Til hovedinnhold

SKUESPILLER - film og teater (høst)

Søk på linja
Kontakt skolen

Her får du utfolde deg med teater og film, kreative prosjekter og fine folk. Du får prøve ting du ennå ikke har prøvd og bli bedre til det du allerede er bra på. Gled deg!

Skuespillerlinja er gull for deg som vil drive med både teater og film. Her får du: 

 

Hva gjør vi?  

Scene: Vi velger manus, utvikler karakterer, trener skuespillerteknikk og jobber med regi - alt som skaper en god forestilling. Du får tett oppfølging av dyktige og engasjerte lærere som oppmuntrer, inspirerer og deler sin kunnskap med deg.

Film: Med veiledning fra erfarne regissører utforsker vi film og filmskuespill. Noen ganger er vi med på hele produksjonen, andre ganger er vi med som skuespillere.

 

Muligheter

Skoleåret et er fullt av muligheter, og klassen er med på å velge. Hva med et kurs med Klaus Bergli, norgesmester i teatersport og verdens triveligste fyr? Eller et kurs med makeupartist Henrik Mortensen? Ønsker du å lære mer om lys og sceneproduksjon, regi, eller skrive manus kan du det. Og vil du være med en annen linje noen dager, så lar det seg også gjøre.

Vi har mange gode kontakter, spesielt med Nordland Teater. Vi besøker Vinterlysfestivalen, og om mulig spiller vi en av våre egne produksjoner der. Vi møter skuespillere og regissører som har gode tips og råd, og kan fortelle mye om bransjen.


Fokusområder: 

 

Hit kan du komme med mye eller lite erfaring. At du har lyst å lære, er nysgjerrig og motivert for å arbeide med faget er det viktigste. Du vil utvikle deg fra det nivået du er på.

Dette vil du lære

Her får du lov å utfolde deg kreativt, oppdage hva som bor i deg og prøve mye nytt. Du vil lære hvordan du kan bruke ulike virkemidler, sette opp en forestilling og lage gode prosjekter.

 • Teaterproduksjon
 • Skuespillerteknikk
 • Performance
 • Improvisasjon
 • Dans/bevegelse
 • Kostyme/sminke/ scenografi
 • Stemmebruk
 • Virkemidler, lyd, lys og bilde
 • Prosjekt- og turnéplanlegging

Våre forventninger til deg

Vi ønsker at du er motivert og klar for mye moro. Vi håper du vil bidra til at vi blir en bra gjeng som får fram det beste i hverandre. Om du har lite eller mye erfaring fra før har lite å si. Har du lyst, er du velkommen hit.

Brit Valla

lærer skuespiller og kreativ mix

Brit er lærer og syns hun har verdens beste jobb! Hun har lærerutdanning og studerte drama/teater på NTNU. Brit er glad i mennesker, og finner alltid en anledning til å slå av en prat. Hun er involvert i det meste på Toppen, og i kulturlivet i Mosjøen, med musikk, revy – og teaterproduksjoner. Hun er iderik og engasjert, og elsker å realisere spennende prosjekter på scenen.

Epost: brit@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 90 51 93 74

Fra kr 53 875,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Kulturopplevelser (kino, konserter, teater o.l)
 • Skolebilde
 • Årbok
 • Fellesturer på Helgeland
 • Fordypningsprosjekt på linja
 • Skolejakke
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 53 875,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 53 875,-
(10 775,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Som elev på denne linja får vi til det meste, dersom vi er kjent med hva som er dine utfordringer før du kommer. Klasserommet vi bruker mest er det kun tilgang til med trapp. Vi har ikke heis tilgjengelig og du må kunne komme deg rundt i byggene/områdene for egen maskin. Vi jobber, naturlig nok, mye med samhandling/samspill og dersom du har syns/hørselshemming må du ha hjelpemidler for at du skal kunne delta i dette på en god måte. Skolen har ikke installert hjelpemidler for dette nå. Vi jobber en del med kropp/uttrykk/bevegelse. Trenger du tilrettelegging mtp mulighet for å trekke deg tilbake for hvile/restitusjon i løpet av dagen, eller har behov for annen tilrettelegging ber vi deg å gi oss beskjed om dette. Det meste lar seg gjøre med god vilje og innsats fra begge parter.  Studieturen til Gambia er ikke godt egnet for rullestolbrukere.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Vi har knyttet bånd som vil vare livet ut

Selv om de siste ukene av folkehøgskoleåret ble alt annet enn planlagt, er kjærestene Morten og Martine enige om at de aldri ville vært opplevelsen ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Friluftsliv Svalbard - høst 2024

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeKristen

Kunst+

Sunnhordland folkehøgskule
Halvårskurs høst21 t/ukeFrilynt

Fjellsport og Kajakk (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Kontakt skolen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Mix - høst 2025

Alta folkehøgskole
Halvårskurs høstKristen

E-sport Aktiv, haust 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs høstKristen

Teknologi og innovasjon Svalbard - høst 2024

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeKristen

Dans - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs høst13 t/ukeFrilynt

Sang (Halvårskurs)

Toneheim Folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

REIS Opplevelser Høsten 2024

Ålesund Folkehøgskole
Halvårskurs høstKristen

Musikkproduksjon - fra idé til mix (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Venteliste
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Småbruk - Natur - Selvforsyning *høst 2024*

Setesdal Folkehøgskule
Få ledige plasser
Halvårskurs høst16 t/ukeFrilynt

SjøSnøSurf - haust

Sunnmøre Folkehøgskule
Halvårskurs høst30 t/ukeKristen