Til hovedinnhold
Ledig plass

Prøv deg på den gylne kombinasjonen av sang og musikkteater. Her får du dyrket din lidenskap for å være på scenen. Vi lager fargerike show og lar oss inspirere av nye og gamle Broadwaymusikaler!

Musikal, musikkteater og Broadway!

Siden 2008 har våre musikalelever prøvd seg på dette. Du får jobbe med stemmebruk, kor og vokalinnstudering, rolletolking og regiprøver. I tillegg får du dansetimer i jazz/musikaldans. Sammen lager vi fargesprakende show basert på kjente og ukjente musikaler.

Musikken

Det finnes utrolig mye spennende musikalmusikk. Vi forsøker å speile denne bredden. Hair, West Side Story og Les Miserables er like aktuelle som nyere show som Dear Evan Hansen eller Hadestown. Som musikalelev blir du kjent med hvilken skattekiste musikaler er. Du vil også utvikle forståelse for å formidle historiene, spenningen og dramatikken bak sangene.

Fagtur til Broadway (New York)

Vi reiser på fagtur til Broadway for å komme tett på det pulserende miljøet der. Vi deltar i spennende workshops med folk som jobber på Broadway daglig. Vi tar oss også tid til sightseeing og ikke minst: vi ser Broadway shows og vi opplever de beste musikalstjernene i verden. Det er utrolig inspirerende å oppleve denne magien på nært hold.

Musikal og videre studier

Linja gir et godt grunnlag for videre musikalstudier, og er veldig populær. Vi har godt samarbeid bl.a med Bårdar i Oslo. 

Musikalshow

Vi jobber like gjerne med nye musikaler som med klassikere. Enkle kabareter rundt et flygel kan være like gripende som store showscener. Alltid forsøker vi å fortelle sterke eller morsomme fortellinger. Showene blir alltid lyssatt og ser spektakulære ut.

Linja er for deg som liker kombinasjonen sang, musikkteater og dans. Elever som har gått musikk/drama fra før, eller har drevet mye med ett eller fler av fagene på fritiden blir foretrukket.

Dette vil du lære

 • Sang, solo og i ensemble
 • Musikkteater
 • Formidling
 • Bli trygg på en scene
 • Lage fargesprakende musikalshow
 • Dans, jazz og andre sceniske danseformer
 • Jobbe med kostymer og teatersminke,
 • Jobbe med lys og scene

Våre forventninger til deg

 • Stor interesse for faget
 • Positiv attitude
 • Gruppefølelse med dine medelever
 • Vilje til å jobbe med både sang, dans og musikkteater

En folkehøgskole gir deg mye mer enn linjefaget. Vær åpen for mangfoldet og alt hva skolen tilbyr deg av muligheter som fellesfag, valgfag, seminarer og turer.

Linja er per nå dessverre ikke tilrettelagt for funksjonshemmede.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Hvis pandemisituasjonen endrer seg slik at reising igjen blir mulig reiser Musikallinja på linjetur til Broadway og New York. Der har vi et rikt faglig opplegg. Vi har musikal-workshops med fagpersoner i Broadwaymiljøet i både musikkteater og musikaldans. Bedre kompetanse på musikal finnes ikke. Det opplever vi også når vi går og ser Broadway-musikaler med de beste musikalstjernene i verden. Det er rett og slett magisk! Ut over dette blir det også tid til sightseeing og egentid i en av verdens mest spennende byer.

Den moderne musikalen oppstod i stor grad i teatrene rundt Times Square og gata Broadway. Her ligger det tett i tett med teatre. De fleste av disse viser musikaler, nye og gamle. Kvaliteten slår ut det meste i verden, rett og slett fordi det er her vi finner de beste musikalartistene, produsentene, koreografene, regissørene, og teaterteknikkerne for den del. Vi kan ikke unngå å bli inspirert her. Som en del av opplegget treffer vi topp folk som jobber her og deler sine kunnskaper med oss. Gøy å erfare at stjerner fra forestillinger som Wicked, Frozen eller Dear Evan Hansen, er vanlige hyggelige folk som liker å ha oss på besøk. 

Ekstra gøy er det å spise på Ellens Stardust Diner der kommende musikalartister serverer, og på Sardies som er stedet for alle Broadway stjerner. 

Turen til New York og Broadway er selvfølgelig inkludert i skolepengene.

NB! Vi kan love stort utbytte og masse musikalglede selv om turen ikke blir noe av. 

i tillegg til linjeturene har skolen to obligatoriske fellesturer hvert år - en ved oppstart og en i vår halvåret.

Hovden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: En uke

Måltider pr dag inkludert: 3

I to år har skolen reist på fellestur til Hovden. Her har vi bodd på hotell i flotte vinteromgivelser. Hovden byr på muligheter til alpint, langrenn, skøyter og bading. 

Vatnlian

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Målet med fellesturene er å bli kjent med hverandre og det å oppleve noe sammen som gruppe. På fellesturene har vi valgt å ikke reise så langt (Telemark/Sør-Norge), fordi fokuset på disse turene er  fellesskap og dessuten ønsker vi redusere langturer og vise at det er utrolig mye spennende å oppleve også i vårt nærområde.

Oppstartsturen går til en fjellgård (Vatnlian) som ligger i nærområdet til skolen. Her får vi oppleve innlands-Telemark med fjell, fiskevann, bærplukking og sosiale samlinger. Fantastisk for å spleise oss sammen – denne turen huskes av mange som en av mange høydepunkter fra skoleåret.

 

Roar A. K. Bøye

Lærer Musikal - Broadway/Webansvarlig

Roar har hovedfag i musikk fra Institutt for musikk og teater ved Universitetet i Oslo. Han har vært aktiv som musiker og teaterinstruktør i mange år. Han komponerer musikk til teater og mindre grupper, spiller piano og gitar. Han har også skrevet fler manus for musikkteater og diverse spel. Roar er hovedansvarlig for skolens store og små teaterproduksjoner.

Epost: roar.boye@seljord.fhs.no
Blogg
Facebook

 • Morgensamling for alle elevene 
 • Mandag og tirsdag er typiske valgfagdager
 • Linjefag: onsdag, torsdag og fredag (+ noen hele linjeuker)
 • Lørdagsseminar mange lørdager
 • Fredagsklubb og samlingskvelder i helgene
Last ned timeplan som pdf ↓

Skolestart - 21. august

 • Fellestur - Vatnlian
 • Dyrskun i Seljord 

Høstferie

 • Linjeuker
 • Høgskolefest
 • Prosjektuker
 • Siste skoledag

Juleferie 

 • Oppstart etter nyttår
 • Linjeuke
 • Spinningmaraton - Solidaritet 

Vinterferie 

 • Elevstevne (2. og 5.års jubilanter) 
 • Linjeuker 
 • Fellestur - Hovden

Påskeferie 

 • Vårshow - Musikal

Siste skoledag - 15. mai 2023

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har mange forskjellige valgfag som spenner over et vidt faglig spekter: utefag, idrettsfag, håndverksfag, sceniske fag, musikk, tenkefag, og andre fag som speiler hva de ansatte kan tilby deg av spennende utfordringer.

Musikalkor

Vi jobber med sanger fra kjente og ukjente musikaler. Ambisjonen er å synge flerstemt.

Ballspill

I skolens gymsal spiller vi fotball, volleyball, basket og innebandy. Vi vil også gjøre oss kjent med mange andre ballspill. Dette er et tilbud til deg som ønsker å drive med fysisk aktivitet.

Dans

Vi danser til RnB, hiphop, soul og pop. Et tilbud for både nybegynnere og viderekommende. Skolen har egen speilsal med spesialgulv for dans.

Filosofi

Hodet er ikke bare til pynt, og livet er fullt av store og små spørsmål. Det handler ikke alltid om å finne de riktige svarene, men mer om å stille de interessante spørsmålene.

GoPro/video

Du lærer å filme og ikke minst det å finne gode motiv/scener. Her får du gode tips og bli dyktig til å redigere.

Grønn sløyd

Vi jobber med fersk/rått trevirke og kan lage blant annet kopper, skjeer i alle fasonger, boller, fat, små figurer og det du måtte ha fantasi til.

Idrett og friluftsliv

Innholdet i valgfaget varierer litt med ønsker til elevene. Aktuelle aktiviteter er fottur, topptur, jogging, intervalltrening, styrketrening, ballspill, ulike leker, matlaging på bål.

Knivlaging

Du lager din egen kniv og slir med ditt eget preg og uttrykk. Det er et håndfast minne frå Seljord.

Leksehjelp

Seljord Folkehøgskule samarbeider med flyktningkontoret og Seljord Røde Kors om å gi leksehjelp til fremmedspråklige som trenger trening i å snakke, lese eller skrive norsk.

Samspill

Samspill er bandaktivitet basert på deltakernes ønsker. Sjanger er derfor styrt av de som melder seg på dette valgfaget.Det er ingen begrensing i besetning/instrumenttype.

Skinnfell

I dette valgfaget bruker vi et saueskinn eller syr sammen 2 saueskinn til et stort skinn. Etterpå trykker vi mønster på skinnsida.

Småretter

Valgfaget Småretter er for deg som er glad i å lage mat og lære noe om enkle og velsmakende småretter til ulike anledninger.

Spinning

Spinning er et populært og aktivt valgfag og er en form for kondisjons- og styrketrening. Treningen foregår til musikk under ledelse av instruktør på det nye treningssenteret "Sterke Nils" i Seljord

Strikking

Strikking - for deg som vil lære håndverket, fortsette der du slapp eller produsere mer til glede for deg selv og andre. Her er alt fra ørevarmere til tova tøfler, perlestrikk og tøffe gensere mulig. Dette er et 2 timers valgfag.

Veslekor

Dette er et kor for de som ønsker større utfordringer og som vil jobbe med mer krevende korarrangement.Repertoaret vil variere fra madrigaler til pop. Dette er et 2 timers valgfag.

Årbok

Hvert år lager elevene ei minnebok for skoleåret der alle får bilde og egen omtale. Små og store begivenheter, dagligliv, fest og selvfølgelig alle elever og ansatte får plass i årboka.

Skolen ligger som en perle midt i Telemark. Her finner du dyktige ansatte med interesse for deg som elev. Du velger et av våre spennende linjefag. I tillegg vil du oppdage at læring sprer seg ut over et rikt spekter av andre muligheter. Her blir du utfordra og du utfordrer deg selv på mange fag og aktiviteter! 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 131 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Årbok
 • Studietur: Hovden
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Vatnlian
 • Studietur: New York og Broadway
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 131 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 131 000,-
(13 100,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Dansesal, musikkrom, pianoer, 

Dette utstyret må du stille med selv

Dansesko: Sneakers, karaktersko (jenter), mørk og nøytral (second skin) topp, hotpants, mørke sko (gutter), mørke penbukser (gutter), og hvit penskjorte (gutter).

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Anniken Edesberg

Tanken på å reise fra alt det kjente til noe helt nytt og ukjent var skummel, men det har virkelig vært det riktige valget. Jeg har fått venner for livet, og hatt det beste året i mitt liv.

Anniken Edesberg
Anna-Lisa Kumoji - Musikalartist i Book of Mormon og Flashdance.

Musikallinja var kickstarten på retningen jeg er nå. Fikk dyrket flere sider av meg. Det er et deilig år! Hvor gøy vi hadde det. Beliggenheten, timene, korsangen, medelever, de på kjøkkenet og lærerne. Alt som blir tilbudt der kan jeg garantere for!

Anna-Lisa Kumoji - Musikalartist i Book of Mormon og Flashdance.
Håkon Bjerke

Å ha gått på Seljord som elev er et av de beste valgene jeg har tatt, og jeg er utrolig takknemlig for mulighetene og verktøyene jeg fikk. Etter ett år som elev på Musikal og et år som stipendiat på Musikal har Seljord gitt meg venner for livet.

Fra bloggen

Ikke bare listepop

Det er vanskelig å velge hvilken folkehøgskole man vil gå på. Juliane, Ingeborg, Synne og Tage valgte Seljord folkehøgskule av helt fire helt ulike grunner.  

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Ten Sing Norway

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Lysdesign

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Movement X - Modern Circus and Performing Arts

Fjordane folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Musikal

Ringerike Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Skuespiller

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

MUSIKAL

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Teater og impro

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Musikk og vokal

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Scene Musikk Teater

Toten Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Teater; Skuespiller

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Musikk og lyddesign

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Musikk Musikal

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen