Til hovedinnhold

SKUESPILLLER - film og teater (vår-25)

Søk på linja
Kontakt skolen

Her får du utfolde deg med teater og film, kreative prosjekter og fine folk. Du får prøve ting du ennå ikke har prøvd og bli bedre til det du allerede er bra på. Gled deg!

 

Skuespillerlinja er gull for deg som vil drive med både teater og film. Her får du: 

 

Hva gjør vi?  

Scene: Vi velger manus, utvikler karakterer, trener skuespillerteknikk og jobber med regi - alt som skaper en god forestilling. Du får tett oppfølging av dyktige og engasjerte lærere som oppmuntrer, inspirerer og deler sin kunnskap med deg.

Film: Med veiledning fra erfarne regissører utforsker vi film og filmskuespill. Noen ganger er vi med på hele produksjonen, andre ganger er vi med som skuespillere.

 

Muligheter

Skoleåret et er fullt av muligheter, og klassen er med på å velge. Hva med et kurs med Klaus Bergli, norgesmester i teatersport og verdens triveligste fyr? Eller et kurs med makeupartist Henrik Mortensen? Ønsker du å lære mer om lys og sceneproduksjon, regi, eller skrive manus kan du det. Og vil du være med en annen linje noen dager, så lar det seg også gjøre.

Vi har mange gode kontakter, spesielt med Nordland Teater. Vi besøker Vinterlysfestivalen i februar, og om mulig spiller vi en av våre egne produksjoner der. Vi møter skuespillere og regissører som har gode tips og råd, og kan fortelle mye om bransjen.

Linja er perfekt for deg som liker å holde på med forskjellige sceneuttrykk innen teater, film, dans eller musikk, og samtidig er nysgjerrig på andre kulturer og deres kunstuttrykk.

Dette vil du lære

Her får du lov å utfolde deg kreativt, oppdage hva som bor i deg og prøve mye nytt. Du vil lære hvordan du kan bruke ulike virkemidler, sette opp en forestilling og lage gode prosjekter.

 • Teaterproduksjon
 • Skuespillerteknikk
 • Performance
 • Improvisasjon
 • Dans/bevegelse
 • Kostyme/sminke/ scenografi
 • Stemmebruk
 • Virkemidler, lyd, lys og bilde
 • Prosjekt- og turnéplanlegging

Våre forventninger til deg

Vi forventer bare at du deltar og bidrar sammen med de andre, er motivert og klar for å prøve nye ting.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Turen er UNDER PLANLEGGING!

London er en av verdens absolutt største metropoler innen musikk, teater, kunst og kultur. Byen byr på hundrevis av konserter, musikaler, utstillinger og teaterforestillinger hver eneste dag. Her kan man velge og vrake blant spektakulære musicaler, klassiske teaterstykker, stand up, performance og nyskapende scenekunst. Det du ikke finner i London, er ikke verdt å lete etter.

London er en ekte smeltedigel, hvor kulturer og mennesker møtes, derfor er London en by som bare må oppleves! Vi bor sentralt i byen, med kort avstand til det meste av opplevelser og fornøyelser. Vi sjekker ut byen, alt fra shopping, kjente severdigheter/turistmål til god og spennende mat på noen av Londons utallige restauranter. Bare det å sitte på en flere hundre år gammel pub og studere folkelivet er en opplevelse i seg selv.

Du har kanskje vært i London før?  Nå har du muligheten til å oppleve byen på nytt sammen med folk som vil mye av det samme som deg selv. Vi utnytter tida i storbyen godt, sove kan vi gjøre senere.

Før vi reiser til London er klassen involvert i turplanlegginga. Deres ønsker er viktige for oss, så her har dere reell innflytelse på hva dere vil oppleve og gjøre. Vi kommer til å se teater og musicaler som virkelig inspirerer, delta på relevante work-shops, spise karibisk mat så svetten spruter, shoppe på markeder der de har alt, og skape minner for livet.

(Med forbehold om endringer)

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Mot slutten av skoleåret tar vi dere med på en opplevelsestur på Helgelandskysten, også kalt verdens vakreste skjærgård. Du kan ikke ha vært på Helgeland så lenge uten å få med deg dette! Vi tar sikte på flere attraksjoner på turen, og satser på å ende opp på Træna. Træna er en øykommune 33 nautiske mil ut på Helgelandskysten. Her har det vært bosetting helt siden steinalderen, 9000 år siden. Denne fantastiske øykommunen som blomstrer som aldri før. Du har kanskje hørt om Trænafestivalen?

På 15,2 km² vil du møte havfolket. De teller 453 mennesker,  og har en gründermentalitet man skal lete lenge etter. Du får mulighet en til å ta en milkshake på Aloha café, drikke Helgelands beste cappuccino På Træna Kaffekollektiv og spise deilig middag på Havfolkets hus. Du vil få muligheten til å synge allsang i Kirkehelleren, vandre opp til NATO-stasjonen på Gompen eller vandre kjærlighetsstien rundt fjellene på Sanna. Ønsker du å fiske eller å sitte i badstue-naustet er dette også en mulighet. Eller kanskje du har lyst å besøke Petter Dass-kapellet som er smykket ut av Karl Erik Harr? Det er bare å glede seg!

Fra kr 72 875,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Kulturopplevelser (kino, konserter, teater o.l)
 • Skolebilde
 • Årbok
 • Fellesturer på Helgeland
 • Fordypningsprosjekt på linja
 • Skolejakke
 • Studietur: London
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 72 875,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 72 875,-
(14 575,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Som elev på teater får vi til det meste, om vi er kjent med hva som er dine utfordringer, før du kommer. Klasserommet vi bruker mest er det kun tilgang til med trapp. Vi har ikke heis tilgjengelig og du må kunne komme deg rundt i byggene/områdene for egen maskin. Vi jobber, naturlig nok, mye med samhandling/samspill og dersom du har syns/hørselshemming må du ha hjelpemidler for at du skal kunne delta i dette på en god måte. Skolen har ikke installert hjelpemidler for dette nå. Vi jobber en del med kropp/uttrykk/bevegelse. Trenger du tilrettelegging mtp mulighet for å trekke deg tilbake for hvile/restitusjon i løpet av dagen, eller har behov for annen tilrettelegging ber vi deg å gi oss beskjed om dette. Det meste lar seg gjøre med god vilje og innsats fra begge parter.  

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Vi har knyttet bånd som vil vare livet ut

Selv om de siste ukene av folkehøgskoleåret ble alt annet enn planlagt, er kjærestene Morten og Martine enige om at de aldri ville vært opplevelsen ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Fjellsport og Kajakk (vår-25)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Kontakt skolen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Musikkteater halvår, vår 2024

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs vårFrilynt

Musikk (vår-25)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Kontakt skolen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Matlinja (Våren 2025)

Øyrekka folkehøgskole
Halvårskurs vår13 t/ukeFrilynt

Teknologi og innovasjon - vår 2025

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs vår15 t/ukeKristen

Vintereventyr 2025 - Polarhund og friluftsliv

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Halvårskurs vårKristen

Friluftsliv X // BALI - vår 25

Møre Folkehøgskule
Halvårskurs vårFrilynt

Friluftsliv Svalbard - vår 2025

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs vår15 t/ukeKristen

Skuespill halvår, vår 2025

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs vårFrilynt

Humor og stand-up halvår, vår 2024

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs vår36 t/ukeFrilynt

Luft, fjell og vann - vår 2025

Folkehøgskolen Nord-Norge
Halvårskurs vår21 t/ukeKristen

Multisport X Bali, vår 2025

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs vår15 t/ukeKristen