Til hovedinnhold
Fullt

Foto, reise, Photoshop, redigering, manipulering, film, Premiere, analog foto, mørkerom, studio, nordlys, havørn og surf. Reise til København, Cold Hawaii, Budapest, Lofoten og interrail i Europa.

Øns­ker du å leke, lære og eksperimentere med fototeknikk, Photoshop, mørke­rom og stu­dio­fo­to­gra­fe­ring? Vil du reise og ta bilder i København, Budapest, Lofoten og på interrail fra Roma til Berlin hvor du bestemmer stoppestedene?

Foto­linja er for deg som er glad i å ta bil­der og som ønsker å reise mye. Enten du er nybe­gyn­ner eller erfa­ren, får du solid innføring og påfyll. Vi arbeider med alt fra grunn­leg­gende tek­nik­ker til avan­sert digi­tal bilderedigering – digitalt og analogt.

På skolen får du tilgang på gode motiver i alle sjangere, enten du vil være snowboardfotograf, ta konsertbilder eller gjøre en kunstnerisk studioshoot.

 

Film fra Foto/Opplevelser

Se alle filmene våre på YouTube

 

Foto/Opplevelser passer for deg som er glad i å ta bilder, er sugen på gode opplevelser og klar for nye utfordringer - både med og uten kamera. Vi tilpasser oss ditt nivå og jobber videre derfra.

Dette vil du lære

Dette jobber vi med

 • Kamerateknikk
 • Bildekomposisjon
 • Blits, lyssetting og studiofotografering
 • Redigering og manipulering
 • Analog foto og mørkerom
 • Reise og reisefoto
 • Street photography
 • Natur og landskap
 • Portrett
 • Svart/hvitt
 • Konsertfoto
 • Stjernefoto, star trails og nordlys
 • Light painting
 • Timelapse og stop motion
 • Double exposure
 • Film og liveproduksjon
 • Utstilling

Våre forventninger til deg

Du trenger ikke å ha fotoerfaring for å søke Foto/Opplevelser. Men du må ville utvikle deg som fotograf i et miljø med impulser fra mange ulike fag og andre unge mennesker.

Vi forventer:

 • Punktlighet og oppmøte
 • Samarbeidsvilje
 • Åpenhet for andre mennesker
 • Åpenhet for varierte fag og emner
 • Forståelse for at det er forskjellig nivå i klassen
 • Stå-på-vilje
 • Nysgjerrighet

Studietur: København

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Fire dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi starter med en tur til København i Oktober. En by som tilbyr alt man kan ønske av severdigheter og storbyliv. Du jobber med reisefoto, street photography og kamerateknikk. Du får oppleve World Press Photo-utstillingen, Tivoli, Nyhavn, night photography, kanaltur med båt, arkitektur, is med flødebolle og mye mer.

Studietur: Budapest

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Fire dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Siste uke før jul reiser vi til Budapest. Byen stiller med storslåtte byggverk, monumenter og spa-bad! Og ikke minst god utsikt over det hele fra Gellert Hill og Fishermans Bastion. Du besøker utstillinger, ruinpub og vintage fotobutikk. Vi jobber med en planlagt photoshoot, i tillegg til reisefoto og alle de spontane bildene som oppstår.

Studietur: Lofoten

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca. 7 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Lofoten anses av mange som ett av verdens topp ti reisemål. I mars er lyset på vei tilbake, og fargene er fantastiske. Du blir med på jakt etter nordlys og spektakulær natur, havsafari i Trollfjorden og fotografering av havørn. Vi reiser til Unstad og surfer med snø rundt oss. I tillegg arrangeres Lofoten Internasjonale Foto Festival, med utstillinger og foredrag.

Studietur: Interrail i Europa

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca. 12 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi avslutter året med interrail gjennom Europa. Vi starter samlet i Berlin – kanskje Europas kuleste by? Du opplever muren, historien rundt andre verdenskrig og Brandenburger Tor, pluss perfekte forhold for street photography.

Deretter går turen videre i grupper. Du får planlegge transport, overnatting, severdigheter, måltider og – best av alt – reisemål. Vil du til Polen, Tsjekkia eller Østerrike? Krakow, Wien eller kanskje Bratislava?

Vi møtes igjen og avslutter turen sammen. Som klasse blir vi enige om hvor vi møtes.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I tillegg til alle linjeturene, har vi en felles tur til Glitterheim i Jotunheimen andre skoleuka. Her går vi på toppturer, samles i peisestua på kveldene, spiser tradisjonsmat og blir raskt bedre kjent.

Eivind Ellingsen Høimyr

Lærer

Bakgrunn: Bachelor i medie­de­sign fra Høg­sko­len i Gjø­vik, lærerutdanning i mediefag og veiledningsped. Gikk snow­board­linja på Elverum folkehøgskole 09/10. Har siden 2008 dre­vet firma innen medieproduksjon. Ansvarlig for design, film, foto og web på skolen.

Epost: eivind@elverumfhs.no
Telefon: 40550695
Instagram: @fotolarer

Vår timeplan justeres hvert år. 

Last ned timeplan som pdf ↓

Eksempelkalender for en fotoelev i høstsemesteret.

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har over 30 valgfag hvert skoleår, og du velger fag for ett semester av gangen. På den måten får du prøvd mer, og kan fordype deg i forskjellige fag før og etter jul.

Du har minst 55 timer valgfag pr. semester, men kan velge så mange du orker og får plass til på timeplanen.

Aksjonsforskning

Du får være med å skape tiltak som gjør skolen mer bærekraftig.

Band

Vi danner ulike band og øver på samspill. I løpet av året arrangerer vi åpen scene på skolen, hvor Band valgfag er verter. I tillegg blir det enkelte andre konserter og opptredener.

Dans

Tek­nikk, styrke, beve­ge­lig­het, musikk­bruk og spennende koreo­grafi. Du vil møte ulike danse­sti­ler som funk, streetdance, musikaldans, ballett og kreativ dans m.m, samt mulighet for danseshow!

Diskusjonsforum

Vi dis­ku­te­rer temaer i gruppe­r og plenum. Du får øvelse i å argu­men­tere sak­lig for dine syns­punk­ter og må ta stil­ling til andres uenighet. Les mer om valgfag på hjemmesiden vå

Djembe

Du får innføring i basis spilleteknikk på Djembe – en afrikansk tromme. Vi spiller enkle afrikanske sanger, som vi setter både rytme og litt dans til. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Filmklubb

Vi ser film fra ulike sjan­gere, ulike regis­sø­rer og med ulike meto­der. Mange av fil­mene er et «must» å se, men det er også åpent for dine ønske­fil­mer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Fotball

Vi vektlegger høy aktivitet gjennom spillrelaterte øvelser, noe individuell teknikk og spill mot to mål.

Foto

Du lærer å ta bedre bil­der. Vi går gjen­nom kom­po­si­sjons­te­ori og bilde­for­mid­ling, og du får opp­ga­ver som skal gjelpe deg å bli en bedre foto­graf. Du trenger ikke erfaring, men et kamera.

Friluftsliv

Vi drar på over­nat­tings­tu­rer i lavvo, telt, gapahuk, snøhule eller ligger ute under åpen himmel.

Gitar

Vi jobber akus­tisk, og deler oss i grup­per etter nivå og erfa­ring. Du må jobbe mye selv­sten­dig, øve og dis­po­nere egen gitar. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Glassfusing

Vi designer, skjærer, fuser og slumper (smelter og former) glassarbeider som nøkkelringer, vindus­oppheng, fat og smykker.

Hekling

Her lærer du å hekle alt fra handlenett, kurver og lyskuler til grytekluter og sitteunderlag. Vi bruker både bomullsgarn og ullgarn og gjenbruk av materialer som feks sengetøy.

Hobbygruppe

Vi bruker papp og papir til å lage diverse kort, kalender, scrapbookalbum og origamiesker. Skolen har mye utstyr slik at du får brukt kreativiteten din til fulle.

Jakt og fiske

Vi observerer eller deltar på ulike typer jakt og du får innføring i våpenhåndtering.

Keramikk

Vi jobber på skolens keramikkverksted, og her får du eksperimentere og lære ulike framstil­lingsteknikker innenfor leire og overflatebehandling med begitning og glasur.

Kickboksing

Vi kombinerer grunn­leg­gende tek­nikker og styrke­tre­ning. Læreren er verdensmes­ter i kick­bok­sing.

Knivmaking

Vi lager skaft og slire til egen kniv. Lag en tradisjonell brukskniv eller en mer personlig utformet kniv.

Kompis

KOMPIS er for deg som vil hjelpe unge enslige flyktninger gjennom felles aktiviteter – både på og utenfor skolen. Du blir kurset av Røde Kors i god integrering, og får førstehjelpskurs.

Kor

Du lærer om stemme­bruk og stemme­opp­var­ming, og synger med den stemmen du har. Vi synger flerstemte sanger i forskjellige sjangere - hovedsakelig populærmusikk men også klassisk.

Manus

Sang­teks­ter, dikt, kåse­rier, pro­lo­ger, even­tyr, noveller, stuntpoesi for å nevne noe. Du er den aktive skri­ben­ten!

Moro med Marius

Vi øver balanse, koordinasjon og spenst gjennom turnlek. Turnhallen har trampoline, skumgrop og mange andre apparater. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Mørkerom

Vi bru­ker ana­loge kame­raer med sort/hvitt-film og du får inn­fø­ring i fremkalling med kje­mi­ka­lier, film og foto­pa­pir i mørkerom. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Piano

Du lærer å spille piano basert på besifrings-spill og akkord­te­ori. Du får gruppe­un­der­vis­ning. Det må beregnes mye egenøving. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Pilates

Pilates er styrketrening og bevegelighetstrening. Metoden fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet med et utvalg gode øvelser ved hjelp av konsentrasjon og kontroll. Metoden er også kalt "contrology".

Selvberging

Vi sår, høster, sylter og safter gjennom skoleåret. I tillegg baker vi, parterer girs og foredler mat til bruk på skolen på forskjellige måter.

Ski/Snowboard

Du får inn­fø­ring i sving­tek­nikk, løs­s­nø- og park­kjø­ring. Undervisningen foregår i Trysil­fjellet. Faget koster fra kr 2000. Dette er for å dekke heiskort. Du kan kjøpe rabattert sesongkort.

Språkkafè

Norske og utenlandske elever samarbeider for å utvikle og forbedre den norske språkforståelsen og øke ordforrådet.

Strikking

Vi strik­ker luer, skjerf, hals, panne­bånd, vot­ter, tovede sok­ker og puls­var­mere. Du kan strikke til eget bruk eller lager fine gaver.

Styrketrening

Generell styrketrening i gruppe der du bruker din egen kropp til å trene de viktigste muskelgruppene. Du blir veiledet og pushet til du ikke orker mer - og så må du ta ti repetisjoner til...!

Teater

Gjennom morsomme teater- og improvisasjonsøvelser skal vi trene opp samspill, kreativitet og konsentrasjon, som skal gjøre oss bedre rustet til vår avsluttende teateroppsetning.

Tegning og maling

Det legges vekt på grunnleggende ferdigheter i tegning og maling gjennom kreativt arbeid og personlig uttrykk.

Utholdenhetstrening

Farts­lek og inter­vall­tre­ning, spenst, bakke- og trappeløp og hur­tig­hets­tre­ning. Vi gir dere enkle og effektive øvelser for bedre kondis og hurtighet.

Videoproduksjon

Du lærer å ta opp og redigere film gjen­nom opp­ga­ver og pro­sjek­ter der vi leker med kamera og klipping.

Yoga

Klassisk Yoga i rolig tempo med ulike øvelser for å øke energi, velvære og konsentrasjon. Timene vil veksle mellom liggende/sittende øvelser, stående øvelser og massasje/avspenning.

Zumba

Fitness danseklasse. Enkle trinn til latinamerikanske rytmer som gir både god stemning og masse energi. Timen vil inneholde ulike dansestiler som bl.a merengue, cumbia, salsa og reggaeton.

Årbok

Vi jobber som en redaksjon, og setter sammen tidenes beste minne fra folkehøgskoleåret: ÅRBOKA!

På Elverum folkehøgskole velger du én av våre ni forskjellige linjer. Vi har over 30 valgfag hvert år, og du plukker de fagene du vil utforske eller videreutvikle deg i. Resultatet er et utfordrende år – som du deler med 130 andre!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 127 710,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Norsk Sangbok
 • Reiseforsikring (på skolens reiser)
 • Studietur: Glitterheim
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: København
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Budapest
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Lofoten
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Interrail i Europa
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 127 710,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 127 710,-
(12 771,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Fotostudio med blitser
 • Mørkerom
 • Analog film og fotopapir
 • Full Adobe-pakke
 • Objektiver til utlån (Nikon og Canon)
 • Foto/video-drone (DJI Phantom 3 pro)
 • Stativer
 • Profesjonell fotoprinter
 • Negativskanner
 • Gimbal for speilrefleks og GoPro
 • Videoutstyr for 4k og full-hd
 • Portabelt videolys
 • Utstyr for flerkameraproduksjon

Objektiver, Nikon: 8mm, 14mm f2.8, 28mm f1.8, 50mm f1.4, 85mm f1.8, 70-300mm, 150-600mm.

Objektiver, Canon: 8mm, 18-105mm, 30mm f1.4, 50mm f1.4, 85mm f1.8, 100mm f1.8, 70-200mm f4.

Dette utstyret må du stille med selv

Vi stiller ingen krav om proft utstyr, men du trenger:

 • Digitalt speilrefleks- eller systemkamera
 • Bærbar datamaskin som kan kjøre Adobe Photoshop

 

Hvis du har må du gjerne ta med følgende:

 • Stativ
 • Analogt kamera
 • Ekstern harddisk
 • Mus til datamaskinen din

 

Vi har mye utstyr til utlån, og anbefaler å prøve det ut på skolen før man eventuelt investerer i noe nytt selv.

Mer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

 Line Magde Lunde Hatleskog

Fantastisk.

Line Magde Lunde Hatleskog
Una Charlotte Næss

For et fantastisk år! På grunn av alle de ulike linjene får du muligheten til å bli kjent med mange forskjellige folk. Du får prøve, oppleve og lære utrolig mye på kort tid!

Fra bloggen

Søkte folkehøgskole rett før skolestart

Les intervju med elever som tok sjansen på en restplass!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Fotografi

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Kontakt skolen
Helårskurs16 t/ukeKristen

Fotografi

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Foto Lofoten analogt

Lofoten folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto din stil

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Foto

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Foto - analog, digital, mobil

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Analog foto

Fana folkehøgskule - Bergen
Kontakt skolen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Foto og SoMe

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

FOTOVIDEO: digital design

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Foto - Norge på langs

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs BKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Naturfoto

Lofoten folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto Lofoten

Lofoten folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt