Til hovedinnhold
Ledig plass

Du opplever kunst og kultur - og jobber kreativt med redesign, trykk, glassblåsing, knivmaking, oljemaling, streetart, foto, keramikk m.m. Reiser til Lofoten, Berlin, København, Barcelona og Venezia

Vi legger vekt på kreativ utfoldelse innen en rekke visuelle kunstformer, og har blant annet egen 3D- printer og digitale tegnebrett.

Du får lage din egen kniv med slire, og designe og forme unike glasskuler.

Med studieturene ønsker vi å legge til rette for opplevelser som kan inspirere og gi erfaringer. Vi møter kunst, design og kultur på workshops og kurs, besøker spennende gallerier og happeninger. Du får utforske ulike materialer og teknikker, og kan leke deg på et av skolens verksteder:

Kunst/Opplevelser passer for den kreative som vil inspireres og oppleve. Linja er perfekt for deg som vil reise mye og prøve ut nye teknikker her på skolen.

Dette vil du lære

 • Knivmaking
 • Glassblåsing
 • Forskjellige typer trykk
 • Street art
 • Keramikk
 • Redesign
 • Oljemaling
 • Akvarell
 • Tegning
 • Design i snø
 • Foto/film
 • Digital tegning
 • Søm
 • Ulike workshops på studietur

Våre forventninger til deg

Vi stiller ingen krav om proft utstyr, men du har, er det fint om du tar med:

 • Bærbar datamaskin
 • Digitalt speilreflekskamera

Tegnebrett

Barcelona

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

På turen til Barcelona besøker vi blant annet magiske Parc Guellog Sagrada Familia. En rusletur i brosteinsbelagte middelaldersmug skaper inspirasjon for arbeider når vi kommer hjem. Vi besøker ulike gallerier og museer; Picasso og Miro, før vi tar banen og ender opp ved europas eldste marked, ved siden av den moderne arkitekturperlen Torre Agbar. Det kjente matmarkedet La Bouqeria har mange fristelser for sultne mager, og her er det fint å gjøre innkjøp for hyggelig middag i leiligheten.

Lofoten

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Lofoten anses av mange som ett av verdens topp ti reisemål. I mars er lyset på vei tilbake, og fargene er fantastiske. Du blir med på jakt etter nordlys og spektakulær natur. Vi designer og former glass. Vi bor nær havet, naturkreftene og ikke minst lyset. En perfekt ramme for arbeid med landskapsmaleri. 

Venezia

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Venezia er byen med skjønnhet ingen annen by i verden overgår. Vi besøker den fargerike øya, Borneo og møter storslagen arkitektur, kanaler og historie. Her får vi følelsen av å gå 400 år tilbake i tid, og kan se og oppleve mesterverk fra tidligere tider. Etnaturøug høydepunkt er byens beste samling av moderne kunst på Peggy Guggenheim.

København

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

København er hovedstaden for nordisk design og kontrasten er stor fra gamle slott, via fribyen Christiania til moderne arkitekturperler som Den Sorte Diamant. Vi skal selvfølgelig smake på en flødebolle, se på kronjuvelene og besøke Copenhagen Street Food.

Berlin

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I Berlin venter workshop i street art. Vi lærer også litt om Berlins spennede historie og lar oss imponere av aktitekturen. Berlin er en pulserende by, med et fantastisk levende kunst og design-miljø. Her bugner det av spennende gallerier, museer og happeninger.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I tillegg til alle linjeturene, har vi en felles tur til Glitterheim i Jotunheimen andre skoleuka. Her går vi på toppturer, samles i peisestua på kveldene, spiser tradisjonsmat og blir raskt bedre kjent.

Trine Lise Lundemo

Lærer

Bakgrunn: Allmennlærerutdanning med fordypning i forming og engelsk, samt 60 studiepoeng i tysk ved UiO. Lang erfaring som seksjonsleder for kunst og håndverk i grunnskolen. Trine liker spesielt å arbeide med håndarbeidsteknikker, er MOT-coach og aerobicinstruktør. Hun har reist mye og snakker flytende engelsk og tysk, samt litt fransk og italiensk.

Epost: trine@elverumfhs.no
Telefon: 91318238

Vår timeplan justeres hvert år. 

Last ned timeplan som pdf ↓

Eksempelkalender for en fotoelev i høstsemesteret.

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har over 30 valgfag hvert skoleår, og du velger fag for ett semester av gangen. På den måten får du prøvd mer, og kan fordype deg i forskjellige fag før og etter jul.

Du har minst 55 timer valgfag pr. semester, men kan velge så mange du orker og får plass til på timeplanen.

Aksjonsforskning

Du får være med å skape tiltak som gjør skolen mer bærekraftig.

Årbok

Vi jobber som en redaksjon, og setter sammen tidenes beste minne fra folkehøgskoleåret: ÅRBOKA!

Band

Vi danner ulike band og øver på samspill. I løpet av året arrangerer vi åpen scene på skolen, hvor Band valgfag er verter. I tillegg blir det enkelte andre konserter og opptredener.

Dans

Tek­nikk, styrke, beve­ge­lig­het, musikk­bruk og spennende koreo­grafi. Du vil møte ulike danse­sti­ler som funk, streetdance, musikaldans, ballett og kreativ dans m.m, samt mulighet for danseshow!

Diskusjonsforum

Vi dis­ku­te­rer temaer i gruppe­r og plenum. Du får øvelse i å argu­men­tere sak­lig for dine syns­punk­ter og må ta stil­ling til andres uenighet. Les mer om valgfag på hjemmesiden vå

Djembe

Du får innføring i basis spilleteknikk på Djembe – en afrikansk tromme. Vi spiller enkle afrikanske sanger, som vi setter både rytme og litt dans til. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Filmklubb

Vi ser film fra ulike sjan­gere, ulike regis­sø­rer og med ulike meto­der. Mange av fil­mene er et «must» å se, men det er også åpent for dine ønske­fil­mer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Fotball

Vi vektlegger høy aktivitet gjennom spillrelaterte øvelser, noe individuell teknikk og spill mot to mål.

Foto

Du lærer å ta bedre bil­der. Vi går gjen­nom kom­po­si­sjons­te­ori og bilde­for­mid­ling, og du får opp­ga­ver som skal gjelpe deg å bli en bedre foto­graf. Du trenger ikke erfaring, men et kamera.

Friluftsliv

Vi drar på over­nat­tings­tu­rer i lavvo, telt, gapahuk, snøhule eller ligger ute under åpen himmel.

Gitar

Vi jobber akus­tisk, og deler oss i grup­per etter nivå og erfa­ring. Du må jobbe mye selv­sten­dig, øve og dis­po­nere egen gitar. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Glassfusing

Vi designer, skjærer, fuser og slumper (smelter og former) glassarbeider som nøkkelringer, vindus­oppheng, fat og smykker.

Hekling

Her lærer du å hekle alt fra handlenett, kurver og lyskuler til grytekluter og sitteunderlag. Vi bruker både bomullsgarn og ullgarn og gjenbruk av materialer som feks sengetøy.

Hobbygruppe

Vi bruker papp og papir til å lage diverse kort, kalender, scrapbookalbum og origamiesker. Skolen har mye utstyr slik at du får brukt kreativiteten din til fulle.

Jakt og fiske

Vi observerer eller deltar på ulike typer jakt og du får innføring i våpenhåndtering.

Keramikk

Vi jobber på skolens keramikkverksted, og her får du eksperimentere og lære ulike framstil­lingsteknikker innenfor leire og overflatebehandling med begitning og glasur.

Kickboksing

Vi kombinerer grunn­leg­gende tek­nikker og styrke­tre­ning. Læreren er verdensmes­ter i kick­bok­sing.

Knivmaking

Vi lager skaft og slire til egen kniv. Lag en tradisjonell brukskniv eller en mer personlig utformet kniv.

Kompis

KOMPIS er for deg som vil hjelpe unge enslige flyktninger gjennom felles aktiviteter – både på og utenfor skolen. Du blir kurset av Røde Kors i god integrering, og får førstehjelpskurs.

Kor

Du lærer om stemme­bruk og stemme­opp­var­ming, og synger med den stemmen du har. Vi synger flerstemte sanger i forskjellige sjangere - hovedsakelig populærmusikk men også klassisk.

Leksehjelp

Norske og utenlandske elever samarbeider for å utvikle og forbedre den norske språkforståelsen og øke ordforrådet.

Manus

Sang­teks­ter, dikt, kåse­rier, pro­lo­ger, even­tyr, noveller, stuntpoesi for å nevne noe. Du er den aktive skri­ben­ten!

Moro med Marius

Vi øver balanse, koordinasjon og spenst gjennom turnlek. Turnhallen har trampoline, skumgrop og mange andre apparater. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Mørkerom

Vi bru­ker ana­loge kame­raer med sort/hvitt-film og du får inn­fø­ring i fremkalling med kje­mi­ka­lier, film og foto­pa­pir i mørkerom. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Piano

Du lærer å spille piano basert på besifrings-spill og akkord­te­ori. Du får gruppe­un­der­vis­ning. Det må beregnes mye egenøving. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Pilates

Pilates er styrketrening og bevegelighetstrening. Metoden fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet med et utvalg gode øvelser ved hjelp av konsentrasjon og kontroll. Metoden er også kalt "contrology".

Selvberging

Vi sår, høster, sylter og safter gjennom skoleåret. I tillegg baker vi, parterer girs og foredler mat til bruk på skolen på forskjellige måter.

Ski/Snowboard

Du får inn­fø­ring i sving­tek­nikk, løs­s­nø- og park­kjø­ring. Undervisningen foregår i Trysil­fjellet. Faget koster fra kr 2000. Dette er for å dekke heiskort. Du kan kjøpe rabattert sesongkort.

Strikking

Vi strik­ker luer, skjerf, hals, panne­bånd, vot­ter, tovede sok­ker og puls­var­mere. Du kan strikke til eget bruk eller lager fine gaver.

Styrketrening

Generell styrketrening i gruppe der du bruker din egen kropp til å trene de viktigste muskelgruppene. Du blir veiledet og pushet til du ikke orker mer - og så må du ta ti repetisjoner til...!

Teater

Gjennom morsomme teater- og improvisasjonsøvelser skal vi trene opp samspill, kreativitet og konsentrasjon, som skal gjøre oss bedre rustet til vår avsluttende teateroppsetning.

Tegning og maling

Det legges vekt på grunnleggende ferdigheter i tegning og maling gjennom kreativt arbeid og personlig uttrykk.

Utholdenhetstrening

Farts­lek og inter­vall­tre­ning, spenst, bakke- og trappeløp og hur­tig­hets­tre­ning. Vi gir dere enkle og effektive øvelser for bedre kondis og hurtighet.

Videoproduksjon

Du lærer å ta opp og redigere film gjen­nom opp­ga­ver og pro­sjek­ter der vi leker med kamera og klipping.

Yoga

Klassisk Yoga i rolig tempo med ulike øvelser for å øke energi, velvære og konsentrasjon. Timene vil veksle mellom liggende/sittende øvelser, stående øvelser og massasje/avspenning.

Zumba

Fitness danseklasse. Enkle trinn til latinamerikanske rytmer som gir både god stemning og masse energi. Timen vil inneholde ulike dansestiler som bl.a merengue, cumbia, salsa og reggaeton.

På Elverum folkehøgskole velger du én av våre ni forskjellige linjer. Vi har over 30 valgfag hvert år, og du plukker de fagene du vil utforske eller videreutvikle deg i. Resultatet er et utfordrende år – som du deler med 130 andre!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 122 600,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Norsk Sangbok
 • Reiseforsikring (på skolens reiser)
 • Studietur: Glitterheim
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Barcelona
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Lofoten
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Venezia
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: København
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Berlin
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 122 600,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 122 600,-
(12 260,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Søkte folkehøgskole rett før skolestart

Les intervju med elever som tok sjansen på en restplass!

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Kreativ Forming Natur

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Design & håndverk

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

DIY

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Glass & Porselen

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Kunst/foto/glas/reise

Fjordane folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Fashion design og redesign

Sandefjord folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Tegning, maling og kunstreise

Sandefjord folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Billedkunst

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Cosplay

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Naturfoto

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

KUNST: tegning/arkitektur

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Båtbygging

Fosen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Tegning, kunst og scenografi

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Flexi - Aktiv livsstil

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Bilde, Form & Kunst

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Film & Foto

Voss folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Tilrettelagt Rønningen (på en av skolens linjer)

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Historisk handverk

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Klær Design Fashion - London og Paris

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Foto og kunst

Svalbard folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Redesign & DIY

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Kunst - Kultur

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Arkitektur og interiør

Sandefjord folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Livslinja - kreativitet, helse, livsstil

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Design klær og interiør

Oslofjord Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs34 t/ukeKristen

Viking

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto Lofoten analogt

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kunst +

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Klær, Mote & Design

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Visuell kunst

Nansenskolen
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Art, Design & Travel

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Grafisk design

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Tegne, male, reise

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Redesign

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Visual Arts

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Street ART

Ringebu Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt