Til hovedinnhold
Ledig plass

Du får railpark i hagen med snøproduksjon, og sesongkort i Trysil. Vi reiser til Laax i mars, anlegg som proffene velger. Høsten bruker vi til turn, stup, skate og surf.

På Snow­board­/Freeski-linja tar vi utgangs­punkt i ditt nivå og du får utvikle deg på hopp og rails, i nypreparerte løyper og i deilig pudder. Vi leg­ger opp til mye kjø­ring og lek på bret­t og ski, og alle hjel­per hver­andre å få progresjon. I til­legg får du personlig vei­led­ning for å utføre for­skjel­lige triks på for­skjel­lige elementer.

Høst - barmarksperiode

Vi skater i Elverum, Løten, Brummunddal og Hamar. I svømmehall trener vi stup, rotasjon og romorientering – det gir gode muligheter for å begynne å pushe litt grenser. Det samme gjør akrobatikktrening i turnhall med trampoline, skumgrop og alt man trenger. I tillegg bruker vi i SNØ (inneanlegg), wakeboard/vannski og surf.

Vinter

Når kulda kommer begynner vi å produsere snø i railparken vår. Du får sesongkort i Trysil som blir «hjemmebane» for klassen gjennom vinteren. Er du gira kan du stå på snowboard og ski store deler av dagen, hver dag!

Snowboard- og skifilm

Det er mye videoutstyr, og det legges opp til mye filming og redigering.

Hva lærer du på Elverum folkehøgskole?

Formålet med folkehøgskole er «danning», eller personlig utvikling. Gjennom skoleåret får du utfordre deg selv, samarbeide med andre og delta aktivt i fellesskapet.

Danning handler om å beherske f. eks. klesvask, matlaging, renhold og økonomi. Det handler om å ta del i demokratiet, kultur og idrett.

Les mer om danning og kompetanse på vår hjemmeside

Hjemmeside: Snowboard/Freeski

Linja passer for deg brenner for brett og ski. Du må ha grunnleggende ferdigheter, men vi tar utgangspunkt i ditt nivå. Det er fokus på parkkjøring – og selvfølgelig pudder når det laver ned!

Dette vil du lære

 • Parkkjøring
 • Frikjøring
 • Koordinasjon og trampoline i turnhall
 • Styrketrening, yoga, massasje og kondisjon
 • Skating
 • Surfing
 • Bygge egen park
 • Preparering

Våre forventninger til deg

 • Punktlighet og oppmøte
 • Samarbeidsvilje
 • Åpenhet for andre mennesker
 • Åpenhet for varierte fag og emner
 • Forståelse for at det er forskjellig nivå i klassen
 • Stå-på-vilje
 • Nysgjerrighet

Ta kontakt dersom du har spesielle behov. Sammen finner vi ut hva vi kan tilby deg.

Studietur: Hemsedal

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Sesongavslutningen er i Hemsedal, hvor bakkene holder seg til mai

Studietur: Laax i Sveits

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Her bor bor vi på 2000 m med Alpelandskap rundt oss. Flott snowboardpark rett ved hotellet.

Studietur: SNØ inneanlegg

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 dag

Vi besøker SNØ helårsarena i Oslo på høsten for å kickstarte sesongen. Du kan cruise – eller kjøre bigjump og blåpark.

I terrengparken kan du boltre deg på ca. 300 meter med hopp og rails av ulik størrelse og vanskelighetsgrad, samt et luftig big jump nederst i bakken.

Studietur: Surfetur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Du får innføring i surfing på Stad eller Jæren, som er blant Norges beste surfespots.

Studietur: Sälen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dager

Turene til Sälen kommer litt ut i sesongen når parkene i Tandådalen og Lindvallen har kommet godt i gang. Her får vi variasjon og en god oppkjøring til alpeturen.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I tillegg til alle linjeturene, har vi en felles tur til Glitterheim i Jotunheimen andre skoleuka. Her går vi på toppturer, samles i peisestua på kveldene, spiser tradisjonsmat og blir raskt bedre kjent.

Marius Bergan

Lærer

Bak­grunn: Fag­læ­rer i idrett/kroppsøving. Tre­ner­ut­dan­nelse i turn og snowboard. Underviser i Elverum turn. Under­vis­nings­er­fa­ring fra barne­skole, skole­fri­tids­ord­ning og basis­tre­ning for ung­doms­skole og videre­gå­ende skole. Vei­le­der og sensor for stu­den­ter fra Høg­sko­len i Innlandet.

Epost: marius@elverumfhs.no
Telefon: 90738740

Slik kan en «vanlig uke» se ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Skoleåret er delt i «vanlige uker», linjeuker og temauker. Du får høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie.

Vanlige uker

Se timeplan til nedlasting over.

Linjeuker, 8 uker i året

All aktivitet foregår i linja. Brukes ofte til studieturer, men også til større prosjekter eller intensive økter.

Temauker, 2 uker i året

Brukes til fellesprosjekter hvor elevene blandes i nye grupper og jobber sammen.

Les mer om temaukene på elverumfhs.no

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har over 30 valgfag hvert skoleår. Du kan ha forskjellige fag før og etter jul.

Du må velge fag som totalt gir deg minst 55 timer valgfag pr. semester. Det betyr at du må ha ca. 5 timer valgfag i uka, men du kan selvsagt ha flere.

Band

Vi danner ulike band og øver på samspill. I løpet av året arrangerer vi åpen scene på skolen, hvor Band valgfag er verter. I tillegg blir det enkelte andre konserter og opptredener.

Bærekraft og Aksjonsforskning

Du blir med på stunts og prosjekter for å sette fokus på viktige miljøsaker. Du får endre skolens rutiner, lære om bærekraft og miljø og du blir med på å formidle denne kunnskapen til din medelever.

Dans

Tek­nikk, styrke, beve­ge­lig­het, musikk­bruk og spennende koreo­grafi. Du vil møte ulike danse­sti­ler som funk, streetdance, musikaldans, ballett og kreativ dans m.m, samt mulighet for danseshow!

Diskusjonsforum

Vi dis­ku­te­rer temaer i gruppe­r og plenum. Du får øvelse i å argu­men­tere sak­lig for dine syns­punk­ter og må ta stil­ling til andres uenighet. Les mer om valgfag på hjemmesiden vå

Djembe

Du får innføring i basis spilleteknikk på Djembe – en afrikansk tromme. Vi spiller enkle afrikanske sanger, som vi setter både rytme og litt dans til. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Filmklubb

Vi ser film fra ulike sjan­gere, ulike regis­sø­rer og med ulike meto­der. Mange av fil­mene er et «must» å se, men det er også åpent for dine ønske­fil­mer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Fotball

Vi vektlegger høy aktivitet gjennom spillrelaterte øvelser, noe individuell teknikk og spill mot to mål.

Foto

Du lærer å ta bedre bil­der. Vi går gjen­nom kom­po­si­sjons­te­ori og bilde­for­mid­ling, og du får opp­ga­ver som skal gjelpe deg å bli en bedre foto­graf. Du trenger ikke erfaring, men et kamera.

Friluftsliv

Vi drar på over­nat­tings­tu­rer i lavvo, telt, gapahuk, snøhule eller ligger ute under åpen himmel.

Gitar

Vi jobber akus­tisk, og deler oss i grup­per etter nivå og erfa­ring. Du må jobbe mye selv­sten­dig, øve og dis­po­nere egen gitar. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Glassfusing

Vi designer, skjærer, fuser og slumper (smelter og former) glassarbeider som nøkkelringer, vindus­oppheng, fat og smykker.

Hekling

Her lærer du å hekle alt fra handlenett, kurver og lyskuler til grytekluter og sitteunderlag. Vi bruker både bomullsgarn og ullgarn og gjenbruk av materialer som feks sengetøy.

Hobbygruppe

Vi bruker papp og papir til å lage diverse kort, kalender, scrapbookalbum og origamiesker. Skolen har mye utstyr slik at du får brukt kreativiteten din til fulle.

Jakt

Vi observerer eller deltar på ulike typer jakt, vanligvis skogsfugljakt, elgjakt, rypejakt og rådyrjakt og du får innføring i våpenhåndtering. Vi avslutter valgfaget med å tilberede en viltmiddag.

Keramikk

Vi jobber på skolens keramikkverksted, og her får du eksperimentere og lære ulike framstil­lingsteknikker innenfor leire og overflatebehandling med begitning og glasur.

Kickboksing

Vi kombinerer grunn­leg­gende tek­nikker og styrke­tre­ning. Læreren er verdensmes­ter i kick­bok­sing.

Knivmaking

Vi lager skaft og slire til egen kniv. Lag en tradisjonell brukskniv eller en mer personlig utformet kniv.

Kompis

KOMPIS er for deg som vil hjelpe unge enslige flyktninger gjennom felles aktiviteter – både på og utenfor skolen. Du blir kurset av Røde Kors i god integrering, og får førstehjelpskurs.

Kor

Du lærer om stemme­bruk og stemme­opp­var­ming, og synger med den stemmen du har. Vi synger flerstemte sanger i forskjellige sjangere - hovedsakelig populærmusikk men også klassisk.

Langrenn

Skiglede står i fokus. Du får innføring i teknikkene diagonalgang og skøyting. Du lærer om ski, utstyr og preparing av ski for både glid og feste. Vi bruker Elverums fantastiske løypenettet.

Manus

Sang­teks­ter, dikt, kåse­rier, pro­lo­ger, even­tyr, noveller, stuntpoesi for å nevne noe. Du er den aktive skri­ben­ten!

Moro med Marius

Vi øver balanse, koordinasjon og spenst gjennom turnlek. Turnhallen har trampoline, skumgrop og mange andre apparater. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Mørkerom

Vi bru­ker ana­loge kame­raer med sort/hvitt-film og du får inn­fø­ring i fremkalling med kje­mi­ka­lier, film og foto­pa­pir i mørkerom. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Piano

Du lærer å spille piano basert på besifrings-spill og akkord­te­ori. Du får gruppe­un­der­vis­ning. Det må beregnes mye egenøving. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Pilates

Pilates er styrketrening og bevegelighetstrening. Metoden fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet med et utvalg gode øvelser ved hjelp av konsentrasjon og kontroll. Metoden er også kalt "contrology".

Revy

Liker du å underholde andre - gjerne utenfor komfortsonen? Få andre til å dra på smilebåndet eller gi dem en god latter? Dele ut noen magiske øyeblikk som krydrer alles hverdag? Da er Revy for deg!

Selvberging

Vi sår, høster, sylter og safter gjennom skoleåret. I tillegg baker vi, parterer girs og foredler mat til bruk på skolen på forskjellige måter.

Ski/Snowboard

Du får inn­fø­ring i sving­tek­nikk, løs­s­nø- og park­kjø­ring. Undervisningen foregår i Trysil­fjellet. Faget koster fra kr 2000. Dette er for å dekke heiskort. Du kan kjøpe rabattert sesongkort.

Språkkafè

Norske og utenlandske elever samarbeider for å utvikle og forbedre den norske språkforståelsen og øke ordforrådet.

Strikking

Vi strik­ker luer, skjerf, hals, panne­bånd, vot­ter, tovede sok­ker og puls­var­mere. Du kan strikke til eget bruk eller lager fine gaver.

Styrkeløft

Her trener du på de tre øvelsene i idretten styrkeløft: knebøy, benkpress og markløft. Faget ender opp i en styrkeløftkonkurranse i lokalene til Brumunddal atletklubb.

Styrketrening

Generell styrketrening i gruppe der du bruker din egen kropp til å trene de viktigste muskelgruppene. Du blir veiledet og pushet til du ikke orker mer - og så må du ta ti repetisjoner til...!

Teater

Gjennom morsomme teater- og improvisasjonsøvelser skal vi trene opp samspill, kreativitet og konsentrasjon, som skal gjøre oss bedre rustet til vår avsluttende teateroppsetning.

Tegning og maling

Det legges vekt på grunnleggende ferdigheter i tegning og maling gjennom kreativt arbeid og personlig uttrykk.

Utholdenhetstrening

Farts­lek og inter­vall­tre­ning, spenst, bakke- og trappeløp og hur­tig­hets­tre­ning. Vi gir dere enkle og effektive øvelser for bedre kondis og hurtighet.

Videoproduksjon

Du lærer å ta opp og redigere film gjen­nom opp­ga­ver og pro­sjek­ter der vi leker med kamera og klipping.

Yoga

Klassisk Yoga i rolig tempo med ulike øvelser for å øke energi, velvære og konsentrasjon. Timene vil veksle mellom liggende/sittende øvelser, stående øvelser og massasje/avspenning.

Zumba

Fitness danseklasse. Enkle trinn til latinamerikanske rytmer som gir både god stemning og masse energi. Timen vil inneholde ulike dansestiler som bl.a merengue, cumbia, salsa og reggaeton.

Årbok

Vi jobber som en redaksjon, og setter sammen tidenes beste minne fra folkehøgskoleåret: ÅRBOKA!

På Elverum folkehøgskole velger du en av våre ni linjer. Vi tilbyr også halvårskurs i vårsemesteret. Vi har over 30 valgfag hvert år, og du plukker de fagene du vil utforske eller videreutvikle deg i. Du har alle muligheter til å utfordre deg selv sammen med 130 andre elever! 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 135 960,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Norsk Sangbok
 • Reiseforsikring (på skolens reiser)
 • Studietur: Glitterheim
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Hemsedal
 • Studietur: Laax i Sveits
  • Reiseforsikring
 • Studietur: SNØ inneanlegg
 • Studietur: Surfetur
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Sälen
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 135 960,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 135 960,-
(13 596,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Railpark med rails for alle nivåer
 • Snøproduksjonsutstyr
 • Skaterampe
 • GoPro
 • 4k og Full-HD videokameraer
 • Stativer
 • Steadicam
 • Glidetrack
 • Droner
 • Mac-er med full Adobe-pakke

Dette utstyret må du stille med selv

 • Ski eller brett
 • Hjelm
 • Goggles
 • Ryggplate
 • Skateboard/scooter
 • Bekledning til aktiviteter som beskrevet

Hvis du har film- eller fotoutstyr får du mange gode anledninger til å bruke det!

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Håvard Nylund

Alle som har interesse for brett og ski burde søke!

Håvard Nylund
Ask Gram Franck

The place to be. Så mange gode minner, erfaringer og opplevelser.

Ask Gram Franck
Nicholas Iles

Time of my life!

Fra bloggen

- Jeg ville være så normal som mulig på folkehøgskolen. Det ga enorm mestringsfølelse!

Ane Verpe Myrene er født med CP og vant til et liv med tilrettelegging. På folkehøgskolen ville hun følge undervisningen som alle andre. Det har ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Ski og Klatring

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

X-sport

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeKristen

Switch - park & pudder

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Friluftsliv / Ski og surf

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeKristen

Freestyle Park

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Pudder Surf - Japan

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Frikjør Topptur - Franske alper

Ringebu Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Ski & topptur

Lofoten Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Brett, ski og surf

Trondheimsfjord Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Freeride - Ski - Sykkel - Surf - Alpene

Valdres folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikk Ski Snowboard

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Ski & Seil - Nord-Norge

Folkehøgskolen 69 Grader Nord - Tromsø
Ledig plass
HelårskursKristen