Til hovedinnhold

Country - musikkproduksjon og turné

Søk på linja

Norges eneste countrylinje – et unikt og komplett tilbud for deg som elsker musikk, vil spille i band og turnere, lære å produsere musikk i studio og dra på studietur til Nashville!

På Country – musikkproduksjon og turné nærmer du deg det profesjonelle livet. Du får være med på studioinnspillinger i studioet til Brad Paisleys produsent i Nashville, og du får komme bak kulissene og se hvordan den største countryfestivalen i Nord-Europa arrangeres. Gjennom workshops møter du landets beste musikere, og undervisning i samspill, låtskriving, musikkteori og studioinnspilling med profesjonelle musikere er hverdagen. Her er du en del av et levende musikkmiljø med tilgang til skolens fasiliteter det meste av døgnet!

Musikk, turné og studio
Vi spiller mye! Gjennom konserter på skolen, i nærområdet og på turné til andre skoler og konsertsteder får du masse erfaring med liveopptredener. 

En allsidig musikklinje
Med den brede undervisningen og linjeturen til Nashville, tilbyr vi en av de mest varierte musikklinjene i landet. Her utvikler du deg som musiker og får en rikholdig opplevelse på alle plan!

Country er en bandlinje for instrumentalister og vokalister. Du kan ha et eller flere hovedinstrument, og dersom du ønsker å prøve ut nye ting er det muligheter for det. Vi tilpasser undervisningen!

Dette vil du lære

 • Studietur til Nashville
 • Turnéer og konserter
 • Studioundervisning og musikkproduksjon
 • Låtskriving og workshops med proffe musikere
 • Bransjekunnskap

Våre forventninger til deg:

På denne linjen deler vi dine interesser! Vi søker elever som er klare for samarbeid, utfordringer og som har en positiv innstilling til musikk.

Våre forventninger til deg

Du blir en del av en klasse, der alle deler dine interesser! Vi ønsker at du har positiv holdning til:

 • samarbeid og utfordringer
 • oppmøte og aktiv deltagelse i undervisningen
 • musikk!

Du behøver gyldig pass og reiseforsikring, og du må ha fylt 18 år.

Nashville, Tennessee USA

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7-10 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

På flyplassen i Nashville blir man møtt med et skilt hvor det står «Welcome to Music City!». Og Nashville er virkelig også Music City over alle – med live musikk hvor enn man snur seg. Ingen andre steder er mer forbundet med country og alle dens undersjangre enn Nashville, og det er selvsagt nettopp derfor at vår studietur går nettopp hit. Her finner man The Grand Ole Opry, Country Music Hall of Fame, barer med live musikk ligger vegg i vegg (i vegg i vegg i vegg…), og byen oser av historie, nåtid og fremtid.

Nashville er også kjent for sine mange musikkstudioer, og vi samarbeider med et av de aller beste: Station West, som er eid av Luke Wooten – produsent for Brad Paisley m.fl. (se https://stationwest.com). I forkant av vår studietur til Nashville øver vi så svetten renner, slik at vi er så godt forberedt som mulig når vi skal spille inn i Station West. Her får du muligheten til å jobbe med noen av de beste studiofolka i verden!

Vi går på konserter, sjekker ut musikklivet i byen og besøker museer. Det er også mulig å besøke Belmont University, som tilbyr en meget god musikkutdannelse.

Kort oppsummert: Vår studietur til Nashville er proppa med musikk, og reisen tar du sammen med noen av dine beste venner!

Turné og konserter

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5-7 dager

På linja spiller vi mye – noe som resulterer i mye bra musikk! Denne musikken skal vi spille for andre. Gjennom året holder vi konserter på og utenfor skolen, og linja drar på turné. Her besøker vi andre folkehøgskoler, videregående skoler og relevante konsertsteder, og får vist musikken vår til «verden utenfor». Du får mye erfaring med å spille konserter, og vi jobber aktivt med formidling.

Opplev Telemark (høst)!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Målet med fellesturene er å bli kjent med hverandre og det å oppleve noe sammen som gruppe. Høstturen går til fjellgården Vatnelian som ligger i nærområdet til skolen. Fellesskapet står i fokus på denne turen og du blir kjent med den fine naturen vi har i Telemark. Du får oppleve innlands-Telemark med fjell, fiskevann, bærplukking og sosiale samlinger.

Det er en fantastisk tur for å spleise oss sammen. Denne turen huskes av mange som en av mange høydepunkter fra skoleåret.

Opplev Telemark (vår)!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 - 5 dager

Telemark er en av Norges skjulte vinterperler. Hvor deilig er det ikke å komme seg til fjellheimen sammen med gode venner? Telemark byr på snøsikre og gode vinterforhold.

Kjetil Flatland

Musikklærer

Kjetil er hovedlærer for musikklinjene våre. Han spiller saksofon, piano og synger, skriver sanger og spiller konserter, og han har gitt ut flere kritikerroste album. Han har bred erfaring fra både inn- og utland, og digger å jobbe med musikkelevene på SFHS!

Når han ikke holder på med musikk på en eller annen måte er han helst ute i naturen.

Kontakt gjerne Kjetil dersom du har spøsmål!

Epost: kjetil.flatland@seljord.fhs.no
Telefon: 48146275
Nettside

 • Morgensamling - vi starter dagen i fellesskap med nyheter, sang og innslag
 • Mandag og tirsdag: valgfagdager
 • Onsdag, torsdag og fredag: linjetid
 • Lørdagsseminar - (utendørs) aktiviteter eller samfunnsaktuelle temaer 
 • Helg: fredagsklubb og samlingskvelder som de forskjellige linjer organiserer
Last ned timeplan som pdf ↓

Skolestart - 25. august 2024

 • Høsttur til fjellgården Vatnelian
 • Dyrsku'n i Seljord 

Høstferie (uke 41)

 • Høgskolefest - alle foresatte blir invitert til festmiddag og -program
 • Prosjektuke - samfunnsaktuelle temaer
 • Julekonsert 

Juleferie 

 • Oppstart etter nyttår
 • Linjeturer
 • Solidaritetsaksjon - vi bidrar til å gjøre verden litt bedre

Vinterferie (uke 8)

 • Elevstevne - festmiddag og kveldsprogram i lag med tidligere elever
 • Vintertur Telemark

Påskeferie 

 • Prosjektuke

Siste skoledag - 10. mai 2025

Last ned årsplan som pdf ↓

Skolen tilbyr mange forskjellige valgfag. Alt fra utendørs aktiviteter, idrettsfag, håndverksfag, sceniske fag, musiske fag, tenkefag, og andre fag ut ifra deres ønsker og hva de ansatte kan tilby deg av spennende utfordringer.

Musikalkor (Pitch Perfect)

Vi jobber med sanger fra kjente og ukjente musikaler. Vi tester også ut accapella-stilen Pitch Perfect. Ambisjonen er å synge flerstemt.

Ballspill

I skolens gymsal spiller vi fotball, volleyball, basket og innebandy. Vi vil også gjøre oss kjent med mange andre ballspill. Dette er et tilbud til deg som ønsker å drive med fysisk aktivitet.

Dans

Vi danser til RnB, hiphop, soul og pop. Et tilbud for både nybegynnere og viderekommende. Skolen har egen speilsal med spesialgulv for dans.

Filmklubb

Filmklubb er et valgfag hvor vi ser et variert utvalg av filmer. Det åpnes for diskusjon og refleksjon rundt filmopplevelsen, og det fokuseres ofte på spesifikke elementer i filmen.

Filosofi

Hodet er ikke bare til pynt, og livet er fullt av store og små spørsmål. Det handler ikke alltid om å finne de riktige svarene, men mer om å stille de interessante spørsmålene.

Grønn sløyd

Vi jobber med fersk/rått trevirke og kan lage blant annet kopper, skjeer i alle fasonger, boller, fat, små figurer og det du måtte ha fantasi til.

Idrett og friluftsliv

Innholdet i valgfaget varierer litt med ønsker til elevene. Aktuelle aktiviteter er fottur, topptur, jogging, intervalltrening, styrketrening, ballspill, ulike leker, matlaging på bål.

Knivlaging

Du lager din egen kniv og slire med ditt eget preg og uttrykk. Det er et håndfast minne frå Seljord.

Leksehjelp

Seljord Folkehøgskule samarbeider med flyktningkontoret og Seljord Røde Kors om å gi leksehjelp til fremmedspråklige som trenger trening i å snakke, lese eller skrive norsk.

Samspill

Samspill er bandaktivitet basert på deltakernes ønsker. Sjanger er derfor styrt av de som melder seg på dette valgfaget.Det er ingen begrensing i besetning/instrumenttype.

Ski & Idrett

Aktivitetene vil variere litt etter forholdene. Skilek, skiturer - rolige og med svette, aking, sirkeltrening, ballspill og ulike leker er aktiviteter vi holder på med.

Skinnfell

I dette valgfaget bruker vi et saueskinn eller syr sammen 2 saueskinn til et stort skinn. Etterpå trykker vi mønster på skinnsida.

Småretter

Valgfaget Småretter er for deg som er glad i å lage mat og lære noe om enkle og velsmakende småretter til ulike anledninger.

Spinning

Spinning er et populært og aktivt valgfag og er en form for kondisjons- og styrketrening. Treningen foregår til musikk under ledelse av en instruktør på treningssenteret "Sterke Nils" i Seljord.

Strikking

Strikking - for deg som vil lære håndverket, fortsette der du slapp eller produsere mer til glede for deg selv og andre. Her er alt fra ørevarmere til tova tøfler, perlestrikk og tøffe gensere mulig.

Veslekor

Dette er et kor for de som ønsker større utfordringer og som vil jobbe med mer krevende korarrangement. Repertoaret vil variere fra madrigaler til pop.

Årbok

Hvert år lager elevene ei minnebok for skoleåret der alle får bilde og egen omtale. Små og store begivenheter, dagligliv, fest og selvfølgelig alle elever og ansatte får plass i årboka.

Fra kr 132 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Årbok
 • Studietur: Opplev Telemark (høst)!
 • Studietur: Opplev Telemark (vår)!
 • Studietur: Nashville, Tennessee USA
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Turné og konserter
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 132 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 132 000,-
(13 200,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Du disponerer bandrom, øvingsrom og studio. Bandrommet er utstyrt med PA-anlegg, trommesett, el-piano m.m.. Her ligger alt til rette for å spille musikk. I studio får du opplæring i hvordan du gjør opptak og hvordan du mixer. Vi jobber med Logic Pro X. Musikken du produserer kan du bruke til hva du vil!

På skolen har vi også et auditorium med PA-anlegg og flygel, og en gymsal med scene og lysrigg. Her er det gøy å spille konserter!

Dette utstyret må du stille med selv

Ta med eget instrument og evt. forsterker. Skolen disponerer slagverk. Vi har også noen instrumenter som kan lånes. 

Vi forsøker å tilrettelegge for alle som vil delta. Er du i tvil så ber vi deg å ta kontakt med skolen: kontor@seljord.fhs.no .

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Magnus Myrhol

Før eg kom hadde eg ikkje spelt så mykje musikk utanom på guterommet. På Singer/Songwriter fekk eg spele med andre. Året var så bra at eg bestemte meg får å ta enda eit år, som stipendiat. Skulen Anbefalast på det sterkaste!

Magnus Myrhol
Alex Weiss

På Musikklinja fikk jeg sjansen til å fremføre låter i sjangere jeg ikke var vant til å spille, samtidig som at jeg fikk utløp for å utvikle meg i den retningen der jeg selv ville bli bedre.

Alex Weiss
Jørgen Dahl Moe

Året på Seljord Folkehøgskole er det beste året i mitt liv, så langt. Jeg gikk Siso-linja, og trivdes godt med det!. Lærerstaben er veldig flotte mennesker som får deg til å føle deg trygg, og som blir mer venner enn lærere!

Fra bloggen

Ikke bare listepop

Det er vanskelig å velge hvilken folkehøgskole man vil gå på. Juliane, Ingeborg, Synne og Tage valgte Seljord folkehøgskule av helt fire helt ulike grunner.  

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikk & Låtskriving

Evje Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Beats Production

Rødde folkehøgskole – Trondheim
HelårskursKristen

Musikkproduksjon - Europa og USA

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen

Musikkproduksjon

Sunnhordland folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikk & Reise

Nordhordland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

Band - Europa og USA

Solborg folkehøgskole - Stavanger
HelårskursKristen

Musikk Studio Live

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk - Band & turné

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Musikk og media - Filmmusikk

Manger folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Musikk og låtskriving

Kristiansand folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Utøvende musikk: Band OSLO

Rønningen folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Singer-songwriter

Trøndertun folkehøgskole
HelårskursFrilynt