Til hovedinnhold

Nærmere 500 elever har fått skinne på denne linja, fler av dem jobber nå som artister, deriblant Anna Lisa Kumoji (Sister Act, Moulin Rouge). Nå er det din tur!

Musikallinja er dedikert til å utforske den magiske verdenen av musikal, sang, musikkteater, dans og spektakulære show full av farger. Her får du en eksepsjonell mulighet til å utvide dine kunnskaper og prøve deg på alle disse kunstformene.

Broadway! 

Et av høydepunktene er en reise for å suge til seg inspirasjonen fra Broadway i New York, hvor vi har et nært samarbeid med toppartister fra «Musikalenes vugge».

Musikken!

Det finnes utrolig mye spennende musikalmusikk. Vi forsøker å speile denne bredden. Miss Saigon, West Side Story og Les Miserables er like aktuelle som nyere show som Dear Evan Hansen eller Hadestown. Som musikalelev blir du kjent med hvilken skattekiste musikaler er. Du vil også utvikle forståelse for å formidle historiene, spenningen og dramatikken bak sangene.

Sang, teater og dans!

På linja legger vi stor vekt på stemmebruk, ensemblesang og grundig innstudering av rollefigurer. I tillegg tilbyr vi intensiv undervisning i jazz- og musikaldans. Gjennom vårt arbeid med drama, rolletolkning og regiprøver, skaper vi sammen uforglemmelige show basert på både kjente og mindre kjente musikaler. Vi tilpasser roller til deg og dine talent.

Følelsen av å stå på en scene!

Å oppleve den magiske følelsen av å motta hyllest fra et begeistret publikum er en opplevelse uten sidestykke! Det er nå din sjanse til å bli en del av dette fantastiske fellesskapet og følge din lidenskap for musikal og scenekunst.

Dette er linja for deg som elsker å stå på en scene og møte et entusiastisk publikum. Vi gjør deg trygg og du kan nyte magien sammen dine venner i musikalklassen.

Dette vil du lære

 • Sang, solo og i ensemble
 • Musikkteater
 • Formidling
 • Bli trygg på en scene
 • Lage fargesprakende musikalshow
 • Dans, jazz og andre sceniske danseformer
 • Jobbe med kostymer og teatersminke,
 • Jobbe med lys og scene

Våre forventninger til deg

 • Stor interesse for faget musikal
 • Positiv attitude
 • Gruppefølelse med dine medelever
 • Vilje til å jobbe med både sang, dans og musikkteater

En folkehøgskole gir deg mye mer enn linjefaget. Vær åpen for mangfoldet og alt hva skolen tilbyr deg av muligheter som fellesfag, valgfag, seminarer og turer.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Musikal-Broadway-linja reiser på linjetur til Broadway og New York. Der har vi et rikt faglig opplegg. Vi har musikal-workshops med fagpersoner i Broadwaymiljøet i både musikkteater og musikaldans. Bedre kompetanse på musikal finnes ikke. Det opplever vi også når vi går og ser Broadway-musikaler med de beste musikalstjernene i verden. Det er rett og slett magisk! Ut over dette blir det også tid til sightseeing og egentid i en av verdens mest spennende byer.

Den moderne musikalen oppstod i stor grad i teatrene rundt Times Square og gata Broadway. Her ligger det tett i tett med teatre. De fleste av disse viser musikaler, nye og gamle. Kvaliteten slår ut det meste i verden, rett og slett fordi det er her vi finner de beste musikalartistene, produsentene, koreografene, regissørene, og teaterteknikkerne for den del. Vi kan ikke unngå å bli inspirert her. Som en del av opplegget treffer vi topp folk som jobber her og deler sine kunnskaper med oss. Gøy å erfare at stjerner fra forestillinger som Wicked, Frozen eller Dear Evan Hansen, er vanlige hyggelige folk som liker å ha oss på besøk. 

Ekstra gøy er det å spise på Ellens Stardust Diner der kommende musikalartister serverer, og på Sardies som er stedet for alle Broadway stjerner. 

Turen til New York og Broadway er selvfølgelig inkludert i skolepengene.

Høsttur til Vatnelian

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Målet med fellesturene er å bli kjent med hverandre og det å oppleve noe sammen som gruppe. Høstturen går til fjellgården Vatnelian som ligger i nærområdet til skolen. Fellesskapet står i fokus på denne turen og du blir kjent med den fine naturen vi har i Telemark. Du får oppleve innlands-Telemark med fjell, fiskevann, bærplukking og sosiale samlinger.

Det er en fantastisk tur for å spleise oss sammen. Denne turen huskes av mange som en av mange høydepunkter fra skoleåret.

Vintertur Telemark

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 - 5 dager

Telemark er en av Norges skjulte vinterperler. Hvor deilig er det ikke å komme seg til fjellheimen sammen med gode venner? Telemark byr på snøsikre og gode vinterforhold.

Roar A. K. Bøye

Linjelærer Musikal - Broadway

Hva Roar ikke vet om musikaler og musikkteater er neppe verdt å vite. Han har vært aktiv som musiker og teaterinstruktør i mange år. Han komponerer teatermusikk og er dreven på piano og gitar. Han har også skrevet flere manus for musikkteater og spel. Roar er hovedansvarlig for skolens musikalproduksjoner og elsker jobben med å gjøre unge talenter trygge på en scene. Har også filosofi valgfag.

Epost: roar.boye@seljord.fhs.no
Blogg
Facebook

 • Morgensamling - vi starter dagen i fellesskap med nyheter, sang og innslag
 • Mandag og tirsdag: valgfagdager
 • Onsdag, torsdag og fredag: linjetid
 • Lørdagsseminar - (utendørs) aktiviteter eller samfunnsaktuelle temaer 
 • Helg: fredagsklubb og samlingskvelder som de forskjellige linjer organiserer
Last ned timeplan som pdf ↓

Skolestart - ca. 20. august 2023

 • Høsttur til fjellgården Vatnelian
 • Dyrsku'n i Seljord 

Høstferie (uke 41)

 • Høgskolefest - alle foresatte blir invitert til festmiddag og -program
 • Prosjektuke - samfunnsaktuelle temaer
 • Julekonsert 

Juleferie 

 • Oppstart etter nyttår
 • Linjeturer
 • Solidaritetsaksjon - vi bidrar til å gjøre verden litt bedre

Vinterferie (uke 8)

 • Elevstevne - festmiddag og kveldsprogram i lag med tidligere elever
 • Vintertur Telemark

Påskeferie 

 • Prosjektuke

Siste skoledag - ca. 11. mai 2024

Last ned årsplan som pdf ↓

Skolen tilbyr mange forskjellige valgfag. Alt fra utendørs aktiviteter, idrettsfag, håndverksfag, sceniske fag, musiske fag, tenkefag, og andre fag ut ifra deres ønsker og hva de ansatte kan tilby deg av spennende utfordringer.

Musikalkor (Pitch Perfect)

Vi jobber med sanger fra kjente og ukjente musikaler. Vi tester også ut accapella-stilen Pitch Perfect. Ambisjonen er å synge flerstemt.

Ballspill

I skolens gymsal spiller vi fotball, volleyball, basket og innebandy. Vi vil også gjøre oss kjent med mange andre ballspill. Dette er et tilbud til deg som ønsker å drive med fysisk aktivitet.

Dans

Vi danser til RnB, hiphop, soul og pop. Et tilbud for både nybegynnere og viderekommende. Skolen har egen speilsal med spesialgulv for dans.

Filosofi

Hodet er ikke bare til pynt, og livet er fullt av store og små spørsmål. Det handler ikke alltid om å finne de riktige svarene, men mer om å stille de interessante spørsmålene.

GoPro/video

Du lærer å filme og ikke minst det å finne gode motiv/scener. Her får du gode tips og bli dyktig til å redigere.

Grønn sløyd

Vi jobber med fersk/rått trevirke og kan lage blant annet kopper, skjeer i alle fasonger, boller, fat, små figurer og det du måtte ha fantasi til.

Idrett og friluftsliv

Innholdet i valgfaget varierer litt med ønsker til elevene. Aktuelle aktiviteter er fottur, topptur, jogging, intervalltrening, styrketrening, ballspill, ulike leker, matlaging på bål.

Knivlaging

Du lager din egen kniv og slire med ditt eget preg og uttrykk. Det er et håndfast minne frå Seljord.

Leksehjelp

Seljord Folkehøgskule samarbeider med flyktningkontoret og Seljord Røde Kors om å gi leksehjelp til fremmedspråklige som trenger trening i å snakke, lese eller skrive norsk.

Samspill

Samspill er bandaktivitet basert på deltakernes ønsker. Sjanger er derfor styrt av de som melder seg på dette valgfaget.Det er ingen begrensing i besetning/instrumenttype.

Ski & Idrett

Aktivitetene vil variere litt etter forholdene. Skilek, skiturer - rolige og med svette, aking, sirkeltrening, ballspill og ulike leker er aktiviteter vi holder på med.

Skinnfell

I dette valgfaget bruker vi et saueskinn eller syr sammen 2 saueskinn til et stort skinn. Etterpå trykker vi mønster på skinnsida.

Småretter

Valgfaget Småretter er for deg som er glad i å lage mat og lære noe om enkle og velsmakende småretter til ulike anledninger.

Spinning

Spinning er et populært og aktivt valgfag og er en form for kondisjons- og styrketrening. Treningen foregår til musikk under ledelse av en instruktør på treningssenteret "Sterke Nils" i Seljord.

Strikking

Strikking - for deg som vil lære håndverket, fortsette der du slapp eller produsere mer til glede for deg selv og andre. Her er alt fra ørevarmere til tova tøfler, perlestrikk og tøffe gensere mulig.

Veslekor

Dette er et kor for de som ønsker større utfordringer og som vil jobbe med mer krevende korarrangement. Repertoaret vil variere fra madrigaler til pop.

Årbok

Hvert år lager elevene ei minnebok for skoleåret der alle får bilde og egen omtale. Små og store begivenheter, dagligliv, fest og selvfølgelig alle elever og ansatte får plass i årboka.

Skolen med enerom! På Seljord Folkehøgskule kan du prøve ut interessene dine i lag med gode venner. Skolen har linjer med høy kvalitet ledet av de dyktigste lærerne du kan tenke deg. Her finner du god mat, fantastisk natur og ikke minst andre som deler dine interesser. Her blir du rusta for resten av ditt spennende liv

 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 147 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Årbok
 • Studietur: Høsttur til Vatnelian
 • Studietur: Vintertur Telemark
 • Studietur: New York og Broadway
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 147 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 147 000,-
(14 700,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Dansesal, musikkrom, pianoer og noter

Dette utstyret må du stille med selv

Dansesko: Sneakers, karaktersko (jenter), mørk og nøytral (second skin) topp, hotpants, mørke sko (gutter), mørke penbukser (gutter), og hvit penskjorte (gutter).

Vi ber deg å ta kontakt med skolen på kontor@seljord.fhs.no hvis du trenger tilrettelegging.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Anna-Lisa Kumoji - Musikalartist i Sister act, Book of Mormon og Flashdance.

Musikallinja var kickstarten på retningen jeg er nå. Fikk dyrket flere sider av meg. Det er et deilig år! Hvor gøy vi hadde det. Beliggenheten, timene, korsangen, medelever, de på kjøkkenet og lærerne. Alt som blir tilbudt der kan jeg garantere for!

Anna-Lisa Kumoji - Musikalartist i Sister act, Book of Mormon og Flashdance.
Kati Heimen

Jeg lærte å gå i dybden i formidlingsmetodene sang, dans og teater. For så å slå de sammen. Jeg satte meg mål i løpet av året om at jeg skulle fortsette med musikaler og jeg ville komme inn på Bårdar Akademiet. Målet mitt klarte jeg, og vel så det.

Kati Heimen
Lisa Lähdesmäki Fosse

Jeg har fått muligheten til å utvikle meg innenfor dans, sang og teater, og jeg har blitt inspirert av dyktige lærere og medelever som har fylt dagene i Seljord med masse glede og energi!

Fra bloggen

Ikke bare listepop

Det er vanskelig å velge hvilken folkehøgskole man vil gå på. Juliane, Ingeborg, Synne og Tage valgte Seljord folkehøgskule av helt fire helt ulike grunner.  

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Eventlinja

Øyrekka folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk Musikal

Hedmarktoppen folkehøyskole
HelårskursKristen

Skuespillerteknikk

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Teater

Romerike Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Skuespill for Scene og Film

Danvik Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

KRUTT scenekunst

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal

Ringerike Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Teater og Film

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal West End

Fjordane folkehøgskule
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Teater 2.klasse

Solbakken folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Filmskuespiller

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Skuespiller

Solbakken folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs42 t/ukeFrilynt