Til hovedinnhold

Kjør brett og ski i Laax (Sveits), Hintertux (Østerrike), Trysil, Hemsedal, Sälen og i skolens railpark. Forbered kroppen med wake, skate, surf, turn og styrke. Sesongkort i Trysil og mye filmutstyr!

Park, pudder og progresjon

På Snow­board­/Freeski-linja tar vi utgangs­punkt i ditt nivå og du får utvikle deg på hopp og rails, i nypreparerte løyper og i deilig pudder. Vi leg­ger opp til mye kjø­ring og lek på bret­t og ski, og alle backer hver­andre for å få progresjon. I til­legg får du personlig vei­led­ning for å utføre triks på for­skjel­lige elementer.

 

Sesongkort i Trysil

Du får sesongkort i Trysil – Norges største skianlegg. Anlegget ligger bare 50 minutter fra skolen, og sesongkortet kan brukes også utenfor undervisning. Trysil har parker på alle nivåer, og brukes jevnlig til Norgescup og NM. Det er heller ikke uvanlig å se noen av Norges beste kjørere i løypa.

 

Railpark utenfor døra

På vinteren har du skolens railpark rett utenfor internatdøra. Her er det lys hele kvelden og elementer i alle vanskelighetsgrader. Vi har også et enkelt snøproduksjonsanlegg, og begynner å produsere snø så fort det er kaldt nok.

 

Ski- og brettfilm

Film er en stor del av ski- og brettsporten. Du får opplæring i film og klippeteknikk og på skolen har vi mye utstyr du kan få låne.

 

Skate, turn og styrke

På høsten jobber vi med å forberede kroppen og hodet gjennom stryke, kondisjon, turn, trampoline, wakeboard, surfing, stup og skate.

I Elverum har vi skatepark i betong. Du blir også med til anlegg i Hamar og Brumunddal, med alle muligheter. Turnhallen i Elverum har proff nedfelt trampoline. Den ligger inntil en skumgrop, og er perfekt for å øve rotasjoner, flips og koordinasjon.

Linja passer for deg brenner for brett og ski. Du må ha grunnleggende ferdigheter, men vi tar utgangspunkt i ditt nivå. Det er fokus på parkkjøring – og selvfølgelig pudder når det laver ned!

Dette vil du lære

Høst/barmarksperiode

 • Hintertux, Østerrike
 • Skating
 • Koordinasjon og trampoline i turnhall
 • Stup
 • Sur­fecamp
 • Wakeboard
 • Styrke- og kondisjonstrening, yoga og massasje

Vinter/snøperiode

 • Laax, Sveits
 • Bygge og preppe railpark
 • Parkkjøring: hopp og rails
 • Fri­kjø­ring: pud­der og skog
 • Ski- og snowboardfilm
 • Trysil
 • Sälen
 • Hemsedal

Våre forventninger til deg

 • Punktlighet og oppmøte
 • Samarbeidsvilje
 • Åpenhet for andre mennesker
 • Åpenhet for varierte fag og emner
 • Forståelse for at det er forskjellig nivå i klassen
 • Stå-på-vilje
 • Nysgjerrighet

Studietur: Hemsedal

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi avslutter sesongen i Hemsedal, hvor bakkene holder seg til mai. I likhet med Trysil er Hemsedal et av de mest anerkjente anleggene i Norge.

Studietur: Hintertux

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi kickstarter sesongen på samme sted som mange av verdens beste: i Hintertux!

Her kjører vi på isbre og leker oss med snø under føttene allerede i oktober, med fjell på opptil 3250m rundt oss.

Studietur: Laax i Sveits

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Laax i Sveits er et av Europas beste anlegg, og hoster store internasjonale konkurranser hvert år. Vi bor på 2228 meters høyde, midt i anlegget med  parkene rett utenfor døra. I tillegg er det vanvittige frikjøringsmuligheter når det faller  snø.

LAAX ligger høyt på favorittlistene til verdens beste utøvere. Det er flere parker, som dekker alle nivåer. Elementene prepareres flere ganger daglig, og legger opp til kreativ kjøring. Som back-drop for film og bilder får du endeløse rekker med spisse alpefjell.

LAAX-anlegget ligger spredt over alpelandsbyene Laax, Flims og Falera. Det er høye topper, store fjellsider og skogsområder som legger til rette for å cruise både i og utenfor løypene. Tar du heisen opp til anleggets høyeste punkt på 2551m og kjører til bunnen i Flims får du gode 20-30 minutter sammenhengende kjøring.

Studietur: SNØ inneanlegg

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi besøker SNØ på høsten for å kickstarte sesongen. Inneanlegget lar deg få ski- og brettfølelsen i god tid før snøen legger seg ute. Her er det både hopp og rails eller muligheter for å cruise.

Studietur: Surfetur i Norge

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Du blir med på surfecamp på Hoddevik på Stadt eller Borestranda på Jæren. Her blir det innføring i surf fra rutinerte instruktører, og du kan surfe flere økter hver dag.

Studietur: Sälen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi reiser til Sälen i Sverige litt ut i sesongen, når parkene er godt etablerte og sannsynligheten for gode forhold øker. Parkene regnes som noen av Sveriges beste, og her får vi variasjon og en god oppkjøring til alpeturen.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I tillegg til alle linjeturene, har vi en felles bli-kjent-tur tur til Glitterheim i Jotunheimen andre skoleuka. Her går vi på toppturer, samles i peisestua på kveldene, spiser god mat og blir raskt bedre kjent.

Marius Bergan

Lærer

Bak­grunn: Fag­læ­rer i idrett/kroppsøving. Tre­ner­ut­dan­nelse i turn og snowboard. Underviser i Elverum turn. Under­vis­nings­er­fa­ring fra barne­skole, skole­fri­tids­ord­ning og basis­tre­ning for ung­doms­skole og videre­gå­ende skole. Vei­le­der og sensor for stu­den­ter fra Høg­sko­len i Innlandet.

Epost: marius@elverumfhs.no
Telefon: 90738740

Slik kan en «vanlig uke» se ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Skoleåret

Skoleåret starter siste helg i august og varer til midten av mai. Det er undervisning seks dager i uken, og enkelte søndager. Vi har høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie.

«Vanlige» uker

Uker med linjefag, valgfag, fellesfag og sosialt program.

Se eksempeltimeplan til nedlasting over.

Linjeuker, 7 uker i året

All aktivitet er i linja. Ofte studieturer eller større prosjekter.

Temauker, 2 uker i året

Brukes til fellesprosjekter hvor elevene blandes i nye grupper og jobber sammen.

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har over 30 valgfag hvert skoleår. Du kan ha forskjellige fag før og etter jul.

Du må velge fag som totalt gir deg minst 55 timer valgfag pr. semester. Det betyr at du må ha ca. 5 timer valgfag i uka, men du kan selvsagt ha flere. Fagene varierer i lengde.

Band

Vi danner ulike band og øver på samspill. I løpet av året arrangerer vi åpen scene på skolen, hvor Band valgfag er verter. I tillegg blir det enkelte andre konserter og opptredener.

Bærekraft og Aksjonsforskning

Du blir med på stunts og prosjekter for å sette fokus på viktige miljøsaker. Du får endre skolens rutiner, lære om bærekraft og miljø og du blir med på å formidle denne kunnskapen til din medelever.

Dans

Tek­nikk, styrke, beve­ge­lig­het, musikk­bruk og spennende koreo­grafi. Du vil møte ulike danse­sti­ler som funk, streetdance, musikaldans, ballett og kreativ dans m.m, samt mulighet for danseshow!

Diskusjonsforum

Vi dis­ku­te­rer temaer i gruppe­r og plenum. Du får øvelse i å argu­men­tere sak­lig for dine syns­punk­ter og må ta stil­ling til andres uenighet. Les mer om valgfag på hjemmesiden vå

Djembe

Du får innføring i basis spilleteknikk på Djembe – en afrikansk tromme. Vi spiller enkle afrikanske sanger, som vi setter både rytme og litt dans til. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Filmklubb

Vi ser film fra ulike sjan­gere, ulike regis­sø­rer og med ulike meto­der. Mange av fil­mene er et «must» å se, men det er også åpent for dine ønske­fil­mer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Fotball

Vi vektlegger høy aktivitet gjennom spillrelaterte øvelser, noe individuell teknikk og spill mot to mål.

Foto

Du lærer å ta bedre bil­der. Vi går gjen­nom kom­po­si­sjons­te­ori og bilde­for­mid­ling, og du får opp­ga­ver som skal gjelpe deg å bli en bedre foto­graf. Du trenger ikke erfaring, men et kamera.

Friluftsliv

Vi drar på over­nat­tings­tu­rer i lavvo, telt, gapahuk, snøhule eller ligger ute under åpen himmel.

Gitar

Vi jobber akus­tisk, og deler oss i grup­per etter nivå og erfa­ring. Du må jobbe mye selv­sten­dig, øve og dis­po­nere egen gitar. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Glassfusing

Vi designer, skjærer, fuser og slumper (smelter og former) glassarbeider som nøkkelringer, vindus­oppheng, fat og smykker.

Hekling

Her lærer du å hekle alt fra handlenett, kurver og lyskuler til grytekluter og sitteunderlag. Vi bruker både bomullsgarn og ullgarn og gjenbruk av materialer som feks sengetøy.

Hobbygruppe

Vi bruker papp og papir til å lage diverse kort, kalender, scrapbookalbum og origamiesker. Skolen har mye utstyr slik at du får brukt kreativiteten din til fulle.

Jakt

Vi observerer eller deltar på ulike typer jakt, vanligvis skogsfugljakt, elgjakt, rypejakt og rådyrjakt og du får innføring i våpenhåndtering. Vi avslutter valgfaget med å tilberede en viltmiddag.

Keramikk

Vi jobber på skolens keramikkverksted, og her får du eksperimentere og lære ulike framstil­lingsteknikker innenfor leire og overflatebehandling med begitning og glasur.

Kickboksing

Vi kombinerer grunn­leg­gende tek­nikker og styrke­tre­ning. Læreren er verdensmes­ter i kick­bok­sing.

Knivmaking

Vi lager skaft og slire til egen kniv. Lag en tradisjonell brukskniv eller en mer personlig utformet kniv.

Kompis

KOMPIS er for deg som vil hjelpe unge enslige flyktninger gjennom felles aktiviteter – både på og utenfor skolen. Du blir kurset av Røde Kors i god integrering, og får førstehjelpskurs.

Kor

Du lærer om stemme­bruk og stemme­opp­var­ming, og synger med den stemmen du har. Vi synger flerstemte sanger i forskjellige sjangere - hovedsakelig populærmusikk men også klassisk.

Langrenn

Skiglede står i fokus. Du får innføring i teknikkene diagonalgang og skøyting. Du lærer om ski, utstyr og preparing av ski for både glid og feste. Vi bruker Elverums fantastiske løypenettet.

Manus

Sang­teks­ter, dikt, kåse­rier, pro­lo­ger, even­tyr, noveller, stuntpoesi for å nevne noe. Du er den aktive skri­ben­ten!

Moro med Marius

Vi øver balanse, koordinasjon og spenst gjennom turnlek. Turnhallen har trampoline, skumgrop og mange andre apparater. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Mørkerom

Vi bru­ker ana­loge kame­raer med sort/hvitt-film og du får inn­fø­ring i fremkalling med kje­mi­ka­lier, film og foto­pa­pir i mørkerom. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Piano

Du lærer å spille piano basert på besifrings-spill og akkord­te­ori. Du får gruppe­un­der­vis­ning. Det må beregnes mye egenøving. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Pilates

Pilates er styrketrening og bevegelighetstrening. Metoden fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet med et utvalg gode øvelser ved hjelp av konsentrasjon og kontroll. Metoden er også kalt "contrology".

Revy

Liker du å underholde andre - gjerne utenfor komfortsonen? Få andre til å dra på smilebåndet eller gi dem en god latter? Dele ut noen magiske øyeblikk som krydrer alles hverdag? Da er Revy for deg!

Selvberging

Vi sår, høster, sylter og safter gjennom skoleåret. I tillegg baker vi, parterer girs og foredler mat til bruk på skolen på forskjellige måter.

Ski/Snowboard

Du får inn­fø­ring i sving­tek­nikk, løs­s­nø- og park­kjø­ring. Undervisningen foregår i Trysil­fjellet. Faget koster fra kr 2000. Dette er for å dekke heiskort. Du kan kjøpe rabattert sesongkort.

Språkkafè

Norske og utenlandske elever samarbeider for å utvikle og forbedre den norske språkforståelsen og øke ordforrådet.

Strikking

Vi strik­ker luer, skjerf, hals, panne­bånd, vot­ter, tovede sok­ker og puls­var­mere. Du kan strikke til eget bruk eller lager fine gaver.

Styrkeløft

Her trener du på de tre øvelsene i idretten styrkeløft: knebøy, benkpress og markløft. Faget ender opp i en styrkeløftkonkurranse i lokalene til Brumunddal atletklubb.

Styrketrening

Generell styrketrening i gruppe der du bruker din egen kropp til å trene de viktigste muskelgruppene. Du blir veiledet og pushet til du ikke orker mer - og så må du ta ti repetisjoner til...!

Tegning og maling

Det legges vekt på grunnleggende ferdigheter i tegning og maling gjennom kreativt arbeid og personlig uttrykk.

Utholdenhetstrening

Farts­lek og inter­vall­tre­ning, spenst, bakke- og trappeløp og hur­tig­hets­tre­ning. Vi gir dere enkle og effektive øvelser for bedre kondis og hurtighet.

Videoproduksjon

Du lærer å ta opp og redigere film gjen­nom opp­ga­ver og pro­sjek­ter der vi leker med kamera og klipping.

Yoga

Klassisk Yoga i rolig tempo med ulike øvelser for å øke energi, velvære og konsentrasjon. Timene vil veksle mellom liggende/sittende øvelser, stående øvelser og massasje/avspenning.

Zumba

Fitness danseklasse. Enkle trinn til latinamerikanske rytmer som gir både god stemning og masse energi. Timen vil inneholde ulike dansestiler som bl.a merengue, cumbia, salsa og reggaeton.

Årbok

Vi jobber som en redaksjon, og setter sammen tidenes beste minne fra folkehøgskoleåret: ÅRBOKA!

På Elverum folkehøgskole kan du velge mellom ni linjer og mer enn 30 valgfag!

Skolen ligger 1,5 time fra Oslo, og du møter nye mennesker fra hele Norge – og hele verden.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 135 960,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Norsk Sangbok
 • Reiseforsikring (på skolens reiser)
 • Studietur: Felles bli-kjent-tur til Jotunheimen
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Hemsedal
 • Studietur: Hintertux
 • Studietur: Laax i Sveits
  • Reiseforsikring
 • Studietur: SNØ inneanlegg
 • Studietur: Surfetur i Norge
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Sälen
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 135 960,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 135 960,-
(13 596,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
På Elverum folkehøgskole er alt inkludert i prisen. Du må ikke betale ekstra for studieturer, mat på reise, felles skoletur osv.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Railpark med rails for alle nivåer
 • Snøproduksjonsutstyr
 • Skaterampe
 • GoPro
 • 4k og Full-HD videokameraer
 • Stativer
 • Steadicam
 • Glidetrack
 • Droner
 • Mac-er med full Adobe-pakke og DaVinci Resolve

Dette utstyret må du stille med selv

 • Eget ski- eller brettutstyr
 • Hjelm – og gjerne ryggplate
 • Goggles
 • Klær til å være ute hele året
 • Skateboard/scooter

I tillegg er det veldig fint med en laptop – hvis du har. Du trenger også reiseforsikring og Europeisk helsetrygdekort. Kortet kan bestilles på Helfo.no. Har du kamerautstyr er det bare å ta det med.

Ta kontakt dersom du har spesielle behov. Sammen finner vi ut hva vi kan tilby deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Nicolas Nizo Størmer

Følelsen i bakken er fantastisk, litt musikk på øret og fint vær, da kan jeg ikke be om noe bedre.

Nicolas Nizo Størmer
Håvard Nylund

Alle som har interesse for brett og ski burde søke!

Håvard Nylund
Mathias Benonisen

Det beste med å gå på linja er folkene og det gode klassemiljøet. Vi gir tilbakemelding, og motiverer hverandre til positiv utvikling.

Fra bloggen

- Jeg ville være så normal som mulig på folkehøgskolen. Det ga enorm mestringsfølelse!

Ane Verpe Myrene er født med CP og vant til et liv med tilrettelegging. På folkehøgskolen ville hun følge undervisningen som alle andre. Det har ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Ski & topptur

Lofoten folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Ski og Seil i Nord-Norge

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Friluftsliv / Ski og surf

Nordfjord folkehøgskule
Helårskurs20 t/ukeKristen

Ski og sykkel

Sogndal folkehøgskule
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Flyt

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs19 t/ukeKristen

Switch - park & pudder

Hallingdal Folkehøgskule
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Freeride POW Alpene

Molde Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Freeride Japan

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Helårskurs16 t/ukeKristen

KRIK - Ski og surf

Alta folkehøgskole
HelårskursKristen

Frikjøring

Alta folkehøgskole
HelårskursKristen

FriSki

Nordmøre Folkehøgskule
HelårskursFrilynt

Park og Akrobatikk - Frankrike

Ringebu Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeFrilynt