Til hovedinnhold

Sambarytmer ljomer når over to millioner mennesker fyller gatene i Rio de Janeiro med kostymer, farger og dans. Karnevalet blir kalt «The greatest party on Earth», og DU er invitert!

Opplev musikk og kulturer fra hele verden! Bli med på et unikt musikktilbud som tar deg med på fantastiske reiser og musikalske eventyr! Denne linjen er perfekt for deg som elsker å spille og utforske ulike musikksjangre. Enten du er vokalist eller instrumentalist, gir Rhythms of the World deg en bred og spennende musikkopplevelse.

Hva kan du forvente?
Utforsk musikken fra forskjellige kulturer og tradisjoner, fra indiske ragaer til afrikanske rytmer og norsk slåttetradisjon. Vi har workshops med musikere fra ulike tradisjoner, og vi utforsker både verdensmusikk og populærmusikk.

Dra på to utrolige studiereiser! Opplev det magiske karnevalet i Rio de Janeiro, hvor du får spille musikk, utforske byen og fordype deg i sambaens rytmer. Vi reiser også med tog gjennom Europa, og besøker noen av verdens mest toneangivende musikkmetropoler.

Hva lærer du?
På Rhythms of the World får du en helhetlig forståelse av verden gjennom musikk. Du utvikler ikke bare dine musikalske ferdigheter, men også din kulturelle forståelse. Vi tilbyr en unik kombinasjon av musikk, reiser og opplevelser som vil gi deg minner for livet!

Deg med interesse for musikkultur fra ulike deler av verden, er klar for samarbeid, utfordringer og som har en positiv innstilling til musikk og kultur.

Dette vil du lære

 • Studietur til karnevalet i Rio de Janeiro
 • Interrail i Europa
 • Turné og konserter
 • Musikk fra ulike kulturer og tradisjoner
 • Samspill
 • Musikkproduksjon
 • Musikkteori
 • Bransjekunnskap

Undervisningen har i hovedsak en praktisk tilnærming, og du får undervisning fra profesjonelle musikere.

Våre forventninger til deg

Du blir en del av en klasse, der alle deler dine interesser! Vi ønsker at du har positiv holdning til:

 • samarbeid og utfordringer
 • oppmøte og aktiv deltagelse i undervisningen
 • musikk!

Du behøver gyldig pass og reiseforsikring, og du må ha fylt 18 år.

Rio de Janeiro

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 10-14 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

17.maitogene i Norge blekner i folhold til de spektakulære paradene under karnevalet i Rio de Janeiro. Med røtter helt tilbake til 1723 står festivalen som et av verdens største kulturarrangementer med opp mot to millioner feststemte mennesker i gatene. Bli med til "the greatest party on Earth" og sambaens hjemland – opplev kulturen og ta del i musikken!

Med sine drøye 6 millioner innbyggere er Rio de Janeiro den tredje største byen i Sør-Amerika, og den mest besøkte byen på den sørlige halvkule. Kristusstatuen troner over byen, som også er kjent for fotball og karneval. Rio er fødestedet til musikksjangren Bossa Nova, og byen er et senter for den urbane samtidsmusikken i Brasil.

Som elev på Rythms of the World reiser du og klassen på linjetur til karnevalet i Rio. Karnevalet blir arrangert to uker før fasten begynner, og slutter på "fetetirsdag" - Mardi Gras. Du opplever paradene, kostymene, musikken og folkehavet. Du lærer om samba, utforsker byen og områdene rundt, og du møter og spiller musikk med lokale musikere. Med verdensberømte strender som Copacabana i nærheten, så er også fritiden med på å skape en reise, som skriver seg inn i livets minnebok – en reise du tar sammen med noen av dine beste venner!

Interrail i Europa

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 10-14 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi bor helt nord i en verdensdel, som har en lang og viktig kultur- og musikkhistorie. Her har noen av historiens fremste komponister og musikere levd, og byer som Berlin, Wien, Budapest, Paris og København er fremdeles toneangivende meteropoler i verdenssammenheng. 

Rythms of the World drar på interrail! Sammen lager vi en reiserute gjennom Europa, der toget tar oss med midt inn i hjertet av noen av kontinentets viktigste byer. En kveld er du kanskje på rockekonsert i Sagreb, og neste kveld sitter du i en av Prahas rikt utsmykkede katedraler og hører et strykeensemble fremfører Vivaldi. Eller kanskje du vil til Balkan for å utforske musikk i 13/8 og/eller 17/8?

For oss musikere er Europa helt magisk, og det har uendelig mye å by på! Som elev på Rythms of the World blir du med på en fantastisk reise på kontinentet. I tillegg til selve reisen lærer du også å planlegge reiser – noe du kommer til å ha glede av når du skal ut på tur senere i livet!

Turné og konserter

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5-7 dager

På linja spiller vi mye – noe som resulterer i mye bra musikk! Denne musikken skal vi spille for andre. Gjennom året holder vi konserter på og utenfor skolen, og linja drar på turné. Her besøker vi andre folkehøgskoler, videregående skoler og relevante konsertsteder, og får vist musikken vår til «verden utenfor». Du får mye erfaring med å spille konserter, og vi jobber aktivt med formidling.

Turer og opplegg i Telemark og Norge

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ulik

Seljord Folkehøgskule ligger i hjertet av Telemark, som er synonymt med kultur og tradisjon. Fjell og vidde, skoger og vann har prega livet til folk i området i uminnelige tider, og ut fra hverdagslivet har det utviklet seg særdeles rike og levende uttrykk i form av musikk, kunst og håndverk. Noen tror kanskje at disse uttrykkene er noe gammeldags, som bare finnes på folkemuseet på Bygdøy. Men her i Telemark lever kulturen i beste velgående, og noen av landets fremste folkemusikere bor nettopp her. I verdenssammenheng er den norske folkemusikken noe av det mest spennende og eksotiske man kan utforske, og nettopp derfor lærer du også om dette på Rythms of the World. Vi møter spelemenn, lærer slåtter og stev, og vi arrangerer musikken til vår besetning. Gjennom skoleåret benytter vi oss av alt Telemark har å by på, og du vil få kultur- og naturopplevelser både på og utenfor skolen!

Opplev Telemark (høst)!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Målet med fellesturene er å bli kjent med hverandre og det å oppleve noe sammen som gruppe. Høstturen går til fjellgården Vatnelian som ligger i nærområdet til skolen. Fellesskapet står i fokus på denne turen og du blir kjent med den fine naturen vi har i Telemark. Du får oppleve innlands-Telemark med fjell, fiskevann, bærplukking og sosiale samlinger.

Det er en fantastisk tur for å spleise oss sammen. Denne turen huskes av mange som en av mange høydepunkter fra skoleåret.

Opplev Telemark (vår)!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 - 5 dager

Telemark er en av Norges skjulte vinterperler. Hvor deilig er det ikke å komme seg til fjellheimen sammen med gode venner? Telemark byr på snøsikre og gode vinterforhold.

Kjetil Flatland

Musikklærer

Kjetil er hovedlærer for musikklinjene våre. Han spiller saksofon, piano og synger, skriver sanger og spiller konserter, og han har gitt ut flere kritikerroste album. Han har bred erfaring fra både inn- og utland, og digger å jobbe med musikkelevene på SFHS!

Når han ikke holder på med musikk på en eller annen måte er han helst ute i naturen.

Kontakt gjerne Kjetil dersom du har spøsmål!

Epost: kjetil.flatland@seljord.fhs.no
Telefon: 48146275
Nettside

 • Morgensamling - vi starter dagen i fellesskap med nyheter, sang og innslag
 • Mandag og tirsdag: valgfagdager
 • Onsdag, torsdag og fredag: linjetid
 • Lørdagsseminar - (utendørs) aktiviteter eller samfunnsaktuelle temaer 
 • Helg: fredagsklubb og samlingskvelder som de forskjellige linjer organiserer
Last ned timeplan som pdf ↓

Skolestart - 25. august 2024

 • Høsttur til fjellgården Vatnelian
 • Dyrsku'n i Seljord 

Høstferie (uke 41)

 • Høgskolefest - alle foresatte blir invitert til festmiddag og -program
 • Prosjektuke - samfunnsaktuelle temaer
 • Julekonsert 

Juleferie 

 • Oppstart etter nyttår
 • Linjeturer
 • Solidaritetsaksjon - vi bidrar til å gjøre verden litt bedre

Vinterferie (uke 8)

 • Elevstevne - festmiddag og kveldsprogram i lag med tidligere elever
 • Vintertur Telemark

Påskeferie 

 • Prosjektuke

Siste skoledag - 10. mai 2025

Last ned årsplan som pdf ↓

Skolen tilbyr mange forskjellige valgfag. Alt fra utendørs aktiviteter, idrettsfag, håndverksfag, sceniske fag, musiske fag, tenkefag, og andre fag ut ifra deres ønsker og hva de ansatte kan tilby deg av spennende utfordringer.

Ballspill

I skolens gymsal spiller vi fotball, volleyball, basket og innebandy. Vi vil også gjøre oss kjent med mange andre ballspill. Dette er et tilbud til deg som ønsker å drive med fysisk aktivitet.

Dans

Vi danser til RnB, hiphop, soul og pop. Et tilbud for både nybegynnere og viderekommende. Skolen har egen speilsal med spesialgulv for dans.

Filmklubb

Filmklubb er et valgfag hvor vi ser et variert utvalg av filmer. Det åpnes for diskusjon og refleksjon rundt filmopplevelsen, og det fokuseres ofte på spesifikke elementer i filmen.

Filosofi

Hodet er ikke bare til pynt, og livet er fullt av store og små spørsmål. Det handler ikke alltid om å finne de riktige svarene, men mer om å stille de interessante spørsmålene.

Grønn sløyd

Vi jobber med fersk/rått trevirke og kan lage blant annet kopper, skjeer i alle fasonger, boller, fat, små figurer og det du måtte ha fantasi til.

Idrett og friluftsliv

Innholdet i valgfaget varierer litt med ønsker til elevene. Aktuelle aktiviteter er fottur, topptur, jogging, intervalltrening, styrketrening, ballspill, ulike leker, matlaging på bål.

Knivlaging

Du lager din egen kniv og slire med ditt eget preg og uttrykk. Det er et håndfast minne frå Seljord.

Leksehjelp

Seljord Folkehøgskule samarbeider med flyktningkontoret og Seljord Røde Kors om å gi leksehjelp til fremmedspråklige som trenger trening i å snakke, lese eller skrive norsk.

Samspill

Samspill er bandaktivitet basert på deltakernes ønsker. Sjanger er derfor styrt av de som melder seg på dette valgfaget.Det er ingen begrensing i besetning/instrumenttype.

Ski & Idrett

Aktivitetene vil variere litt etter forholdene. Skilek, skiturer - rolige og med svette, aking, sirkeltrening, ballspill og ulike leker er aktiviteter vi holder på med.

Skinnfell

I dette valgfaget bruker vi et saueskinn eller syr sammen 2 saueskinn til et stort skinn. Etterpå trykker vi mønster på skinnsida.

Småretter

Valgfaget Småretter er for deg som er glad i å lage mat og lære noe om enkle og velsmakende småretter til ulike anledninger.

Spinning

Spinning er et populært og aktivt valgfag og er en form for kondisjons- og styrketrening. Treningen foregår til musikk under ledelse av en instruktør på treningssenteret "Sterke Nils" i Seljord.

Strikking

Strikking - for deg som vil lære håndverket, fortsette der du slapp eller produsere mer til glede for deg selv og andre. Her er alt fra ørevarmere til tova tøfler, perlestrikk og tøffe gensere mulig.

Veslekor

Dette er et kor for de som ønsker større utfordringer og som vil jobbe med mer krevende korarrangement. Repertoaret vil variere fra madrigaler til pop.

Årbok

Hvert år lager elevene ei minnebok for skoleåret der alle får bilde og egen omtale. Små og store begivenheter, dagligliv, fest og selvfølgelig alle elever og ansatte får plass i årboka.

Fra kr 159 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Årbok
 • Studietur: Opplev Telemark (høst)!
 • Studietur: Opplev Telemark (vår)!
 • Studietur: Rio de Janeiro
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Interrail i Europa
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Turné og konserter
 • Studietur: Turer og opplegg i Telemark og Norge
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 159 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 159 000,-
(15 900,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Dette utstyret får du låne av skolen

Du disponerer bandrom, øvingsrom og studio. Bandrommet er utstyrt med PA-anlegg, trommesett, el-piano m.m.. Her ligger alt til rette for å spille musikk. I studio får du opplæring i hvordan du gjør opptak og hvordan du mixer. Vi jobber med Logic Pro X. Musikken du produserer kan du bruke til hva du vil!

På skolen har vi også et auditorium med PA-anlegg og flygel, og en gymsal med scene og lysrigg. Her er det gøy å spille konserter!

Vi forsøker å tilrettelegge for alle som vil delta. Ta kontakt med skolen dersom du har spørsmål: kontor@seljord.fhs.no eller tlf 350 58 040.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Turid Jørgensen, Katzenjammer

Trangen etter å utforske mere musikk stod sterkt og jeg lyttet heldigvis til hjertet mitt og begynte på musikklinja i Seljord. Mitt råd er søk på folkehøgskole hvis du lurer på om du skal gjøre det eller ikke.

Turid Jørgensen, Katzenjammer
Jørgen Sandvik

Året på Seljord FHS var et veldig viktig år for meg. Inspirerende miljø og masse tid til øving og samspill bidro veldig til at jeg nå lever av å være musiker. Jeg anbefaler alle et år på Seljord Folkehøgskule. Et av de beste årene i mit liv!

Jørgen Sandvik
Andris Hemsing

Året på Seljord Folkehøyskole var et helt fantastisk år med utrolig gode stunder og mange minnerike opplevelser. Jeg har blitt kjent med fantastiske mennesker med ulike interesser fra hele landet.

Fra bloggen

Ikke bare listepop

Det er vanskelig å velge hvilken folkehøgskole man vil gå på. Juliane, Ingeborg, Synne og Tage valgte Seljord folkehøgskule av helt fire helt ulike grunner.  

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikkproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Musikk og låtskriving

Kristiansand folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Nordiska Visskolan – Musikklinjen

Nordiska folkhögskolan
Venteliste
Helårskurs32 t/ukeFrilynt

Musikk

Sunnhordland folkehøgskule
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikk, reise og kultur

Haugetun Folkehøyskole
HelårskursKristen

Musikk - Band & turné

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon Låtskriver

Musikkfolkehøgskolen Viken
HelårskursKristen

Rytmisk linje - Hiphop

Manger folkehøgskule
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Folkemusikk

Toneheim Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Band - Europa og USA

Solborg folkehøgskole - Stavanger
HelårskursKristen

Musikk

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Rytmisk linje

Manger folkehøgskule
HelårskursFrilynt