Til hovedinnhold

Musikkproduksjon - fra idé til mix

Sett meg på venteliste
Venteliste

Lager du musikk? Vil du lære miksing, mastering, sound design, å spille instrumenter og DJing? Her får du produsere, polere, promotere og fremføre musikken din live!

Musikkproduksjon er linja for deg som elsker å lage musikk! Om du er helt i startfasen eller mer erfaren - spiller ingen rolle. Dette er linja for deg som drømmer om å få musikken ut til verden.

Hva gjør vi?

Vi jobber med hele prosessen fra ide - til ferdig låt. Med det beste utstyret og dyktige lærere, ligger alt til rette for at du skal finne og skape din egen sound. Vi tenker også business, hvor du lærer alt fra markedsføring til hvordan man havner på Spotify playlists eller booker egne gigs!

I linjetimene får du være med å skreddersy dine egne dager og hva du vil gjøre. Sammen lager vi en plan der du får lære det du vil, men også det du trenger! Læreren har alltid en kreativ utfordring på lur, konstruktiv feedback, teori eller teknikker å vise deg om du “sitter fast” med låtene dine.

Hvordan jobber vi?

Du får tildelt din egen studio-mac, headsett, keyboard og bransjens beste plugins fra første dag. Vi har også instrumenter og øverom. Ønsker du å spille i band eller hospitere på de andre linjene - så legger vi til rette for det.

Du får både fordype deg på egenhånd og være kreativ med andre. Å sitte sammen med klassen, i et kollektiv av inspirerende, kreative produsenter og musikere, er helt magisk.

Her lager vi den beste musikken og de beste minnene sammen.

Mulighetene er nærmest uendelige.

Linja passer for deg som ønsker et år hvor du kan utvikle dine musikalske og kreative ferdigheter. Om du er nybegynner eller viderekommende, spiller ingen rolle. Vi møter deg på det nivået du er.

Dette vil du lære

 • Ableton
 • Miksing & Mastring 
 • Recording i Studio 
 • Sound design 
 • Samarbeid/Collabs
 • DJ-ing
 • Sampling og re-sampling 
 • Å stå på scenen 
 • Selvdisiplin og gode rutiner
 • Musikkteori
 • Lydteori
 • Live Lyd og PA
 • Scenerigg
 • Sjangerlære 
 • Instrumenter
 • Produsere og Release egen Singel/EP/Album
 • Foley og Lydlegging av Film 
 • Soundscaping / Performance 
 • Markedsføring 
 • Music Management – Fra innsiden av Sinewave Collective 

Våre forventninger til deg

 • Engasjement
 • Tilstedeværelse
 • Positive ”vibber”
 • Eieforhold og respekt for instrumenter og utstyr

Kreativ fornøyelse på Lovund

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4 dager

Om høsten drar vi til fantastiske Lovund, som er et lite øysamfunn ute i havgapet på Helgeland. Det er lett å la seg lure når man søker opp Lovund på Google! Her drar vi ikke bare for å titte på helt sinnsyk natur med fugler og laks – men vi drar hit for å oppleve et kreativt lokalsamfunn helt uten sidestykke.

Vi samarbeider tett med “Ctrl Makerspace", som er et kreativt/teknologisk samlingssted, hvor innbyggerne kan utfolde seg fritt i alle mulige kreative retninger. De har alt! 3D printere, Laser-kuttere, symaskiner, podcast/recording rom, E-sport klubb, Virtual Reality, Lego-robot, Fotostudio, Bandrom +++.

Målet med turen er å “bryte de etablerte rutinene våre” når det kommer til å lage musikk. På høsten fokuserer vi på å komme i gang med å lage musikk, og da er det ekstremt forfriskende å bryte seg løs fra etablerte mønstre. Og med dagens teknologi kan du jo tilsynelatende lage musikk hvor som helst!

Vi bor i egne hytter, som vi rigger om til små studioer – og så henger vi her noen dager og fokuserer skikkelig på å skape nye uttrykk, skrive nye tekster, nye beats, ta opp nye lyder, spille inn instrumenter og utfolde oss så kreativt vi kan. Vi “logger av” maset fra mobilen og samfunnet for øvrig, og så “logger vi oss på” den kreative prosessen med å skrive musikk og tekst.

Det du får her ute på øya langt ute i havgapet, er en helt unik opplevelse som er vanskelig å beskrive med ord. Den må rett og slett bare oppleves!

London og Berlin

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 1,5 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

London er Europas hovedstad når det kommer til opplevelser innen musikk og kultur.
I denne multikulturelle storbyen besøker vi studioer, konserter og får masterclasses/workshops med kjente musikere eller produsenter. Målet er å oppleve så mye forskjellig kultur og musikk som mulig! Du har kanskje vært i London før?  Nå har du muligheten til å oppleve byen på nytt sammen med dine nye produsentvenner.

Klassen er med på planleggingen, da blir innholdet aller best. Velg mellom alt fra høykulturelle konserter og musicals som virkelig inspirerer, work-shops, spise karibisk mat, Escape rooms, sushi-kurs, trampolineparker, shoppe på markeder der de har alt og mye mer!

Det er kanskje ikke kjent for alle, men Berlin er der det skjer innen musikkteknologi og musikkproduksjon! På selve fødestedet til elektronisk musikk, Techno, Ableton, Soundcloud, Native Instruments, Beatport og mye mer – passer vi på å oppdatere oss innen det absolutt nyeste av det nyeste. Vi drar på messer, på workshops, i studioer og gigantiske musikk butikker av alle slag! Her i byen besøker vi også noen av de mest prestisjefylte utdanningene av musikkproduksjon og lignende på høyere nivå. Alt kreativt, nyskapende og revolusjonerende innen musikkteknologi og musikkproduksjon – har sitt opphav fra eller hovedkontor i Berlin, og bare atmosfæren i seg selv er inspirerende.
Du drar hjem igjen med bagasjen stappfull av gode minner og motivasjon til å virkelig finpolere ditt musikalske uttrykk til det ypperste.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Mot slutten av skoleåret tar vi dere med på en opplevelsestur på Helgelandskysten, også kalt verdens vakreste skjærgård. Du kan ikke ha vært på Helgeland så lenge uten å få med deg dette! Vi tar sikte på flere attraksjoner på turen, og satser på å ende opp på Træna. Træna er en øykommune 33 nautiske mil ut på Helgelandskysten. Her har det vært bosetting helt siden steinalderen, 9000 år siden. Denne fantastiske øykommunen som blomstrer som aldri før. Du har kanskje hørt om Trænafestivalen?

På 15,2 km² vil du møte havfolket. De teller 453 mennesker,  og har en gründermentalitet man skal lete lenge etter. Du får mulighet en til å ta en milkshake på Aloha café, drikke Helgelands beste cappuccino På Træna Kaffekollektiv og spise deilig middag på Havfolkets hus. Du vil få muligheten til å synge allsang i Kirkehelleren, vandre opp til NATO-stasjonen på Gompen eller vandre kjærlighetsstien rundt fjellene på Sanna. Ønsker du å fiske eller å sitte i badstue-naustet er dette også en mulighet. Eller kanskje du har lyst å besøke Petter Dass-kapellet som er smykket ut av Karl Erik Harr? Det er bare å glede seg!

Alf Marius Valan

Lærer Musikkproduksjon

Alf Marius er utdannet musiker ved Konservatoriet i Tromsø, der han studerte utøvende musikk. Elbass er hovedinstrumentet, men han trakterer også piano, trommer og gitar godt. Alf Marius har mange utgivelser over flere prosjekter og alias. På jobb er han energisk, sprudlende og motiverende. På hjemmefronten er han en dedikert familiemann med en stor interesse for MMA, mindfullness og gaming. 

Epost: alfmarius@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 48226885
Instagram: @alf_valan

Undervisningsåret er delt inn i perioder, og vi jobber mye prosjektvis på alle linjer. Derfor er timeplanen noen ganger ulik fra uke til uke, alt etter hva vi holder på med. Men i normaluker skoleåret 23-24 ser den slik ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Skolerute 2024-2025

HØST 2024

Elevmottak søndag 25.08.2024‍

Første undervisningsdag mandag 26.08

Høstferie fra og med fredag 04.10 (første fridag) til og med tirsdag 15.10 (siste fridag).

Juleferie fra og med 20.12 (første fridag) til og med tirsdag 11.01.2025 (siste fridag)

 

VÅR 2025

Elevmottak vårkurs lørdag 11.01.2025

Elevmottak årskurs søndag 12.01.2025

Påskeferie fra og med 11.04 (første fridag) til og med 22.04 (siste fridag).

Avslutningsarrangement lørdag formiddag 18.mai 2025.

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi ønsker et aktivt og allsidig miljø, og har lagt til rette for mange valgfag. Noen valgfag går på dagtid, andre på ettermiddag og kveld. Du må ha minimum 1 valgfag pr. semester, men gjerne flere om du kan. I tillegg har vi ei uke med bare valgfag der du velger ett fag. Med forbehold om endringer. Les mer om valgfagene våre på hjemmesiden.

Ballspill i valgfagsuka

Fotball, håndball, volleyball, innebandy, basketball og baseball. Litt teknikktrening, men mest spill.

Band

Vi setter sammen et band og øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. For de som ikke går på musikklinja, men som har spilt litt før og vil spille litt mer. Pågår i valgfaguka.

Barista

Her får du nerde i kaffefaget, og du får lære deg alt fra håndbrygging, espressobaserte drikker og Latte Art. Dette valgfaget driver studentcafeen vår og lære av byens baristaer.

Brettspill

En sosial hyggestund med brettspill og kos. Passer for alle, og du kan selv være med på å velge spill. Både tradisjonelle og nye spill.

Dans

Innhold varierer litt fra år til år, avhengig av interesse. Gjennomføres med innleid pedagog/ danser.

Filmklubb

Er du interessert i film, så er dette plassen. Vi ser filmer, koser oss og diskuterer det vi har sett.

Fotball

Mye spill for det liker vi alle :) Blir også fokus på skadeforebygging under oppvarming og litt øvelser (tema etter ønsker). I tillegg prøver vi å få til en kampdag (stor bane) og evt en turnering.

Friluftsliv høsttur

Pris: 300,-

Overnattingstur til Stavassgården, som er selve hovedinngangsporten til Lomsdalen-Visten nasjonalpark. Vi går tur, lager god mat på bål og hygger oss foran peisen. Båt og fiskemuligheter i Stavvatnet.

Hundestell

Bli med ut i hundegården! Her får du muligheten til å bli kjent med de ulike sidene av å ha hund. Foring, stell, treningsmetoder og mye kos.

Høsting

Bli med ut og høste inn grønnsaker, bær og sopp. Lær deg hvordan du tar vare på naturens ferske råvarer.

Innebandy

Vi har noe teknikktrening, men mest spill og moro. I tillegg spiller vi kamper mot lokale lag.

Judo

Pris: 200,-

Både for nybegynnere og viderekomne. Supert for de som trenger å få brukt kroppen, og for de som liker litt action og moro.Her har du mulighet til å gradere deg i samarbeid med Mosjøen judoklubb!

Kajakk

Har du padlet havkajakk før eller har lyst til å lære deg? Forholdene for padling er fantastiske her på Helgeland.

Klatring i valgfagsuka

Pris: 200,-

Du får grunnopplæring i klatring og sikringsteknikk på topptau. Klatreteknikk, lekbaserte øvelser, enkel ruteskruing. Topptau- isklatring med med isøkser . Muligheter for «topptaukort» (avgift 200,-).

Klatring med sikringskurs

Pris: 200,-

I dette valgfaget får du opplæring i klatring. Du lærer grunnleggende klatreteknikk og å sikre en klatrekompis i tau med taubrems. Mulighet til å ta Topptaukort og Brattkort (200,- i tillegg).

Klubbkveld for andre

Gjennom dette valgfaget får du sjansen til å bidra for andre. Vi arrangerer tilrettelagte aktivitetskvelder for personer med funksjonsnedsettelser. Her har vi fokus på samvær og glede!

Kor

For deg som er glad i å synge og har lyst på litt mer enn bare allsang.

Mat på 10 min

Pris: 200,-

Her får du lære deg å lage forskjellige enkle matretter sammen med våre eminente kokker, og snappe opp gode tips for framtiden.

Musikkproduksjon i valgfagsuka

Her lærer du deg den fundamentale kunnskapen som skal til for å kunne produsere eller ta opp egen musikk.

Photoshop i valgfagsuka

Her får du innføring i både grunnleggende og avanserte verktøy og teknikker for å kunne gjøre det du ønsker med bilder.

Redesign

Det er både smart og trendy å lære seg å sy om klær eller gjenbruke tekstiler. Vi går på brukthandel eller finner ting fra egen garderobe, som vi tryller om til noe nytt.

Sjakk

Det er vel selvforklarende, men vi møtes for å spille sjakk sammen. Både for nybegynnere og viderekomne. Samarbeid med sjakklubben i byen.

Skriveverksted

Hvis du er glad i å skrive, og ønsker å finne ditt uttrykk og din stemme, er dette stedet å være. Skriveverksted er en kreativ oase hvor tanke blir til tekst. Inspirasjon og skrivelystgaranti.

Snø og ski i valgfagsuka

Et praktisk og teoretisk valgfag med fokus på snø. Vi går på turer og blir bedre kjent med snøens oppbygging, og forsøker å finne den beste snøen for gruppa å kjøre i.

Spikking

Pris: 400,-

Lag deg egen turkopp, kniv og slire, eller grønlandsåre til havkajakkpadling Enkelte andre «småprosjekter» som tryllestav, småfigurer o.l. kan også jobbes med. Materialkostnader etter behov.

Strikking

Du velger selv om du vil strikke eller hekle og hva det skal bli. Garn og utstyr må du kjøpe inn selv. En skikkelig trivelig ettermiddagsstund.

Ta opp fag

Dette er selvstudier, men du har tilgang på en «Mentor» som hjelper deg på veien for å komme i mål. Som privatist er det kostnader knyttet til oppmelding til eksamen i videregående skole.

Teater i valgfagsuka

Intensivt teater med mye moro og visning for de andre elevene i slutten av uka. Ta sjansen og kast deg ut i det.

Tegning og maling i valgfagsuka

Innføring i ulike tegneblyanter. Vi tegner kroki sammen i ulike varianter. Du velger selv om du vil tegne eller male. Vi tilrettelegger for tegning, akvarellmaling og akrylmaling.

Tradisjonsmat i valgfagsuka

Vi tar fram de gode, gamle norske oppskriftene og dekker opp til festbord.

Trening,helse og livsstil

Ønsker du et år der du kan forbedre formen samtidig som du nyter folkehøgskolelivet? Har du lenge tenkt at du må komme deg i gang med trening? Her har du sjansen.

Turnéproduksjon

Pris: 400,-

Vi setter opp en forestilling, planlegger turné og reiser ut på veien. DET er moro! Her finner du ut hva som skal til for å få gjennomført en idé, og få den gode følelsen av å gjennomføre! Storvalgfag

Volleyball

Vi øver i basisferdigheter i volleyball, og gjør øvelser mot spillets faser (ulike server, mottak og angrep). Teknikktrening, men mest spill. Alle er velkomne, uavhengige av nivå!

Yoga

Vi roer ned og fokuserer på bevissthet på egen kropp og holdning. Vi jobber med styrke, stabilitet, fleksibilitet og balanse.

Årbok

Vi samler inn hyggelig materiale fra året som er fint å minnes senere. Det ender opp i ei minnebok som du får med hjem når vi er ferdige.

Fra kr 124 200,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Kulturopplevelser (kino, konserter, teater o.l.)
 • Skolebilde
 • Årbok
 • Fellesturer på Helgeland
 • Fordypningsprosjekt på linja
 • Skolejakke
 • Studietur: Helgelandsopplevelser
  • Mat (4 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Kreativ fornøyelse på Lovund
 • Studietur: London og Berlin
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 124 200,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Skolen har noen få enkeltrom, og disse blir prioritert til de som trenger det mest. Det er derfor viktig at du begrunner hvorfor du trenger enkeltrom i søknaden din. Alle enkeltrom har dusj/ wc på gangen. Vi har 24 dobbeltrom med dusj/ wc på rommet. Du kan ønske deg romtype i søknaden, og vi anbefaler generelt å bo sammen med en annen. Den endelige romfordelingen blir gjort i løpet av sommeren.
  5 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 124 200,-
(12 420,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Utallige Macs med midikeyboards og headsett, Lydkort, Mikrofoner, Gitarer, Basser, Trommesett, Forsterkere, DJ utstyr, Analoge synther, desktop synther, Push 2, Pocket Operators, Plugins (Fabfilter, Spectrasonics, Xfer/Serum, Waves, Native Instruments ++++), Stort PA, Mixere, Lys og lyd utstyr. Ta kontakt om dere lurer på mer spesifikt! Men, vi har det meste og du trenger ikke ta med noen ting selv for å lage musikk her hos oss! =)

Undervisningen foregår primært på et plan, og klasserommet vi bruker mest er i tilknytning en hovedinngang som har elektriske dører med stor åpning og HC-toalett. Gangen utenfor klasserommet er smal, men oppfyller kravene til rømningsveier osv. Mennesker som er synshemmede vil også kunne greie å navigere lett til og fra klasserommet vårt.

 

I selve undervisningen bruker vi mac, men er åpen for at eget utstyr kan rigges opp ved behov. Vi gjør også mye undervisning som forelesninger på prosjektor og av den tekniske løsningen pr nå, ikke noe som vil funke med en skjermleser da det er interaktiv og dynamisk undervisning i programvare ableton. Men, linjelærer følger opp elever som ikke har direkte utbytte av denne type undervisning med tilpasset oppfølging og opplegg i etterkant av forelesninger.

 

Mennesker med nedsatt hørsel vil oppleve det særs vanskelig å følge med i undervisning da vi jobber primært med lyd, på headphones og bytter mellom forskjellige lyttekilder hele tiden.

 

Om vi vet om dine behov for tilrettelegging i god tid før skolestart, får vi til det meste. Men, skolen er pr nå ikke utstyrt med skjermleser eller andre digitale verktøy for å kunne følge undervisning som synshemmede. 

Klasserommet vil fungere helt fint for mennesker med begrenset bevegelighet, men dette må meldes på forhånd da vi må gi mer rom rundt og til den enkeltes arbeidsstasjon.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Vi har knyttet bånd som vil vare livet ut

Selv om de siste ukene av folkehøgskoleåret ble alt annet enn planlagt, er kjærestene Morten og Martine enige om at de aldri ville vært opplevelsen ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Rytmisk linje - Musikkproduksjon

Manger folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon Studio

Musikkfolkehøgskolen Viken
Helårskurs9 t/ukeKristen

Musikkproduksjon

Trøndertun folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikkproduksjon Oslo

Oslofjord Folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Lysdesign

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikk og lydteknikk

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Vokal Oslo

Oslofjord Folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Utøvende Musikk

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Rytmisk linje

Manger folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Skuespill for Scene og Film

Danvik Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Musikk - Band/Vokal

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Romskip: Kunst, film og foto

Buskerud Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt