- Hallingdal Folkehøgskule
- Telefon: 32 07 96 70
- E-post: post@hallingdalfhs.no
- Kurslengde: Halvårskurs vår
- Verdigrunnlag: FrilyntDe frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
-
Tilbyr: VegetarDe fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
- Sted: Gol
- Oppstartsdato: 03.01.2025
- Linjefag: 13 timer/uke
- Pris: fra 72 500,-
På halvtårskurset vil du bli godt kjent på Langedrag hvor du vil møte husdyrarter som geit, hest, ku og gris, men også ville arter som rein, elg, fjellrev, gaupe og ulv - og hundrevis av kaniner!
I linjeuka i februar får vi være med på kjeing i fjøset, og besøk inn i ulvegård og gaupegård.
Du vil få mulighet til en tur på hesteryggen og delta i hundekjøring. I linjeuka i april planlegger vi tur til København, med Den Blå Planet, København Zoo og Falkonergården som hovedattraksjonene.
Noe klasseromsundervisning er det i løpet av halvåret, men du vil arbeide mye praktisk med dyrene, lære om stell og fôringsrutiner, etikk og miljøberikelse, trening, sikkerhet og dyrenes biologi og etologi. Vi jobber en god del med læringsmekanismer og treningsmetoder som klikker og shaping. Her kommer vi også innpå spennende verdivalg og spørsmål som utfordrer oss som dyretrenere og dyrepassere. Hvem vil du være som dyretrener? Hvor går dine etiske grenser for dyrehold?
Jobbing med dyr innebærer som kjent en del fysisk, og til dels møkkete arbeid. Staller, fjøs og innhegninger skal rengjøres, kjøtt skal kuttes opp, høy og silo skal bæres og trilles, og dyreunger blir født. For de fleste som er glad i dyr er dette arbeidet lystbetont og moro, fordi man er med på å få dyrene til å trives og ha det bra.