Til hovedinnhold

Nærmere 500 elever har fått skinne på denne linja, fler av dem jobber nå som artister, deriblant Anna Lisa Kumoji (Sister Act, Moulin Rouge). Nå er det din tur!

Musikallinja er dedikert til å utforske den magiske verdenen av musikal, sang, musikkteater, dans og spektakulære show full av farger. Her får du en eksepsjonell mulighet til å utvide dine kunnskaper og prøve deg på alle disse kunstformene.

Broadway! 

Et av høydepunktene er en reise for å suge til seg inspirasjonen fra Broadway i New York, hvor vi har et nært samarbeid med toppartister fra «Musikalenes vugge».

Musikken!

Det finnes utrolig mye spennende musikalmusikk. Vi forsøker å speile denne bredden. Miss Saigon, West Side Story og Les Miserables er like aktuelle som nyere show som Dear Evan Hansen eller Hadestown. Som musikalelev blir du kjent med hvilken skattekiste musikaler er. Du vil også utvikle forståelse for å formidle historiene, spenningen og dramatikken bak sangene.

Sang, teater og dans!

På linja legger vi stor vekt på stemmebruk, ensemblesang og grundig innstudering av rollefigurer. I tillegg tilbyr vi intensiv undervisning i jazz- og musikaldans. Gjennom vårt arbeid med drama, rolletolkning og regiprøver, skaper vi sammen uforglemmelige show basert på både kjente og mindre kjente musikaler. Vi tilpasser roller til deg og dine talent.

Følelsen av å stå på en scene!

Å oppleve den magiske følelsen av å motta hyllest fra et begeistret publikum er en opplevelse uten sidestykke! Det er nå din sjanse til å bli en del av dette fantastiske fellesskapet og følge din lidenskap for musikal og scenekunst.

Dette er linja for deg som elsker å stå på en scene og møte et entusiastisk publikum. Vi gjør deg trygg og du kan nyte magien sammen dine venner i musikalklassen.

Dette vil du lære

 • Sang, solo og i ensemble
 • Musikkteater
 • Formidling
 • Bli trygg på en scene
 • Lage fargesprakende musikalshow
 • Dans, jazz og andre sceniske danseformer
 • Jobbe med kostymer og teatersminke,
 • Jobbe med lys og scene

Våre forventninger til deg

 • Stor interesse for faget musikal
 • Positiv attitude
 • Gruppefølelse med dine medelever
 • Vilje til å jobbe med både sang, dans og musikkteater

En folkehøgskole gir deg mye mer enn linjefaget. Vær åpen for mangfoldet og alt hva skolen tilbyr deg av muligheter som fellesfag, valgfag, seminarer og turer.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Musikal-Broadway-linja tar deg med på en uforglemmelig reise til selve hjertet av musikaler – Broadway i New York. Her venter et inspirerende program som inkluderer musikalworkshops med anerkjente fagfolk fra Broadway-miljøet. Du vil fordype deg i musikkteater og musikaldans på et nivå som gir deg en ekstraordinær mulighet til å utvikle dine ferdigheter. Vi får god tid til å oppleve Broadway-musikaler med verdens beste musikalstjerner – en opplevelse som er ren magi!

I tillegg til det faglige programmet, vil du ha tid til å utforske byen som aldri sover og nyte egentid i en av verdens mest spennende destinasjoner.

Broadway er fødestedet til den moderne musikalen, og her samles de mest talentfulle musikalartistene, produsentene, koreografene, regissørene og teknikerne. Kvaliteten på forestillingene er uten sidestykke, og atmosfæren er inspirerende.

Vi gir deg også sjansen til å møte og lære fra topp profesjonelle som arbeider på Broadway. Du vil oppdage at stjernene fra forestillinger som Wicked, Frozen og Dear Evan Hansen er vennlige og deler gjerne sin kunnskap med oss.

Vi skal også besøke unike spisesteder som Ellens Stardust Diner, der kommende musikalartister serverer. Utrolig gøy når de synger for oss. 

Det beste av alt er at denne turen til New York og Broadway allerede er inkludert i skolepengene. Bli med oss på denne magiske reisen!

Opplev Telemark (høst)!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Målet med fellesturene er å bli kjent med hverandre og det å oppleve noe sammen som gruppe. Høstturen går til fjellgården Vatnelian som ligger i nærområdet til skolen. Fellesskapet står i fokus på denne turen og du blir kjent med den fine naturen vi har i Telemark. Du får oppleve innlands-Telemark med fjell, fiskevann, bærplukking og sosiale samlinger.

Det er en fantastisk tur for å spleise oss sammen. Denne turen huskes av mange som en av mange høydepunkter fra skoleåret.

Opplev Telemark (vår)!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 - 5 dager

Telemark er en av Norges skjulte vinterperler. Hvor deilig er det ikke å komme seg til fjellheimen sammen med gode venner? Telemark byr på snøsikre og gode vinterforhold.

Roar A. K. Bøye

Linjelærer Musikal - Broadway og Musikkteater - West End

Hva Roar ikke vet om musikaler og musikkteater er neppe verdt å vite. Han har vært aktiv som musiker og teaterinstruktør i mange år. Han komponerer teatermusikk og er dreven på piano og gitar. Han har også skrevet flere manus for musikkteater og spel. Roar er hovedansvarlig for skolens musikalproduksjoner og elsker jobben med å gjøre unge talenter trygge på en scene. Har også filosofi valgfag.

Epost: roar.boye@seljord.fhs.no
Blogg
Facebook

 • Morgensamling - vi starter dagen i fellesskap med nyheter, sang og innslag
 • Mandag og tirsdag: valgfagdager
 • Onsdag, torsdag og fredag: linjetid
 • Lørdagsseminar - (utendørs) aktiviteter eller samfunnsaktuelle temaer 
 • Helg: fredagsklubb og samlingskvelder som de forskjellige linjer organiserer
Last ned timeplan som pdf ↓

Skolestart - 25. august 2024

 • Høsttur til fjellgården Vatnelian
 • Dyrsku'n i Seljord 

Høstferie (uke 41)

 • Høgskolefest - alle foresatte blir invitert til festmiddag og -program
 • Prosjektuke - samfunnsaktuelle temaer
 • Julekonsert 

Juleferie 

 • Oppstart etter nyttår
 • Linjeturer
 • Solidaritetsaksjon - vi bidrar til å gjøre verden litt bedre

Vinterferie (uke 8)

 • Elevstevne - festmiddag og kveldsprogram i lag med tidligere elever
 • Vintertur Telemark

Påskeferie 

 • Prosjektuke

Siste skoledag - 10. mai 2025

Last ned årsplan som pdf ↓

Skolen tilbyr mange forskjellige valgfag. Alt fra utendørs aktiviteter, idrettsfag, håndverksfag, sceniske fag, musiske fag, tenkefag, og andre fag ut ifra deres ønsker og hva de ansatte kan tilby deg av spennende utfordringer.

Musikalkor (Pitch Perfect)

Vi jobber med sanger fra kjente og ukjente musikaler. Vi tester også ut accapella-stilen Pitch Perfect. Ambisjonen er å synge flerstemt.

Ballspill

I skolens gymsal spiller vi fotball, volleyball, basket og innebandy. Vi vil også gjøre oss kjent med mange andre ballspill. Dette er et tilbud til deg som ønsker å drive med fysisk aktivitet.

Dans

Vi danser til RnB, hiphop, soul og pop. Et tilbud for både nybegynnere og viderekommende. Skolen har egen speilsal med spesialgulv for dans.

Filmklubb

Filmklubb er et valgfag hvor vi ser et variert utvalg av filmer. Det åpnes for diskusjon og refleksjon rundt filmopplevelsen, og det fokuseres ofte på spesifikke elementer i filmen.

Filosofi

Hodet er ikke bare til pynt, og livet er fullt av store og små spørsmål. Det handler ikke alltid om å finne de riktige svarene, men mer om å stille de interessante spørsmålene.

Grønn sløyd

Vi jobber med fersk/rått trevirke og kan lage blant annet kopper, skjeer i alle fasonger, boller, fat, små figurer og det du måtte ha fantasi til.

Idrett og friluftsliv

Innholdet i valgfaget varierer litt med ønsker til elevene. Aktuelle aktiviteter er fottur, topptur, jogging, intervalltrening, styrketrening, ballspill, ulike leker, matlaging på bål.

Knivlaging

Du lager din egen kniv og slire med ditt eget preg og uttrykk. Det er et håndfast minne frå Seljord.

Leksehjelp

Seljord Folkehøgskule samarbeider med flyktningkontoret og Seljord Røde Kors om å gi leksehjelp til fremmedspråklige som trenger trening i å snakke, lese eller skrive norsk.

Samspill

Samspill er bandaktivitet basert på deltakernes ønsker. Sjanger er derfor styrt av de som melder seg på dette valgfaget.Det er ingen begrensing i besetning/instrumenttype.

Ski & Idrett

Aktivitetene vil variere litt etter forholdene. Skilek, skiturer - rolige og med svette, aking, sirkeltrening, ballspill og ulike leker er aktiviteter vi holder på med.

Skinnfell

I dette valgfaget bruker vi et saueskinn eller syr sammen 2 saueskinn til et stort skinn. Etterpå trykker vi mønster på skinnsida.

Småretter

Valgfaget Småretter er for deg som er glad i å lage mat og lære noe om enkle og velsmakende småretter til ulike anledninger.

Spinning

Spinning er et populært og aktivt valgfag og er en form for kondisjons- og styrketrening. Treningen foregår til musikk under ledelse av en instruktør på treningssenteret "Sterke Nils" i Seljord.

Strikking

Strikking - for deg som vil lære håndverket, fortsette der du slapp eller produsere mer til glede for deg selv og andre. Her er alt fra ørevarmere til tova tøfler, perlestrikk og tøffe gensere mulig.

Veslekor

Dette er et kor for de som ønsker større utfordringer og som vil jobbe med mer krevende korarrangement. Repertoaret vil variere fra madrigaler til pop.

Årbok

Hvert år lager elevene ei minnebok for skoleåret der alle får bilde og egen omtale. Små og store begivenheter, dagligliv, fest og selvfølgelig alle elever og ansatte får plass i årboka.

Fra kr 139 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Årbok
 • Studietur: Opplev Telemark (høst)!
 • Studietur: Opplev Telemark (vår)!
 • Studietur: New York og Broadway
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 139 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 139 000,-
(13 900,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Dansesal, musikkrom, pianoer og noter

Dette utstyret må du stille med selv

Dansesko: Sneakers, karaktersko (jenter), mørk og nøytral (second skin) topp, hotpants, mørke sko (gutter), mørke penbukser (gutter), og hvit penskjorte (gutter).

Vi forsøker å tilrettelegge for alle som vil delta. Er du i tvil, så ber vi deg å ta kontakt med skolen: kontor@seljord.fhs.no .

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Anniken Edesberg

Tanken på å reise fra alt det kjente til noe helt nytt og ukjent var skummel, men det har virkelig vært det riktige valget. Jeg har fått venner for livet, og hatt det beste året i mitt liv.

Anniken Edesberg
Kati Heimen

Jeg lærte å gå i dybden i formidlingsmetodene sang, dans og teater. For så å slå de sammen. Jeg satte meg mål i løpet av året om at jeg skulle fortsette med musikaler og jeg ville komme inn på Bårdar Akademiet. Målet mitt klarte jeg, og vel så det.

Kati Heimen
Anna-Lisa Kumoji - Musikalartist i Sister act, Book of Mormon, Flashdance og Moulin Rouge.

Musikallinja var kickstarten på retningen jeg er nå. Fikk dyrket flere sider av meg. Det er et deilig år! Hvor gøy vi hadde det. Beliggenheten, timene, korsangen, medelever, de på kjøkkenet og lærerne. Alt som blir tilbudt der kan jeg garantere for!

Fra bloggen

Ikke bare listepop

Det er vanskelig å velge hvilken folkehøgskole man vil gå på. Juliane, Ingeborg, Synne og Tage valgte Seljord folkehøgskule av helt fire helt ulike grunner.  

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikal og performance

Åsane folkehøgskole - Bergen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Teater og Film

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Teater, musikk og dans

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Revy og teater

Åsane folkehøgskole - Bergen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Filmskuespiller

Solbakken folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Humor & Scene

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikkteater

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikk Musikal

Hedmarktoppen folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Musikal Trening Broadway

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

MUSIKAL

Follo Folkehøgskole
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Filmskuespill

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs A12 t/ukeFrilynt

Teater på internasjonale tegn

Ål folkehøgskole
HelårskursFrilynt