Til hovedinnhold
Ledig plass

Vil du vite hva som kreves av en profesjonell e-sport utøver? Det kan du lære hos oss, og underveis får du kyndig veiledning og hjelp til å nå dine egne mål. Vi veileder, du lærer og sammen vinner vi!

E-sportlinja på Toppen tar sikte på å jobbe målrettet og allsidig med utvikling av gode spillere. I tillegg til å være folkehøgskoleelev og ta del i alt som det innebærer, vil du kunne få: 

 Kommentator?

Det er også mulig for kommentatorer å søke på vår e-sport linje. Du vil da få veiledning og tilgang til store nettverk og turneringer som du kan kommentere og heve din kompetanse gjennom.

Jentelag?

Vi vil ha flere jenter inn i norsk E-sport. Neste skoleår har vi blant annet som mål å få startet et jentelag i CS. Det hadde vært skikkelig artig!

Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe :) 

E-sport hos oss passer for deg som ønsker å ha en aktiv rolle i egen utvikling i det spillet du elsker. Vi ønsker dedikerte elever som vurderer å drive med e-sport også i tiden etter oppholdet her.

Dette vil du lære

Vi legger til rette for at du skal få en best mulig plattform for å fortsette læringen selv etter du er ferdig med 1 år hos oss. Her får du veiledning av profesjonelle trenere, rutinerte spillere og ikke minst erfaring fra arrangement. Vi sitter ikke stille og ser på e-sport, vi deltar aktivt og trener for å nå våre mål.

 • Hva e-sport er
 • Hva som kreves
 • Hvordan bygge egne ferdigheter

Våre forventninger til deg

For at vi skal kunne hjelpe deg til dine mål, må du være villig til å legge inn den innsatsen som kreves. Vi ønsker deg som er en lagspiller, deg som bidrar til positivt miljø og som elsker e-sport. 

 • Engasjement
 • Lagmoral
 • Innsats

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi planlegger en annen linjetur sammen dersom smittesituasjonen gjør at vi ikke kan reise som planlagt.

Hos oss har vi valgt å ikke diktere hvor vi reiser, men heller bli enige som gruppe om et felles reisemål. Vi har en ganske solid reisepott som gjør at vi kan prioritere nesten som vi vil og vi har de siste årene fått med oss flere events hvert år. Noen eksempler er DreamHack, Copenhagen Games, SpillEXPO og HelgeLAN. I påsken Har vi de siste årene reiset til København for å ta del i Copenhagen Games. Dette er en fantastisk e-sport festival som også er vært for nordens største jenteturnering i CS:GO.

Drar vi til Korea eller en Major neste år kanskje? Du er med på å bestemme! 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Mot slutten av skoleåret tar vi dere med på en opplevelsestur på Helgelandskysten, også kalt verdens vakreste skjærgård. Du kan ikke ha vært på Helgeland så lenge uten å få med deg dette! Vi tar sikte på flere attraksjoner på turen, og satser på å ende opp på Træna, ytterst i havet. Denne fantastiske øykommunen som blomstrer som aldri før. Du har kanskje hørt om Trænafestivalen?

På turen skal vi kose oss, oppleve natur og kultur, spise godt og nyte dagene.

Kim-Erik Aanes

lærer E-sport

Kim-Erik er lærer ved e-sport linja vår og regnet som en av landets ledende eksperter på e-sport. Etter flere år som semi og profesjonell spiller byttet han rolle og startet eget lag hvor han som leder har opplevd stor suksess både nasjonalt og internasjonalt med en rekke lag og spillere. På fritiden er Kim-Erik lidenskapelig opptatt av mat og elsker alt man kan konkurrere i.

Epost: kim-erik@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 46948340

Undervisningsåret er delt inn i perioder, og vi jobber mye prosjektvis på alle linjer. Derfor er timeplanen ofte ulik fra uke til uke, alt etter hva vi holder på med. Men i normaluker skoleåret 19-20 ser den slik ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Dette er en forenklet utgave av planen for skoleåret 19-20. 

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi ønsker et aktivt og allsidig miljø, og har lagt til rette for mange valgfag. Noen valgfag går på dagtid, andre på ettermiddag og kveld. Du må ha minimum 1 valgfag pr. semester, men gjerne flere om du kan. I tillegg velger du ett valgfag i ALT-OG-LITT-TIL uka. Med forbehold om endringer.

Ballspill

Vi spiller det det er interesse for, så lenge det inkluderer en ball.

Band

Vi setter sammen et band og øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. For de som ikke går på bandlinja, men som har spilt litt før og vil spille litt mer.

Besøksvenn

I samarbeid med Røde Kors Omsorg kan du gjøre en forskjell for noen som ikke har så mange.Besøksvenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker.

Brettspill

En sosial hyggestund med brettspill og kos. Passer for alle, og du kan selv være med på å velge spill. Både tradisjonelle og nye spill.

Dans

Innhold varierer litt fra år til år, avhengig av interesse. Gjennomføres med innleid pedagog/ danser.

Enkle matretter

Her får du lære deg å lage forskjellige matretter sammen med våre eminente kokker, og snappe opp gode tips for framtiden.

Fotball

Litt teknikktrening, men mest spill. Kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

Foto

Her får du jobbe med en profesjonell fotograf og løse spennende oppgaver. Pågår i valgfaguka.

Friluftsliv høsttur

Pris: 300,-

Overnattingstur til Stavassgården, som er selve hovedinngangsporten til Lomsdalen-Visten nasjonalpark. Vi går tur, lager god mat på bål og hygger oss foran peisen. Båt og fiske mulig.

Innebandy

Innføring i regler og teknikktrening, men mest spill. Dommerkurs for de som ønsker. I tillegg spilles det kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

Klatring med sikringskurs

Pris: 200,-

I dette valgfaget får du opplæring i klatring. Du lærer grunnleggende klatreteknikk og å sikre en klatrekompis i tau med taubrems. Mulighet til å ta Topptaukort og Brattkort (200,- i tillegg).

Kor

For deg som er glad i å synge og har lyst på litt mer enn bare allsang.

Musikk

Vi øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. Pågår i valgfaguka.

Redesign

Det er både smart og trendy å lære seg å sy om klær eller gjenbruke tekstiler. Vi går på brukthandel eller finner ting fra egen garderobe, som vi tryller om til noe nytt.

Sjakk

Det er vel selvforklarende, men vi møtes for å spille sjakk sammen. Både for nybegynnere og viderekomne. Samarbeid med sjakklubben i byen.

Skriveverksted

Hvis du er glad i å skrive, og ønsker å finne ditt uttrykk og din stemme, er dette stedet å være. Skriveverksted er en kreativ oase hvor tanke blir til tekst. Inspirasjon og skrivelystgaranti.

Spikking

Pris: 400,-

Valgfag for deg som har lyst til å prøve deg på materialet tre. Kanskje lage en fin kniv du kan spikke videre med etter folkehøgskolen, en tryllestav eller en padleåre. Pris i forhold hva du skal lage

Strikking og geriljabrodering

Du velger selv om du vil strikke eller hekle og hva det skal bli. Garn og utstyr må du kjøpe inn selv. En skikkelig trivelig ettermiddagsstund.

Swing

Det er aldri feil å kunne danse swing. For alle som har lyst til å danse, med eller uten erfaring fra før. Vi skal først og fremst ha det moro, samtidig som vi blir bedre dansere.

Ta opp fag

Vefsn Folkehøgskole Toppen tilbyr et storvalgfag der du som ønsker studiehjelp, undervisning, karriereveiledning og ny motivasjon får dette av kvalifiserte lærere.

Teater

Intensivt teater med mye moro og visning for de andre elevene i slutten av uka. Ta sjansen og kast deg ut i det.

Teater og Impro

Improvisasjon og trygghet. Her får du utfordre deg, være spontan og bli bedre til å takle det uventede.

Teatersminke

Du lærer om materialer og teknikker. Grunnsminke, karaktersminke, sår/arr, SFX, fantasi, makeup osv.

Tradisjonsmat

Vi tar fram de gode, gamle norske oppskriftene og dekker opp til festbord.

Trening,helse og livsstil

Ønsker du et år der du kan forbedre formen samtidig som du nyter folkehøgskolelivet? Har du lenge tenkt at du må komme deg i gang med trening? Her har du sjansen.

Ukulelekurs

Lær deg å spille ukulele sånn at du kan bidra til god stemning, kompe til allsang eller spille konsert.

Volleyball

Valgfag med entusiastisk og dyktig trener som gjør volleyball til en stor glede for alle som er med.

Yoga

Vi roer ned og fokuserer på bevissthet på egen kropp og holdning. Vi jobber med styrke, stabilitet, fleksibilitet og balanse.

Årbok

Vi samler inn hyggelig materiale fra året som er fint å minnes senere. Det ender opp i ei minnebok som du får med hjem når vi er ferdige.

Hvis du elsker at det skjer mye forskjellig, da vil du trives hos oss. Med god samvittighet kan du endelig si - Ja takk, begge deler! Variasjonen vi har i aktiviteter og linjetilbud, gir en unik miks av mennesker og valgmuligheter. Du trenger ikke å kjede deg.

 Ta sjansen på å oppleve varmen i nord!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 117 158,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Kulturopplevelser (kino, konserter, teater o.l.)
 • Skolebilde
 • Årbok
 • Fellesturer på Helgeland
 • Fordypningsprosjekt på linja
 • Skolejakke
 • Studietur: Helgelandsopplevelser
  • Mat (4 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Turneringer E-sport
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 117 158,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Skolen har noen få enkeltrom, og disse blir prioritert til de som trenger det mest. Det er derfor viktig at du begrunner hvorfor du trenger enkeltrom i søknaden din. Alle enkeltrom har dusj/ wc på gangen. Vi har 24 dobbeltrom med dusj/ wc på rommet. Du kan ønske deg romtype i søknaden, og vi anbefaler generelt å bo sammen med en annen. Den endelige romfordelingen blir gjort i løpet av sommeren.
  5 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 117 158,-
(11 716,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på studietur Turneringer E-sport
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Skolen er stengt i ferier. Det betyr at du må reise fra skolen senest dagen etter ferien starter. Etter ferie kan du komme tilbake dagen før undervisningen begynner. Vi kjører elevene dag-/ kveldstid til jernbane og flyplass i forbindelse med ferie.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Gamingstoler

Dette utstyret må du stille med selv

Du trenger å ta med deg egen datamaskin og eventuelt tilleggsutstyr.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Bendiks Reklev Øverbø

E-sport linja på Toppen har gjeve meg nye venar. Den har også gjeve meg innsikt i kva som blir krevd for å kunne ha suksess innanfor e-sport. Eg anbefaler alle med ambisjoner eit år på e-sport linja.

Bendiks Reklev Øverbø
Embla Nelson Mo

Året på Toppen har gitt meg mange nye venner, kompetanse i faget og minner for livet. Jeg er omringet av folk som liker å gjøre det samme som meg, og samtidig lærer jeg utrolig mye av folkene rundt meg.

Embla Nelson Mo
Alexander Reiertsen

E-sport linja har vært en god kombinasjon av faglig og sosiale utfordringer. For meg så har det også gitt meg en god forståelse på hva som kreves for å være en E-sport utøver.

Fra bloggen

Søkte folkehøgskole rett før skolestart

Les intervju med elever som tok sjansen på en restplass!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Spilldesign & Grafikk

Danvik Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Spillbedrift

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Stipendiatlinje30 t/ukeFrilynt

E-sport

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Allsidig E-sport

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Data & Friluftsliv

Voss folkehøgskule
Fullt
HelårskursFrilynt

Spilldesign og programmering

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
HelårskursFrilynt

E-sport League of Legends

Buskerud Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Gaming, E-sport og aktivitet

Sjøholt Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Spilldesign

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Data

Voss folkehøgskule
Fullt
HelårskursFrilynt

Kreativ e-sport

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen