Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Fra idé til mix. Ønsker du å produsere musikk, spille instrumenter og opptre på scenen?! Her bruker vi tiden til å produsere, polere, promotere og fremføre musikken din live i trygge omgivelser!

Linja Musikkproduksjon er for deg som lager musikk og har ønsker om å bli bedre til det. På halvårskurset følger du undervisningen til årskurset, og får delta på de samme prosjektene som dem. 
Enten du produserer, spiller flere instrumenter - nettopp har startet, eller anser deg selv som viderekommende – så er dette en linje hvor du vil få utdype deg i DIN musikksjangerDITT uttrykk og DIN sound! 

Som musikkprodusent vil du få lage musikkdesigne lydjobbe i studiomiksemastrepromotere, fremføre og distribuere musikken din. 
 
Vårt fokus er hovedsakelig på å produsere musikk, men vi lærer deg også hvordan du kan fremføre den! 

Har du aldri spilt i band eller lært deg noen instrumenter? Det vil du kunne gjøre her! Vi utforsker også hvordan man bruker Laptop som et helt eget instrument!  
 

Kanskje du synger og spiller tradisjonelle instrumenter, men ønsker å lære å spille eller produsere elektronisk musikk? Det vil du også kunne gjøre her!
 

Som skole er vi opptatt av at linjene skal gjøre prosjekter sammen, og du vil bli kjent med mennesker du aldri ville truffet ellers. Felles opplevelser og godt skolemiljø gir gode muligheter for å vokse som menneske og utvikle din kreative side. 

Kort oppsummert vil et halvår på Musikkproduksjon være nøyaktig det du ønsker det skal være, enten dette er å fordype seg i musikkproduksjon, instrumenter, dj’ing, live-spilling, eller litt av alt! 

Musikkproduksjon passer for deg som er ute etter å utvikle din musikalske kompetanse. Om du er nybegynner eller viderekommende, spiller ingen rolle. Vi møter deg på det nivået du er på.

Dette vil du lære

 • Ableton  
 • Mikse & Mastre 
 • Recording i Studio 
 • Sound design 
 • Samspill 
 • DJ-ing 
 • Sampling 
 • Å stå på scenen 
 • Selvstendighet og gruppearbeid 
 • Teori 
 • Forskjellige sjangre 
 • Instrumentlære 
 • Improvisasjon 
 • Produsere og Release egen EP 
 • Foley og Lydlegging av Film 
 • Soundscaping / Performance 

Våre forventninger til deg

 • Engasjement 
 • Tilstedeværelse 
 • Positive ”vibber 

Du får din egen stasjon med alt nødvendig utstyr: Mac Mini studio, skjerm, Novation Launchkey, lydkort scarlett og HD 770 pro headsett. 
Du kan også ta med eget utstyr om dette er relevant for hva du vil gjøreSkolen besitter mange teknologiske duppeditter” (push 2, mpc, analoge synthermacbook pro til utlån osv) som du kan bruke når du ønsker.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Mot slutten av skoleåret tar vi dere med på en opplevelsestur på Helgelandskysten, også kalt verdens vakreste skjærgård. Du kan ikke ha vært på Helgeland så lenge uten å få med deg dette! Vi tar sikte på flere attraksjoner på turen, og satser på å ende opp på Træna. Træna er en øykommune 33 nautiske mil ut på Helgelandskysten. Her har det vært bosetting helt siden steinalderen, 9000 år siden. Denne fantastiske øykommunen som blomstrer som aldri før. Du har kanskje hørt om Trænafestivalen?

På 15,2 km² vil du møte havfolket. De teller 453 mennesker,  og har en gründermentalitet man skal lete lenge etter. Du får mulighet en til å ta en milkshake på Aloha café, drikke Helgelands beste cappuccino På Træna Kaffekollektiv og spise deilig middag på Havfolkets hus. Du vil få muligheten til å synge allsang i Kirkehelleren, vandre opp til NATO-stasjonen på Gompen eller vandre kjærlighetsstien rundt fjellene på Sanna. Ønsker du å fiske eller å sitte i badstue-naustet er dette også en mulighet. Eller kanskje du har lyst å besøke Petter Dass-kapellet som er smykket ut av Karl Erik Harr? Det er bare å glede seg!

Alf Marius Valan

Lærer Musikkproduksjon

Alf Marius er utdannet musiker ved Konservatoriet i Tromsø, der han studerte utøvende musikk. Elbass er hovedinstrumentet, men han trakterer også piano, trommer og gitar godt. Alf Marius har mange utgivelser over flere prosjekter og alias. På jobb er han energisk, sprudlende og motiverende. På hjemmefronten er han en dedikert familiemann med en stor interesse for MMA, mindfullness og gaming. 

Epost: alfmarius@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 48226885
Instagram: @alf_valan

Fra kr 69 600,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Kulturopplevelser (kino, konserter, teater o.l)
 • Skolebilde
 • Årbok
 • Fellesturer på Helgeland
 • Fordypningsprosjekt på linja
 • Skolejakke
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 69 600,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 69 600,-
(13 920,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Dette utstyret får du låne av skolen

Utallige Macs med midikeyboards og headsett, Lydkort, Mikrofoner, Gitarer, Basser, Trommesett, Forsterkere, DJ utstyr, Analoge synther, desktop synther, Push 2, Pocket Operators, Plugins (Fabfilter, Spectrasonics, Xfer/Serum, Waves, Native Instruments ++++), Stort PA, Mixere, Lys og lyd utstyr. Ta kontakt om dere lurer på mer spesifikt! Men, vi har det meste og du trenger ikke ta med noen ting selv for å lage musikk her hos oss! =)

Undervisningen foregår primært på et plan, og klasserommet vi bruker mest er i tilknytning en hovedinngang som har elektriske dører med stor åpning og HC-toalett. Gangen utenfor klasserommet er smal, men oppfyller kravene til rømningsveier osv. Mennesker som er synshemmede vil også kunne greie å navigere lett til og fra klasserommet vårt.

 

I selve undervisningen bruker vi mac, men er åpen for at eget utstyr kan rigges opp ved behov. Vi gjør også mye undervisning som forelesninger på prosjektor og av den tekniske løsningen pr nå, ikke noe som vil funke med en skjermleser da det er interaktiv og dynamisk undervisning i programvare ableton. Men, linjelærer følger opp elever som ikke har direkte utbytte av denne type undervisning med tilpasset oppfølging og opplegg i etterkant av forelesninger.

 

Mennesker med nedsatt hørsel vil oppleve det særs vanskelig å følge med i undervisning da vi jobber primært med lyd, på headphones og bytter mellom forskjellige lyttekilder hele tiden.

 

Om vi vet om dine behov for tilrettelegging i god tid før skolestart, får vi til det meste. Men, skolen er pr nå ikke utstyrt med skjermleser eller andre digitale verktøy for å kunne følge undervisning som synshemmede. 

Klasserommet vil fungere helt fint for mennesker med begrenset bevegelighet, men dette må meldes på forhånd da vi må gi mer rom rundt og til den enkeltes arbeidsstasjon.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Vi har knyttet bånd som vil vare livet ut

Selv om de siste ukene av folkehøgskoleåret ble alt annet enn planlagt, er kjærestene Morten og Martine enige om at de aldri ville vært opplevelsen ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Matlinja (Våren 2025)

Øyrekka folkehøgskole
Halvårskurs vår13 t/ukeFrilynt

Switch-park & pudder, halvårskurs vår

Hallingdal Folkehøgskule
Halvårskurs vår13 t/ukeFrilynt

Musikkteater halvår, vår 2024

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs vårFrilynt

Work Tanzania, vår 2025

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs vårKristen

Vintereventyr 2025 - Ski og seiling

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Halvårskurs vårKristen

Friluftsliv Mix - vår 2024

Alta folkehøgskole
Halvårskurs vårKristen

Freeride Japan, vår 2025

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs vårKristen

Dyrepasser, halvårskurs vår

Hallingdal Folkehøgskule
Halvårskurs vår13 t/ukeFrilynt

Idrett og Friluftsliv (vår-25)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Søm av klær og kreativt design - HALVÅR VÅR 25

Jæren Folkehøgskule
Halvårskurs vårFrilynt

Friluftsliv LETT (vår-25)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Svalbard - vår 2025

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs vår15 t/ukeKristen