ut av flåten dersom du ikke jobber på lag med de andre i flåten, venter også.

Studietur: Snowkitecamp på Femunden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Du får kite på norges nest største innsjø, og vi overnatter i tømmerhytter.

Studietur: Surfcamp Danmark

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi drar til Cold Hawaii, Klitmøller, kjent som en av nord Europas beste surf, kite og windsurf spotter. Der blir det en uke med surfing, kiting og sosiale aktiviteter på kveldstid. Vi leier et helt hus som vi bor i og lager mat i. 

Studietur: Surfetur Jæren

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Surfetur til Jæren. Området er kjent for sine lange sandstrender, og Borestranda er en av Norges hotteste surfedestinasjoner. Her får du god opplæring i grunnleggende surfeteknikk.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I tillegg til alle linjeturene, har vi en felles tur til Glitterheim i Jotunheimen andre skoleuka. Her går vi på toppturer, samles i peisestua på kveldene, spiser tradisjonsmat og blir raskt bedre kjent.

Silje Midtaune

Lærer

Grunnskoleutdanning fra UiA, årsstudium i friluftsliv og årsstudium i spansk. Linjelærer på Internasjonal solidaritet og backpacking i tre år på Hardanger folkehøgskule. Erfaring fra hjelpekorpset i Røde Kors samt frivillig arbeid med integrering og ungdomsarbeid. Har bodd et år i Sør-Amerika, har studert religion i Sørøst Asia og spansk i Sør-Amerika. Lang erfaring med friluftsliv og idrett.

Epost: silje@elverumfhs.no
Telefon: 954 82 443

Vår timeplan justeres hvert år. 

Last ned timeplan som pdf ↓

Eksempelkalender for en fotoelev i høstsemesteret. Elever på andre linjer har den samme kalenderen, men med andre linjeaktiviteter i linjeukene og reiseperiodene.

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har over 30 valgfag hvert skoleår, og du velger fag for ett semester av gangen. På den måten får du prøvd mer, og kan fordype deg i forskjellige fag før og etter jul.

Du har minst 55 timer valgfag pr. semester, men kan velge så mange du orker og får plass til på timeplanen.

Aksjonsforskning

Du får være med å skape tiltak som gjør skolen mer bærekraftig.

Band

Vi danner ulike band og øver på samspill. I løpet av året arrangerer vi åpen scene på skolen, hvor Band valgfag er verter. I tillegg blir det enkelte andre konserter og opptredener.

Dans

Tek­nikk, styrke, beve­ge­lig­het, musikk­bruk og spennende koreo­grafi. Du vil møte ulike danse­sti­ler som funk, streetdance, musikaldans, ballett og kreativ dans m.m, samt mulighet for danseshow!

Diskusjonsforum

Vi dis­ku­te­rer temaer i gruppe­r og plenum. Du får øvelse i å argu­men­tere sak­lig for dine syns­punk­ter og må ta stil­ling til andres uenighet. Les mer om valgfag på hjemmesiden vå

Djembe

Du får innføring i basis spilleteknikk på Djembe – en afrikansk tromme. Vi spiller enkle afrikanske sanger, som vi setter både rytme og litt dans til. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Filmklubb

Vi ser film fra ulike sjan­gere, ulike regis­sø­rer og med ulike meto­der. Mange av fil­mene er et «must» å se, men det er også åpent for dine ønske­fil­mer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Fotball

Vi vektlegger høy aktivitet gjennom spillrelaterte øvelser, noe individuell teknikk og spill mot to mål.

Foto

Du lærer å ta bedre bil­der. Vi går gjen­nom kom­po­si­sjons­te­ori og bilde­for­mid­ling, og du får opp­ga­ver som skal gjelpe deg å bli en bedre foto­graf. Du trenger ikke erfaring, men et kamera.

Friluftsliv

Vi drar på over­nat­tings­tu­rer i lavvo, telt, gapahuk, snøhule eller ligger ute under åpen himmel.

Gitar

Vi jobber akus­tisk, og deler oss i grup­per etter nivå og erfa­ring. Du må jobbe mye selv­sten­dig, øve og dis­po­nere egen gitar. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Glassfusing

Vi designer, skjærer, fuser og slumper (smelter og former) glassarbeider som nøkkelringer, vindus­oppheng, fat og smykker.

Hekling

Her lærer du å hekle alt fra handlenett, kurver og lyskuler til grytekluter og sitteunderlag. Vi bruker både bomullsgarn og ullgarn og gjenbruk av materialer som feks sengetøy.

Hobbygruppe

Vi bruker papp og papir til å lage diverse kort, kalender, scrapbookalbum og origamiesker. Skolen har mye utstyr slik at du får brukt kreativiteten din til fulle.

Jakt

Vi observerer eller deltar på ulike typer jakt, vanligvis skogsfugljakt, elgjakt, rypejakt og rådyrjakt og du får innføring i våpenhåndtering. Vi avslutter valgfaget med å tilberede en viltmiddag.

Keramikk

Vi jobber på skolens keramikkverksted, og her får du eksperimentere og lære ulike framstil­lingsteknikker innenfor leire og overflatebehandling med begitning og glasur.

Kickboksing

Vi kombinerer grunn­leg­gende tek­nikker og styrke­tre­ning. Læreren er verdensmes­ter i kick­bok­sing.

Knivmaking

Vi lager skaft og slire til egen kniv. Lag en tradisjonell brukskniv eller en mer personlig utformet kniv.

Kompis

KOMPIS er for deg som vil hjelpe unge enslige flyktninger gjennom felles aktiviteter – både på og utenfor skolen. Du blir kurset av Røde Kors i god integrering, og får førstehjelpskurs.

Kor

Du lærer om stemme­bruk og stemme­opp­var­ming, og synger med den stemmen du har. Vi synger flerstemte sanger i forskjellige sjangere - hovedsakelig populærmusikk men også klassisk.

Langrenn

Skiglede står i fokus. Du får innføring i teknikkene diagonalgang og skøyting. Du lærer om ski, utstyr og preparing av ski for både glid og feste. Vi bruker Elverums fantastiske løypenettet.

Manus

Sang­teks­ter, dikt, kåse­rier, pro­lo­ger, even­tyr, noveller, stuntpoesi for å nevne noe. Du er den aktive skri­ben­ten!

Moro med Marius

Vi øver balanse, koordinasjon og spenst gjennom turnlek. Turnhallen har trampoline, skumgrop og mange andre apparater. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Mørkerom

Vi bru­ker ana­loge kame­raer med sort/hvitt-film og du får inn­fø­ring i fremkalling med kje­mi­ka­lier, film og foto­pa­pir i mørkerom. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Piano

Du lærer å spille piano basert på besifrings-spill og akkord­te­ori. Du får gruppe­un­der­vis­ning. Det må beregnes mye egenøving. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Pilates

Pilates er styrketrening og bevegelighetstrening. Metoden fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet med et utvalg gode øvelser ved hjelp av konsentrasjon og kontroll. Metoden er også kalt "contrology".

Revy

Liker du å underholde andre - gjerne utenfor komfortsonen? Få andre til å dra på smilebåndet eller gi dem en god latter? Dele ut noen magiske øyeblikk som krydrer alles hverdag? Da er Revy for deg!

Selvberging

Vi sår, høster, sylter og safter gjennom skoleåret. I tillegg baker vi, parterer girs og foredler mat til bruk på skolen på forskjellige måter.

Ski/Snowboard

Du får inn­fø­ring i sving­tek­nikk, løs­s­nø- og park­kjø­ring. Undervisningen foregår i Trysil­fjellet. Faget koster fra kr 2000. Dette er for å dekke heiskort. Du kan kjøpe rabattert sesongkort.

Språkkafè

Norske og utenlandske elever samarbeider for å utvikle og forbedre den norske språkforståelsen og øke ordforrådet.

Strikking

Vi strik­ker luer, skjerf, hals, panne­bånd, vot­ter, tovede sok­ker og puls­var­mere. Du kan strikke til eget bruk eller lager fine gaver.

Styrkeløft

Her trener du på de tre øvelsene i idretten styrkeløft: knebøy, benkpress og markløft. Faget ender opp i en styrkeløftkonkurranse i lokalene til Brumunddal atletklubb.

Styrketrening

Generell styrketrening i gruppe der du bruker din egen kropp til å trene de viktigste muskelgruppene. Du blir veiledet og pushet til du ikke orker mer - og så må du ta ti repetisjoner til...!

Teater

Gjennom morsomme teater- og improvisasjonsøvelser skal vi trene opp samspill, kreativitet og konsentrasjon, som skal gjøre oss bedre rustet til vår avsluttende teateroppsetning.

Tegning og maling

Det legges vekt på grunnleggende ferdigheter i tegning og maling gjennom kreativt arbeid og personlig uttrykk.

Utholdenhetstrening

Farts­lek og inter­vall­tre­ning, spenst, bakke- og trappeløp og hur­tig­hets­tre­ning. Vi gir dere enkle og effektive øvelser for bedre kondis og hurtighet.

Videoproduksjon

Du lærer å ta opp og redigere film gjen­nom opp­ga­ver og pro­sjek­ter der vi leker med kamera og klipping.

Yoga

Klassisk Yoga i rolig tempo med ulike øvelser for å øke energi, velvære og konsentrasjon. Timene vil veksle mellom liggende/sittende øvelser, stående øvelser og massasje/avspenning.

Zumba

Fitness danseklasse. Enkle trinn til latinamerikanske rytmer som gir både god stemning og masse energi. Timen vil inneholde ulike dansestiler som bl.a merengue, cumbia, salsa og reggaeton.

Årbok

Vi jobber som en redaksjon, og setter sammen tidenes beste minne fra folkehøgskoleåret: ÅRBOKA!

På Elverum folkehøgskole velger du én av våre ni forskjellige linjer. Vi har over 30 valgfag hvert år, og du plukker de fagene du vil utforske eller videreutvikle deg i. Resultatet er et utfordrende år – som du deler med 130 andre!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 141 260,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Norsk Sangbok
 • Reiseforsikring (på skolens reiser)
 • Studietur: Glitterheim
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Backpacking Europa
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Backpacking Norden
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Backpacking Portugal/Spania
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Rafting i Sjoa
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Snowkitecamp på Femunden
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Surfcamp Danmark
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Surfetur Jæren
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 141 260,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 141 260,-
(14 126,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Du får sesongkort i Trysilfjellet, som kan brukes fritt også utenfor undervisningen.

Skolen har egen railpark for brett og ski, med et stort utvalg elementer for ulike nivåer.

Du disponerer din egen våtdrakt til fri bruk gjennom hele skoleåret.

På skolen har vi kiteutstyr, bodyboards og slakk line. Vi har videoredigeringsrom og filmutstyr.

Dette utstyret må du stille med selv

 • Gyldig pass for hele året
 • Reiseforsikring
 • Europeisk helsetrygdekort
 • Ski– eller snowboardutstyr inkl. hjelm
 • Stor sekk til backpacking (minimum 60 liter)
 • Sovepose
 • Liggeunderlag 
 • Dagstursekk
 • Egnede klær 
 • Ta med: truger, skateboard og langrennsski om du har 
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Jeg ville være så normal som mulig på folkehøgskolen. Det ga enorm mestringsfølelse!

Ane Verpe Myrene er født med CP og vant til et liv med tilrettelegging. På folkehøgskolen ville hun følge undervisningen som alle andre. Det har ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Mayday Rescue - Alpene

Valdres folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Ski & Seil Nord-Norge

Folkehøgskolen 69 Grader Nord - Tromsø
Få ledige plasser
HelårskursKristen

FRILUFTSLIV X - Topptur, Klatring og Surf

Møre Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Vill Vest

Bømlo Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Action og Bistand

Grenland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeKristen

Park og Akrobatikk - Frankrike

Ringebu Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Alarm.Beredskap

Sunnmøre Folkehøgskule
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Ekspedisjon vann og fjell

Kristiansand folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Paragliding - Det indiske hav

Valdres folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Bratt - buldring, surf og stisykkel

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Safari X

Valdres folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

FRILUFTSLIV Sunnmørsalpane

Møre Folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt