Til hovedinnhold
Venteliste

Du får utvikle deg som fotograf og lære om fototeknikk, komposisjon, Photoshop, reisefoto, studio, drone, utstilling, film, analog foto og mye mer i en kreativ klasse.

Øns­ker du å leke, lære og eksperimentere med fototeknikk, Photoshop, mørke­rom og stu­dio­fo­to­gra­fe­ring? Vil du på studietur og ta bilder i København, Budapest, Lofoten og på interrail i Europa?

Foto­linja er for deg som er glad i å ta bil­der og som ønsker å aktive studieturer. Enten du er nybe­gyn­ner eller erfa­ren, får du solid innføring og påfyll. Vi arbeider med alt fra grunn­leg­gende tek­nik­ker til avan­sert digi­tal bilderedigering – digitalt og analogt.

På skolen får du tilgang på gode motiver i alle sjangere, enten du vil være snowboardfotograf, ta konsertbilder eller gjøre en kunstnerisk studioshoot.

 

Film fra Foto/Opplevelser

 

Se film fra Foto/Opplevelser på YouTube

 

Hva lærer du på Elverum folkehøgskole?

Formålet med folkehøgskole er «danning», eller personlig utvikling. Gjennom skoleåret får du utfordre deg selv, samarbeide med andre og delta aktivt i fellesskapet.

Danning handler om å beherske f. eks. klesvask, matlaging, renhold og egen økonomi. Det handler om å ta del i demokratiet, kultur og idrett, engasjere seg frivillig, få en økologisk bevissthet, samarbeide, løse konflikter og reise.

Les mer om danning og kompetansen du får på folkehøgskole på vår hjemmeside.

Hjemmeside: Foto/Opplevelser.

Foto/Opplevelser passer for deg som vil utvikle deg som fotograf mens du utfordrer deg selv og får nye opplevelser. Vi samarbeider med alle de andre linjene og har prosjekter ute og inne hele året.

Dette vil du lære

 • Kamerateknikk
 • Bildekomposisjon
 • Blits, lyssetting og studiofotografering
 • Redigering og manipulering
 • Analog foto og mørkerom
 • Reise og reisefoto
 • Street photography
 • Natur og landskap
 • Portrett
 • Svart/hvitt
 • Konsertfoto
 • Stjernefoto, star trails og nordlys
 • Light painting
 • Timelapse og stop motion
 • Double exposure
 • Film og liveproduksjon
 • Utstilling

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du deltar på undervisningen med en positiv innstilling og med ønske om å skape gode opplevelser – både for deg selv og klassen din.

Vi forventer:

 • Punktlighet og oppmøte
 • Samarbeidsvilje
 • Åpenhet for andre mennesker
 • Åpenhet for varierte fag og emner
 • Forståelse for at det er forskjellig nivå i klassen
 • Stå-på-vilje
 • Nysgjerrighet

Studietur: København og Cold Hawaii

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Seks dager

Vi starter med en tur til København i Oktober. En by som tilbyr alt man kan ønske av severdigheter og storbyliv. Du jobber med reisefoto, street photography og kamerateknikk. Du får oppleve World Press Photo-utstillingen, Tivoli, Nyhavn, night photography, kanaltur med båt, arkitektur, is med flødebolle og mye mer.

Vi reiser videre til Cold Hawaii – en verdenskjent surfespot på vestkysten av Danmark. Du får prøve å surfe, og vi fotograferer de fantastiske strendene med bunkere fra 2. verdenskrig. 

Studietur: Budapest

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Fire dager

Siste uke før jul reiser vi til Budapest. Byen stiller med storslåtte byggverk, monumenter og spa-bad! Og ikke minst god utsikt over det hele fra Gellert Hill og Fishermans Bastion. Du besøker utstillinger, ruinpub og vintage fotobutikk. Vi jobber med en planlagt photoshoot, i tillegg til reisefoto og alle de spontane bildene som oppstår.

Studietur: Lofoten

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca. seks dager

Lofoten anses av mange som et av verdens topp ti reisemål. I mars er lyset på vei tilbake, og fargene er fantastiske. Du blir med på jakt etter nordlys og spektakulær natur, havsafari i Trollfjorden og fotografering av havørn.Vi drar på roadtrip til kjente fotospots og prøver «arctic surfing»

Studietur: Interrail i Europa

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca. ti dager

Interrail er kanskje den beste måten å oppleve Europa på. Vi besøker byer som Berlin, Wien, Bratislava, Ljubljana og Praha!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I tillegg til alle linjeturene, har vi en felles tur til Glitterheim i Jotunheimen andre skoleuka. Her går vi på toppturer, samles i peisestua på kveldene, spiser tradisjonsmat og blir raskt bedre kjent.

Eivind Ellingsen Høimyr

Lærer

Bakgrunn: Bachelor i medie­de­sign fra Høg­sko­len i Gjø­vik, lærerutdanning i mediefag og veiledningsped. Gikk snow­board­linja på Elverum folkehøgskole 09/10. Har siden 2008 dre­vet firma innen medieproduksjon. Ansvarlig for design, film, foto og web på skolen.

Epost: eivind@elverumfhs.no
Telefon: 40550695
Instagram: @fotolarer

Vår timeplan justeres hvert år. 

Last ned timeplan som pdf ↓

Eksempelkalender for en fotoelev i høstsemesteret. Elever på andre linjer har den samme kalenderen, men med andre linjeaktiviteter i linjeukene og reiseperiodene.

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har over 30 valgfag hvert skoleår, og du velger fag for ett semester av gangen. På den måten får du prøvd mer, og kan fordype deg i forskjellige fag før og etter jul.

Du har minst 55 timer valgfag pr. semester, men kan velge så mange du orker og får plass til på timeplanen.

Aksjonsforskning

Du får være med å skape tiltak som gjør skolen mer bærekraftig.

Band

Vi danner ulike band og øver på samspill. I løpet av året arrangerer vi åpen scene på skolen, hvor Band valgfag er verter. I tillegg blir det enkelte andre konserter og opptredener.

Dans

Tek­nikk, styrke, beve­ge­lig­het, musikk­bruk og spennende koreo­grafi. Du vil møte ulike danse­sti­ler som funk, streetdance, musikaldans, ballett og kreativ dans m.m, samt mulighet for danseshow!

Diskusjonsforum

Vi dis­ku­te­rer temaer i gruppe­r og plenum. Du får øvelse i å argu­men­tere sak­lig for dine syns­punk­ter og må ta stil­ling til andres uenighet. Les mer om valgfag på hjemmesiden vå

Djembe

Du får innføring i basis spilleteknikk på Djembe – en afrikansk tromme. Vi spiller enkle afrikanske sanger, som vi setter både rytme og litt dans til. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Filmklubb

Vi ser film fra ulike sjan­gere, ulike regis­sø­rer og med ulike meto­der. Mange av fil­mene er et «must» å se, men det er også åpent for dine ønske­fil­mer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Fotball

Vi vektlegger høy aktivitet gjennom spillrelaterte øvelser, noe individuell teknikk og spill mot to mål.

Foto

Du lærer å ta bedre bil­der. Vi går gjen­nom kom­po­si­sjons­te­ori og bilde­for­mid­ling, og du får opp­ga­ver som skal gjelpe deg å bli en bedre foto­graf. Du trenger ikke erfaring, men et kamera.

Friluftsliv

Vi drar på over­nat­tings­tu­rer i lavvo, telt, gapahuk, snøhule eller ligger ute under åpen himmel.

Gitar

Vi jobber akus­tisk, og deler oss i grup­per etter nivå og erfa­ring. Du må jobbe mye selv­sten­dig, øve og dis­po­nere egen gitar. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Glassfusing

Vi designer, skjærer, fuser og slumper (smelter og former) glassarbeider som nøkkelringer, vindus­oppheng, fat og smykker.

Hekling

Her lærer du å hekle alt fra handlenett, kurver og lyskuler til grytekluter og sitteunderlag. Vi bruker både bomullsgarn og ullgarn og gjenbruk av materialer som feks sengetøy.

Hobbygruppe

Vi bruker papp og papir til å lage diverse kort, kalender, scrapbookalbum og origamiesker. Skolen har mye utstyr slik at du får brukt kreativiteten din til fulle.

Jakt

Vi observerer eller deltar på ulike typer jakt, vanligvis skogsfugljakt, elgjakt, rypejakt og rådyrjakt og du får innføring i våpenhåndtering. Vi avslutter valgfaget med å tilberede en viltmiddag.

Keramikk

Vi jobber på skolens keramikkverksted, og her får du eksperimentere og lære ulike framstil­lingsteknikker innenfor leire og overflatebehandling med begitning og glasur.

Kickboksing

Vi kombinerer grunn­leg­gende tek­nikker og styrke­tre­ning. Læreren er verdensmes­ter i kick­bok­sing.

Knivmaking

Vi lager skaft og slire til egen kniv. Lag en tradisjonell brukskniv eller en mer personlig utformet kniv.

Kompis

KOMPIS er for deg som vil hjelpe unge enslige flyktninger gjennom felles aktiviteter – både på og utenfor skolen. Du blir kurset av Røde Kors i god integrering, og får førstehjelpskurs.

Kor

Du lærer om stemme­bruk og stemme­opp­var­ming, og synger med den stemmen du har. Vi synger flerstemte sanger i forskjellige sjangere - hovedsakelig populærmusikk men også klassisk.

Langrenn

Skiglede står i fokus. Du får innføring i teknikkene diagonalgang og skøyting. Du lærer om ski, utstyr og preparing av ski for både glid og feste. Vi bruker Elverums fantastiske løypenettet.

Manus

Sang­teks­ter, dikt, kåse­rier, pro­lo­ger, even­tyr, noveller, stuntpoesi for å nevne noe. Du er den aktive skri­ben­ten!

Moro med Marius

Vi øver balanse, koordinasjon og spenst gjennom turnlek. Turnhallen har trampoline, skumgrop og mange andre apparater. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Mørkerom

Vi bru­ker ana­loge kame­raer med sort/hvitt-film og du får inn­fø­ring i fremkalling med kje­mi­ka­lier, film og foto­pa­pir i mørkerom. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Piano

Du lærer å spille piano basert på besifrings-spill og akkord­te­ori. Du får gruppe­un­der­vis­ning. Det må beregnes mye egenøving. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Pilates

Pilates er styrketrening og bevegelighetstrening. Metoden fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet med et utvalg gode øvelser ved hjelp av konsentrasjon og kontroll. Metoden er også kalt "contrology".

Revy

Liker du å underholde andre - gjerne utenfor komfortsonen? Få andre til å dra på smilebåndet eller gi dem en god latter? Dele ut noen magiske øyeblikk som krydrer alles hverdag? Da er Revy for deg!

Selvberging

Vi sår, høster, sylter og safter gjennom skoleåret. I tillegg baker vi, parterer girs og foredler mat til bruk på skolen på forskjellige måter.

Ski/Snowboard

Du får inn­fø­ring i sving­tek­nikk, løs­s­nø- og park­kjø­ring. Undervisningen foregår i Trysil­fjellet. Faget koster fra kr 2000. Dette er for å dekke heiskort. Du kan kjøpe rabattert sesongkort.

Språkkafè

Norske og utenlandske elever samarbeider for å utvikle og forbedre den norske språkforståelsen og øke ordforrådet.

Strikking

Vi strik­ker luer, skjerf, hals, panne­bånd, vot­ter, tovede sok­ker og puls­var­mere. Du kan strikke til eget bruk eller lager fine gaver.

Styrkeløft

Her trener du på de tre øvelsene i idretten styrkeløft: knebøy, benkpress og markløft. Faget ender opp i en styrkeløftkonkurranse i lokalene til Brumunddal atletklubb.

Styrketrening

Generell styrketrening i gruppe der du bruker din egen kropp til å trene de viktigste muskelgruppene. Du blir veiledet og pushet til du ikke orker mer - og så må du ta ti repetisjoner til...!

Teater

Gjennom morsomme teater- og improvisasjonsøvelser skal vi trene opp samspill, kreativitet og konsentrasjon, som skal gjøre oss bedre rustet til vår avsluttende teateroppsetning.

Tegning og maling

Det legges vekt på grunnleggende ferdigheter i tegning og maling gjennom kreativt arbeid og personlig uttrykk.

Utholdenhetstrening

Farts­lek og inter­vall­tre­ning, spenst, bakke- og trappeløp og hur­tig­hets­tre­ning. Vi gir dere enkle og effektive øvelser for bedre kondis og hurtighet.

Videoproduksjon

Du lærer å ta opp og redigere film gjen­nom opp­ga­ver og pro­sjek­ter der vi leker med kamera og klipping.

Yoga

Klassisk Yoga i rolig tempo med ulike øvelser for å øke energi, velvære og konsentrasjon. Timene vil veksle mellom liggende/sittende øvelser, stående øvelser og massasje/avspenning.

Zumba

Fitness danseklasse. Enkle trinn til latinamerikanske rytmer som gir både god stemning og masse energi. Timen vil inneholde ulike dansestiler som bl.a merengue, cumbia, salsa og reggaeton.

Årbok

Vi jobber som en redaksjon, og setter sammen tidenes beste minne fra folkehøgskoleåret: ÅRBOKA!

På Elverum folkehøgskole velger du én av våre ni forskjellige linjer. Vi har over 30 valgfag hvert år, og du plukker de fagene du vil utforske eller videreutvikle deg i. Resultatet er et utfordrende år – som du deler med 130 andre!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 132 210,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Norsk Sangbok
 • Reiseforsikring (på skolens reiser)
 • Studietur: Glitterheim
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: København og Cold Hawaii
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Budapest
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Lofoten
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Interrail i Europa
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 132 210,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 132 210,-
(13 221,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Fotostudio med blitser
 • Mørkerom og analoge kameraer
 • Analog film og fotopapir
 • Full Adobe-pakke
 • Objektiver til utlån (Nikon og Canon)
 • Foto/video-droner (DJI Phantom 3 pro)
 • Stativer
 • Proffe fotoprintere
 • Negativskanner
 • Videoutstyr for 4k og full-hd
 • Portabelt videolys
 • Utstyr for flerkameraproduksjon

Les vår mørkeromsguide!

 

Dette utstyret må du stille med selv

Vi stiller ingen krav om proft utstyr, men du trenger:

 • Digitalt speilrefleks- eller systemkamera
 • Bærbar datamaskin som kan kjøre Adobe Photoshop

 

Hvis du har må du gjerne ta med følgende:

 • Stativ
 • Analogt kamera
 • Ekstern harddisk
 • Mus

 

Vi har mye utstyr til utlån, og anbefaler å prøve det ut på skolen før man eventuelt investerer i noe nytt selv.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Una Charlotte Næss

For et fantastisk år! På grunn av alle de ulike linjene får du muligheten til å bli kjent med mange forskjellige folk. Du får prøve, oppleve og lære utrolig mye på kort tid!

Una Charlotte Næss
 Line Magde Lunde Hatleskog

Fantastisk.

Fra bloggen

Søkte folkehøgskole rett før skolestart

Les intervju med elever som tok sjansen på en restplass!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Film.Sunnmøre

Sunnmøre Folkehøgskule
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Digital markedsføring med video og foto

Setesdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Innholdsproduksjon - Sosiale medier

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Stream!

Nordhordland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeKristen

Analog foto

Fana folkehøgskule - Bergen
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Musikal West End

Fjordane folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Digital Kreativitet - Japan

Folkehøgskolen Sørlandet
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Sosiale medier og visuell journalistikk

Arbfhs Ringsaker
Ledig plass
HelårskursFrilynt

FOTOVIDEO: digital design

Rønningen folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Friluftsliv og fotoreiser

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Romskip

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotografi

Arbfhs Ringsaker
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt