Musikkteater halvår, vår 2025

Søk på linja

Musikkteaterlinjen på Solbakken gir deg grunnlaget du trenger som musikalartist! Du får lærere med et brennende engasjement for å utvikle talentet ditt!

På Solbakken får du prøve deg på ulike stiler, teknikker og ulikt repertoar, i soloer og i store ensemblenumre. Syng alt fra musikalnumre og viser, til barnesanger, og dans, jazz-, samtidsdans og mye mer! Du får også undervisning i generell skuespillerteknikk.

Du får ukentlige timer i blant annet stemmebruk og kor. Du får også kurs i Complete Vocal Technique (CVT).

Vi har flere konserter i løpet av et år, egen musikkteaterforestilling og store felles høst- og vårproduksjoner på skolen. Solbakken er en liten skole som gir deg tett oppfølging.

I tillegg linjefag og egne musikkteprosjekter, vil du ha fellesfag sammen med resten av elevene på skolen. Vi har faglig svært kompetente lærere som selv er aktive i bransjen.

En vanlig skoledag er delt i to:

Formiddag:

Grunnleggende trening innen ulike disipliner gjør deg til en helhetlig musikalartist. Du lærer å beherske kroppen, lærer å bruke stemmen som et instrument og grunnleggende skuespillermetoder. Fag som jazzdans, kor, stemmebruk og skuespillerteknikk.

Ettermiddag:

Jobb med prosjektarbeid - alt fra ensemblesang til masterclass i sang.

På lørdager har vi blant annet seminarer med egne lærere og gjestelærere. Noen er faglig rettet, mens andre er av sosial art.

På Solbakken har du flere forskjellige lærere gjennom året.

Siden vi er en liten skole får du svært tett oppfølging av våre meget kvalifiserte lærere som brenner for å hjelpe deg i din utvikling.

Denne linjen finnes som både hel- og halvårskurs.

Det blir satt store krav til deg. Det er en fordel om du har tidligere erfaring fra sang, dans og/eller skuespill. Dette er et seriøst og morsomt år for deg som elsker musikkteater. Dette vil du lære

• Stemmebruk
  • Acapellasang
  • Korsang
  • Ensemble- og soloarbeid
  • Auditiontrening
  • Samtidsdans og jazzdans
  • Ulike former for yoga

• Interesse og engasjement
  • En iboende lyst til å lære
  • Et ønske om å utvikle deg innen musikkteater og annen scenekunst
  • Gode samarbeidsevner

Varighet: 5 dager

For oss på Solbakken er det viktig at elevene opplever mye ulik kunst og kultur! I slutten av skoleåret reiser derfor alle elevene på studietur til en europeisk teaterhovedstad! I løpet av en liten uke ser vi teater- , musikkteater- og danseforestillinger, går på museum, og blir bedre kjent med kulturlivet i den aktuelle byen.

Vi spiser sammen på ulike restauranter og du får også litt tid til å bli kjent med byen på egen hånd.

Alle linjene i førsteklasse reiser sammen. 2.klasse har som regel en egen tur.

Øyunn Bjørge

Teater- og yogalærer

Øyunn er utdannet musikalartist ved Ballettakademien i Göteborg og har tatt PPU på KHIO. Hun har lang erfaring som stemmeskuespiller og som skuespiller og sanger for bla. Oslo nye teater. Øyunn underviser i yoga, Viewpoints og Metoden for fysiske handlinger og handlende analyse.

Epost: oyunn.bjorge@solbakken.fhs.no

Marita Gulbrandsen Moen

Musikkteater -og sanglærer

Marita er utdannet sanger og sangpedagog ved Complete Vocal Institute, og har en master i musikkpsykologi fra University of Sheffield. Ved siden av jobben på Solbakken underviser hun sang hovedinstrument for bachelorstudenter ved NLA Høgskolen i Staffeldtsgate og jobber som musikalsk leder for Oslo Hit Ensemble.

Martin T. Johannessen

Musikkteater- og prosjektlærer

Martin er utdannet pianist ved jazzlinja i Stavanger og NLA Høgskolen Staffeldtsgate i Oslo. Ved siden av å jobbe på Solbakken er Martin en travel frilansmusiker og har jobbet mye med musikkteater både som arrangør, kapellmester og pianist ved blant annet Latter og Oslo Nye Teater.

• Mat og rom på skolen

Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Ta kontakt for mer informasjon

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Catharina Vu fra «Miss Saigon» : – Folkehøgskolen ga meg selvtillit på scenen

Musikalstjerna vokste både som kunstner og menneske på Solbakken folkehøgskole.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Volleyball, vår 2025

Friluftsliv Camp Vestland, vår 2025

Halvårskurs vår14 t/ukeKristen

Fjellsport og Kajakk (vår-25)