Til hovedinnhold

Elverum folkehøgskule

På Elverum folkehøgskole velger du én av våre ni forskjellige linjer. Vi har over 30 valgfag hvert år, og du plukker de fagene du vil utforske eller videreutvikle deg i. Resultatet er et utfordrende år – som du deler med 130 andre!

Søk på skolenLinjer

Se vår «ultimate» søkerguide her

 

Linjer, vår 2022

 

Helårslinjer:

Det beste med Elverum folkehøgskole er mangfoldet. Våre forskjellige linjer gjør at mange ulike mennesker søker seg hit, og at lærerene er dyktige på mange ulike fagfelt. Det gjør for eksempel at vi har kompetanse til å tilby svært mange og varierte valgfag.

 

Grunner til å velge Elverum folkehøgskole:

 

Film og bilder

Våre nettsider er fylt med filmer og bilder fra skoleåret. Her viser tidligere elever sitt vårsemesteret på ett minutt.

Se og les mer på elverumfhs.no

 

Skoleåret

Skoleåret starter siste helg i august, varer til andre helg i mai og består av 190 skoledager. Det er undervisning seks dager i uken, i tillegg benyttes også enkelte søndager. Vi har høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie i likhet med andre skoleslag.

 

To konkurransepoengpoeng

Ved gjennomført skoleår med vitnemål, vil du kunne få to konkurransepoeng til opptak ved universitet/høgskole.

Dette står vi for

Vi vil at du skal utvikle deg og dine talenter på en slik måte at det også styrker fellesskapet. Du får utfordre deg selv gjennom linjefag, valgfag, fellesfag, programkvelder, studieturer og praktiske gjøremål. Læring og danning skjer gjennom samtale og samvær med ansatte og andre elever.

Mål

Fel­les­fa­gene er fag alle ele­vene har sam­men og som både utford­rer og enga­sje­rer deg. Vi tar opp vik­tige og inter­es­sante pro­blem­stil­lin­ger innen miljø, medier og verden i dag – eller løfter taket med en time allsang. Du sit­ter igjen med nye idéer, ny kunn­skap, inn­sikt og gode opplevelser.

 Fellesfagene er:

 • Miljøfag
 • Mediefag
 • Verden i dag
 • Allsang/storkor
 • Seminar

Vi har også to temauker der du samarbeider med alle elevene på tvers av linjer og fag. I tillegg regner vi romvask og internatvask som fellesfag.

Vi har over 30 valgfag hvert skoleår, og du velger fag for ett semester av gangen. På den måten får du prøvd mer, og kan fordype deg i forskjellige fag før og etter jul.

Du har minst 55 timer valgfag pr. semester, men kan velge så mange du orker og får plass til på timeplanen.

Aksjonsforskning

Du får være med å skape tiltak som gjør skolen mer bærekraftig.

Band

Vi danner ulike band og øver på samspill. I løpet av året arrangerer vi åpen scene på skolen, hvor Band valgfag er verter. I tillegg blir det enkelte andre konserter og opptredener.

Dans

Tek­nikk, styrke, beve­ge­lig­het, musikk­bruk og spennende koreo­grafi. Du vil møte ulike danse­sti­ler som funk, streetdance, musikaldans, ballett og kreativ dans m.m, samt mulighet for danseshow!

Diskusjonsforum

Vi dis­ku­te­rer temaer i gruppe­r og plenum. Du får øvelse i å argu­men­tere sak­lig for dine syns­punk­ter og må ta stil­ling til andres uenighet. Les mer om valgfag på hjemmesiden vå

Djembe

Du får innføring i basis spilleteknikk på Djembe – en afrikansk tromme. Vi spiller enkle afrikanske sanger, som vi setter både rytme og litt dans til. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Filmklubb

Vi ser film fra ulike sjan­gere, ulike regis­sø­rer og med ulike meto­der. Mange av fil­mene er et «must» å se, men det er også åpent for dine ønske­fil­mer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Fotball

Vi vektlegger høy aktivitet gjennom spillrelaterte øvelser, noe individuell teknikk og spill mot to mål.

Foto

Du lærer å ta bedre bil­der. Vi går gjen­nom kom­po­si­sjons­te­ori og bilde­for­mid­ling, og du får opp­ga­ver som skal gjelpe deg å bli en bedre foto­graf. Du trenger ikke erfaring, men et kamera.

Friluftsliv

Vi drar på over­nat­tings­tu­rer i lavvo, telt, gapahuk, snøhule eller ligger ute under åpen himmel.

Gitar

Vi jobber akus­tisk, og deler oss i grup­per etter nivå og erfa­ring. Du må jobbe mye selv­sten­dig, øve og dis­po­nere egen gitar. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Glassfusing

Vi designer, skjærer, fuser og slumper (smelter og former) glassarbeider som nøkkelringer, vindus­oppheng, fat og smykker.

Hekling

Her lærer du å hekle alt fra handlenett, kurver og lyskuler til grytekluter og sitteunderlag. Vi bruker både bomullsgarn og ullgarn og gjenbruk av materialer som feks sengetøy.

Hobbygruppe

Vi bruker papp og papir til å lage diverse kort, kalender, scrapbookalbum og origamiesker. Skolen har mye utstyr slik at du får brukt kreativiteten din til fulle.

Jakt

Vi observerer eller deltar på ulike typer jakt, vanligvis skogsfugljakt, elgjakt, rypejakt og rådyrjakt og du får innføring i våpenhåndtering. Vi avslutter valgfaget med å tilberede en viltmiddag.

Keramikk

Vi jobber på skolens keramikkverksted, og her får du eksperimentere og lære ulike framstil­lingsteknikker innenfor leire og overflatebehandling med begitning og glasur.

Kickboksing

Vi kombinerer grunn­leg­gende tek­nikker og styrke­tre­ning. Læreren er verdensmes­ter i kick­bok­sing.

Knivmaking

Vi lager skaft og slire til egen kniv. Lag en tradisjonell brukskniv eller en mer personlig utformet kniv.

Kompis

KOMPIS er for deg som vil hjelpe unge enslige flyktninger gjennom felles aktiviteter – både på og utenfor skolen. Du blir kurset av Røde Kors i god integrering, og får førstehjelpskurs.

Kor

Du lærer om stemme­bruk og stemme­opp­var­ming, og synger med den stemmen du har. Vi synger flerstemte sanger i forskjellige sjangere - hovedsakelig populærmusikk men også klassisk.

Langrenn

Skiglede står i fokus. Du får innføring i teknikkene diagonalgang og skøyting. Du lærer om ski, utstyr og preparing av ski for både glid og feste. Vi bruker Elverums fantastiske løypenettet.

Manus

Sang­teks­ter, dikt, kåse­rier, pro­lo­ger, even­tyr, noveller, stuntpoesi for å nevne noe. Du er den aktive skri­ben­ten!

Moro med Marius

Vi øver balanse, koordinasjon og spenst gjennom turnlek. Turnhallen har trampoline, skumgrop og mange andre apparater. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Mørkerom

Vi bru­ker ana­loge kame­raer med sort/hvitt-film og du får inn­fø­ring i fremkalling med kje­mi­ka­lier, film og foto­pa­pir i mørkerom. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Piano

Du lærer å spille piano basert på besifrings-spill og akkord­te­ori. Du får gruppe­un­der­vis­ning. Det må beregnes mye egenøving. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Pilates

Pilates er styrketrening og bevegelighetstrening. Metoden fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet med et utvalg gode øvelser ved hjelp av konsentrasjon og kontroll. Metoden er også kalt "contrology".

Revy

Liker du å underholde andre - gjerne utenfor komfortsonen? Få andre til å dra på smilebåndet eller gi dem en god latter? Dele ut noen magiske øyeblikk som krydrer alles hverdag? Da er Revy for deg!

Selvberging

Vi sår, høster, sylter og safter gjennom skoleåret. I tillegg baker vi, parterer girs og foredler mat til bruk på skolen på forskjellige måter.

Ski/Snowboard

Du får inn­fø­ring i sving­tek­nikk, løs­s­nø- og park­kjø­ring. Undervisningen foregår i Trysil­fjellet. Faget koster fra kr 2000. Dette er for å dekke heiskort. Du kan kjøpe rabattert sesongkort.

Språkkafè

Norske og utenlandske elever samarbeider for å utvikle og forbedre den norske språkforståelsen og øke ordforrådet.

Strikking

Vi strik­ker luer, skjerf, hals, panne­bånd, vot­ter, tovede sok­ker og puls­var­mere. Du kan strikke til eget bruk eller lager fine gaver.

Styrkeløft

Her trener du på de tre øvelsene i idretten styrkeløft: knebøy, benkpress og markløft. Faget ender opp i en styrkeløftkonkurranse i lokalene til Brumunddal atletklubb.

Styrketrening

Generell styrketrening i gruppe der du bruker din egen kropp til å trene de viktigste muskelgruppene. Du blir veiledet og pushet til du ikke orker mer - og så må du ta ti repetisjoner til...!

Teater

Gjennom morsomme teater- og improvisasjonsøvelser skal vi trene opp samspill, kreativitet og konsentrasjon, som skal gjøre oss bedre rustet til vår avsluttende teateroppsetning.

Tegning og maling

Det legges vekt på grunnleggende ferdigheter i tegning og maling gjennom kreativt arbeid og personlig uttrykk.

Utholdenhetstrening

Farts­lek og inter­vall­tre­ning, spenst, bakke- og trappeløp og hur­tig­hets­tre­ning. Vi gir dere enkle og effektive øvelser for bedre kondis og hurtighet.

Videoproduksjon

Du lærer å ta opp og redigere film gjen­nom opp­ga­ver og pro­sjek­ter der vi leker med kamera og klipping.

Yoga

Klassisk Yoga i rolig tempo med ulike øvelser for å øke energi, velvære og konsentrasjon. Timene vil veksle mellom liggende/sittende øvelser, stående øvelser og massasje/avspenning.

Zumba

Fitness danseklasse. Enkle trinn til latinamerikanske rytmer som gir både god stemning og masse energi. Timen vil inneholde ulike dansestiler som bl.a merengue, cumbia, salsa og reggaeton.

Årbok

Vi jobber som en redaksjon, og setter sammen tidenes beste minne fra folkehøgskoleåret: ÅRBOKA!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I tillegg til alle linjeturene, har vi en felles tur til Glitterheim i Jotunheimen andre skoleuka. Her går vi på toppturer, samles i peisestua på kveldene, spiser tradisjonsmat og blir raskt bedre kjent.

Elverum folkehøgskule har seks internat: Søri­gard, Tjønn­lia, Eids­voll, Hoved­byg­get, Sol­bak­ken og Nordigard. Nesten alle elever bor på tomannsrom, og vi blander både linjer og kjønn på internatene. Omtrent halvparten av dobbeltrommene har eget bad, den andre halvparten har do og dusj felles på internatet. I tillegg har vi noen leiligheter og enkeltrom.

På internatet tar du del i en husgruppe – en slags minifamilie. Det er her du finner alle de karakterene du skal bli så utrolig glad i gjennom et år.

Internatene har beholdt sin gammeldagse sjarm, selv om alle er totalrenovert eller pusset opp de siste årene. 

Fasiliteter

Ute

 • Sagtjernet. Elverums beste badeplass med sandstrender og stupetårn, ligger i hagen til skolen.
 • Sandvolleyballbane
 • Skaterampe
 • Fotballbane
 • Skiløyper. Om vinteren prepareres et fantastisk løypenett som man når direkte fra skolen
 • Railpark for ski og snowboard
 • Kjøkkenhage
 • Eplehage
 • Disc golf bane
 • Mobil utescene på 120m2 

 

Inne

 • Storsalen. Scene med topp lyd, lys og bilde
 • Foredragssal/auditorium med kinomuligheter
 • Kunstverksteder for bilde, treverk, keramikk, glass og trykk
 • Bandøvingsrom
 • Musikkstudio med Cubase
 • Øvingsrom for teater med «black box»
 • Fotostudio
 • Mørkerom
 • Videoredigeringsrom med mye videoutstyr
 • Styrketreningsrom
 • Bibliotek med bøker, filmer og cd-er
 • Elevstuer med flatskjermer
 • Elevkjøkken
 • Biliardrom
 • Bordtennis

Skolen ligger én time fra Gardermoen og 50 min fra Trysilfjellet. Du kommer deg til Oslo på 1,5 time med buss, og litt over en time med bil.

Elverum er Hedmarks nest største by, og det er gangavstand til sentrum – eller «Leiret» som det heter. Der finner du butikker, caféer, to kjøpesentere, bowling, disc golf, gallerier, museer, resturanter og det meste du måtte trenge. Vi har også Terningen Arena, som inneholder flotte idretts- og konsertfasiliteter - og er hjemmebane til Norges beste håndballlag.

Elverum skysstasjon ligger rett utenfor sentrum, med gode tog- og bussforbindelser til Oslo, Gardermoen, Hamar, Lillehammer og Gjøvik. Sånn sett er Elverum nesten verdens navle. Nesten...

Finn reiserute fra der du bor

 • Sagtjernet - Elverums beste badeplass
 • Skiløyper
 • Fotballbane
 • Sandvolleyballbane
 • Railpark
 • Golfbane
 • Skogsstier – perfekte for joggeturer
 • Turnhall
 • Caféer
 • Kjøpesentere
 • Terningen Arena: Håndball-, turn-, og klatrehall
 • Bowling
 • Laserworld
 • Disc golf
 • Shuffleboard
 • Fiskevann
 • Store friluftslivområder
 • Skateanlegg i betong

Vår timeplan justeres hvert år. 

Last ned timeplan som pdf ↓

Eksempelkalender for en fotoelev i høstsemesteret. Elever på andre linjer har den samme kalenderen, men med andre linjeaktiviteter i linjeukene og reiseperiodene.

Last ned årsplan som pdf ↓

Elverum folkehøgskole driver bistand flere steder. I Kasese, Uganda har vi bygget et omfattende skole- og idrettsanlegg. I Bwera, Uganda har vi startet et mindre prosjekt ved Rena School. I Tsumeb, Namibia samarbeider vi med barnehager om enkel bistand til daglig drift. Vi har et spennende prosjekt hos San folket med nye klasserom og tilgang til rent vann.

Hele skolen er med på å samle inn midler til prosjektene gjennom skoleåret, og Afrikalinja jobber spesifikt med dette. De reiser til både Namibia og Uganda for å følge utviklingen, og se resultatene.

På skole­sen­te­ret «Rwenzori Elverum Educational Center» i Uganda er det over 600 skole­plas­ser. Rundt 200 ele­ver kom­mer fra byg­dene og fjel­lene rundt byen, og bor på sko­lens inter­nat. Ele­ver som ikke har råd til utdan­nin­gen, får støtte via en egen fad­der­ord­ning der fad­dere bidrar med skole­uni­form, mål­ti­der, skole­ma­te­ri­ell og inter­nat­plass der­som det er nødvendig.

100% av alle innsamlede midler går til prosjektet.

På tirsdager har vi elevkveld med kulturcafé. Linjene har ansvar for denne kvelden etter tur, og arrangerer noe hyggelig eller gøy for resten av elevene. I tillegg er enslige unge flyktninger invitert til å delta.

Lørdag kveld har vi programkveld. Det kan for eksempel bety karaoke, konkurranser mellom husgruppene, fester, åpen scene, konsert, herrenes- og damenes aften eller filmkveld.

I tillegg arrangerer elevrådet mange arrangementer i løpet av skoleåret, og vi har valgfag som går på kveldstid fra mandag til torsdag.

Du kan søke skoleplass fra 1. oktober høsten før det aktuelle skoleåret, og opptaket starter 1. februar. Dette er likt for alle folkehøgskoler. Erfaringsmessig er det lurt å søke tidlig, da vi har mange søkere og et begrenset antall plasser på hver linje. Komplette søknader med vedlegg og attester blir vurdert først. Ved store kjønnsmessige skjevheter på de ulike linjene vil søkerens kjønn kunne bli brukt som et kriterium. Vi har 18 års aldersgrense. For håndballinja gjelder egne opptakskrav.

Bygninger

Hovedbygget og de fleste av våre bygninger er fra perioden 1928 - 1937. Det er i disse noen utfordringer knyttet til enkelte fysiske funksjonhemninger, men de fleste utfordringer knyttet til dette kan la seg løse. Imidlertid har vi et internat/undervisningsbygg fra 2007 der det er tilrettelagt for rullestolbrukere.

Mat

Uten mat og drikke duger helten ikke. På Elverum folkehøgskole er vi opptatt av å gi deg variert og god mat – om du er veganer, vegetarianer, har diett eller ikke. Vi har ikke tillegg i pris om du trenger mat tilpasset cøliaki, vegetar eller lignende, men dersom du har spesialdietter som vil være ekstra kostbare for oss må du være forberedt på en egenandel. Ta med legeattest på allergier/intoleranser.

Alle måltider er inkludert i prisen, og det serveres fire måltider hver dag i ukedagene: frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Det koster ikke noe ekstra for vegetar/vegan, eller andre dietter.

Lørdag serveres frokost, varm lunsj og middag.  Søndag serveres skikkelig søndagsfrokost, søndagsmiddag og kvelds. Dette fordi frokosten begynner senere enn ellers.

Frokost og kveldsmat serveres med hjemmebakt brød, knekkebrød, frokostblandinger, havregrøt og et godt utvalg av pålegg.  I tillegg får du kaffe, te og melk. I matsalen står det mikrobølgeovn og brødrister.

Til lunsj serveres varm suppe, og ferskt hjemmebakt brød på skolen. Linjer som er utenfor skolen på dagen smører med seg lunsj fra frokosten.

Faglig og sosialt

Vi som jobber her liker å jobbe med unge mennesker. Vi setter pris på positivitet, kreativitet, mangfold og lave skuldre, men samtidig de gode samtalene og livets alvor.

«Livskvalitet handler om det som gir livet verdi og mening. Hva skal til for at du kjenner på positive følelser som glede, mestring og mening? Noen har glede av en tur i skogen, andre av å studere havet. Noen nyter musikk eller mat, andre blir fornøyde med seg selv når de øver på gitar, eller løser et vrient kryssord. Alt som bidrar til slike gode følelser, gir økt livskvalitet og kan styrke den psykiske helsa».

Klarer du å legge til rette for gjøremål som gir deg positive opplevelser, er mye gjort. Folkehelseinstituttet gir fem råd for hvordan du kan forbedre din psykiske helse:

 • Knytt bånd
 • Vær aktiv
 • Vær oppmerksom
 • Fortsett å lære
 • Gi til andre

Vi mener at disse rådene går hånd i hånd med hverdagen på en folkehøgskole.

På folkehøgskole fyller du hverdagen med læring og verdi, og impulsene du får bidrar til gode følelser som kan gi økt livskvalitet.

Folkehøgskole beskrives ofte med «det du ikke lærer andre steder». Å vaske klær, holde orden, styre økonomien din, finne frem i en storby, planlegge reiser, organisere fellesaktiviteter, vise engasjement og ta ansvar.

I tillegg kommer det faglige. På linja blir du en bedre snowboarder, fotograf eller musiker. Du kan velge valgfag for å bli bedre i noe – eller for å prøve noe helt nytt. Det er både kreative, aktive og vitenskapelige fag. Fellesfagene lærer deg om den verden du er en del av, og vi har engasjerende seminarer som setter ting i perspektiv. For ikke å snakke om alt du kan lære av de 130 medelevene dine, og hva du lærer om deg selv når du bor på internat og som en del av et lite og tett samfunn.

På folkehøgskole får du muligheten til å leve et aktivt liv – sammen med andre. Hele skolen reiser på tur til Jotunheimen, og gjennom linja, valgfag, elevkvelder, programkvelder og fellesfag blir du med på mange forskjellige aktiviteter både inne og ute, i nærområdet og ute i verden.

Per Egil Andersen

Rektor

Bak­grunn: all­menn­læ­rer­ut­dan­ning, idrett og vei­led­nings­pe­da­go­gikk, admi­ni­stra­sjon og ledelse samt diverse tre­ner­ut­dan­ning. Under­vis­nings­er­fa­ring fra skole­fri­tids­ord­ning, ung­doms­skole, videre­gå­ende skole og høg­skole. Per Egil har bla undervist på Snowboard-, Backpacker-, Nor­we­gian- og Friluftslivlinja. Vei­le­der for stu­den­ter fra Høg­sko­len i Innlandet.

Epost: rektor@elverumfhs.no
Telefon: 92229855

Åsmund Mjelva

Assisterende rektor

Bak­grunn fra hoved­fag og stor­fag i musikk, sosio­logi og erfa­ring fra Norsk kul­tur­råd. Musi­ker og kom­po­nist. Han har vært enga­sjert i en rekke opp­set­nin­ger i regi av sko­len og Elve­rum barne­mu­sikk­tea­ter. Erfa­ring som musi­ker i ulike grup­per og band - nå aktiv med bandet Progatom. Tid­li­gere musikk­læ­rer og rektor ved sko­len, nå assis­te­rende rektor.

Epost: asmundm@elverumfhs.no
Telefon: 99012041

Kristian Wessel Finstad

Inspektør og lærer

Bak­grunn/Utdanning: Fag­læ­rer­ut­dan­ning i idrett/kroppsøving, Friluftsliv årsstudium, Veiledningspedagogikk, Administrasjon og ledelse, Verdibasert endringsledelse. Har vært linjelærer på Backpaker og Friluftsliv. Undervist Norwegian. Spil­ler og tre­ner­er­fa­ring fra Elve­rum Hånd­ball Her­rer. Skoleledererfaring fra grunnskolen. Ansvar for Summercamp. 

Epost: kristian@elverumfhs.no
Telefon: 99012110

Arild Sveum

Lærer

Bak­grunn: All­menn­læ­rer­ut­dan­ning med musikk. Musi­ker og kom­po­nist. Bred erfa­ring som band­mu­si­ker og musikk­læ­rer i Nami­bia via Freds­korps ung. Med­lem i flere band med ulik genre: pro­g­rock, soul, 70– og 80–tallsrock m.m. Er med i bandet ProgAtom.

Epost: arild.sveum@elverumfhs.no
Telefon: 92854183

Beate Østbye

Lærer

Bak­grunn: Bachel­or­grad i Kunst– og kul­tur­for­valtning, samt Musikk­tea­ter– & artist­lin­jen på Bår­dar, Høg­skole­ut­dan­ning i Tea­ter­ar­beid og Peda­go­gikk. Beate  instru­erer, regis­se­rer, koreo­gra­fe­rer og til­rette­leg­ger. Beat!

Epost: beate@elverumfhs.no
Telefon: 90923889

Eivind Ellingsen Høimyr

Lærer

Bakgrunn: Bachelor i medie­de­sign fra Høg­sko­len i Gjø­vik, lærerutdanning i mediefag og veiledningsped. Gikk snow­board­linja på Elverum folkehøgskole 09/10. Har siden 2008 dre­vet firma innen medieproduksjon. Ansvarlig for design, film, foto og web på skolen.

Epost: eivind@elverumfhs.no
Telefon: 40550695
Instagram: @fotolarer

Geir Prøven

Lærer

Bak­grunn: all­menn­læ­rer­ut­dan­ning, media og engelsk. Under­vis­nings­er­fa­ring fra skole­fri­tids­ord­ning, barne­skole og ung­doms­skole. Tre­n­er­fa­ring ifra ulike idret­ter. Tea­ter­in­struk­tør, ide­ma­ker og skri­bent for diverse lokale tea­ter og revy­grup­per. Geir er ansvarlig for Elverum folkehøgskoles bistands­pro­sjekter.

Epost: geir@elverumfhs.no
Telefon: 97120983

Ingvild Skogum Aabakken

Lærer

Bakgrunn: Bachelor faglærerutdanning i formgiving, kunst og håndverk med fordypning i tegning og bildekommunikasjon, samt årsstudioum i norsk ved Høgskolen i Sørøst-Norge.

Epost: ingvild@elverumfhs.no
Telefon: 917 41 587

Marius Bergan

Lærer

Bak­grunn: Fag­læ­rer i idrett/kroppsøving. Tre­ner­ut­dan­nelse i turn og snowboard. Underviser i Elverum turn. Under­vis­nings­er­fa­ring fra barne­skole, skole­fri­tids­ord­ning og basis­tre­ning for ung­doms­skole og videre­gå­ende skole. Vei­le­der og sensor for stu­den­ter fra Høg­sko­len i Innlandet.

Epost: marius@elverumfhs.no
Telefon: 90738740

Per Kjelland

Lærer

Bak­grunn fra all­menn­læ­rer­ut­dan­ning, idrett og musikkon­ser­va­to­riet. Skue­spil­ler­ ved Hed­mark Tea­ter, Teater Innandet m.m. Musi­ker, kom­po­nist og kor­di­ri­gent. Årelang erfaring med friluftsliv, jakt, fiske og uten­dørs­ak­ti­vi­tet.

Epost: per@elverumfhs.no
Telefon: 95798585

Silje Midtaune

Lærer

Grunnskoleutdanning fra UiA, årsstudium i friluftsliv og årsstudium i spansk. Linjelærer på Internasjonal solidaritet og backpacking i tre år på Hardanger folkehøgskule. Erfaring fra hjelpekorpset i Røde Kors samt frivillig arbeid med integrering og ungdomsarbeid. Har bodd et år i Sør-Amerika, har studert religion i Sørøst Asia og spansk i Sør-Amerika. Lang erfaring med friluftsliv og idrett.

Epost: silje@elverumfhs.no
Telefon: 954 82 443

Susan Ege Andersen

Lærer

Bak­grunn: Politi­ut­dan­nelse, lærer­ut­dan­ning med idrett, mate­ma­tikk, imigrasjonspedagogikk, veilednings- og sosialpedagogikk og lærer i Suggestopedi – accelerated learning. Under­vis­nings­er­fa­ring fra poli­tiet med fore­byg­gende arbeid i barn­hage, grunn­skole, videre­gå­ende skole og høg­skole. MOT-informatør.

Epost: susan@elverumfhs.no
Telefon: 92494112

Trine Lise Lundemo

Lærer

Bakgrunn: Allmennlærerutdanning med fordypning i forming og engelsk, samt 60 studiepoeng i tysk ved UiO. Lang erfaring som seksjonsleder for kunst og håndverk i grunnskolen. Trine liker spesielt å arbeide med håndarbeidsteknikker, er MOT-coach og aerobicinstruktør. Hun har reist mye og snakker flytende engelsk og tysk, samt litt fransk og italiensk.

Epost: trine@elverumfhs.no
Telefon: 91318238

Kjell Roger Halberg

Kontorfullmektig, teknisk ansvarlig og kokk

Bakgrunn som leder for eventbyrået Joker lyd, lys & scene, med oppdrag for landets største artister. Bookingansvarling for konserter i løpet av skoleåret og ansvarlig for Sagtjernfestivalen. Kontorfullmektig og hjelper til som kokk.

Epost: ekspedisjon@elverumfhs.no
Telefon: 920 60 878

Bernard Tweve

Vaktmester

Ber­nard er sko­lens drifts­le­der og brannvernansvarlige. Bak­grunn: bachelor i orga­ni­sa­sjon og ledelse, samt bachelor i informasjonsteknologi. Tweve har ansva­ret for sko­lens byg­nings­masse og for at alt fun­ge­rer med fyring, nøk­ler, ute­an­leg­g og reno­va­sjon. Han hol­der orden på sko­lens IT–anlegg. Jobber i tillegg hos Nortura, Elverum.

Epost: tweve@elverumfhs.no
Telefon: 90857643

Morten Stensby

Vaktmester

Mor­ten er vår kjære vakt­mes­ter som ord­ner det som trengs stort sett før vi vet at vi tren­ger det. Sko­lens Pet­ter Smart som får alt som ikke er i orden til å fun­gere. I til­legg til «mek­king» spil­ler Mor­ten aktivt bass og gitar.

Epost: morten@elverumfhs.no
Telefon: 99435572

Kristin Handberg Rørhus

Internatleder

Bak­grunn: Fag­brev som res­tau­rant­kokk og utdan­ning i øko­nomi og admi­ni­stra­sjon. Arbeids­er­fa­ring som kokk på hotel­ler og res­tau­ran­ter. Ansvar for internat og ren­hold på sko­len. Kris­tin lærer opp ele­vene til kjøk­ken­tje­neste og har ansvar­lig for utleie av møte­rom, sel­skaps­lo­ka­ler og over­nat­ting.

Epost: kristin@elverumfhs.no
Telefon: 97061119

Ketil Larsen

Kjøkkensjef

Vår emi­nente kjøk­ken­sjef har bak­grunn fra bl.a. Hotell Con­ti­nen­tal, Res­tau­rant Annen Etage og diverse fisk– og vilt/delikatesseforretninger. Når han ikke job­ber hos oss er han enten på ørret­fiske eller på leting etter gamle myn­ter, belte­spen­ner eller andre his­to­riske gjenstander.

Epost: ketil.larsen@elverumfhs.no
Telefon: 95743902

Line Merete Hansen

Internatassistent

Epost: line@elverumfhs.no
Telefon: 97936398

Nighisti Belay Tekie

Internatassistent

Vår allsidige vikar som er alt fra kokk, kjøkkenassistent og renholder.

Epost: nighisti@elverumfhs.no
Telefon: 969 85 379

Pnina Naftaly Nysveen

Internatassistent

Pnina har tid­li­gere job­bet både på hotell og i storkjøkken. Er i dag kjøkkenassistent med noe kokkeansvar.

Epost: pnina@elverumfhs.no
Telefon: 40451336

Linjer på Elverum folkehøgskule

Afrika - Bistand/Kultur

Elverum folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Backpacker/Ekstremsport

Elverum folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Foto/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Friluftsliv

Elverum folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Håndball

Elverum folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kunst/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Musikk - Band/Vokal

Elverum folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Norwegian - Culture/Adventure

Elverum folkehøgskule
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Snowboard/Freeski

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Vibecke Solberg Ree

An adventure of a lifetime!

Vibecke Solberg Ree
Finja Filipp, Tyskland

Mitt år på Elverum FHS er det beste året i mitt liv. Dette året er så mye mer enn jeg forventet. Vi har ikke bare timer i klassen, vi reiser også i Norge med det jeg føler er en «verdensklasse»!

Finja Filipp, Tyskland
Eirik Alexander Elvevold Mostue

Året på Elverum var rikt på opplevelser jeg aldri vil glemme. I skoleåret møter man både hyggelige medelever og lærere. Folkehøgskolen er for deg som ønsker deg utfordringer, spennende fag og å gå utenfor komfortsonen sin. Klar for fremtiden.

Fra bloggen

- Lærerne på folkehøgskolen er veldig støttende. De motiverer oss til å følge opp bærekraftsplaner

Mange unge er i dag opptatt av bærekraft, og særlig klima. På folkehøgskole får elever mulighet til å utforske bærekraftige ideer og sette dem ut ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen