- Sund folkehøgskole
- Telefon: (+47) 74 12 49 00
- E-post: info@sundfhs.no
- Kurslengde: Halvårskurs vår
- Verdigrunnlag: FrilyntDe frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
-
Tilbyr: Vegetar, veganDe fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
- Miljøsertifisering:
DebioMerkeordning for skoler som har økologisk mat og drikke.FairtradeSertifisering for skoler som tilbyr Fairtrade-merkede produkter og bevisstgjør om rettferdig handel.
- Sted: Inderøy
- Oppstartsdato: 03.01.2025
- Linjefag: 15 timer/uke
- Pris: fra 66 000,-
- Følg linja på Instagram
Street food er kjapp, billig og supergod mat som ofte forteller noe om matkultur og mathistorie om stedet det kommer fra. Dette er ei allsidig linje for deg som er glad i mat og matlaging.
På denne linjen skal vi kombinere matlagingsteknikker og teori rundt konseptet Street food.
I løpet av skoleåret skal vi tilbringe mye tid på kjøkkenet og vi skal gjennom flere forskjellige temaer:
- Matlagingsteknikker
- Mat fra flere verdensdeler
- Bruk av sesongvarer
- Baking
- Lag mat fra bunnen av
- Økonomi
- Vegetarmat
- Bedriftsbesøk
Miljø og bærekraft
Linjen bygges opp med forankring i ureiste, kortreiste og økologiske råvarer som er en videreføring av de verdier som kjøkkenet på Sund allerede er kjent for. For oss handler økologisk tenkning om å ta vare på jorda.
Gode matopplevelser
Gjennom et år på Street food linja skal elevene få tilberede og spise mat fra flere verdensdeler. Vi lager meksikanske tacos, Japansk Ramen, Peruansk ceviche og steambuns for å nevne noe.
Alt vi lærer gjennom skoleåret er viktig å ta med seg da vi på våren skal sette ting ut i praksis. Da er det vår tur til å tilby Street Food til andre gjester, enten i form av en pop-up restaurant eller en foodtruck. Da får vi også erfaring med at ved alle disse kjappe rettene, kan det ligge veldig mye forarbeid.