Til hovedinnhold

Country - musikkproduksjon og turnè - Vår 2024

Søk på linja

Norges eneste countrylinje – et unikt og komplett tilbud for deg som elsker musikk, vil spille i band og turnere, lære å produsere musikk i studio og dra på studietur til Nashville!

Seljord er Norges ukronede countryhovedstad, og hvert år arrangeres Nordens største countryfestival her. På Country – musikkproduksjon og turné kommer du tett på det profesjonelle livet. I Nashville samarbeider vi med produsenten til Brad Paisley, og du får være med å spille inn musikk i studioet hans. Du får komme bak kulissene og se hvordan Countryfestivalen arrangeres, og du får møte noen av landets beste musikere. Vi arrangerer workshops med artister og bransjefolk. Du får undervisning i samspill, låtskriving, nivåtilpasset musikkteori og innspilling og mixing i studio av profesjonelle musikere. Sammen med dine medelever blir du en del av et aktivt musikkmiljø, med fri tilgang til alle skolens fasiliteter det meste av døgnet!

Det ligger i navnet «Country – musikkproduksjon og turné» at vi drar ut for å spille. Vi spiller konserter i området og lenger unna. Vi drar på turné, hvor vi besøker andre folkehøgskoler, videregående skoler og konsertsteder. Vi deltar på jammer og open scene, og vi spiller selvsagt konserter på vår egen folkehøgskole. I løpet av halvåret får du mye erfaring med å spille foran publikum! 

Når du – i tillegg den brede undervisningen og en innholdsrik linjetur til Nashville – legger til en folkehøgskole med et rikt og variert linje- og valgfagstilbud, så står du igjen med en av de mest allsidige og innholdsrike musikklinjene i landet. Her utvikler du deg som musiker – velkommen til et begivenhetsrikt halvår på Country – musikkproduksjon og turné!

 

Country er en bandlinje for både instrumentalister og vokalister. Du kan ha et eller flere hovedinstrument, og dersom du ønsker å prøve ut nye ting er det muligheter for det. Vi tilpasser undervisning

Dette vil du lære

 • Studietur til Nashville

 • Turné og konserter

 • Studioundervisning og musikkproduksjon

 • Låtskriving

 • Workshops med profesjonelle musikere

 • Bransjekunnskap

Flere tidligere elever fra musikklinjene ved Seljord Folkehøgskole har blitt profesjonelle musikere, så hit kan du komme dersom du ønsker å satse på musikken eller ha det som en hobby!

Våre forventninger til deg

Du blir en del av en klasse, der alle deler dine interesser! Vi ønsker at du har positiv holdning til:

 • samarbeid og utfordringer
 • oppmøte og aktiv deltagelse i undervisningen
 • musikk!

Du behøver gyldig pass og reiseforsikring, og du må ha fylt 18 år.

Nashville, Tennessee USA

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7-10 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

På flyplassen i Nashville blir man møtt med et skilt hvor det står «Welcome to Music City!». Og Nashville er virkelig også Music City over alle – med live musikk hvor enn man snur seg. Ingen andre steder er mer forbundet med country og alle dens undersjangre enn Nashville, og det er selvsagt nettopp derfor at vår studietur går nettopp hit. Her finner man The Grand Ole Opry, Country Music Hall of Fame, barer med live musikk ligger vegg i vegg (i vegg i vegg i vegg…), og byen oser av historie, nåtid og fremtid.

Nashville er også kjent for sine mange musikkstudioer, og vi samarbeider med et av de aller beste: Station West, som er eid av Luke Wooten – produsent for Brad Paisley m.fl. (se https://stationwest.com). I forkant av vår studietur til Nashville øver vi så svetten renner, slik at vi er så godt forberedt som mulig når vi skal spille inn i Station West. Her får du muligheten til å jobbe med noen av de beste studiofolka i verden!

Vi går på konserter, sjekker ut musikklivet i byen og besøker museer. Det er også mulig å besøke Belmont University, som tilbyr en meget god musikkutdannelse.

Kort oppsummert: Vår studietur til Nashville er proppa med musikk, og reisen tar du sammen med noen av dine beste venner!

Turné og konserter

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5-7 dager

På linja spiller vi mye – noe som resulterer i mye bra musikk! Denne musikken skal vi spille for andre. Gjennom året holder vi konserter på og utenfor skolen, og linja drar på turné. Her besøker vi andre folkehøgskoler, videregående skoler og relevante konsertsteder, og får vist musikken vår til «verden utenfor». Du får mye erfaring med å spille konserter, og vi jobber aktivt med formidling.

Opplev Telemark (vår)!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 - 5 dager

Telemark er en av Norges skjulte vinterperler. Hvor deilig er det ikke å komme seg til fjellheimen sammen med gode venner? Telemark byr på snøsikre og gode vinterforhold.

Fra kr 71 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: Nashville, Tennessee USA
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Turné og konserter
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 71 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 71 000,-
(14 200,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Dette utstyret får du låne av skolen

Du disponerer bandrom, øvingsrom og studio. Bandrommet er utstyrt med PA-anlegg, trommesett, el-piano m.m.. Her ligger alt til rette for å spille musikk. I studio får du opplæring i hvordan du gjør opptak og hvordan du mixer. Vi jobber med Logic Pro X. Musikken du produserer kan du bruke til hva du vil!

På skolen har vi også et auditorium med PA-anlegg og flygel, og en gymsal med scene og lysrigg. Her er det gøy å spille konserter!

Vi forsøker å tilrettelegge for alle som vil delta. Er du i tvil så ber vi deg å ta kontakt med skolen: kontor@seljord.fhs.no .

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Ikke bare listepop

Det er vanskelig å velge hvilken folkehøgskole man vil gå på. Juliane, Ingeborg, Synne og Tage valgte Seljord folkehøgskule av helt fire helt ulike grunner.  

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikk (vår-25)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Kontakt skolen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Hav (Våren 2025)

Øyrekka folkehøgskole
Halvårskurs vår13 t/ukeFrilynt

Filmskuespiller halvår, vår 2024

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs vår36 t/ukeFrilynt

Humor og stand-up halvår, vår 2024

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs vår36 t/ukeFrilynt

Skuespill halvår, vår 2024

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs vår36 t/ukeFrilynt

Musikkteater halvår, vår 2025

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs vår36 t/ukeFrilynt

Volleyball, vår 2025

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vårKristen

Helse & Trening, vår 2025

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vårKristen

Teknologi og innovasjon - vår 2025

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs vår15 t/ukeKristen

Balanse - yoga & ski, halvårskurs vår

Hallingdal Folkehøgskule
Halvårskurs vår13 t/ukeFrilynt

Idrett og Friluftsliv (vår-25)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Forskerspire Svalbard - vår 2025

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs vår15 t/ukeKristen