Til hovedinnhold

Vefsn Folkehøgskole - Toppen

Elsker du at det skjer mye forskjellig? Da vil du garantert trives hos oss. Med god samvittighet kan du endelig si - Ja takk, begge deler! Vi har god variasjon i linjetilbud og aktiviteter. Dette gir deg en unik miks av mennesker og valgmuligheter, og du vil aldri kjede deg. Ta sjansen på å oppleve varmen i nord!

Søk på skolenLinjer

Vefsn Folkehøgskole TOPPEN er en aktiv og kreativ skole, som ligger flott til på en høyde i utkanten av byen Mosjøen - midt i Norge. På Toppen har vi et levende og allsidig miljø, med mange forskjellige linjer.

Her er det urbant og naturnært, og du vil oppleve både trygghet og utfordringer. Du vil utsettes for nordnorsk humor og alvor, og møte engasjerte lærere. Godt sosialt miljø og god faglig utvikling er like viktig for oss. Her kan du senke skuldrene og være deg selv.

Toppen - ALT og litt til

På Toppen bor du på internat i dobbeltrom. Du kan velge å bo i hovedbygget eller i skolens småhus. Skolen er godt utstyrt på alle linjer og det er wifi på hele skolen. Vi har mange fellesområder hvor du kan tilbringe fritiden din, slik som peisestue, elevstue, elevkjøkken, aktivitetsrom og kinorom. Vi har også trengingsrom med byens beste utsikt. Kjøkkenet vårt leverer variert og god mat året rundt, og satser på bærekraftig kosthold og kortreiste råvarer.

Hos oss blir du en del av Toppenfamilien. De ansatte er ikke bare er dyktige i faget sitt, men de er gode på mennesker. De har også masse energi og humor, noe du vil merke i hverdagen.

Våre elever skal føle seg sett og verdsatt, og det er viktig for oss at alle trives og har det bra når de er elever her. 

I tillegg til at du får vitnemål og 2 tilleggspoeng, vil du få med deg vennskap og opplevelser som vil bety mye for deg i lang tid framover.

Les mer i BLOGGEN og på hjemmesiden.
Nettavisen

Dette står vi for

Vi ønsker at du skal få oppleve MOT, MESTRING og MULIGHETER når du er elev hos oss. I et trygt fellesskap og med mange nye erfaringer, har du gode muligheter for personlig vekst og læring for livet. For oss er faglig kvalitet og trivsel for alle viktig.

Undervisningen og skolehverdagen vår er styrt av 

KVALITET - TRYGGHET - GLEDE - ALLSIDIGHET - ENGASJEMENT

Det betyr at vi

Les mer

Hos oss kan du fordype deg på linja med det som interesserer deg mest, samtidig som du får muligheten til å prøve ut nye aktiviteter og fag. Ypperlig for deg som både liker å være både kreativ og aktiv. 

Vi bruker mye tid på å være sammen, også på tvers av linjene. I løpet av uka har vi flere fellesfag der hele skolen deltar.

Ukentlig:

 • Tema - dagsaktuelle tema 
 • Allsang - sang og moro
 • Aktivitet - få varmen i kroppen
 • Husmøte - en prat rundt bordet på avdelingen
 • Vasketime - vi tar et tak på rom og avdelinger
 • Dugnad - vi tar et tak i fellesrommene

I løpet av året:

 • Prosjekter - noen for hele skolen samlet, andre seksjonsvis og noen på linja
 • Konserter og forestillinger - både med medelever og profesjonelle
 • Turer - noen felles med hele skolen, andre på linja. Noe i nærområdet, noe utenfor landegrensene.
 • Elevkvelder - "festkveld" for alle med mat og aktiviteter, arrangert av de ulike linjene
 • Helgeaktiviteter - noe for enhver å finne på i helgene
 • Lørdags- og søndagsseminar - vi fordyper oss litt til...

Vi ønsker et aktivt og allsidig miljø, og har lagt til rette for mange valgfag. Noen valgfag går på dagtid, andre på ettermiddag og kveld. Du må ha minimum 1 valgfag pr. semester, men gjerne flere om du kan. I tillegg har vi ei uke med bare valgfag der du velger ett fag. Med forbehold om endringer.

Ballspill i valgfagsuka

Fotball, håndball, volleyball, innebandy, basketball og baseball. Litt teknikktrening, men mest spill.

Band

Vi setter sammen et band og øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. For de som ikke går på musikklinja, men som har spilt litt før og vil spille litt mer. Pågår i valgfaguka.

Brettspill

En sosial hyggestund med brettspill og kos. Passer for alle, og du kan selv være med på å velge spill. Både tradisjonelle og nye spill.

Dans

Innhold varierer litt fra år til år, avhengig av interesse. Gjennomføres med innleid pedagog/ danser.

FIFA

Spiller du FIFA? Her kan du faktisk få muligheten til å bli en bedre spiller. Fokus er på turneringer, kamper og ha det gøy sammen med andre.

Fiske, jakt, fangst og høsting

Her skal vi ut i naturen! Lære om fiske, jakt og fangstmetoder, og forhåpentligvis få med oss noe hjem. Vi høster bær og andre vekster, som vi tilbereder sammen med kokkene på kjøkkenet.

Fokus

Dårlig konsentrasjon og behov for en digital detox? Da er dette valgfaget noe for deg! I en herlig miks av teori og praksis, jobber vi målrettet for å gjenvinne fokus og komme i flytsonen.

Fotball

Mye spill for det liker vi alle :) Blir også fokus på skadeforebygging under oppvarming og litt øvelser (tema etter ønsker). I tillegg prøver vi å få til en kampdag (stor bane) og evt en turnering.

Foto, Instagram og markedsføring

Her får du ta mye bilder, dokumentere og eksperimentere med kamera (speilrefleks og egne mobilkamera). Du lærer om lys, komposisjon, kamera-instillinger, redigering og publisering på Instagram.

Friluftsliv høsttur

Pris: 300,-

Overnattingstur til Stavassgården, som er selve hovedinngangsporten til Lomsdalen-Visten nasjonalpark. Vi går tur, lager god mat på bål og hygger oss foran peisen. Båt og fiskemuligheter i Stavvatnet.

Hundestell

Bli med ut i hundegården! Her får du muligheten til å bli kjent med de ulike sidene av å ha hund. Foring, stell, treningsmetoder og mye kos.

Innebandy

Vi har noe teknikktrening, men mest spill og moro. I tillegg spiller vi kamper mot lokale lag.

Judo

Pris: 200,-

Både for nybegynnere og viderekomne. Supert for de som trenger å få brukt kroppen, og for de som liker litt action og moro.Her har du mulighet til å gradere deg i samarbeid med Mosjøen judoklubb!

Klatring i valgfagsuka

Pris: 200,-

Du får grunnopplæring i klatring og sikringsteknikk på topptau. Klatreteknikk, lekbaserte øvelser, enkel ruteskruing. Topptau- isklatring med med isøkser . Muligheter for «topptaukort» (avgift 200,-).

Klatring med sikringskurs

Pris: 200,-

I dette valgfaget får du opplæring i klatring. Du lærer grunnleggende klatreteknikk og å sikre en klatrekompis i tau med taubrems. Mulighet til å ta Topptaukort og Brattkort (200,- i tillegg).

Klubbkveld for andre

Gjennom dette valgfaget får du sjansen til å bidra for andre. Vi arrangerer tilrettelagte aktivitetskvelder for personer med funksjonsnedsettelser. Her har vi fokus på samvær og glede!

Kor

For deg som er glad i å synge og har lyst på litt mer enn bare allsang.

Mat på 10 min

Pris: 200,-

Her får du lære deg å lage forskjellige enkle matretter sammen med våre eminente kokker, og snappe opp gode tips for framtiden.

Musikkproduksjon i valgfagsuka

Her lærer du deg den fundamentale kunnskapen som skal til for å kunne produsere eller ta opp egen musikk.

Photoshop i valgfagsuka

Her får du innføring i både grunnleggende og avanserte verktøy og teknikker for å kunne gjøre det du ønsker med bilder.

Redesign

Det er både smart og trendy å lære seg å sy om klær eller gjenbruke tekstiler. Vi går på brukthandel eller finner ting fra egen garderobe, som vi tryller om til noe nytt.

Sjakk

Det er vel selvforklarende, men vi møtes for å spille sjakk sammen. Både for nybegynnere og viderekomne. Samarbeid med sjakklubben i byen.

Skriveverksted

Hvis du er glad i å skrive, og ønsker å finne ditt uttrykk og din stemme, er dette stedet å være. Skriveverksted er en kreativ oase hvor tanke blir til tekst. Inspirasjon og skrivelystgaranti.

Snø og ski i valgfagsuka

Et praktisk og teoretisk valgfag med fokus på snø. Vi går på turer og blir bedre kjent med snøens oppbygging, og forsøker å finne den beste snøen for gruppa å kjøre i.

Spikking

Pris: 400,-

Lag deg egen turkopp, kniv og slire, eller grønlandsåre til havkajakkpadling Enkelte andre «småprosjekter» som tryllestav, småfigurer o.l. kan også jobbes med. Materialkostnader etter behov.

Strikking

Du velger selv om du vil strikke eller hekle og hva det skal bli. Garn og utstyr må du kjøpe inn selv. En skikkelig trivelig ettermiddagsstund.

Swing

Det er aldri feil å kunne danse swing. For alle som har lyst til å danse, med eller uten erfaring fra før. Vi skal først og fremst ha det moro, samtidig som vi blir bedre dansere.

Ta opp fag

Dette er selvstudier, men du har tilgang på en «Mentor» som hjelper deg på veien for å komme i mål. Som privatist er det kostnader knyttet til oppmelding til eksamen i videregående skole.

Teater i valgfagsuka

Intensivt teater med mye moro og visning for de andre elevene i slutten av uka. Ta sjansen og kast deg ut i det.

Tegning og maling i valgfagsuka

Innføring i ulike tegneblyanter. Vi tegner kroki sammen i ulike varianter. Du velger selv om du vil tegne eller male. Vi tilrettelegger for tegning, akvarellmaling og akrylmaling.

Tradisjonsmat i valgfagsuka

Vi tar fram de gode, gamle norske oppskriftene og dekker opp til festbord.

Trening,helse og livsstil

Ønsker du et år der du kan forbedre formen samtidig som du nyter folkehøgskolelivet? Har du lenge tenkt at du må komme deg i gang med trening? Her har du sjansen.

Turnéproduksjon

Pris: 400,-

Vi setter opp en forestilling, planlegger turné og reiser ut på veien. DET er moro! Her finner du ut hva som skal til for å få gjennomført en idé, og få den gode følelsen av å gjennomføre! Storvalgfag

Volleyball

Vi øver i basisferdigheter i volleyball, og gjør øvelser mot spillets faser (ulike server, mottak og angrep). Teknikktrening, men mest spill. Alle er velkomne, uavhengige av nivå!

Yoga

Vi roer ned og fokuserer på bevissthet på egen kropp og holdning. Vi jobber med styrke, stabilitet, fleksibilitet og balanse.

Årbok

Vi samler inn hyggelig materiale fra året som er fint å minnes senere. Det ender opp i ei minnebok som du får med hjem når vi er ferdige.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Mot slutten av skoleåret tar vi dere med på en opplevelsestur på Helgelandskysten, også kalt verdens vakreste skjærgård. Du kan ikke ha vært på Helgeland så lenge uten å få med deg dette! Vi tar sikte på flere attraksjoner på turen, og satser på å ende opp på Træna. Træna er en øykommune 33 nautiske mil ut på Helgelandskysten. Her har det vært bosetting helt siden steinalderen, 9000 år siden. Denne fantastiske øykommunen som blomstrer som aldri før. Du har kanskje hørt om Trænafestivalen?

På 15,2 km² vil du møte havfolket. De teller 453 mennesker,  og har en gründermentalitet man skal lete lenge etter. Du får mulighet en til å ta en milkshake på Aloha café, drikke Helgelands beste cappuccino På Træna Kaffekollektiv og spise deilig middag på Havfolkets hus. Du vil få muligheten til å synge allsang i Kirkehelleren, vandre opp til NATO-stasjonen på Gompen eller vandre kjærlighetsstien rundt fjellene på Sanna. Ønsker du å fiske eller å sitte i badstue-naustet er dette også en mulighet. Eller kanskje du har lyst å besøke Petter Dass-kapellet som er smykket ut av Karl Erik Harr? Det er bare å glede seg!

Internatet er hjemmet ditt dette året, og internatlivet er noe av det som kjennetegner en folkehøgskole. Her skal det være trygt og godt for alle. De aller fleste rommene er dobbeltrom. Det kan kanskje virke litt skremmende å skulle dele rom med en annen, men du kan fort bli overrasket over at det blir skikkelig hyggelig. 

Internatet i hovedbygningen har doble rom utstyrt med gode rammemadrasser, skap og skrivepult. Hver avdeling består av tre rom som deler dusj og toalett. De nye internatene består av 6 enkeltstående hus, som ligger perfekt til med utsikt over fjorden. I husene er det 4 fine dobbeltrom med toalett og dusj på hvert rom. Tilleggskostnad for å bo i husene er 5000 for et år.

Fasiliteter

Skolen er under oppgradering, så nå har vi stadig nye ting å glede oss til. Gymsal, øvingsrom, laptopmusiker sitt klasserom, studio og e-sport rommene er nettopp tatt i bruk. 

Til disposisjon har vi nå:

 • Fibernett på hele skolen
 • Treningsrom
 • Gymsal og garderober
 • Stor teaterscene
 • Øvingsrom
 • Blackbox
 • Musikkstudio
 • Snekkerverksted
 • Aktivitetsrom
 • TV-stue
 • Peisestue med TV
 • Elevstue med te-kjøkken
 • Vaskerom med vaskemaskiner og tørketromler
 • Tørkerom
 • Gapahuk

Mosjøen er en urban småby som ligger midt i Norge, og det er overraskende enkelt å komme seg hit. Nesten uansett hvor du kommer fra i Norge, så er det greit å komme seg til og fra.

FLY
Flyplassen ligger 15 minutter fra skolen, på andre siden av byen. Det er Widerøe som flyr her på Helgeland. Korteste reiseruten fra Oslo tar drøyt 2 timer med flybytte i Trondheim. Widerøe har gode student/ ungdomspriser hele året. 

TOG
Du kan også ta Nordlandsbanen hit. Jernbanestasjonen ligger bare 2 km fra skolen. Fra Trondheim tar turen hit ca 5 timer, og mange av elevene reiser denne strekningen med toget.

BIL
Kommer du med bil følger du E6 helt fram, enten du kommer sør eller nord fra. Skolen ligger bare 200 meter fra E6 og det er skiltet avkjørsel hit. Det er gode parkeringsmuligheter på skolens område i tilfelle du vil ha med egen bil.

Skolen henter og bringer elevene til fly og tog i forbindelse med ferier.

Finn reiserute fra der du bor

Du har kanskje ikke hørt noe særlig om Mosjøen før? Byen ligger i Vefsn kommune på Helgeland, og har ca.13 000 innbyggere. Selv om vi ligger i nordnorge, så er det ikke spesielt langt nord. Bare 10 mil fra trøndelagsgrensen. Det beste med Mosjøen er at du får det meste her, samtidig som det er en trivelig småby.

Mosjøen har mye spennende kultur å by på : konserter, festivaler, kino, teater, multiproduksjoner, bildekunst. Kulturhus med flere saler, ulike konsertlokaler og kafeer som stadig byr på hyggelige overraskelser. 

Mosjøen har ellers en fantastisk beliggenhet for turer, enten du er ute etter en skikkelig utfordring eller du har mest lyst til å tusle av gårde. Du kan sette deg i kajakken like nedenfor skolen, fyre bål i fjæra eller jogge opp på fjellet om du heller vil det.

Det finnes svært gode idrettsanlegg, svømmebassengalpinbakke, flere langrennsløyper, bowling, treningsstudio. med mer. Kunstgressbane og Mosjøen bystrand rett nedenfor skolen. Aktivitetspark med paintballbane.

Undervisningsåret er delt inn i perioder, og vi jobber mye prosjektvis på alle linjer. Derfor er timeplanen noen ganger ulik fra uke til uke, alt etter hva vi holder på med. Men i normaluker skoleåret 23-24 ser den slik ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Skolerute 2023-2024

HØST 2023

Elevmottak søndag 20.08

Første undervisningsdag mandag 21.08

Høstferie fra og med fredag 06.10 (første fridag)

til og med tirsdag 17.10 (siste fridag)

Juleferie fra og med 16.12 (første fridag) til og med tirsdag 09.01.2024

VÅR 2024

Mottak vårkurs mandag 08. 01. 2024

Mottak årskurs 23-24 tirsdag 09.01.2024

Påskeferie fra og med fredag 22.03 (første fridag) til og med 02.04 (siste fridag)

Avslutning årskurs og vårkurs lørdag 11.05.2024

 

Du kan laste ned forenklet årsplan.

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har to større seksjonsvise prosjekter hos oss.

Linjene KRUTT scenekunst, Musikk, Musikkproduksjon og Kreativ MIX  samarbeider ofte om en større produksjon som spilles i distriktet og i Mosjøen Kulturhus. Noen ganger legger vi også ut på en turné med forestillingen. Enten setter vi opp en musikal, et teaterstykke eller utvikler idé og manus selv. Uansett er det en stor opplevelse og mye moro.

Idrett og Friluftsliv, Fjellsport og Kajakk og Friluftsliv LETT gjør et prosjekt som heter "For andre". Da planlegger de og gjennomfører aktiviteter for ulike aldersgrupper i kommunen. Det kan være aktivitet for eldre, opplegg for elever i barneskolen, idrettsdag for innvandrere eller psykisk utviklingshemmede.

Vi har også HØSTPROSJEKTET som alle elevene deltar på. Der er det duket for masse moro og kreative krumspring. 

Se heimeside.

Kveldene på Toppen er fylt av kos og hygge. Her gjør vi det meste sammen, fra å se film til ut å gå tur. Det er helt vanlig at det blir arrangert leker og moro, og elevkvledene er et høydepunkt. Da får hver linje arrangere et opplegg for de andre på skolen. Vi går også på forskjellige teater, konserter og kino, både i byen og på skolen. Vi deltar på turneringer, ser kamper og støtter opp. Alle skolens fellesstuer blir flittig brukt. Vi har elevstyrte helgeaktiviteter der elevene bestemmer hvilke aktiviteter som skal foregå. Har du lyst til å få gjennomført noe, så er det stort sett muligheter for det! Det fine med Toppen er at alle er inkludert, og ingen blir glemt bort. 

Men det er ikke bare i skolens fellesarealer ting foregår. Tar du turen til internatene ser du at det er mye samhold der også. Der holdes det både teselskap og jentekvelder, PlayStation-spilling og fotballkamper på TV. Kommer du til riktig avdeling kan du få deg en gratis hårklipp med inkludert ansiktsmaske. 

FNs Bærekraftmål

Vi legger til grunn FNs bærekraftmål når vi har tematimer hos oss. Vi ønsker å utfordre elevene med tanke på alle aspekter av det å være et bærekraftig samfunn. Her diskuterer vi blant annet fysisk og psykisk helse, likestilling og likeverd, personlig økonomi, kjønnsidentitet, ansvarlig forbruk og produksjon,rettferdighet mm. 

Bistand

Vi har samarbeid med organisasjonen Gambia Care og jobber med bistandsprosjekt hvor vi syr menstruasjonbind til jenter slik at de kan fortsette skolegangen også etter at de har kommet i puberteten. Linjer som har studietur til Gambia sørger for å overlevere disse. 

Kildesortering

Vi har fokus på kildesortering og lavt forbruk hos oss. Vi gjenbruker det vi kan og sorterer avfall slik at også avfallet kan få nytt liv.

Bærekraftig kjøkken

Vi er opptatt av å minske matsvinn og å handle lokalt og kortreist når vi planlegger menyene våre. Vi har flere kjøttfrie dager i uka. 

Transport

Hos oss er det aldri mer enn én flyreise på linja i løpet av året. Ettersom vi er avhengig av å kjøre bil på Helgeland, jobber vi for å bytte ut våre fossile biler med el-biler i den daglige kjøinga. Vi oppfordrer også elevene til å sykle og gå i størst mulig grad når de skal komme seg rundt i nærmiljøet på fritiden. 

Dugnader

Vi er medlem av Hold Norge Rent, og rydder strender når vi er på turer ved kysten.

Redesign 

Vi har valgfag redesign og ønsker gjennomdette  at elevene skal bli flinkere til å se potensiale i det som kanskje ville blitt kontainermat. 

 

Du må være 18 år eller bli det i løpet av første semester. 

Vi prøver å ha likevekt mellom antall gutter og jenter på skolen, så i noen tilfeller vil det spille inn.

På noen linjer må vi sette sammen klassen etter nivå og ferdigheter for å få et godt team.

På E-sport er det noen krav om forkunnskaper til de som søker. 

Dersom du har mye fravær fra videregående bør du kunne dokumentere det, men det viktigste for oss er at du er motivert for å delta og utvikle deg. 

Bygninger

Vefsn folkehøgskole ønsker å tilrettelegge for alle elever ut fra de forutsetninger de har, men er pr. nå dessverre ikke godt nok tilrettelagt og har noen fysiske begrensninger. Skolen består av flere ulike bygg i ulike nivåer og med ulik adkomst. Vår bygningsmasse er bare delvis tilgjengelig for rullestol og ikke universelt utformet. Skolen har heller ingen heis, noe som gjør tilgangen på enkelte undervisningsrom utilgjengelig for rullestol. I hovedbygningen har vi kun toaletter i kjelleren, HC-toalett har vi bare i «gymsalbygget». Matsalen ligger i første etasje i hovedbygningen, og er tilgjengelig for alle. To av byggene har automatiske døråpnere, men det eldste bygget har trapper både i inngangen og inne i bygget. Skolen har ingen lydforsterkingsløsninger.

Vi har internatrom tilpasset rullestolbrukere/bevegelseshemmede i husene våre, og det er mulig å søke om enkeltrom. Uteområdet har en bakke mellom undervisningsbygningene og husene som er tilpasset rullestolbrukere. Vinterstid kan det til tider være utfordrende å bevege seg mellom disse.

Om du har behov for tilpassninger eller trenger annen tilrettelegging kan du ta kontakt med oss, sånn at vi kan se hva vi får til.

Mat

På Toppen har vi et meget godt kjøkken med dyktige kokker. Vi tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpasning til andre allergier. Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg. Vi tilbyr også vegetar og vegansk mat til de som ønsker det (mer info får du i velkomstbrevet).

Faglig og sosialt

Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø, og ønsker å være en skole med mangfold i det vi gjør og det vi er. Vi tilpasser så langt det er mulig slik at det blir mulig for deg å delta på lik linje med de andre. Vi kan tilrettelegge for pauser og finne alternative løsninger om aktivitetene blir for omfattende. Vi har en internatleder som du kan snakke med om du ønsker det, og alle linjelærere er fine samtalepartnere.

Ta kontakt med oss om for å høre hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for dine behov. Se også linjebeskrivelser.

Mette Haustreis

Rektor

Mette er lidenskapelig opptatt av folkehøgskolens verdier. Det ble hun etter et år på Follo FHS. Hun er utdannet norsklærer med litteraturvitenskap som fagfelt, er lærebokforfatter og har master i skoleledelse. Hun har lang fartstid som lærer på ungdomstrinnet og er glad i å jobbe med mennesker. Mette verdsetter både kultur og natur. Du finner henne like gjerne på en fjelltopp som på en konsert. 

Epost: mette@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 40215583

Dan Rudi Abrahamsen

Internatleder

Dan har lenge hatt ett stort ønske om å jobbe på folkehøgskole, og i år fikk han endelig sjansen. Den drømmen har han hatt siden han selv gikk på Sund Folkehøgskole. Dan er omsorgsfull og i godt humør, og tar seg alltid tid en prat. Han er heller ikke fremmed for en prank i ny og ne. Med seg har han økonomi og pedagogikk, og i tillegg liker han å trene, skrive, spille squash og fifa. 

Epost: dan@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 97 75 71 43

Nina Stimo

Undervisningsleder og markedsføring

Nina er over alt og legger seg bort i det meste. Særlig er hun ivrig med markedsføring, SoMe og heimesida vår. Resten av tiden sitter hun gjerne på kontoret og pønsker ut skoleutvikling og andre nye ting. Nina er rolig og tålmodig, morsom og kreativ, arbeidssom og målretta. Trenger man noen å snakke med, da er hun der.  

Epost: nina@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 99104770

Ulf Langmo

Lærer Idrett og Friluftsliv/ undervisningsleder

Ulf har allsidig bakgrunn innen idrett og friluftsliv med cand. mag i Idrett fra Høgskolen i Telemark og samfunnsfag fra høgskolen i Bodø.Tilleggsutdanning i ski og bre fra Høgskolen i Sogn og Fjordane. Fotballtrener med UEFAs B-lisens. Ulf er en allsidig fyr som kan utrolig mye etter mange år i folkehøgskolen. Han er en trivelig kar som er lett å snakke med, og opptatt av at alle skal trives. 

Epost: ulf@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 95 94 43 34

Brit Valla

lærer Krutt Scenekunst

Brit er lærer og syns hun har verdens beste jobb! Hun har lærerutdanning og studerte drama/teater på NTNU. Brit er glad i mennesker, og finner alltid en anledning til å slå av en prat. Hun er involvert i det meste på Toppen, og i kulturlivet i Mosjøen, med musikk, revy – og teaterproduksjoner. Hun er iderik og engasjert, og elsker å realisere spennende prosjekter på scenen.

Epost: brit@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 90 51 93 74

Solveig Haaland

Lærer Foto Film Friluftsliv, Idrett og Friluftsliv

Solveig begynte ungdomsårene å interessere seg for foto. Hun har hatt med kamera på frilufts-turer verden rundt, og har en bachelorgrad i foto fra studier i USA. Solveig har også utdannelse innen idrett og friluftsliv, og hun har tilbrakt utallige timer på fotball- og volleyballbanen. Solveig storkoser seg på tur sammen med elevene, og setter pris på variasjoner i vær og vind.

Epost: solveig@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 976 01 728

Jonas Løøv

Lærer Fjellsport og Kajakk

Jonas er en trivelig trønder som digger bingo og swing. Han har master i friluftsliv og idrettsvitenskap fra Høgskolen på Vestlandet. Han har jobbet som elv- og havpadleinstruktør i flere år, og har tidligere også jobbet i barnevernet og i grunnskolen. På fritiden er han aktiv på snowboard, toppturer og stisykling, og har en sterk faglig interesse for friluftslivsveiledning og pedagogikk.

Epost: jonas@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 41 04 46 40

Asbjørn Daniel Davis

Lærer Friluftsliv LETT og Forberedelse til førstegangstjeneste

Asbjørn har jobbet mange år med friluftslivsundervisning, og er veldig glad i bålkos. Han har master i friluftsliv, men har også studert geografi og idrettsfag. Er det nordlys på gang, kommer det varsel fra Asbjørn. Han liker seg godt på Helgeland, og sørger alltid for at elevene får oppleve høydepunktene. På fritida er det toppturer, snøkiting, ski og pulk, og bålturer som gjelder. 

Epost: asbjorn@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 97 61 80 16

Jøran Hatten

LÆRER MUSIKK

Etter Musikkonservatoriet har Jøran jobbet i kulturskole, som fylkesmusiker og spilt i all verdens ensembler og stilarter. Hovedinstrumentet hans er intet mindre enn bassklarinett, men han spiller på det meste som kommer i han vei. Jøran er en sprudelnde, positiv og trivelig kar du kommer til å like. På fritiden er han en entusiastisk frisbee-golfer, ukulelebassist og dirigent. Foto: Simon Almås

Epost: joran@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 90 47 79 22

Alf Marius Valan

Lærer Musikkproduksjon

Alf Marius er utdannet musiker ved Konservatoriet i Tromsø, der han studerte elektrisk bass som hovedfag. I tillegg trakterer Alf Marius instrumenter som piano, trommer og gitar. Han har utallige utgivelser spredt over flere prosjekter og alias. På jobb er Alf en sprudlende, energisk og motiverende lærer – på hjemmefronten er han en dedikert familiemann med en stor interesse for MMA og E-sport.

Epost: alfmarius@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 48226885
Instagram: @alf_valan

Lovise Aufles Valberg

Lærer Kreativ MIX

Lovise er utdannet Grafisk Designer på høgskolen i Buskerud og har også lærer utdanning fra Nord universitet og NTNU. Hun har undervist i mediefag og matematikk i Videregående skole og i Mosjøen fengsel. Lovise elsker å sy, tegne, padle sup, løpe, strikke og mye mer. Hun bruker også tid på politikk og sitt lokale idrettslag.

Epost: lovise@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 47628026

Kevin André Fagerheim

lærer E-sport

Fra TV-spill som Tekken og Fifa sammen med kompisene i barndommen til COD, League of Legends, Overwatch og WoW i mer voksen alder, er han nå ivrig lærer på Esport. Med bachelor - faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag i tillegg, har han mye å tilføre linja både sportslig og som menneske. Kevin er opptatt av at elevene skal ha det godt og bli sett, uansett bakgrunn.

Epost: kevin@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 97776445

Anki Sæteren

Kjøkkenmedarbeider

Anki er glad i folk og liker godt å ha elevene rundt seg på kjøkkenet. Hun deler ut omsorg og klemmer og holder alltid humøret oppe. Hun har erfaring både fra hotell og bakeri, og løser fort noen verdensproblemer over en brøddeig. Hvis du tar valgfag Mat på 10 minutter, er det Anki som lærer deg triksene. 

Epost: anki@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 99029754

Hilde Lyeng

Kokk

Hilde er faglært kokk og har 25 års erfaring fra hotell og restaurant innenfor a`la carte og selskapsmenyer. Vi kan trygt si at hun skjemmer oss bort med all den deilige maten. På fritida spiller hun saxofon i storband, og driver med hundekjøring og hest.

Epost: hilde@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 91562031

Kim Rune Thoresen

Kjøkkenleder

Kim er utdannet kokk, elsker å lage mat og ser på alt som ei fin utfordring. Han har godt humør og har alltid en spøk på lager. Med han er det er aldri kjedelig på kjøkkenet hos oss. Han har for det meste jobbet i hotell- og restaurantbransjen; Fru Haugans hotell (Mosjøen) og Havfruen (Trondheim). Ellers er han brennende opptatt av jakt og friluftsliv og skyter sin egen mat når han kan.

Epost: kimrune@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 91562035

Per Tore Eriksen

Vaktmester

Per Tore er driftstekniker på huset, og uten han hadde verden stoppet. Han er som poteten – kan brukes til alt og litt til.
Han har hatt egen snekkerbedrift og kan trylle fram både bord, benker og skap om noen ønsker det – dersom han får tid til overs. På fritida kjører han snøskuter og synger i mannskor.

Epost: pertore@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 97564240

Lilly Iren Kleiven

Renholder

Lilly arbeider som renholder og kjøkkenassistent hos oss. Tidligere jobbet hun som barnehageassistent på Toppen i 27 år. Lilly er den gladeste renholder du kan tenke deg, og fritida bruker hun på familien, håndarbeid og friluftsliv.
Motto: Hvorfor være sur når man er lykkelig som blid.

Epost: lilly@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 91544531

Vibeke Solbakk

Økonomi- og kontorleder

Vibeke er den som holder styr på tallene hos oss. Hun har bred erfaring innen økonomi og regnskap, og glad i folkehøgskolen. Hun er en aktiv dame som liker å trene og gå i fjellet, hun elsker matkanalen og kokkelerer gjerne selv. På kontoret hos Vibeke sitter latteren stadig løst, og hun gir deg gjerne økonomisk rådgivning hvis økonomien er vanskelig. Dere finner henne i administrasjonen.

Epost: vibeke@vefsnfolkehogskole.no

Linjer på Vefsn Folkehøgskole - Toppen

Kreativ MIX

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

KRUTT scenekunst

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fjellsport og Kajakk

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Idrett og Friluftsliv

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv LETT

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fjellsport og Kajakk (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Kreativ MIX (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Idrett og Friluftsliv (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

KRUTT scenekunst (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Forberedelse til førstegangstjeneste (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv LETT (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Musikk (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Fjellsport og Kajakk (vår-24)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv LETT (vår-24)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

KRUTT scenekunst (vår-24)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Musikk (vår-24)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon (vår-24)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Idrett og Friluftsliv (vår-24)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Kreativ MIX (vår-24)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

E-sport

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto Film Friluftsliv

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto Film Friluftsliv (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Kontakt skolen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Astrid Naalsund

Troen på å klare ting har blitt sterkere i løpet av året på Toppen. Det å komme seg ut av komfortsona gir en veldig mestringsfølelse når man har gått rundt og vært skeptisk til å prøve nye ting.

Astrid Naalsund
Sirin Rosøy

Toppen vil alltid være min lykkeboble. Der har jeg lært hva som er viktig for meg, fått gode venner for livet, vokst og blitt trygg på meg selv.

Sirin Rosøy
Josefine Kiara Astrup

Toppen er en skole hvor det også er rom for å prøve andre ting, hva enn det måtte være. Ett fristed, et sted å høre hjemme.

Fra bloggen

Her er vårens halvtårskurs

Vil du lære tegnspråk, oppleve Svalbard eller bli bedre i e-sport? Sjekk alle tilbudene du kan begynne på i januar!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen