Til hovedinnhold

Elverum folkehøgskule

På Elverum folkehøgskole kan du velge mellom ni linjer og mer enn 30 valgfag! Skolen ligger 1,5 time fra Oslo, og du møter nye mennesker fra hele Norge – og hele verden.

Søk på skolenLinjer

 

Prøv mye – med mange

Våre forskjellige linjer gjør at mange ulike mennesker søker seg hit, og at vi har dyktige lærere på mange fagfelt. Det gjør for eksempel at vi har kompetanse til å tilby svært mange og varierte valgfag.

Grunner til å velge Elverum folkehøgskole:

To konkurransepoengpoeng

Ved gjennomført skoleår med vitnemål, vil du få to konkurransepoeng til opptak ved universitet/høgskole.

Dette står vi for

Elverum folkehøgskole er frilynt, som betyr at vi ikke er knyttet til noen religiøs organisasjon, og respekterer ulik livspraktisering, politisk oppfatning, religion- eller kulturbakgrunn.

Vi vil at du skal oppleve mestring, delta aktivt i fellesskapet, utfordre deg selv og samarbeide med andre. Dette er «danning», og et viktig fokus gjennom skoleåret.

Folkehøgskolen er eksamensfri.

Fel­les­fa­gene er fag alle ele­vene har sam­men og som både utford­rer og enga­sje­rer deg. Vi tar opp vik­tige og inter­es­sante pro­blem­stil­lin­ger innen miljø, medier og verden i dag – eller løfter taket med en time allsang. Du sit­ter igjen med nye idéer, ny kunn­skap, inn­sikt og gode opplevelser.

Fellesfagene er:

 • Miljøfag
 • Mediefag
 • Verden i dag
 • Allsang/storkor
 • Seminar

Vi har også to temauker der du samarbeider med alle elevene på tvers av linjer og fag. I tillegg regner vi romvask og internatvask som fellesfag.

Vi har over 30 valgfag hvert skoleår. Du kan ha forskjellige fag før og etter jul.

Du må velge fag som totalt gir deg minst 55 timer valgfag pr. semester. Det betyr at du må ha ca. 5 timer valgfag i uka, men du kan selvsagt ha flere. Fagene varierer i lengde.

Band

Vi danner ulike band og øver på samspill. I løpet av året arrangerer vi åpen scene på skolen, hvor Band valgfag er verter. I tillegg blir det enkelte andre konserter og opptredener.

Bærekraft og Aksjonsforskning

Du blir med på stunts og prosjekter for å sette fokus på viktige miljøsaker. Du får endre skolens rutiner, lære om bærekraft og miljø og du blir med på å formidle denne kunnskapen til din medelever.

Dans

Tek­nikk, styrke, beve­ge­lig­het, musikk­bruk og spennende koreo­grafi. Du vil møte ulike danse­sti­ler som funk, streetdance, musikaldans, ballett og kreativ dans m.m, samt mulighet for danseshow!

Diskusjonsforum

Vi dis­ku­te­rer temaer i gruppe­r og plenum. Du får øvelse i å argu­men­tere sak­lig for dine syns­punk­ter og må ta stil­ling til andres uenighet. Les mer om valgfag på hjemmesiden vå

Djembe

Du får innføring i basis spilleteknikk på Djembe – en afrikansk tromme. Vi spiller enkle afrikanske sanger, som vi setter både rytme og litt dans til. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Filmklubb

Vi ser film fra ulike sjan­gere, ulike regis­sø­rer og med ulike meto­der. Mange av fil­mene er et «must» å se, men det er også åpent for dine ønske­fil­mer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Fotball

Vi vektlegger høy aktivitet gjennom spillrelaterte øvelser, noe individuell teknikk og spill mot to mål.

Foto

Du lærer å ta bedre bil­der. Vi går gjen­nom kom­po­si­sjons­te­ori og bilde­for­mid­ling, og du får opp­ga­ver som skal gjelpe deg å bli en bedre foto­graf. Du trenger ikke erfaring, men et kamera.

Friluftsliv

Vi drar på over­nat­tings­tu­rer i lavvo, telt, gapahuk, snøhule eller ligger ute under åpen himmel.

Gitar

Vi jobber akus­tisk, og deler oss i grup­per etter nivå og erfa­ring. Du må jobbe mye selv­sten­dig, øve og dis­po­nere egen gitar. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Glassfusing

Vi designer, skjærer, fuser og slumper (smelter og former) glassarbeider som nøkkelringer, vindus­oppheng, fat og smykker.

Hekling

Her lærer du å hekle alt fra handlenett, kurver og lyskuler til grytekluter og sitteunderlag. Vi bruker både bomullsgarn og ullgarn og gjenbruk av materialer som feks sengetøy.

Hobbygruppe

Vi bruker papp og papir til å lage diverse kort, kalender, scrapbookalbum og origamiesker. Skolen har mye utstyr slik at du får brukt kreativiteten din til fulle.

Jakt

Vi observerer eller deltar på ulike typer jakt, vanligvis skogsfugljakt, elgjakt, rypejakt og rådyrjakt og du får innføring i våpenhåndtering. Vi avslutter valgfaget med å tilberede en viltmiddag.

Keramikk

Vi jobber på skolens keramikkverksted, og her får du eksperimentere og lære ulike framstil­lingsteknikker innenfor leire og overflatebehandling med begitning og glasur.

Kickboksing

Vi kombinerer grunn­leg­gende tek­nikker og styrke­tre­ning. Læreren er verdensmes­ter i kick­bok­sing.

Knivmaking

Vi lager skaft og slire til egen kniv. Lag en tradisjonell brukskniv eller en mer personlig utformet kniv.

Kompis

KOMPIS er for deg som vil hjelpe unge enslige flyktninger gjennom felles aktiviteter – både på og utenfor skolen. Du blir kurset av Røde Kors i god integrering, og får førstehjelpskurs.

Kor

Du lærer om stemme­bruk og stemme­opp­var­ming, og synger med den stemmen du har. Vi synger flerstemte sanger i forskjellige sjangere - hovedsakelig populærmusikk men også klassisk.

Langrenn

Skiglede står i fokus. Du får innføring i teknikkene diagonalgang og skøyting. Du lærer om ski, utstyr og preparing av ski for både glid og feste. Vi bruker Elverums fantastiske løypenettet.

Manus

Sang­teks­ter, dikt, kåse­rier, pro­lo­ger, even­tyr, noveller, stuntpoesi for å nevne noe. Du er den aktive skri­ben­ten!

Moro med Marius

Vi øver balanse, koordinasjon og spenst gjennom turnlek. Turnhallen har trampoline, skumgrop og mange andre apparater. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Mørkerom

Vi bru­ker ana­loge kame­raer med sort/hvitt-film og du får inn­fø­ring i fremkalling med kje­mi­ka­lier, film og foto­pa­pir i mørkerom. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Piano

Du lærer å spille piano basert på besifrings-spill og akkord­te­ori. Du får gruppe­un­der­vis­ning. Det må beregnes mye egenøving. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Pilates

Pilates er styrketrening og bevegelighetstrening. Metoden fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet med et utvalg gode øvelser ved hjelp av konsentrasjon og kontroll. Metoden er også kalt "contrology".

Revy

Liker du å underholde andre - gjerne utenfor komfortsonen? Få andre til å dra på smilebåndet eller gi dem en god latter? Dele ut noen magiske øyeblikk som krydrer alles hverdag? Da er Revy for deg!

Selvberging

Vi sår, høster, sylter og safter gjennom skoleåret. I tillegg baker vi, parterer girs og foredler mat til bruk på skolen på forskjellige måter.

Ski/Snowboard

Du får inn­fø­ring i sving­tek­nikk, løs­s­nø- og park­kjø­ring. Undervisningen foregår i Trysil­fjellet. Faget koster fra kr 2000. Dette er for å dekke heiskort. Du kan kjøpe rabattert sesongkort.

Språkkafè

Norske og utenlandske elever samarbeider for å utvikle og forbedre den norske språkforståelsen og øke ordforrådet.

Strikking

Vi strik­ker luer, skjerf, hals, panne­bånd, vot­ter, tovede sok­ker og puls­var­mere. Du kan strikke til eget bruk eller lager fine gaver.

Styrkeløft

Her trener du på de tre øvelsene i idretten styrkeløft: knebøy, benkpress og markløft. Faget ender opp i en styrkeløftkonkurranse i lokalene til Brumunddal atletklubb.

Styrketrening

Generell styrketrening i gruppe der du bruker din egen kropp til å trene de viktigste muskelgruppene. Du blir veiledet og pushet til du ikke orker mer - og så må du ta ti repetisjoner til...!

Tegning og maling

Det legges vekt på grunnleggende ferdigheter i tegning og maling gjennom kreativt arbeid og personlig uttrykk.

Utholdenhetstrening

Farts­lek og inter­vall­tre­ning, spenst, bakke- og trappeløp og hur­tig­hets­tre­ning. Vi gir dere enkle og effektive øvelser for bedre kondis og hurtighet.

Videoproduksjon

Du lærer å ta opp og redigere film gjen­nom opp­ga­ver og pro­sjek­ter der vi leker med kamera og klipping.

Yoga

Klassisk Yoga i rolig tempo med ulike øvelser for å øke energi, velvære og konsentrasjon. Timene vil veksle mellom liggende/sittende øvelser, stående øvelser og massasje/avspenning.

Zumba

Fitness danseklasse. Enkle trinn til latinamerikanske rytmer som gir både god stemning og masse energi. Timen vil inneholde ulike dansestiler som bl.a merengue, cumbia, salsa og reggaeton.

Årbok

Vi jobber som en redaksjon, og setter sammen tidenes beste minne fra folkehøgskoleåret: ÅRBOKA!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I tillegg til alle linjeturene, har vi en felles bli-kjent-tur tur til Glitterheim i Jotunheimen andre skoleuka. Her går vi på toppturer, samles i peisestua på kveldene, spiser god mat og blir raskt bedre kjent.

Elverum folkehøgskule har seks internater. Nesten alle elever bor på tomannsrom, og vi blander både linjer og kjønn på internatene. Omtrent halvparten av dobbeltrommene har eget bad, den andre halvparten har toalett og dusj felles på internatet. I tillegg har vi noen leiligheter og et par enkeltrom.

Internatene har beholdt sin gammeldagse sjarm, selv om alle er totalrenovert eller pusset opp de siste årene.

Fasiliteter

Ute

 • Sagtjernet. Elverums beste badeplass med sandstrender og stupetårn, ligger i hagen til skolen.
 • Sandvolleyballbane
 • Skaterampe
 • Fotballbane
 • Skiløyper. Løypenett som man når direkte fra skolen
 • Railpark for ski og snowboard
 • Kjøkkenhage
 • Eplehage
 • Disc golf bane
 • Mobil utescene på 120m2

Inne

 • Storsalen, med topp lyd, lys og bilde
 • Foredragssal med kinomuligheter
 • Kunstverksteder for bilde, treverk, keramikk, glass og trykk
 • Bandøvingsrom
 • Musikkstudio med Cubase
 • Øvingsrom for teater med «black box»
 • Fotostudio
 • Mørkerom
 • Videoredigeringsrom med mye videoutstyr
 • Styrketreningsrom
 • Bibliotek med bøker, filmer og cd-er
 • Elevstuer med flatskjermer
 • Elevkjøkken
 • Biliardrom
 • Bordtennis

Skolen ligger én time fra Gardermoen og 50 min fra Trysilfjellet. Du kommer deg til Oslo på 1,5 time med buss, og litt over en time med bil.

Elverum er Hedmarks nest største by, og det er gangavstand til sentrum – eller «Leiret» som det heter. Der finner du butikker, caféer, to kjøpesentere, bowling, disc golf, gallerier, museer, resturanter og det meste du måtte trenge. Vi har også Terningen Arena, som inneholder flotte idretts- og konsertfasiliteter - og er hjemmebane til Elverum Håndball Herrer, 13 minutter på sykkel fra skolen.

Elverum skysstasjon ligger rett utenfor sentrum, med gode tog- og bussforbindelser til Oslo, Gardermoen, Trondheim, Hamar, Lillehammer og Gjøvik.

Finn reiserute fra der du bor

 • Sagtjernet - Elverums beste badeplass
 • Skiløyper
 • Fotballbane
 • Sandvolleyballbane
 • Railpark
 • Golfbane
 • Skogsstier – perfekte for joggeturer
 • Turnhall
 • Caféer
 • Kjøpesentere
 • Terningen Arena: Håndball-, turn-, og klatrehall
 • Bowling
 • Lasertag
 • Disc golf
 • Shuffleboard
 • Fiskevann
 • Store friluftslivområder
 • Skateanlegg i betong

Slik kan en «vanlig uke» se ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Skoleåret

Skoleåret starter siste helg i august og varer til midten av mai. Det er undervisning seks dager i uken, og enkelte søndager. Vi har høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie.

«Vanlige» uker

Uker med linjefag, valgfag, fellesfag og sosialt program.

Se eksempeltimeplan til nedlasting over.

Linjeuker, 7 uker i året

All aktivitet er i linja. Ofte studieturer eller større prosjekter.

Temauker, 2 uker i året

Brukes til fellesprosjekter hvor elevene blandes i nye grupper og jobber sammen.

Last ned årsplan som pdf ↓

Elverum folkehøgskole driver bistand flere steder. I Kasese, Uganda, har vi bygget et omfattende skole- og idrettsanlegg. I Bwera, Uganda, har vi startet et mindre prosjekt ved Rena School. I Tsumeb, Namibia samarbeider vi med barnehager om enkel bistand til daglig drift. Vi har også et spennende prosjekt hos Sanfolket med nye klasserom og tilgang til rent vann.

Hele skolen er med på å samle inn midler til prosjektene gjennom skoleåret, og Afrikalinja jobber spesifikt med dette. De reiser til Uganda for å følge utviklingen, og se resultatene.

På skole­sen­te­ret «Rwenzori Elverum Educational Centre» i Uganda er det over 800 skole­plas­ser. Rundt 200 ele­ver kom­mer fra byg­dene og fjel­lene rundt byen, og bor på sko­lens inter­nat. Ele­ver som ikke har råd til utdan­nin­gen får støtte via en egen ord­ning der fad­dere bidrar med skole­uni­form, mål­ti­der, skole­ma­te­ri­ell og inter­nat­plass der­som det er nødvendig.

100% av alle innsamlede midler går til prosjektet.

fredager har vi elevkveld der linjene etter tur har ansvar for å arrangerer noe hyggelig eller gøy for resten av elevene.

Lørdag har vi programkveld. Det kan være:

 • Karaoke
 • Internatkonkurranser
 • Fester
 • Åpen scene
 • Konsert
 • Herrenes- og damenes aften
 • Ball
 • Halloween
 • Filmkveld

Elevrådet arrangerer mange events i løpet av skoleåret, og vi har valgfag som går på kveldstid fra mandag til torsdag.

På skolen er det elevkjøkken og flere elevstuer med TV og Apple-TV med Netflix, Disney+ og en lang rekke filmer. Vi har bordtennis og biliard.

Elevene på de ulike linjene har tilgang på sine spesialrom stort sett hele dagen, f. eks. fotostudio, kunstsal, musikkstudio osv.

Les mer om hva som skjer utenfor undervisningen på elverumfhs.no

Vi er Miljøfyrtårn og er sertifisert av Fairtrade!

Elverum Folkehøgskole har egen klimaavtale, og fokuserer på å bli stadig mer bærekraftig. Avtalen er laget i samarbeid med Framtiden i våre hender.

Du blir med på å plukke bær og frukt. Dette syltes og saftes og serveres gjennom skoleåret.

Vi jobber kontinuerlig for å gjøre studieturene våre grønnere. På reise arrangerer vi strandrydding, plukker søppel og jobber med bevisstgjøring rundt vaner og forbruk på tur.

Aksjonsforskning valgfag jobber for å gjøre skolen mer bærekraftig, og arrangerer blant annet byttekvelder og sykvelder.

Vi serverer vegetar og vegansk mat uten tillegg i pris, og du kan prøve deg som fleksitarianer – hvis du vil.

Det er gjort omfattende oppgraderinger på byggene våre over lang tid, og vi fortsetter å bruke og vedlikeholde den nesten 100 år gamle, historiske skolen vår.

Du kan søke skoleplass fra 1. oktober høsten før skoleåret, og vi sender ut tilbud om skoleplass fra 1. februar. Du kan søke helt frem til skolestart i august, og vi tar opp elever så lenge det er plass på linjene.

Vi har 18 års aldersgrense.

For Håndballinja kan spillerposisjon påvirke opptaket.

Bygninger

Hovedbygget og de fleste av våre undervisningsrom og internater er bygget mellom 1928–1937. Ta kontakt dersom du har spesielle behov. Sammen finner vi ut hva vi kan tilby deg.

Mat

Alle måltider er inkludert i prisen, enten du er vegetarianer, veganer eller spiser glutenfritt. Dersom du har en spesialdiett som vil være ekstra kostbar for oss må du være forberedt på en egenandel.

Faglig og sosialt

Dersom du har behov for tilrettelegging faglig eller sosialt ber vi om at du tar kontakt med oss. Da kan vi se på mulighetene og eventuelt lage en mest mulig hensiktsmessig plan sammen med deg.

Per Egil Andersen

Rektor

Bak­grunn: all­menn­læ­rer­ut­dan­ning, idrett og vei­led­nings­pe­da­go­gikk, admi­ni­stra­sjon og ledelse samt diverse tre­ner­ut­dan­ning. Under­vis­nings­er­fa­ring fra skole­fri­tids­ord­ning, ung­doms­skole, videre­gå­ende skole og høg­skole. Per Egil har bla undervist på Snowboard-, Backpacker-, Nor­we­gian- og Friluftslivlinja. Vei­le­der for stu­den­ter fra Høg­sko­len i Innlandet.

Epost: rektor@elverumfhs.no
Telefon: 92229855

Kristian Wessel Finstad

Ass. rektor og lærer

Bak­grunn/Utdanning: Fag­læ­rer­ut­dan­ning i idrett/kroppsøving, Friluftsliv årsstudium, Veiledningspedagogikk, Administrasjon og ledelse, Verdibasert endringsledelse. Har vært linjelærer på Backpaker/Ekstremsport og Friluftsliv. Spil­lererfaring fra Eliteserien. Skoleledererfaring fra grunnskolen. Trener for lag i Elverum Håndball Yngres.

Epost: kristian@elverumfhs.no
Telefon: 99012110

Arild Sveum

Lærer

Bak­grunn: All­menn­læ­rer­ut­dan­ning med musikk. Musi­ker og kom­po­nist. Bred erfa­ring som band­mu­si­ker og musikk­læ­rer i Nami­bia via Freds­korps ung. Med­lem i flere band med ulik genre: pro­g­rock, soul, 70– og 80–tallsrock m.m. Er med i bandet ProgAtom.

Epost: arild.sveum@elverumfhs.no
Telefon: 92854183

Beate Østbye

Lærer

Bak­grunn: Bachel­or­grad i Kunst– og kul­tur­for­valtning, samt Musikk­tea­ter– & artist­lin­jen på Bår­dar, Høg­skole­ut­dan­ning i Tea­ter­ar­beid og Peda­go­gikk. Beate  instru­erer, regis­se­rer, koreo­gra­fe­rer og til­rette­leg­ger. Beat!

Epost: beate@elverumfhs.no
Telefon: 90923889

Eivind Ellingsen Høimyr

Lærer

Bakgrunn: Bachelor i medie­de­sign fra Høg­sko­len i Gjø­vik, lærerutdanning i mediefag og veiledningsped. Gikk snow­board­linja på Elverum folkehøgskole 09/10. Har siden 2008 dre­vet firma innen medieproduksjon. Ansvarlig for design, film, foto og web på skolen.

Epost: eivind@elverumfhs.no
Telefon: 40550695
Instagram: @fotolarer

Geir Prøven

Lærer

Bak­grunn: all­menn­læ­rer­ut­dan­ning, media og engelsk. Under­vis­nings­er­fa­ring fra skole­fri­tids­ord­ning, barne­skole og ung­doms­skole. Tre­n­er­fa­ring ifra ulike idret­ter. Tea­ter­in­struk­tør, ide­ma­ker og skri­bent for diverse lokale tea­ter og revy­grup­per. Geir er ansvarlig for Elverum folkehøgskoles bistands­pro­sjekter.

Epost: geir@elverumfhs.no
Telefon: 97120983

Ingvild Skogum Aabakken

Lærer

Bakgrunn: Bachelor faglærerutdanning i formgiving, kunst og håndverk med fordypning i tegning og bildekommunikasjon, samt årsstudioum i norsk ved Høgskolen i Sørøst-Norge.

Epost: ingvild@elverumfhs.no
Telefon: 917 41 587

Marius Bergan

Lærer

Bak­grunn: Fag­læ­rer i idrett/kroppsøving. Tre­ner­ut­dan­nelse i turn og snowboard. Underviser i Elverum turn. Under­vis­nings­er­fa­ring fra barne­skole, skole­fri­tids­ord­ning og basis­tre­ning for ung­doms­skole og videre­gå­ende skole. Vei­le­der og sensor for stu­den­ter fra Høg­sko­len i Innlandet.

Epost: marius@elverumfhs.no
Telefon: 90738740

Per Kjelland

Lærer

Bak­grunn fra all­menn­læ­rer­ut­dan­ning, idrett og musikkon­ser­va­to­riet. Skue­spil­ler­ ved Hed­mark Tea­ter, Teater Innandet m.m. Musi­ker, kom­po­nist og kor­di­ri­gent. Årelang erfaring med friluftsliv, jakt, fiske og uten­dørs­ak­ti­vi­tet.

Epost: per@elverumfhs.no
Telefon: 95798585

Silje Midtaune

Lærer

Grunnskoleutdanning fra UiA, årsstudium i friluftsliv og i spansk. Tre år som lærer på Internasjonal solidaritet og backpacking på Hardanger FHS. Erfaring fra Røde Kors' hjelpekorps samt frivillig arbeid med integrering og ungdom. Har bodd et år i Sør-Amerika, studert religion i Sørøst-Asia og spansk i Sør-Amerika. Allsidig erfaring med klatring, backpacking, toppturer, friluftsliv og brettsport.

Epost: silje@elverumfhs.no
Telefon: 954 82 443

Susan Ege Andersen

Lærer

Bak­grunn: Politi­ut­dan­nelse, lærer­ut­dan­ning med idrett, mate­ma­tikk, imigrasjonspedagogikk, veilednings- og sosialpedagogikk og lærer i Suggestopedi – accelerated learning. Under­vis­nings­er­fa­ring fra poli­tiet med fore­byg­gende arbeid i barn­hage, grunn­skole, videre­gå­ende skole og høg­skole. MOT-informatør.

Epost: susan@elverumfhs.no
Telefon: 92494112

Trine Lise Lundemo

Lærer

Bakgrunn: Allmennlærerutdanning med fordypning i forming og engelsk, samt 60 studiepoeng i tysk ved UiO. Lang erfaring som seksjonsleder for kunst og håndverk i grunnskolen. Trine liker spesielt å arbeide med håndarbeidsteknikker, er MOT-coach og aerobicinstruktør. Hun har reist mye og snakker flytende engelsk og tysk, samt litt fransk og italiensk.

Epost: trine@elverumfhs.no
Telefon: 91318238

Kjell Roger Halberg

Kontorfullmektig, teknisk ansvarlig og kokk

Bakgrunn som leder for eventbyrået Joker lyd, lys & scene, med oppdrag for landets største artister. Bookingansvarling for konserter i løpet av skoleåret og ansvarlig for Sagtjernfestivalen. Kontorfullmektig og hjelper til som kokk.

Epost: ekspedisjon@elverumfhs.no
Telefon: 920 60 878

Bernard Tweve

Vaktmester

Ber­nard er sko­lens drifts­le­der og brannvernansvarlige. Bak­grunn: bachelor i orga­ni­sa­sjon og ledelse, samt bachelor i informasjonsteknologi. Tweve har ansva­ret for sko­lens byg­nings­masse og for at alt fun­ge­rer med fyring, nøk­ler, ute­an­leg­g og reno­va­sjon. Han hol­der orden på sko­lens IT–anlegg. Jobber i tillegg hos Nortura, Elverum.

Epost: tweve@elverumfhs.no
Telefon: 90857643

Morten Stensby

Vaktmester

Mor­ten er vår kjære vakt­mes­ter som ord­ner det som trengs stort sett før vi vet at vi tren­ger det. Sko­lens Pet­ter Smart som får alt som ikke er i orden til å fun­gere. I til­legg til «mek­king» spil­ler Mor­ten aktivt bass og gitar.

Epost: morten@elverumfhs.no
Telefon: 99435572

Kristin Handberg Rørhus

Internatleder

Bak­grunn: Fag­brev som res­tau­rant­kokk og utdan­ning i øko­nomi og admi­ni­stra­sjon. Arbeids­er­fa­ring som kokk på hotel­ler og res­tau­ran­ter. Ansvar for internat og ren­hold på sko­len. Kris­tin lærer opp ele­vene til kjøk­ken­tje­neste og har ansvar­lig for utleie av møte­rom, sel­skaps­lo­ka­ler og over­nat­ting.

Epost: kristin@elverumfhs.no
Telefon: 97061119

Ketil Larsen

Kjøkkensjef

Vår emi­nente kjøk­ken­sjef har bak­grunn fra bl.a. Hotell Con­ti­nen­tal, Res­tau­rant Annen Etage og diverse fisk– og vilt/delikatesseforretninger. Når han ikke job­ber hos oss er han enten på ørret­fiske eller på leting etter gamle myn­ter, belte­spen­ner eller andre his­to­riske gjenstander.

Epost: ketil.larsen@elverumfhs.no
Telefon: 95743902

Gunn Tove Hundal Nyberg

Kokk

Telefon: 952 42 433

Daniel Sagerud

Kokk

Telefon: 917 79 331

Nighisti Belay Tekie

Internatassistent

Vår allsidige vikar som er alt fra kokk, kjøkkenassistent og renholder.

Epost: nighisti@elverumfhs.no
Telefon: 969 85 379

Pnina Naftaly Nysveen

Internatassistent

Pnina har tid­li­gere job­bet både på hotell og i storkjøkken. Er i dag kjøkkenassistent med noe kokkeansvar.

Epost: pnina@elverumfhs.no
Telefon: 40451336

Brita Trongaard

Tilsyn og sjåfør

Telefon: 488 86 778‬

Linjer på Elverum folkehøgskule

Afrika - Bistand/Kultur

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Backpacker/Ekstremsport

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Foto/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Friluftsliv

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Håndball

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Influenser

Elverum folkehøgskule
HelårskursFrilynt

Kunst/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Musikk - Band/Vokal

Elverum folkehøgskule
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Norwegian - Culture/Adventure

Elverum folkehøgskule
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Snowboard/Freeski

Elverum folkehøgskule
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Ledertrening

Elverum folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Hjalti Unnar Hjaltason

Jeg lærte det er best å bare kaste seg ut i masse forskjellig og bare prøve. Mest sannsynlig blir det gøy. Og jeg møtte så mange helt utrolige mennesker som bor overalt.

Hjalti Unnar Hjaltason
Julie Alma Johannessen

Mitt beste år noen gang! Anbefales på det sterkeste.

Julie Alma Johannessen
Marlou Van Elsland

I became more mature since I came here. No one is here to hold you down or judge you.

Fra bloggen

Influenser Stina Talling om fordommer mot folkehøgskole: – Bullshit, tull og tøys

– Dersom du vurderer folkehøgskole, bør du prøve det, sier Stina Talling.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen