Til hovedinnhold

Extreme aktiviteter - extreme gleder Ved X-sports New Zealand blir råskapen testet. Et bredt spekter av actionfylte aktiviteter vil pushe grensene dine og pumpe blodårene fulle av adrenalin!

Spennende utfordringer
Det blir brusende moro i elven med kajakk og flytende svinger på longboard. Vi mister bakkekontakten i klatreveggen og med stisykling blir det slitsomme motbakker, uforglemmelige stier og dristige nedkjøringer. Det blir turer i villmark med overnattinger i telt, hytte og snøhule. Dere skal utvikle dere til å gjøre smarte og trygge avgjørelser i utfordrende terreng og situasjoner, ikke minst når dere skal overnatte alene på solodøgn.

Snø og ski
Vintereventyret i Valdres byr på uendelige skimuligheter! Det blir både toppturer i høyfjellet og skikjøring og jibbing i Valdres alpinsenter. Kiting på snø blir et høydepunkt i løpet av vinteren! Du får lære om skred og trygg ferdsel i vinterfjellet.

Pudder i Alpene
Vårsemesteret starter med tur til Alpene og de enorme anleggene rundt Schladming. Alpedrømmen om seks dager med bading i pudder og solskinn er innen rekkevidde.

Høyt og lavt på New Zealand! 
New Zealand er variasjonenes land med langstrakte hvite strender, turkis vann og tropisk varme kvasse fjelltopper og snødekte isbreer. Landet er kjent som et eldorado for ekstreme aktiviteter og i kombinasjon med den vakre naturen er dette et perfekt utgangspunkt for magiske opplevelser! Aktiviteter som strikkhopp, surfing, varme kilder, rafting, fotturer, luge, strandturer og kajakk. Du vil også bli kjent med New Zealandsk kultur gjennom besøk hos urbefolkningen Maoriene og møte med lokalbefolkningen.

Les og se mye mer:https://www.vintereventyr.no/linjer/x-sports/

 
 

Våre forventninger til deg

Passer linja for deg?

Tenker du aktivitetene kan bli for krevende for deg? Slapp av! På linja handler det ikke om prestasjon og det vil bli tilrettelagt slik at hver enkelt elev blir utfordra ut fra sine forutsetninger. Det kreves ingen forkunnskap for å starte på Xsports New Zealand, men du må være aktiv og motivert!

New Zealand

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

 

New Zealand er definitivt landet for de som søker det ekstreme. Det er også et land med vakker og variert natur med majestetiske fjell, troiske skoger og turkisfarget hav. På reisa får du oppleve kombinasjonen av disse elementene! Bedre blir det ikke.

Reiseruta går fra Nordøya til sørenden av Sørøya, slik at du får oppleve store deler av landet. Dagene er fullspekka med aktivitet og du får blant annet utfordret deg i det våte element med rafting, svømming med ville delfiner, surfing og canyoning (juving) og i høyden med strikkhopp og fallskjermhopp med utsikt over dramatisk fjellandskap. Du får komme tett på naturen med trekkingtur til Tangariro – kjent som vulkanen i Ringenes Herre, havkajakk blant Sørøyas mange øyer og hvite strender og vandretur i fjellkjeden «de Sørlige alper» med utsikt til New Zealands høyeste fjell, Mt. Cook (3754 moh.).

Det blir mye adrenalin og aktivitet, men blir også smak av storbylivet i hovedstaden, Wellington, shopping i Queenstown og sosiale kvelder og bilturer med klassen. Gjennom reisa vil du oppdage og lære mer om hvordan urbefolkningen, Maoriene, preger nåtidens New Zealand og det vil bli mulighet til å besøke innspillingssteder for Ringenes Herre.

En variert, opplevelsesrik tur der du får testet dine grenser!

Les mer på: http://www.vintereventyr.no/reiser

 

Alpene - Østerrike - Schladming

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I begynnelsen av januar drar flere av skolens klasser på en fellestur til Schladming i Østerrike. Her bor vi kun 50 meter fra gondolen og skitrekket. Etter frokost kan du slenge skiene eller brettet på nakken og gå de få meterne bort til gondolen som tar deg opp til puddersnø og løyper så langt øyet kan se. I løpet av 6 dager i bakken og instruksjon fra gode instruktører er det store muligheter for å utvikle seg og bli bedre på ski eller brett.

Ettermiddagene fylles med sosiale aktiviteter, og dere får god mulighet til å bli bedre kjent, både med hverandre og staben på skolen.
Les mer på: http://www.vintereventyr.no/reiser

 

Valgfagstilbudet vårt er svært godt og en årsak til at mange elever velger oss som skole fremfor andre skoler.
Du kan velge opptil 5 valgfag pr uke, og dette varierer for ulike tider av året avhengig av hvilken timeplan vi har. Noen har over 10 ulike valgfag i løpet av året.

Alpint

Teknikklæring og kjøring i vårt lokale alpinanlegg Valdres Alpinsenter, kort vei fra skolen. Kan også brukes på fritida!

Basic baking

Her lærer du å bake ulike typer kaker/gjærbakst. Og det beste - du spiser de etterpå :)

Buldring

Vi er så heldig å ha et flott 122m2 buldreanlegg på skoleområdet! Profesjonelt bygd i kompleks 3d-struktur og med mange ruter for en hver vanskelighetsgrad.

Felletrening

Øve til toppturene med å gå med feller i bakker/på bratte jorder. Blir kronet med fine nedkjøringer.

Filmproduksjon

Bruk skolens egen drone til filming og lag egen film!

Frisbee

Lær å kaste og spille frisbee! Lær noe nytt!

Gitar

Grunnleggende opplæring i gitarspill. Vekt på akkompagnering.

Golf

Grunnleggende opplæring i golfspillet med vekt på prøve å spille golf selv.

Hekling

Lær deg heklingens kunst og lag skjerf, luer og mye mer.

Hundekjøring

Sledekjøring, snørekjøring og lære om hunder. Dette faget er det ikke mange andre skoler som tilbyr. Opplev det mange drømmer om på dette valgfaget!

Innebandy

Innebandy i Valdres Storhall med vant! Teknikk,øvelser og mye spill!

Internasjonale nettidretter

Flere spennende internasjonale nettidretter som seprak takraw, indiaca og fotballtennis. Utvid din horisont innen idrett!

Ishockey

Lær grunnleggende teknikk og spill ishockey på skolens egen hockeybane. Også åpent på kveldstid med flomlys.

Kano

Lær å padle kano og opplev det magiske med å gli avgårde helt stille bortover vannet i flott natur!

Keramikk

Har du lyst til å lære å dreie eller andre arbeidsteknikker med leire? Lag julegaver/andre gaver og utfolde deg kreativt!

Klatring - innendørs

Lær å klatre i vårt suverene klatreanlegg 300 m fra skolen. To store vegger på opptil 16m høyde tar i mot deg med både overheng og lettere nybegynnerruter. Ta topptau- og ledkort!

Klatring - utendørs

Klatring utendørs på våre lokale klatrefelt i gåavstand fra skolen. Opplev høyde, adrenalin og test dine grenser!

Kondis

Lyst til å komme i bedre form? Løping for alle nivå og i ulike former. Fjellstiløping, baneløping, intervall i skogen, motbakkeløp...

Kulinariske retter

Lær å lage fancy middagsretter med spennende krydder og smak! Avslutt timene med å spise et deilig måltid sammen!

Langrenn

Grunntrening og teknikklæring. Mange flotte turer med snø allerede fra november. 1500! km med løyper ligger foran deg i vintereventyret!

Massasje

Lære deg grunnleggende massasje og litt om kroppens muskler og funksjoner. Alltid nyttig å kunne!

Olabil

Konstruksjon og bygging av olabil som ender med skolens olabil-løp!

Sandvolleyball

Skolen har egen sandvolleyballbane! Her får du lære grunnleggende teknikker innen sandvolleyball. Banen er selvsagt også til fri bruk på kveldene og i helgene.

Sjakk

Opplæring i sjakk, strategier og spill.

Snowboard

Teknikklæring og kjøring i vårt lokale alpinanlegg Valdres Alpinsenter, kort vei fra skolen. Kan også brukes på fritida!

Spinning

Spinning på sykler i skolens spinningsal til høy musikk! God, effektiv og artig trening sammen med andre!

Strikking

Utfordre dine kreative evner med strikkepinner. Bare fantasien setter grenser for hva du kan lage.

Studier og yrker

Usikker på hva du skal bli og ta av høyere utdanning? Faget for deg!

Styrketrening

Lære om ulike typer styrketrening og sett opp ditt eget program under veiledning!

Swing

Lær deg grunnleggende swing-dansing!

Tabata

Styrke- og kondisjonstrening til musikk med "trøkk" i!

Telemark

Teknikklæring og kjøring i vårt lokale alpinanlegg Valdres Alpinsenter, kort vei fra skolen. Kan også brukes på fritida!

Terrengsykling/stisykling

Actionsfylt terrengsykling på stier, i myr og over bekker på fjellet/i skogen. Valdres har perfekte omgivelser for god terrengsykling og mange herlige nedkjøringer som skaper action og glede.

Topptur

Gode snøforhold hele vinteren sikrer muligheter for flotte toppturer med storslagen utsikt og actionfylte nedkjøringer. Du lærer om skred for å ivareta sikkerheten for deg og dine turvenner.

Trampett

Hopping på trampett. Lær god kroppsbeherskelse før skisesongen starter.

Volleyball

Lær grunnleggende teknikk, slag og spill mye volleyball. Gymsalen er også ledig til bruk på kveldstid utenom undervisning. Kvalifisere deg til et av skolelagene og vær med i turneringer!

Yoga

Lære deg yogateknikker med avspenning, styrke og tøying!

Valdres folkehøgskole ligger ved Nord-Europas høyeste fjellmassiv - Jotunheimen. 80 % av Norges 2000 meters tinder er her! Snø fra november til mai!

Velkommen til vennskap, mestring, spennende linjer og turer i inn- og utland.

Sjekk ut vår nettside her, www.vintereventyr.no

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 156 950,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på gangen
  • Studietur: New Zealand
  • Studietur: Alpene - Østerrike - Schladming
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 156 950,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 156 950,-
(15 695,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Det kommer an på hvilke funksjonsnedsettelser vedkommende har. Ta kontakt!

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Folkehøgskole ble løsningen da Bård Inge (16) ikke kom inn på drømmelinja på videregående

Selv om flesteparten av folkehøgskoleelever er over 18 år og ferdig med videregående skole, gjelder ikke det alle. For Bård Inge Wangensteen Fredheim (16) fra ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Backpacker/Ekstremsport

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Ekstremsport

Sagavoll folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeKristen

Ekstremsport på Reisefot

Seljord Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Ekstremsport

Voss folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Sport Extreme Australia

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen

LinjeX - Action

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Bratt "Opplev Ekstremsport- og skibygda Voss"

Voss folkehøgskule
HelårskursFrilynt

Friluftsliv Extreme - Alpene

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Multisport X Bali

Rødde folkehøgskole – Trondheim
HelårskursKristen

Flylinja / pilot, seilfly, motorfly

Stavern folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Dronepilot

Valdres folkehøgskole
HelårskursKristen

Fjellsport og Kajakk

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt