Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Du får utvikle deg som fotograf og lære om fototeknikk, komposisjon, Photoshop, reisefoto, studio, drone, utstilling, film, analog foto og mye mer i en kreativ klasse.

Øns­ker du å leke, lære og eksperimentere med fototeknikk, Photoshop, mørke­rom og stu­dio­fo­to­gra­fe­ring? Vil du reise og oppleve fantastiske destinasjoner i Europa, med grønt fokus og god samvittighet?

Foto­linja er for deg som er glad i å ta bil­der og som ønsker å aktive studieturer. Du får solid innføring og påfyll enten du er nybegynner eller erfaren. Vi arbeider med alt fra grunn­leg­gende tek­nik­ker til avan­sert bilderedigering – digitalt og analogt.

Vi reiser på miljøvennlige studieturer til Vest-Danmark, Røros, Lofoten og på interrail mellom Budapest og København. Du får en god blanding av storby og natur, sommer og vinter, mennesker og dyreliv, kultur og opplevelser.

På skolen får du tilgang på gode motiver i alle sjangere, enten du vil være snowboardfotograf, ta konsertbilder eller gjøre en kunstnerisk studioshoot. I tillegg får du tilgang på utstyr og programmer.

Film fra Foto/Opplevelser

Se film fra Foto/Opplevelser på YouTube

Hva lærer du på Elverum folkehøgskole?

Formålet med folkehøgskole er «danning», eller personlig utvikling. Gjennom skoleåret får du utfordre deg selv, samarbeide med andre og delta aktivt i fellesskapet.

Danning handler om å beherske f. eks. klesvask, matlaging, renhold og egen økonomi. Det handler om å ta del i demokratiet, kultur og idrett, engasjere seg frivillig, få en økologisk bevissthet, samarbeide, løse konflikter og reise.

Les mer om danning og kompetansen du får på folkehøgskole på vår hjemmeside

Hjemmeside: Foto/Opplevelser

Fotolinja passer for deg som vil utvikle deg som fotograf mens du utfordrer deg selv og får nye opplevelser. Vi samarbeider med mange av de andre linjene og har prosjekter ute og inne hele året.

Dette vil du lære

 • Kamerateknikk
 • Bildekomposisjon
 • Blits, lyssetting og studiofotografering
 • Redigering og manipulering
 • Analog foto og mørkerom
 • Reise og reisefoto
 • Street photography
 • Natur og landskap
 • Portrett
 • Svart/hvitt
 • Konsertfoto
 • Stjernefoto, star trails og nordlys
 • Light painting
 • Timelapse og stop motion
 • Double exposure
 • Film og liveproduksjon
 • Utstilling

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du deltar på undervisningen med en positiv innstilling og med ønske om å skape gode opplevelser – både for deg selv og klassen din.

Vi forventer:

 • Punktlighet og oppmøte
 • Samarbeidsvilje
 • Åpenhet for andre mennesker
 • Åpenhet for varierte fag og emner
 • Forståelse for at det er forskjellig nivå i klassen
 • Stå-på-vilje
 • Nysgjerrighet

Ta kontakt dersom du har spesielle behov. Sammen finner vi ut hva vi kan tilby deg.

Studietur: Vest-Danmark og Cold Hawaii

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Fem dager

Vi reiser til Klitmøller på vestkysten av Danmark. Den lille byen er en verdenskjent surfespot som kalles Cold Hawaii. Du får prøve å surfe, og vi fotograferer de fantastiske strendene med bunkere fra 2. verdenskrig.

Vi reiser med Backpacker/Ekstremsport-linja. Vi samarbeider om å lage reisevlog og besøker blant annet Aalborg.

Studietur: Røros

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Tre dager

Vi opplever «bergstaden» Røros, kjent for gruvedrift, sjarmerende gater og tv-serier som «Hjem til jul».I Røros kommune finner man nasjonalparkene Femundsmarka og Forollhogna. Tettstedet Røros står på Unescos liste over verdens kulturarv.

Her skal vi oppleve kulturen og naturen, ta portretter og selvfølgelig få julestemning.

Studietur: Lofoten

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca. seks dager

Lofoten anses av mange som et av verdens topp ti reisemål. I mars er lyset på vei tilbake, og fargene er fantastiske. Du blir med på jakt etter nordlys og spektakulær natur, havsafari i Trollfjorden og fotografering av havørn.Vi drar på roadtrip til kjente fotospots og prøver «arctic surfing»

Studietur: Interrail i Europa fra Budapest til København

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ti dager

Europa har «alt», og med buss og tog kan man se utrolig mye på kort tid.

Vi starter i Budapest. Byen stiller med storslåtte byggverk, monumenter og spa-bad! Og ikke minst god utsikt over det hele fra Gellert Hill og Fishermans Bastion. Byen har en viktig plass i europeisk fotohistorie, og vi ser utstillinger på Fotografiets hus – Mai Mano haza – og Robert Capa-museet. I tillegg opplever vi jazz-musikk i verdensklasse på Budapest Jazz Club.

Vi reiser sammen med Musikk – Band/Vokal-linja, og underveis spiller vi inn musikkvideo til deres egenproduserte låter.

Du blir med å planlegge hvor turen går videre fra Budapest. Vil du besøker byer som Berlin, Wien, Bratislava, Ljubljana eler Praha?

Siste stopp er København. En by som tilbyr alt man kan ønske av severdigheter og storbyliv. Du får oppleve Tivoli, Nyhavn, nattfoto, kanaltur med båt, flott arkitektur, alternative Cristiania, is med flødebolle og mye mer.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I tillegg til alle linjeturene, har vi en felles tur til Glitterheim i Jotunheimen andre skoleuka. Her går vi på toppturer, samles i peisestua på kveldene, spiser tradisjonsmat og blir raskt bedre kjent.

Eivind Ellingsen Høimyr

Lærer

Bakgrunn: Bachelor i medie­de­sign fra Høg­sko­len i Gjø­vik, lærerutdanning i mediefag og veiledningsped. Gikk snow­board­linja på Elverum folkehøgskole 09/10. Har siden 2008 dre­vet firma innen medieproduksjon. Ansvarlig for design, film, foto og web på skolen.

Epost: eivind@elverumfhs.no
Telefon: 40550695
Instagram: @fotolarer

Slik kan en «vanlig uke» se ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Skoleåret er delt i «vanlige uker», linjeuker og temauker. Du får høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie.

Vanlige uker

Se timeplan til nedlasting over.

Linjeuker, 8 uker i året

All aktivitet foregår i linja. Brukes ofte til studieturer, men også til større prosjekter eller intensive økter.

Temauker, 2 uker i året

Brukes til fellesprosjekter hvor elevene blandes i nye grupper og jobber sammen.

Les mer om temaukene på elverumfhs.no

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har over 30 valgfag hvert skoleår. Du kan ha forskjellige fag før og etter jul.

Du må velge fag som totalt gir deg minst 55 timer valgfag pr. semester. Det betyr at du må ha ca. 5 timer valgfag i uka, men du kan selvsagt ha flere.

Band

Vi danner ulike band og øver på samspill. I løpet av året arrangerer vi åpen scene på skolen, hvor Band valgfag er verter. I tillegg blir det enkelte andre konserter og opptredener.

Bærekraft og Aksjonsforskning

Du blir med på stunts og prosjekter for å sette fokus på viktige miljøsaker. Du får endre skolens rutiner, lære om bærekraft og miljø og du blir med på å formidle denne kunnskapen til din medelever.

Dans

Tek­nikk, styrke, beve­ge­lig­het, musikk­bruk og spennende koreo­grafi. Du vil møte ulike danse­sti­ler som funk, streetdance, musikaldans, ballett og kreativ dans m.m, samt mulighet for danseshow!

Diskusjonsforum

Vi dis­ku­te­rer temaer i gruppe­r og plenum. Du får øvelse i å argu­men­tere sak­lig for dine syns­punk­ter og må ta stil­ling til andres uenighet. Les mer om valgfag på hjemmesiden vå

Djembe

Du får innføring i basis spilleteknikk på Djembe – en afrikansk tromme. Vi spiller enkle afrikanske sanger, som vi setter både rytme og litt dans til. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Filmklubb

Vi ser film fra ulike sjan­gere, ulike regis­sø­rer og med ulike meto­der. Mange av fil­mene er et «must» å se, men det er også åpent for dine ønske­fil­mer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Fotball

Vi vektlegger høy aktivitet gjennom spillrelaterte øvelser, noe individuell teknikk og spill mot to mål.

Foto

Du lærer å ta bedre bil­der. Vi går gjen­nom kom­po­si­sjons­te­ori og bilde­for­mid­ling, og du får opp­ga­ver som skal gjelpe deg å bli en bedre foto­graf. Du trenger ikke erfaring, men et kamera.

Friluftsliv

Vi drar på over­nat­tings­tu­rer i lavvo, telt, gapahuk, snøhule eller ligger ute under åpen himmel.

Gitar

Vi jobber akus­tisk, og deler oss i grup­per etter nivå og erfa­ring. Du må jobbe mye selv­sten­dig, øve og dis­po­nere egen gitar. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Glassfusing

Vi designer, skjærer, fuser og slumper (smelter og former) glassarbeider som nøkkelringer, vindus­oppheng, fat og smykker.

Hekling

Her lærer du å hekle alt fra handlenett, kurver og lyskuler til grytekluter og sitteunderlag. Vi bruker både bomullsgarn og ullgarn og gjenbruk av materialer som feks sengetøy.

Hobbygruppe

Vi bruker papp og papir til å lage diverse kort, kalender, scrapbookalbum og origamiesker. Skolen har mye utstyr slik at du får brukt kreativiteten din til fulle.

Jakt

Vi observerer eller deltar på ulike typer jakt, vanligvis skogsfugljakt, elgjakt, rypejakt og rådyrjakt og du får innføring i våpenhåndtering. Vi avslutter valgfaget med å tilberede en viltmiddag.

Keramikk

Vi jobber på skolens keramikkverksted, og her får du eksperimentere og lære ulike framstil­lingsteknikker innenfor leire og overflatebehandling med begitning og glasur.

Kickboksing

Vi kombinerer grunn­leg­gende tek­nikker og styrke­tre­ning. Læreren er verdensmes­ter i kick­bok­sing.

Knivmaking

Vi lager skaft og slire til egen kniv. Lag en tradisjonell brukskniv eller en mer personlig utformet kniv.

Kompis

KOMPIS er for deg som vil hjelpe unge enslige flyktninger gjennom felles aktiviteter – både på og utenfor skolen. Du blir kurset av Røde Kors i god integrering, og får førstehjelpskurs.

Kor

Du lærer om stemme­bruk og stemme­opp­var­ming, og synger med den stemmen du har. Vi synger flerstemte sanger i forskjellige sjangere - hovedsakelig populærmusikk men også klassisk.

Langrenn

Skiglede står i fokus. Du får innføring i teknikkene diagonalgang og skøyting. Du lærer om ski, utstyr og preparing av ski for både glid og feste. Vi bruker Elverums fantastiske løypenettet.

Manus

Sang­teks­ter, dikt, kåse­rier, pro­lo­ger, even­tyr, noveller, stuntpoesi for å nevne noe. Du er den aktive skri­ben­ten!

Moro med Marius

Vi øver balanse, koordinasjon og spenst gjennom turnlek. Turnhallen har trampoline, skumgrop og mange andre apparater. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Mørkerom

Vi bru­ker ana­loge kame­raer med sort/hvitt-film og du får inn­fø­ring i fremkalling med kje­mi­ka­lier, film og foto­pa­pir i mørkerom. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Piano

Du lærer å spille piano basert på besifrings-spill og akkord­te­ori. Du får gruppe­un­der­vis­ning. Det må beregnes mye egenøving. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Pilates

Pilates er styrketrening og bevegelighetstrening. Metoden fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet med et utvalg gode øvelser ved hjelp av konsentrasjon og kontroll. Metoden er også kalt "contrology".

Revy

Liker du å underholde andre - gjerne utenfor komfortsonen? Få andre til å dra på smilebåndet eller gi dem en god latter? Dele ut noen magiske øyeblikk som krydrer alles hverdag? Da er Revy for deg!

Selvberging

Vi sår, høster, sylter og safter gjennom skoleåret. I tillegg baker vi, parterer girs og foredler mat til bruk på skolen på forskjellige måter.

Ski/Snowboard

Du får inn­fø­ring i sving­tek­nikk, løs­s­nø- og park­kjø­ring. Undervisningen foregår i Trysil­fjellet. Faget koster fra kr 2000. Dette er for å dekke heiskort. Du kan kjøpe rabattert sesongkort.

Språkkafè

Norske og utenlandske elever samarbeider for å utvikle og forbedre den norske språkforståelsen og øke ordforrådet.

Strikking

Vi strik­ker luer, skjerf, hals, panne­bånd, vot­ter, tovede sok­ker og puls­var­mere. Du kan strikke til eget bruk eller lager fine gaver.

Styrkeløft

Her trener du på de tre øvelsene i idretten styrkeløft: knebøy, benkpress og markløft. Faget ender opp i en styrkeløftkonkurranse i lokalene til Brumunddal atletklubb.

Styrketrening

Generell styrketrening i gruppe der du bruker din egen kropp til å trene de viktigste muskelgruppene. Du blir veiledet og pushet til du ikke orker mer - og så må du ta ti repetisjoner til...!

Teater

Gjennom morsomme teater- og improvisasjonsøvelser skal vi trene opp samspill, kreativitet og konsentrasjon, som skal gjøre oss bedre rustet til vår avsluttende teateroppsetning.

Tegning og maling

Det legges vekt på grunnleggende ferdigheter i tegning og maling gjennom kreativt arbeid og personlig uttrykk.

Utholdenhetstrening

Farts­lek og inter­vall­tre­ning, spenst, bakke- og trappeløp og hur­tig­hets­tre­ning. Vi gir dere enkle og effektive øvelser for bedre kondis og hurtighet.

Videoproduksjon

Du lærer å ta opp og redigere film gjen­nom opp­ga­ver og pro­sjek­ter der vi leker med kamera og klipping.

Yoga

Klassisk Yoga i rolig tempo med ulike øvelser for å øke energi, velvære og konsentrasjon. Timene vil veksle mellom liggende/sittende øvelser, stående øvelser og massasje/avspenning.

Zumba

Fitness danseklasse. Enkle trinn til latinamerikanske rytmer som gir både god stemning og masse energi. Timen vil inneholde ulike dansestiler som bl.a merengue, cumbia, salsa og reggaeton.

Årbok

Vi jobber som en redaksjon, og setter sammen tidenes beste minne fra folkehøgskoleåret: ÅRBOKA!

På Elverum folkehøgskole velger du en av våre ni linjer. Vi tilbyr også halvårskurs i vårsemesteret. Vi har over 30 valgfag hvert år, og du plukker de fagene du vil utforske eller videreutvikle deg i. Du har alle muligheter til å utfordre deg selv sammen med 130 andre elever! 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 132 210,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Norsk Sangbok
 • Reiseforsikring (på skolens reiser)
 • Studietur: Glitterheim
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Vest-Danmark og Cold Hawaii
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Røros
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Lofoten
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Interrail i Europa fra Budapest til København
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 132 210,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 132 210,-
(13 221,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Fotostudio med blitser
 • Mørkerom og analoge kameraer
 • Analog film og fotopapir
 • Full Adobe-pakke
 • Objektiver til utlån (Nikon og Canon)
 • Foto/video-droner
 • Stativer
 • Proffe fotoprintere
 • Negativskanner
 • Videoutstyr for 4k og full-hd
 • Portabelt videolys
 • Utstyr for flerkameraproduksjon

Les vår mørkeromsguide!

Dette utstyret må du stille med selv

Du trenger:

 • Digitalt speilrefleks- eller systemkamera
 • Bærbar datamaskin som kan kjøre Adobe Photoshop

Hvis du har må du gjerne ta med følgende:

 • Stativ
 • Analogt kamera
 • Ekstern harddisk
 • Mus

Vi har mye utstyr til utlån, og anbefaler å prøve det ut på skolen før man eventuelt investerer i noe nytt selv. Kjøp gjerne brukt eller spør oss om tips. Du trenger ikke det nyeste, dyreste og proffeste utstyret.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

 Line Magde Lunde Hatleskog

Fantastisk.

Line Magde Lunde Hatleskog
Una Charlotte Næss

For et fantastisk år! På grunn av alle de ulike linjene får du muligheten til å bli kjent med mange forskjellige folk. Du får prøve, oppleve og lære utrolig mye på kort tid!

Fra bloggen

Søkte folkehøgskole rett før skolestart

Les intervju med elever som tok sjansen på en restplass!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Foto din stil

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Foto

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Film & Foto

Voss folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Foto Lofoten

Lofoten Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Global Foto

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Kontakt skolen
Helårskurs16 t/ukeKristen

Nordiska Fotoskolan

Nordiska Folkhögskolan
Få ledige plasser
Helårskurs32 t/ukeFrilynt

Retrofoto — analog og studio

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole Ringsaker
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Naturfoto

Svalbard folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

FotoVideo

Rønningen folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Foto Villmark

Alta folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Analog foto

Fana folkehøgskule - Bergen
Fullt
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Kreativ & Foto

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeKristen