Til hovedinnhold
Ledig plass

Du får railpark i hagen med snøproduksjon, og sesongkort i Trysil. Vi reiser til Laax i mars, anlegg som proffene velger. Høsten bruker vi til turn, stup, skate og surf.

På Snow­board­/Freeski-linja tar vi utgangs­punkt i ditt nivå og du får utvikle deg på hopp og rails, i nypreparerte løyper og i deilig pudder. Vi leg­ger opp til mye kjø­ring og lek på bret­t og ski, og alle backer hver­andre for å få progresjon. I til­legg får du personlig vei­led­ning for å utføre triks på for­skjel­lige elementer.

Du får sesongkort i Trysil – Norges største skianlegg. Anlegget ligger bare 50 minutter fra skolen, og sesongkortet kan brukes også utenfor undervisning. Trysil har parker på alle nivåer, og brukes jevnlig til Norgescup og NM. Det er heller ikke uvanlig å se noen av Norges beste kjørere i løypa.

 

Railpark rett utenfor døra

På vinteren har du skolens railpark rett utenfor døra på internatet. Her er det lys hele kvelden og elementer i alle vanskelighetsgrader – med rør, bokser og rails. Vi har et enkelt snøproduksjonsanlegg, og begynner å produsere snø så fort det er kaldt nok.

 

LAAX i Sveits - ett av verdens beste anlegg

Vi bor på 2228 meter, midt i anlegget med  parkene rett utenfor døra. I tillegg er det vanvittige frikjøringsmuligheter når det faller snø.

 

Periodene uten snø brukes til surf, turn, stup, stisykling, styrke og kondisjon.

 

Hva lærer du på Elverum FHS?

Formålet med folkehøgskole er «danning», eller personlig utvikling. Gjennom skoleåret får du utfordre deg selv, samarbeide med andre og delta aktivt i fellesskapet.

Danning handler om å beherske klesvask, matlaging, renhold og økonomi. Det handler om å ta del i demokratiet, kultur og idrett.

Linja passer for deg brenner for brett og ski. Du må ha grunnleggende ferdigheter, men vi tar utgangspunkt i ditt nivå. Det er fokus på parkkjøring – og selvfølgelig pudder når det laver ned!

Dette vil du lære

Høst/barmarksperiode

 • Skating
 • Koordinasjon og trampoline i turnhall
 • Stup
 • Sur­fing
 • Stisykling
 • Styrke- og kondisjonstrening, yoga og massasje

Vinter/snøperiode

 • Bygge og preppe railpark
 • Parkkjøring: hopp og rails
 • Fri­kjø­ring: pud­der og skog
 • Ski- og snowboardfilm

Våre forventninger til deg

 • Punktlighet og oppmøte
 • Samarbeidsvilje
 • Åpenhet for andre mennesker
 • Åpenhet for varierte fag og emner
 • Forståelse for at det er forskjellig nivå i klassen
 • Stå-på-vilje
 • Nysgjerrighet

Studietur: Hemsedal

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Vi avslutter sesongen i Hemsedal, hvor bakkene holder seg til mai. I likhet med Trysil er Hemsedal et av de mest anerkjente anleggene i Norge.

Studietur: Hoddevik

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Hoddevik, et lite surfeparadis på nord-vestlandet, er destinasjonen etter høstferien. Du får innføring i surf fra rutinerte instruktører, og kan surfe flere økter hver dag.

Studietur: Laax i Sveits

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Laax i Sveits er et av Europas beste anlegg, og hoster store internasjonale konkurranser hvert år. Vi bor på 2228 meters høyde, midt i anlegget med  parkene rett utenfor døra. I tillegg er det vanvittige frikjøringsmuligheter når det faller  snø.

LAAX ligger høyt på favorittlistene til verdens beste utøvere. Det er flere parker, som dekker alle nivåer. Elementene prepareres flere ganger daglig, og legger opp til kreativ kjøring. Som back-drop for film og bilder får du endeløse rekker med spisse alpefjell.

LAAX-anlegget ligger spredt over alpelandsbyene Laax, Flims og Falera. Det er høye topper, store fjellsider og skogsområder som legger til rette for å cruise både i og utenfor løypene. Tar du heisen opp til anleggets høyeste punkt på 2551m og kjører til bunnen i Flims får du gode 20-30 minutter sammenhengende kjøring.

Studietur: SNØ inneanlegg

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 dag

Vi besøker SNØ på høsten for å kickstarte sesongen. Inneanlegget lar deg få ski- og brettfølelsen i god tid før snøen legger seg ute. Her er det både hopp og rails eller muligheter for å cruise.

Studietur: Sälen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dager

Vi reiser til Sälen i Sverige litt ut i sesongen, når parkene er godt etablerte og sannsynligheten for gode forhold øker. Parkene regnes som noen av Sveriges beste, og her får vi variasjon og en god oppkjøring til alpeturen.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Fire dager

I tillegg til alle linjeturene, har vi en felles bli-kjent-tur tur til Glitterheim i Jotunheimen andre skoleuka. Her går vi på toppturer, samles i peisestua på kveldene, spiser god mat og blir raskt bedre kjent.

Marius Bergan

Lærer

Bak­grunn: Fag­læ­rer i idrett/kroppsøving. Tre­ner­ut­dan­nelse i turn og snowboard. Underviser i Elverum turn. Under­vis­nings­er­fa­ring fra barne­skole, skole­fri­tids­ord­ning og basis­tre­ning for ung­doms­skole og videre­gå­ende skole. Vei­le­der og sensor for stu­den­ter fra Høg­sko­len i Innlandet.

Epost: marius@elverumfhs.no
Telefon: 90738740

Slik kan en «vanlig uke» se ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Skoleåret

Skoleåret starter siste helg i august og varer til midten av mai. Det er undervisning seks dager i uken, og enkelte søndager. Vi har høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie.

«Vanlige» uker

Uker med linjefag, valgfag, fellesfag og sosialt program.

Se eksempeltimeplan til nedlasting over.

Linjeuker, 8 uker i året

All aktivitet er i linja. Ofte studieturer eller større prosjekter.

Temauker, 2 uker i året

Brukes til fellesprosjekter hvor elevene blandes i nye grupper og jobber sammen.

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har over 30 valgfag hvert skoleår. Du kan ha forskjellige fag før og etter jul.

Du må velge fag som totalt gir deg minst 55 timer valgfag pr. semester. Det betyr at du må ha ca. 5 timer valgfag i uka, men du kan selvsagt ha flere. Fagene varierer i lengde.

Band

Vi danner ulike band og øver på samspill. I løpet av året arrangerer vi åpen scene på skolen, hvor Band valgfag er verter. I tillegg blir det enkelte andre konserter og opptredener.

Bærekraft og Aksjonsforskning

Du blir med på stunts og prosjekter for å sette fokus på viktige miljøsaker. Du får endre skolens rutiner, lære om bærekraft og miljø og du blir med på å formidle denne kunnskapen til din medelever.

Dans

Tek­nikk, styrke, beve­ge­lig­het, musikk­bruk og spennende koreo­grafi. Du vil møte ulike danse­sti­ler som funk, streetdance, musikaldans, ballett og kreativ dans m.m, samt mulighet for danseshow!

Diskusjonsforum

Vi dis­ku­te­rer temaer i gruppe­r og plenum. Du får øvelse i å argu­men­tere sak­lig for dine syns­punk­ter og må ta stil­ling til andres uenighet. Les mer om valgfag på hjemmesiden vå

Djembe

Du får innføring i basis spilleteknikk på Djembe – en afrikansk tromme. Vi spiller enkle afrikanske sanger, som vi setter både rytme og litt dans til. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Filmklubb

Vi ser film fra ulike sjan­gere, ulike regis­sø­rer og med ulike meto­der. Mange av fil­mene er et «must» å se, men det er også åpent for dine ønske­fil­mer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Fotball

Vi vektlegger høy aktivitet gjennom spillrelaterte øvelser, noe individuell teknikk og spill mot to mål.

Foto

Du lærer å ta bedre bil­der. Vi går gjen­nom kom­po­si­sjons­te­ori og bilde­for­mid­ling, og du får opp­ga­ver som skal gjelpe deg å bli en bedre foto­graf. Du trenger ikke erfaring, men et kamera.

Friluftsliv

Vi drar på over­nat­tings­tu­rer i lavvo, telt, gapahuk, snøhule eller ligger ute under åpen himmel.

Gitar

Vi jobber akus­tisk, og deler oss i grup­per etter nivå og erfa­ring. Du må jobbe mye selv­sten­dig, øve og dis­po­nere egen gitar. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Glassfusing

Vi designer, skjærer, fuser og slumper (smelter og former) glassarbeider som nøkkelringer, vindus­oppheng, fat og smykker.

Hekling

Her lærer du å hekle alt fra handlenett, kurver og lyskuler til grytekluter og sitteunderlag. Vi bruker både bomullsgarn og ullgarn og gjenbruk av materialer som feks sengetøy.

Hobbygruppe

Vi bruker papp og papir til å lage diverse kort, kalender, scrapbookalbum og origamiesker. Skolen har mye utstyr slik at du får brukt kreativiteten din til fulle.

Jakt

Vi observerer eller deltar på ulike typer jakt, vanligvis skogsfugljakt, elgjakt, rypejakt og rådyrjakt og du får innføring i våpenhåndtering. Vi avslutter valgfaget med å tilberede en viltmiddag.

Keramikk

Vi jobber på skolens keramikkverksted, og her får du eksperimentere og lære ulike framstil­lingsteknikker innenfor leire og overflatebehandling med begitning og glasur.

Kickboksing

Vi kombinerer grunn­leg­gende tek­nikker og styrke­tre­ning. Læreren er verdensmes­ter i kick­bok­sing.

Knivmaking

Vi lager skaft og slire til egen kniv. Lag en tradisjonell brukskniv eller en mer personlig utformet kniv.

Kompis

KOMPIS er for deg som vil hjelpe unge enslige flyktninger gjennom felles aktiviteter – både på og utenfor skolen. Du blir kurset av Røde Kors i god integrering, og får førstehjelpskurs.

Kor

Du lærer om stemme­bruk og stemme­opp­var­ming, og synger med den stemmen du har. Vi synger flerstemte sanger i forskjellige sjangere - hovedsakelig populærmusikk men også klassisk.

Langrenn

Skiglede står i fokus. Du får innføring i teknikkene diagonalgang og skøyting. Du lærer om ski, utstyr og preparing av ski for både glid og feste. Vi bruker Elverums fantastiske løypenettet.

Manus

Sang­teks­ter, dikt, kåse­rier, pro­lo­ger, even­tyr, noveller, stuntpoesi for å nevne noe. Du er den aktive skri­ben­ten!

Moro med Marius

Vi øver balanse, koordinasjon og spenst gjennom turnlek. Turnhallen har trampoline, skumgrop og mange andre apparater. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Mørkerom

Vi bru­ker ana­loge kame­raer med sort/hvitt-film og du får inn­fø­ring i fremkalling med kje­mi­ka­lier, film og foto­pa­pir i mørkerom. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Piano

Du lærer å spille piano basert på besifrings-spill og akkord­te­ori. Du får gruppe­un­der­vis­ning. Det må beregnes mye egenøving. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Pilates

Pilates er styrketrening og bevegelighetstrening. Metoden fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet med et utvalg gode øvelser ved hjelp av konsentrasjon og kontroll. Metoden er også kalt "contrology".

Revy

Liker du å underholde andre - gjerne utenfor komfortsonen? Få andre til å dra på smilebåndet eller gi dem en god latter? Dele ut noen magiske øyeblikk som krydrer alles hverdag? Da er Revy for deg!

Selvberging

Vi sår, høster, sylter og safter gjennom skoleåret. I tillegg baker vi, parterer girs og foredler mat til bruk på skolen på forskjellige måter.

Ski/Snowboard

Du får inn­fø­ring i sving­tek­nikk, løs­s­nø- og park­kjø­ring. Undervisningen foregår i Trysil­fjellet. Faget koster fra kr 2000. Dette er for å dekke heiskort. Du kan kjøpe rabattert sesongkort.

Språkkafè

Norske og utenlandske elever samarbeider for å utvikle og forbedre den norske språkforståelsen og øke ordforrådet.

Strikking

Vi strik­ker luer, skjerf, hals, panne­bånd, vot­ter, tovede sok­ker og puls­var­mere. Du kan strikke til eget bruk eller lager fine gaver.

Styrkeløft

Her trener du på de tre øvelsene i idretten styrkeløft: knebøy, benkpress og markløft. Faget ender opp i en styrkeløftkonkurranse i lokalene til Brumunddal atletklubb.

Styrketrening

Generell styrketrening i gruppe der du bruker din egen kropp til å trene de viktigste muskelgruppene. Du blir veiledet og pushet til du ikke orker mer - og så må du ta ti repetisjoner til...!

Teater

Gjennom morsomme teater- og improvisasjonsøvelser skal vi trene opp samspill, kreativitet og konsentrasjon, som skal gjøre oss bedre rustet til vår avsluttende teateroppsetning.

Tegning og maling

Det legges vekt på grunnleggende ferdigheter i tegning og maling gjennom kreativt arbeid og personlig uttrykk.

Utholdenhetstrening

Farts­lek og inter­vall­tre­ning, spenst, bakke- og trappeløp og hur­tig­hets­tre­ning. Vi gir dere enkle og effektive øvelser for bedre kondis og hurtighet.

Videoproduksjon

Du lærer å ta opp og redigere film gjen­nom opp­ga­ver og pro­sjek­ter der vi leker med kamera og klipping.

Yoga

Klassisk Yoga i rolig tempo med ulike øvelser for å øke energi, velvære og konsentrasjon. Timene vil veksle mellom liggende/sittende øvelser, stående øvelser og massasje/avspenning.

Zumba

Fitness danseklasse. Enkle trinn til latinamerikanske rytmer som gir både god stemning og masse energi. Timen vil inneholde ulike dansestiler som bl.a merengue, cumbia, salsa og reggaeton.

Årbok

Vi jobber som en redaksjon, og setter sammen tidenes beste minne fra folkehøgskoleåret: ÅRBOKA!

På Elverum folkehøgskole kan du velge mellom ni linjer og mer enn 30 valgfag!

Skolen ligger 1,5 time fra Oslo, og du møter nye mennesker fra hele Norge – og hele verden.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 135 960,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Norsk Sangbok
 • Reiseforsikring (på skolens reiser)
 • Studietur: Felles bli-kjent-tur til Jotunheimen
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Hemsedal
 • Studietur: Hoddevik
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Laax i Sveits
  • Reiseforsikring
 • Studietur: SNØ inneanlegg
 • Studietur: Sälen
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 135 960,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 135 960,-
(13 596,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Railpark med rails for alle nivåer
 • Snøproduksjonsutstyr
 • Skaterampe
 • GoPro
 • 4k og Full-HD videokameraer
 • Stativer
 • Steadicam
 • Glidetrack
 • Droner
 • Mac-er med full Adobe-pakke og DaVinci Resolve

Dette utstyret må du stille med selv

 • Eget ski- eller brettutstyr
 • Hjelm – og gjerne ryggplate
 • Goggles
 • Klær til å være ute hele året
 • Skateboard/scooter

I tillegg er det veldig fint med en laptop – hvis du har. Du trenger også reiseforsikring og Europeisk helsetrygdekort. Kortet kan bestilles på Helfo.no. Har du kamerautstyr er det bare å ta det med.

Ta kontakt dersom du har spesielle behov. Sammen finner vi ut hva vi kan tilby deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Olav Isak Utgaard

Folkehøgskole funker nesten som et busstopp. Man får et år til å vente, tenke og finne ut hvilken buss man vil ta videre.

Olav Isak Utgaard
Mathias Benonisen

Det beste med å gå på linja er folkene og det gode klassemiljøet. Vi gir tilbakemelding, og motiverer hverandre til positiv utvikling.

Mathias Benonisen
Debbie Paknyte

Jeg pleide alltid å si «nei det klarer jeg ikke» hvis jeg skulle prøve på ett nytt triks. Men da kom alltid Marius eller klassen i bakgrunnen og overbeviste meg om det motsatte. Og de hadde alltid rett.

Fra bloggen

- Jeg ville være så normal som mulig på folkehøgskolen. Det ga enorm mestringsfølelse!

Ane Verpe Myrene er født med CP og vant til et liv med tilrettelegging. På folkehøgskolen ville hun følge undervisningen som alle andre. Det har ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Frikjøring

Alta folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Flyt

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeKristen

Frikjør Topptur - Franske alper

Ringebu Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Freestyle Park

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Brett, ski og surf

Trondheimsfjord Folkehøgskole (Fredly)
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Friluftsliv / Ski og surf

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeKristen

Ski og klatring

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Switch - park & pudder

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Snow Kite Surf

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Ski og Seil - Nord-Norge

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Ledig plass
HelårskursKristen

Freeride Japan

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Ski & topptur

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt