Til hovedinnhold

Ekstremsport på Reisefot - Vår 2025

Søk på linja

Vil du reise og er du glad i ekstremsport? Hva med å hoppe i strikk i Colombia, sitte rundt bålet i regnskogen i Amazonas, lære deg snøkiting og kjøre puddersnø? Da er dette linjen for deg!

Forestill deg å besøke Amazonas, bli kjent med landene Ecuador og Colombia, stå på ski i urørt puddersnø eller fyke over Hardangervidda med kite? I lag med gode venner og med god veiledning blir dette året en opplevelse for livet!

Vi har to hovedtemaer på linjen: lære deg å reise på egenhånd og ekstremsport:

Allerede i januar reiser vi til Colombia og Ecuador. To spennende land som er skapt for ekstremsport og backpacking! Utenfor allfarvei møter vi lokalbefolkningen og driver med mange spennende aktiviteter. Du kommer til å lære deg å reise i mindre grupper og organiserer deler av turen helt selv. Etter dette halvåret har du nok erfaring til å dra ut i verden på egenhånd. Tilsammen er vi nesten 1 måned på reisefot!

Etter turen til Sør Amerika har vi fokus på at du tester egne grenser, gjennom forskjellige ekstremsporter:

Vi har spennende og varierte aktiviteter igjennom våren, som kan gjøre at pulsen din øker et par ekstra hakk og du får teste egne grenser. Etter dette halvåret har du lært nok til å kunne drive de fleste aktivitetene på egenhånd. Sikkerheten står alltid øverst på planen. Vi går grundig gjennom opplæringen og vi benytter sertifiserte instruktører til alle aktivitetene. Bli med på denne spennende reisen da vel!

 

På denne linje er det viktig at du er motivert til å prøve nye, spennende aktiviteter og har lyst til å reise. Du trenger ikke noen forkunnskaper men du bør være i normal, god form.

Dette vil du lære

 • Få muligheten til å hoppe tandem i fallskjerm
 • Reise sammen med andre på budsjett, så du får mest mulig ut av reisen
 • Bli tryggere på deg selv og dine grenser
 • Få opplæring i snøkiting
 • Lære deg å klatre ute og inne
 • Stå på ski i puddersnø
 • Ta vare på deg selv og andre på tur
 • Få grunnleggende ferdigheter i padling
 • Rafting i Ecuador

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er åpen for å prøve nye ting, gjerne vil reise og vil være med på å skape et godt klassemiljø. Vi har som et mål å bli en god sammensveiset gjeng som koser seg på tur ilag. Vi ser for oss at du har disse egenskapene:

 • Eventyrlyst
 • Tør å prøve nye ting
 • Åpenhet
 • Ansvarsfølelse
 • Engasjement
 • Nysgjerrighet
 • Samarbeidsvilje

Er du motivert, så kan du søke. Velkommen til oss!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3-4 uker

Etter nyttår pakker vi sekkene og drar langt av sted til Colombia.

Vi reiser til byen Medellin, en by som lenge har vært preget av kriminialitet. Nå er fullt mulig å utforske byen. Når vi besøker Kommuna 13 som en gang var byens farligste bydel møter vi ungdommer som har opplevd mye, men som nå vil vise byen og hva den har å by på.
Vi drar også på tur til Chicamocha Canyon for å fly paraglider, går tur blant verdens høyeste palmetrær, utforsker fargerike landsbyer, lager vår egen sjokolade og skal på downhillsykling i Andesfjellene! Her er det mye historie å oppleve og mange aktiviteter å gjøre.Tørr du kanskje å hoppe i Sør-Amerikas største strikkhopp på hele 140 meter?

Etter to uker i Colombia drar vi sørover og krysser ekvatoren. I Ecuador venter nye eventyr! Dette landet har mye å by på. Sammen opplever vi Maya-kulturen og drar på en 4-dagers fottur til vulkankrateret Quilotoa på 3.900 meters høyde. Turen går gjennom små landsbyer og vi kommer tett på lokalbefolkningen. En tur som du ikke komme til å glemme. Etterhvert vil du kjenne høydemeterne når vi nærmer oss målet. Dagen etter drar vi ned igjen for så å bestige neste fjell som er den aktive vulkanen Cotopaxi. 

Etter å ha opplevd Andesfjellene reiser vi til Amazonas-omådet, der vi bor blant lokalbefolkningen. Vi skal på natt trekking i regnskogen og fiske vår egen middag. Her kommer vi tett på lokalbefolkningen «Indichurros» og opplever livet Amazonas sammen med dem. Etter ca fire uker på tur drar vi hjem igen. 

Opplev Telemark (vår)!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 - 5 dager

Telemark er en av Norges skjulte vinterperler. Hvor deilig er det ikke å komme seg til fjellheimen sammen med gode venner? Telemark byr på snøsikre og gode vinterforhold.

Fra kr 83 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: Colombia og Ecuador
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 83 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 83 500,-
(16 700,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Dette utstyret får du låne av skolen

Vi har utstyr til kiting, fallskjermhopping, padling og de fleste andre aktivitetene på skolen. Se ellers hjemmesiden www.seljord.fhs.no for hva vi forventer at du tar med selv. 

Vi forsøker å tilrettelegge for alle som vil delta. Samtidig er det viktig at du ikke har noen sykdommer som kan påvirke sikkerheten ved utøvelse av ekstremsport. Er du i tvil så ber vi deg å ta kontakt med skolen: kontor@seljord.fhs.no .

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Psykologistudent: - Veldig nyttig med folkehøgskole før studier

Nathalie visste egentlig ikke hva folkehøgskole var, men i dag er hun veldig glad for at hun valgte et år i Seljord før krevende studier. ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Vintereventyr 2025 - Friluftsliv i nord

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Halvårskurs vårKristen

Idrett og Friluftsliv (vår-25)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Work Tanzania, vår 2025

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs vårKristen

Eventyrleg idrett, vår 2025

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vårKristen

Dans Idrett, vår 2025

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vårKristen

Helse & Trening, vår 2025

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vårKristen

Friluftsliv LETT (vår-25)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Mix - vår 2024

Alta folkehøgskole
Halvårskurs vårKristen

SKUESPILLLER - film og teater (vår-25)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Rhythms of the World - Vår 2025

Seljord Folkehøgskule
Halvårskurs vårFrilynt

Musikkteater halvår, vår 2025

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs vår36 t/ukeFrilynt

Volleyball, vår 2025

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vårKristen