Til hovedinnhold

Vefsn Folkehøgskole - Toppen

Hvis du elsker at det skjer mye forskjellig, da vil du trives hos oss. Med god samvittighet kan du endelig si - Ja takk, begge deler! Variasjonen vi har i aktiviteter og linjetilbud, gir en unik miks av mennesker og valgmuligheter. Du trenger ikke å kjede deg.  Ta sjansen på å oppleve varmen i nord!

Søk på skolenLinjer

 

Vefsn Folkehøgskole TOPPEN er en aktiv og kreativ skole, som ligger flott til på en høyde i utkanten av byen Mosjøen. På Toppen har vi et levende og allsidig miljø, med mange forskjellige linjer.

Her er det urbant og naturnært, trygt og tøft, humor og alvor, faglig kvalitet og trivsel, godt kombinert med engasjerte lærere. Trygghet og utfordringer, godt sosialt miljø og faglig utvikling er like viktig for oss. Her kan du senke skuldrene og være deg selv.

Toppen - ALT og litt til

Internatene har dobbeltrom med god standard, og mange avdelinger er nyoppusset. Også undervisningsbyggene har fått seg en skikkelig oppgradering. Skolen er godt utstyrt på alle linjer og det er fibernett på hele skolen. I tillegg har vi flere fellesområder som treningsrom, peisestue, elevstue, elevkjøkken m.m. Vårt internatkjøkken er et av de beste, og vi er bortskjemte med dyktige kokker og god mat året rundt.

En annen ting vi legger vekt på, er å ha ansatte som ikke bare er dyktige i faget sitt, men som betyr noe mer for elevene. Hos oss finner du folk som har energi og humor, og som ikke er fremmed for å finne på litt sprell. Våre elever skal også føle seg sett og verdsatt, og det er viktig for oss at alle sammen trives og har det bra når de er elever her. 

I tillegg til at du får vitnemål og 2 tilleggspoeng, vil du få med deg vennskap og opplevelser som vil bety mye for deg i lang tid framover.

Les mer i BLOGGEN og på hjemmesiden.

Dette står vi for

Vi vil at du skal få oppleve MOT, MESTRING og MULIGHETER når du er elev hos oss. I et trygt fellesskap og med mange nye erfaringer, har du gode muligheter for personlig vekst og læring for livet. For oss er faglig kvalitet og trivsel for alle, like viktig.

Undervisningen og skolehverdagen vår er styrt av 

KVALITET - TRYGGHET - GLEDE - ALLSIDIGHET - ENGASJEMENT

Det betyr at vi

 

Les mer

Hos oss kan du fordype deg på linja med det som interesserer deg mest, samtidig som du får muligheten til å prøve ut nye aktiviteter og fag. Ypperlig for deg som både liker å være både kreativ og aktiv. Vi bruker mye tid på å være sammen, også på tvers av linjene. I løpet av uka har vi flere fellesfag der hele skolen deltar.

Ukentlig:

Tema - den allsidige timen

Allsang - sang og moro

Aktivitet - få varmen i kroppen

Husmøte - en prat rundt bordet på avdelingen

Vasketime - vi tar et tak på rom og avdelinger

Dugnad - vi tar et tak i fellesrom

 

I løpet av året:

Prosjekter - noen for hele skolen samlet, andre seksjonsvis og noen på linja

Konserter og forestillinger - både med medelever og profesjonelle

Turer - noen felles med hele skolen, andre på linja. Noe i nærområdet, noe utenfor landegrensene.

Elevkvelder - "festkveld" for alle med mat og aktiviteter, arrangert av de ulike linjene

Helgeaktiviteter - noe for enhver å finne på i helgene

Lørdags- og søndagundervisning - vi fordyper oss litt til...

Vi ønsker et aktivt miljø og har lagt tilrette for mange valgfag. Du kan velge mellom ca 25 ulike valgfagtilbud. De fleste går på ettermiddag og kveld. Du må ha minimum 1 valgfag pr.semester, men gjerne flere om du kan. I tillegg velger du ett valgfag i ALT-OG-LITT-TIL uka. Med forbeh. om endringer.

Årbok

Vi samler inn hyggelig materiale fra året som er fint å minnes senere. Det ender opp i ei minnebok som du får med hjem når vi er ferdige.

Ballspill

Vi spiller det det er interesse for, så lenge det inkluderer en ball.

Band

Vi setter sammen et band og øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. For de som ikke går på bandlinja, men som har spilt litt før og vil spille litt mer.

Besøksvenn

I samarbeid med Røde Kors Omsorg kan du gjøre en forskjell for noen som ikke har så mange.Besøksvenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker.

Dans/ moderne

Innhold varierer litt fra år til år, avhengig av interesse. Gjennomføres med innleid pedagog/ danser.

Fotball

Litt teknikktrening, men mest spill. Kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

Foto

Her får du jobbe med en profesjonell fotograf og løse spennende oppgaver. Pågår i valgfaguka.

Friluftsliv høsttur

Pris: 300,-

Overnattingstur til Stavassgården, som er selve hovedinngangsporten til Lomsdalen-Visten nasjonalpark. Vi går tur, lager god mat på bål og hygger oss foran peisen. Båt og fiske mulig.

Innebandy

Innføring i regler og teknikktrening, men mest spill. Dommerkurs for de som ønsker. I tillegg spilles det kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

Jegerprøven

Pris: 1 800,-

Du kan ta kurs for å gå opp til jegerprøven. Kursavgiften er 1800,- Eksamensavgift kommer i tillegg.

Klatring med sikringskurs

Pris: 200,-

I dette valgfaget får du opplæring i klatring. Du lærer grunnleggende klatreteknikk og å sikre en klatrekompis i tau med taubrems. Mulighet til å ta Topptaukort og Brattkort (200,- i tillegg).

Kokkekurs

Her får du lære å lage deilig mat sammen med våre eminente kokker. Og ikke minst spise den etterpå!

Kor

For deg som er glad i å synge og har lyst på litt mer enn bare allsang.

Musikk

Vi øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. Pågår i valgfaguka.

Pokémon let`s go

Vi tar med oss mobilen og rusler rundt i byen på leit etter pokémon. Kanskje finner vi på noen flere sprell underveis ;)

Skriveverksted

Hvis du er glad i å skrive, og ønsker å finne ditt uttrykk og din stemme, er dette stedet å være. Skriveverksted er en kreativ oase hvor tanke blir til tekst. Inspirasjon og skrivelystgaranti.

Streaming

Pris: 300,-

Her får du være med å strømme arrangementer, og samtidig lære deg hva som kreves. Sammen med det nyetablerte selskapet Straum Media AS kan du også få delta på flere profesjonelle produksjoner.

Strikking og geriljabrodering

Du velger selv om du vil strikke eller hekle og hva det skal bli. Garn og utstyr må du kjøpe inn selv. En skikkelig trivelig ettermiddagsstund.

Ta opp fag

Vefsn Folkehøgskole Toppen tilbyr et storvalgfag der du som ønsker studiehjelp, undervisning, karriereveiledning og ny motivasjon får dette av kvalifiserte lærere.

Teater

Intensivt teater med mye moro og visning for de andre elevene i slutten av uka. Ta sjansen og kast deg ut i det.

Teater og Impro

Improvisasjon og trygghet. Her får du utfordre deg, være spontan og bli bedre til å takle det uventede.

Teatersminke

Du lærer om materialer og teknikker. Grunnsminke, karaktersminke, sår/arr, SFX, fantasi, makeup osv.

Tradisjonsmat

Vi tar fram de gode, gamle norske oppskriftene og dekker opp til festbord.

Trening,helse og livsstil

Ønsker du et år der du kan forbedre formen samtidig som du nyter folkehøgskolelivet? Har du lenge tenkt at du må komme deg i gang med trening? Her har du sjansen.

Volleyball

Valgfag med entusiastisk og dyktig trener som gjør volleyball til en stor glede for alle som er med.

Yoga

Vi roer ned og fokuserer på bevissthet på egen kropp og holdning. Vi jobber med styrke, stabilitet, fleksibilitet og balanse.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Mot slutten av skoleåret tar vi dere med på en opplevelsestur på Helgelandskysten, også kalt verdens vakreste skjærgård. Du kan ikke ha vært på Helgeland så lenge uten å få med deg dette! Vi tar sikte på flere attraksjoner på turen, og satser på å ende opp på Træna, ytterst i havet. Denne fantastiske øykommunen som blomstrer som aldri før. Du har kanskje hørt om Trænafestivalen?

På turen skal vi kose oss, oppleve natur og kultur, spise godt og nyte dagene.

Internatet er hjemmet ditt dette året, og internatlivet er noe av det som kjennetegner en folkehøgskole. Her skal det være trygt og godt for alle. De aller fleste rommene er dobbeltrom. Det kan kanskje virke litt skremmende å skulle dele rom med en annen, men du kan fort bli overrasket over at det blir skikkelig hyggelig. 

Internatet i hovedbygningen har doble rom utstyrt med gode rammemadrasser, skap og skrivepult. Hver avdeling består av tre rom som deler dusj og toalett. De nye internatene består av 6 enkeltstående hus, som ligger perfekt til med utsikt over fjorden. I husene er det 4 fine dobbeltrom med toalett og dusj på hvert rom. Tilleggskostnad for å bo i husene er 5000 for et år.

Fasiliteter

Skolen er under oppgradering, så nå har vi stadig nye ting å glede oss til. Gymsal, øvingsrom, laptopmusiker sitt klasserom, studio og e-sport rommene er nettopp tatt i bruk. 

Til disposisjon har vi nå:

 • Fibernett på hele skolen/internatet
 • Treningsrom
 • Gymsal og garderober
 • Stor teaterscene
 • Øvingsrom
 • Blackbox
 • Musikkstudio
 • Snekkerverksted
 • TV-stue
 • Peisestue med TV
 • Elevstue med te-kjøkken
 • Vaskerom med vaskemaskiner og tørketromler
 • Tørkerom
 • Gapahuk

Mosjøen er en urban småby som ligger midt i Norge, og det er overraskende enkelt å komme seg hit. Nesten uansett hvor du kommer fra i Norge, så er det greit å komme seg til og fra.

FLY
Flyplassen ligger 15 minutter fra skolen, på andre siden av byen. Det er Widerøe som flyr her på Helgeland. Korteste reiseruten fra Oslo tar drøyt 2 timer med flybytte i Trondheim. Widerøe har gode student/ ungdomspriser hele året. 

TOG
Du kan også ta Nordlandsbanen hit. Jernbanestasjonen ligger bare 2 km fra skolen. Fra Trondheim tar turen hit ca 5 timer, og mange av elevene reiser denne strekningen med toget.

BIL
Kommer du med bil følger du E6 helt fram, enten du kommer sør eller nord fra. Skolen ligger bare 200 meter fra E6 og det er skiltet avkjørsel hit. Det er gode parkeringsmuligheter på skolens område i tilfelle du vil ha med egen bil.

Skolen henter og bringer elevene til fly og tog i forbindelse med ferier.

Finn reiserute fra der du bor

Du har kanskje ikke hørt noe særlig om Mosjøen før? Byen ligger i Vefsn kommune på Helgeland, og har ca.13 000 innbyggere. Selv om vi ligger i nordnorge, så er det ikke spesielt langt nord. Bare 10 mil fra trøndelagsgrensen. Det beste med Mosjøen er at du får det meste her, samtidig som det er en trivelig småby.

Vi har mye spennende å by på innen kultur: konserter, festivaler, kino, teater, multiproduksjoner, bildekunst. Kulturhus med flere saler, ulike konsertlokaler og kafeer som stadig byr på hyggelige overraskelser. 

Mosjøen har ellers en fantastisk beliggenhet for turer, enten du er ute etter en skikkelig utfordring eller du har mest lyst til å tusle av gårde. Du kan sette deg i kajakken like nedenfor skolen, fyre bål i fjæra eller jogge opp på fjellet om du heller vil det.

Det finnes svært gode idrettsanlegg, svømmebassengalpinbakke, flere langrennsløyper, bowling, treningsstudio. med mer. Kunstgressbane og Mosjøen bystrand rett nedenfor skolen. Aktivitetspark med paintballbane.

Undervisningsåret er delt inn i perioder, og vi jobber mye prosjektvis på alle linjer. Derfor er timeplanen ofte ulik fra uke til uke, alt etter hva vi holder på med. Men i normaluker skoleåret 19-20 ser den slik ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Dette er en forenklet utgave av planen for skoleåret 19-20. 

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har to større seksjonsvise prosjekter hos oss.

Linjene Teater, Laptopmusiker, Kreativ MIX og Sceneproduksjon samarbeider om en større produksjon som spilles i distriktet og i Mosjøen Kulturhus. Noen ganger legger vi også ut på en turné med forestillingen. Enten setter vi opp en musikal, et teaterstykke eller utvikler idé og manus selv. Uansett er det en stor opplevelse og mye moro.

Idrett ALT, Fotball og Friluftsliv LETT gjør et prosjekt som heter "For andre". Da planlegger de og gjennomfører aktiviteter for ulike aldersgrupper i kommunen. Det kan være aktivitet for eldre, opplegg for elever i barneskolen, idrettsdag for innvandrere eller psykisk utviklingshemmede.

Vi har også HØSTPROSJEKTET som alle elevene deltar på. Der er det duket for masse moro og kreative krumspring. 

Se heimeside.

Kveldene på Toppen er fylt av kos og hygge. Her gjør vi det meste sammen, fra å se film til å ut å gå tur. Det er helt vanlig at det blir arrangert leker og moro, og elevkvledene er et høydepunkt. Da får hver linje arrangere et opplegg for de andre på skolen. Vi går også på forskjellige teater, konserter og kino, både i byen og på skolen. Vi deltar på turneringer, ser kamper og støtter opp. Alle skolens fellesstuer blir flittig brukt. Vi har elevstyrte helgeaktiviteter der elevene bestemmer hvilke aktiviteter som skal foregå. Har du lyst til å få gjennomført noe, så er det stort sett muligheter for det! Det fine med Toppen er at alle er inkludert, og ingen blir glemt bort. 

Men det er ikke bare i skolens fellesarealer ting foregår. Tar du turen til internatene ser du at det er mye samhold der også. Der holdes det både teselskap og jentekvelder, PlayStation-spilling og fotballkamper på TV. Kommer du til riktig avdeling kan du få deg en gratis hårklipp med inkludert ansiktsmaske. 

Du må være 18 år eller bli det i løpet av første semester. 

Vi prøver å ha likevekt mellom antall gutter og jenter på skolen, så i noen tilfeller vil det spille inn.

På noen linjer må vi sette sammen klassen etter nivå og ferdigheter for å få et godt team.

På E-sport er det noen krav om forkunnskaper til de som søker.

Dersom du har mye fravær fra videregående bør du kunne dokumentere det, men det viktigste for oss er at du er motivert for å delta og utvikle deg. 

Mette Haustreis

Rektor

Mette har sitt første år som rektor hos oss, og er lidenskapelig opptatt av folkehøgskolen. Det ble hun etter at hun selv gikk på folkehøgskole. Mette er utdannet norsklærer med litteraturvitenskap og barne- og ungdomslitteratur som fagfelt. Hun har lang fartstid som lærer i grunnskolen og senere også som rektor. Mette er ei engasjert dame, og hun har blant annet skrevet lærebøker i norsk.

Epost: mette@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 40215583

Rigmor Wold

Internatleder

Rigmor er internatleder hos oss og har kontroll på kjøkken og internat. Hun er institusjonskokk med praktisk pedagogisk utdanning, og har vært hos oss siden 1997. Hun passer godt på at alle sammen har det bra. Rigmor er også sensor i prøvenemda for institusjonskokker.

Epost: rigmor@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 91750690

Nina Stimo

Undervisningsleder og markedsføring

Nina er over alt og legger seg bort i det meste. Særlig er hun ivrig med markedsføring, SoMe og heimesida vår. Resten av tiden sitter hun gjerne på kontoret og pønsker ut skoleutvikling og andre nye ting. Nina er rolig og tålmodig, morsom og kreativ, arbeidssom og målretta. Trenger man noen å snakke med, da er hun der.  

Epost: nina@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 99104770

Ulf Langmo

Lærer Fotball/ Idrett og undervisningsleder

Ulf har allsidig bakgrunn innen idrett og friluftsliv med cand. mag i Idrett fra Høgskolen i Telemark og samfunnsfag fra høgskolen i Bodø. Tilleggsutdanning i ski og bre fra Høgskolen i Sogn og Fjordane.  Fotballtrener med UEFAs B-lisens. Ulf er en allsidig fyr som kan utrolig mye etter mange år i folkehøgskolen. Han er en trivelig kar som er lett å snakke med.

Epost: ulf@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 95944334

Simen Nyland

Lærer Film og Youtube

Jeg har vært interessert i film og historiefortelling helt siden jeg var liten. Da jeg var 12 år bestemte jeg meg for å lage min en egen versjon av Harry Potter. Filmen sugde. Men jeg lærte så utrolig mye. Nå driver jeg mitt eget produksjons- og kontorfellesskap «Tapperiet». Der produserer vi alt fra kortfilmer, reklamer, oppdragsfilmer til lengre prosjekter. Jeg elsker film, serier og gaming.

Epost: simen@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 47 66 96 04

Brit Valla

lærer

Brit er lærer på Skuespillerlinja og syns hun har verdens beste jobb! Hun har lærerutdanning og studerte drama/teater på NTNU. Brit er glad i mennesker, og finner alltid en anledning til å slå av en prat. Hun er involvert i det meste på Toppen, og i kulturlivet i Mosjøen, med musikk, revy – og teaterproduksjoner. Hun er iderik og engasjert, og elsker å realisere spennende prosjekter på scenen.

Epost: brival@vgs.nfk.no
Telefon: 90519374

Jona Løøv

Lærer Fjellsport og Kajakk NZ

Jonas har sitt første år på Toppen. Han er utdannet i friluftsliv og idrettsvitenskap fra Høgskolen på Vestlandet. Han har jobbet som elv- og havpadleinstruktør i flere år, og har tidligere også jobbet i barnevernet og i grunnskolen. På fritiden er han aktiv på snowboard, toppturer og stisykling, og har en sterk faglig interesse for friluftslivsveiledning og pedagogikk.

Epost: jonas@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 41 04 46 40

Asbjørn Daniel Davis

Lærer Friluftsliv LETT

Asbjørn har jobbet mange år med friluftslivsundervisning, og har sin debut som folkehøgskolelærer. Han er utdannet friluftslivslærer, men har også studert geografi og idrettsfag.  Han har klatret i mange år, mest sportsklatring, trad og litt is de siste årene. Når det er for vått til å klatre, er det kajakkpadling som er gjelder. Ellers blir det også toppturer, snøkiting, ski og pulk, og bålturer.

Epost: asbjorn@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 97 61 80 16

Alf Marius Valan

lærer

Alf Marius er utdannet musiker ved Konservatoriet i Tromsø, der han studerte elektrisk Bass som hovedfag. I tillegg trakterer Alf  Marius instrumenter som piano og gitar, samt at han har utallige utgivelser av elektronisk musikk under aliaset «AmPro». På jobb er Alf Marius en sprudlende, energisk og motiverende lærer – på hjemmefronten er han i tillegg en kjærlig familiemann og e-sport entusiast.

Epost: alfmarius@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 48226885

Markus Aaseth Sannan

Lærer Sceneproduksjon

Markus er tidligere elev og stipendiat på Toppen, og er tilbake som lydlærer. Han har I mellomtiden opparbeidet seg 10 års erfaring som lydtekniker og prosjektleder, og har reist til mange av verdens hjørner på turnè med flere av de største artistene landet. Han har flere hobbyer enn døgnet har timer, og er som et barn I godtebutikken når det er snakk om nytt stæsj eller testing av nye teknikker.

Epost: markus@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 92 81 46 88

Lovise Aufles Valberg

Lærer Kreativ MIX

Lovise er utdannet Grafisk Designer på høgskolen i Buskerud og har også lærer utdanning fra Nord universitet og NTNU. Hun har undervist i mediefag og matematikk i Videregående skole og i Mosjøen fengsel. Lovise elsker å sy, tegne, padle sup, løpe, strikke og mye mer. Hun bruker også tid på politikk og sitt lokale idrettslag.

Epost: lovise@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 47628026

Kjell Kristian Rødseth Vestermo

Lærer og miljøarbeider

Kjell Kristian jobber som miljøarbeider og lærer i lysteknikk. Han har over 20års erfaring fra bransjen, alt fra eget utleiefirma til større institusjoner som lysdesigner, lysmester og scenemester. Favorittuttrykk: «Topp Stemning». Han sørger for at folk rundt seg opplever nettopp det. Han er god å prate med, og elsker å snakke om livet og alt det har å by på :)

Epost: kjell@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 91867894

Kim-Erik Aanes

lærer

Kim-Erik er lærer ved e-sport linja vår og regnet som en av landets ledende eksperter på e-sport. Etter flere år som semi og profesjonell spiller byttet han rolle og startet eget lag hvor han som leder har opplevd stor suksess både nasjonalt og internasjonalt med en rekke lag og spillere. På fritiden er Kim-Erik lidenskapelig opptatt av mat og elsker alt man kan konkurrere i.

Epost: kim-erik@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 46948340

Hilde Lyeng

Kokk

Hilde er faglært kokk og har 25 års erfaring fra hotell og restaurant innenfor a`la carte og selskapsmenyer. Vi kan trygt si at hun skjemmer oss bort med all den deilige maten. På fritida spiller hun saxofon i storband, og driver med hundekjøring og hest.

Epost: hilde@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 91562031

Kim Rune Thoresen

Kokk

Kim er utdannet kokk, elsker å lage mat og ser på alt som ei fin utfordring. Han har godt humør og har alltid en spøk på lager. Med han er det er aldri kjedelig på kjøkkenet hos oss. Han har for det meste jobbet i hotell- og restaurantbransjen; Fru Haugans hotell (Mosjøen) og Havfruen (Trondheim). Ellers er han brennende opptatt av jakt og friluftsliv og skyter sin egen mat når han kan.

Epost: kimrune@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 91562035

Per Tore Eriksen

Vaktmester

Per Tore er driftstekniker på huset, og uten han hadde verden stoppet. Han er som poteten – kan brukes til alt og litt til.
Han har hatt egen snekkerbedrift og kan trylle fram både bord, benker og skap om noen ønsker det – dersom han får tid til overs. På fritida kjører han snøskuter og synger i mannskor.

Epost: pertore@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 97564240

Lilly Iren Kleiven

Renholder

Lilly arbeider som renholder og kjøkkenassistent hos oss. Tidligere jobbet hun som barnehageassistent på Toppen i 27 år. Lilly er den gladeste renholder du kan tenke deg, og fritida bruker hun på familien, håndarbeid og friluftsliv.
Motto: Hvorfor være sur når man er lykkelig som blid.

Epost: Lilly.Kleiven@live.com
Telefon: 91544531

Vibeke Solbakk

Økonomi og regnskap

Vibeke er den som holder styr på tallene hos oss. Hun har bred erfaring innen økonomi og regnskap, men er ganske fersk i folkehøgskolen. Hun er en aktiv dame som liker å trene og gå i fjellet, og latteren sitter stadig løst. Dere finner henne i administrasjonen.

Epost: vibeke@vefsnfolkehogskole.no

Linjer på Vefsn Folkehøgskole - Toppen

Laptopmusiker

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Idrett og Friluftsliv

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Sceneproduksjon

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Friluftsliv LETT

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

E-sport

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Kreativ MIX

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Teater

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Musikk MIX

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Fjellsport og Kajakk

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Teater (vår)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Halvårskurs vår12 t/ukeFrilynt

Laptopmusiker (vår)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Halvårskurs vår12 t/ukeFrilynt

Kreativ MIX (vår)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Halvårskurs vår12 t/ukeFrilynt

Friluftsliv LETT (vår)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Halvårskurs vår12 t/ukeFrilynt

Fotball (vår)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Halvårskurs vår12 t/ukeFrilynt

Sceneproduksjon (vår)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Halvårskurs vår12 t/ukeFrilynt

Fjellsport og Kajakk (vår)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Halvårskurs vår12 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Astrid Naalsund

Troen på å klare ting har blitt sterkere i løpet av året på Toppen. Det å komme seg ut av komfortsona gir en veldig mestringsfølelse når man har gått rundt og vært skeptisk til å prøve nye ting.

Astrid Naalsund
Storm Hauke Korsfyr

Det er helt vilt - på en bra måte. Konstant er det ting som skjer. Venner som er helt utrolige. Nydelige omgivelser. Fullt av kreative mennesker som får ting til å skje - både med medelever og staben, og det skal mye til for at det blir kjedelig.

Storm Hauke Korsfyr
Karoline Haakaas Jaavall

Jeg møtte fantastiske, grensesprengende lærere med energi og galskap nok til å forsyne en storby med strøm. Som så meg, trykka på de riktige knappene, dytta og inspirerte meg videre.

Fra bloggen

Denne høsten er folkehøgskolen stedet du kan være mest sosial

Mange studenter synes årets studiestart preget av koronarestriksjoner har vært tøff. På folkehøgskolene derimot er høstens elever storfornøyde! I annerledesåret 2020 får de endelig være ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen