Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Er du en person som er eventyrlysten og på utkikk etter nye og spennende opplevelser? Da er Backpacker - Multisport på Seljord Folkehøgskule den perfekte linjen for deg!

I løpet av året drar vi på 3-4 uker backpacking i Asia til Vietnam, Kambodsja, Thailand og Nepal. 6 dager rundt i Norden og 17 dager interrail i Europa. Innholdet i disse turene er du med på å bestemme, så kanskje drar vi til +10 land, kanskje du tar dykkerlappen, eller kanskje du nyter en solnedgang på en eksotisk øy!

Når vi ikke er ute og reiser, bruker vi masse tid på spennende opplevelser i Norge. Her får du mulighet til å få brattkort i ledklatring, padle kajakk nedover nydelige elver, gå på topptur i fersk puddersnø, eller kanskje du er en av de som tør å hoppe i fallskjerm 3-4km over bakken!

Vi har to hovedtemaer på linja:
1. Multisport
2. Reisevirksomhet/Backpacking

Multisport – Sport og friluftslivaktiviteter

Backpacking

Gjør Corona-situasjonen det vanskelig for utenlandsreiser, flytter vi reisene til våren -22. Da byr høsthalvåret på mer aktiviteter i Norge. Blir gjennomføring umulig, legger vi til rette for en innholdsrik reise på Vestlandet, Surfecamp på Lista, tur til Lofoten og Svalbard.

Backpacker - Multisport passer for deg som har en drøm om å oppleve spennende reisemål sammen med andre og samtidig liker fysisk aktivitet. Ingen forkunnskap er nødvendig.

Dette vil du lære

 • Å ta ansvar for deg selv og andre på tur.
 • Å organisere og gjennomføre reiser sammen med andre.
 • Å bo og leve enkelt og rimelig på reise.
 • Samarbeid med mennesker med andre forutsetninger enn deg selv.
 • Ferdigheter i klatring og padling i havkajakk.
 • Ferdigheter på snøbrett/ski og øvrige aktiviteter vi gjør.
 • Å prøve ut aktiviteter du kanskje ikke har forsøkt før.

Våre forventninger til deg

Linja passer for deg som har en drøm om å oppleve spennende reisemål sammen med andre og samtidig liker fysisk aktivitet. Vi forventer at du er innstilt på å bli mer oppmerksom på deg selv og verden rundt deg. Du trenger ikke å ha mye erfaring, men god motivasjon er et svært viktig

 • Eventyrlyst
 • Åpenhet
 • Ansvarlighet
 • Engasjement
 • Nysgjerrighet
 • Samarbeidsvilje

Studietur: Backpacking - Asia

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3-4 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

 • 3-4 uker backpaking i Asia: Vietnam, Kambodsja,Thailand og Nepal.

Den lengste turen blir garantert en opplevelse for livet, noe virkelig å se fram til. Vi reiser delvis sammen og delvis i mindre grupper på et 3-4 ukers eventyr i landene Kambodsja, Vietnam, Thailand og Nepal. Mye av turen planlegges av elevene selv, både i forkant og underveis med god hjelp fra veiledere. Vi ønsker for eksempel å besøke tempelbyen Angkor Wat, Kuang Si waterfall, øyhopping i Kambodsja, trekking i Himalaya, eller andre fantastiske reisemål. Aktiviteter kan for eksempel være jungeltrekking, snorkletur, bading på de utrolige strendene, eller besøke de lokale for en nærmere forståelse av deres kultur. Vi forsøker å møte og bli kjent med den fascinerende kulturen i denne verdensdelen, noe som blir enda mer spennende når vi beveger oss litt utenom de mest oppsøkte stedene. Å ta dykkersertifikat kan også være mulig å få gjennomført i løpet av turen dersom man prioriterer dette.

Backpackerturene blir planlagt med hensyn til innhold, sikkerhet, økonomi og miljø. Å se på kartet og å finne spennende reisemål er en viktig del av reiseforberedelsene, og dere er veldig aktive i vårt valg av reiserute.

Studietur: Interrail - Europa

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 17 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

 • Interrail Europa, 17 dagerstur

Vi reiser delvis sammen og delvis i mindre grupper på en 12 dagers spennende reise i Europa med tog. Et hovedmål for årets tur er å dra til Praha i Tsjekkia via Berlin i Tyskland, for deretter å oppleve så mye av Øst-Europa som mulig. Fra Praha blir det mer opp til de enkelte lag å finne reiseruten videre. Det kan for eksempel være mulig å besøke land som Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia, Slovenia og Italia. Kanskje noen velger å ta med seg en fjelltur i Alpene på veg tilbake? Dette er uansett en tur å glede seg til! 

Ticket to Ride - Norden

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

 • Ticket to ride Norden, 6 dagerstur

Vi reiser i mindre grupper i 6 dager på en spennende reise i Norden eller andre land relativt kort vei fra Norge. Underveis blir det utfordringer knyttet til forflytning, aktiviteter samt andre oppgaver å løse for de ulike lagene. Kanskje noen møtepunkter eller aktiviteter blir gjort kjent på forhånd, mens det meste blir kjent underveis. Målet er å løse oppgavene raskt og trygt slik at lagene får oppleve kjente steder i ett eller flere av våre nærmeste naboland. Noene av dagene vil være preget av oppgaver og forflytning, andre dager er innholdet kjent og det sosiale står mer i fokus.

Studietur: Andre turer i Norge

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Noen ganger i løpet av året drar vi også på andre kortere turer i Norge. Dette er for eksempel tur til Vestlandet for å gå på Trolltunga og gå via Ferrata i Tyssedal, eller at vi drar av sted til Kvitfjell eller at annet av skistedene i Sør-norge på vinteren, for å stå i bakken der. En tur til Gaustatoppen kan gjøres både til fots og med ski eller brett på vinteren. Kiting, hytteturer, rafting, fallskjerm, surfing er bare noen av de spennende aktivitetene vi kan få gjort. Dersom elevene selv kommer med innspill er vi åpne for å kunne gjøre noen utflukter også etter ønske, så langt tid og budsjett strekker til. Her er det mange muligheter!

Studietur: Padletur til Storøy

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dager

Fra skolen kan vi se rett ned på denne vakre perlen i Seljordsvannet. Vi er så heldige at vi har så mye fin natur rundt oss i Seljord, så da er det godt å vite at vi nesten kan gå rett ut av skolen og ned i en kano eller kajakk. På denne turen ferdes vi over vannet til den mektige sjøormen. Vi padler oss ut til frodige Storøy, hvor vi fyrer bål og koser oss inn i de lange nattetimer.

i tillegg til linjeturene har skulen to obligatoriske fellesturer hvert år - en ved oppstart og en like før skoleslutt.

 

Vatnlian

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Målet med fellesturene er å bli kjent med hverandre og det å oppleve noe sammen som gruppe. På fellesturene har vi valgt å ikke reise så langt (Telemark/Sør-Norge), fordi fokuset på disse turene er  fellesskap og dessuten ønsker vi redusere langturer og vise at det er utrolig mye spennende å oppleve også i vårt nærområde.

Oppstartsturen går til en fjellgård (Vatnlian) som ligger i nærområdet til skolen. Her får vi oppleve innlands-Telemark med fjell, fiskevann, bærplukking og sosiale samlinger. Fantastisk for å spleise oss sammen – denne turen huskes av mange som en av mange høydepunkter fra skoleåret.

 

Jomfruland

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4 dager

På våren avslutter vi året med en tur til Sørlandet. Telemark har svært variert natur, og på denne avslutningsturen får vi oppleve hva kysten og kystlivet har å by på. På øya får man se det rike dyreriket, med ekorn og fugler på nært hold, rådyr løpende rundt på øya og kanskje du ser en sel kose seg i vannkanten. Selvfølgelig blir denne turen også litt preget av at vi går mot slutten på et innholdsrikt år, og samholdet og fellesskapet er tett.
(kostnadene til fellesturer ligger inne i skolepengene)

Espen Nørsterud

Linjelærer Backpacker-Multisport

Espen er en fyr som livnærer seg på nye opplevelser. Han har studert både i Brasil, Bali og Australia. Han fullførte masteren sin i idrett og friluftsliv, samtidig som han reiste rundt alene i Sør Amerika. Han foretrekker å dra litt utenfor strømmen, ofte i selskap med haier under vann, på vakre fjelltopper, eller på en idyllisk strand med en kokosnøtt i hånda.

Epost: espen.norsterud@hotmail.com
Instagram: @earth_adventurer

Asbjørn Sekse

Linjelærer Backpacker-Multisport

Asbjørn har utdanning fra Høgskulen i Telemark med fordypning innen samfunns- og friluftslivsfag. Han har i tillegg bakgrunn fra forsvaret. Jakt og fiskeerfaring har han blandt annet fra utallige turer på Hardangervidda. Han driver ellers med varierte aktiviteter som skikjøring, ballsport, naturfotografering og paragliding. Prøv gjerne å slå Asbjørn i ping-pong eller sjakk

Epost: asbjorn.sekse@seljord.fhs.no

 • Morgensamling for alle elevene 
 • Mandag og tirsdag er typiske valgfagdager
 • Linjefag: onsdag, torsdag og fredag (+ noen hele linjeuker)
 • Lørdagsseminar mange lørdager
 • Fredagsklubb og samlingskvelder i helgene
 • Skolestart - 23. august
 • Fellestur - Vatnlian
 • Dyrskun i Seljord 

Høstferie - uke 41

 • Linjeuker - 
 • Høgskolefest -
 • Prosjektuker -
 • Siste skoledag

Juleferie 

 • Oppstart etter nyttår -
 • Linjeuke -
 • Spinningmaraton - Solidaritet 

Vinterferie - uke 8

 • Elevstevne (2. og 5.års jubilanter) 
 • Linjeuker -  Vårshow Musikal - 

Påskeferie - uke 13

 • Fellestur - kyst-Telemark
 • Siste skoledag - 14. mai 2022

Vi har mange forskjellige valgfag som spenner over et vidt faglig spekter: utefag, idrettsfag, håndverksfag, sceniske fag, musikk, tenkefag, og andre fag som speiler hva de ansatte kan tilby deg av spennende utfordringer.

Ballspill

I skolens gymsal spiller vi fotball, volleyball, basket og innebandy. Vi vil også gjøre oss kjent med mange andre ballspill. Dette er et tilbud til deg som ønsker å drive med fysisk aktivitet.

Barneidrettsskole

Sammen med idrettslaget i bygda driver vi idrettsskole for barn i alderen 5-8 år en time pr. uke. Aktivitetene foregår både ute og inne og i svømmehallen.

Dans

Vi danser til RnB, hiphop, soul og pop. Et tilbud for både nybegynnere og viderekommende. Skolen har egen speilsal med spesialgulv for dans.

Filosofi

Hodet er ikke bare til pynt, og livet er fullt av store og små spørsmål. Det handler ikke alltid om å finne de riktige svarene, men mer om å stille de interessante spørsmålene.

GoPro/video

Du lærer å filme og ikke minst det å finne gode motiv/scener. Her får du gode tips og bli dyktig til å redigere.

Grønn sløyd

Vi jobber med fersk/rått trevirke og kan lage blant annet kopper, skjeer i alle fasonger, boller, fat, små figurer og det du måtte ha fantasi til.

Idrett og friluftsliv

Innholdet i valgfaget varierer litt med ønsker til elevene. Aktuelle aktiviteter er fottur, topptur, jogging, intervalltrening, styrketrening, ballspill, ulike leker, matlaging på bål.

Knivlaging

Du lager din egen kniv og slir med ditt eget preg og uttrykk. Det er et håndfast minne frå Seljord.

Leksehjelp

Seljord Folkehøgskule samarbeider med flyktningkontoret og Seljord Røde Kors om å gi leksehjelp til fremmedspråklige som trenger trening i å snakke, lese eller skrive norsk.

Samspill

Samspill er bandaktivitet basert på deltakernes ønsker. Sjanger er derfor styrt av de som melder seg på dette valgfaget.Det er ingen begrensing i besetning/instrumenttype.

Skinnfell

I dette valgfaget bruker vi et saueskinn eller syr sammen 2 saueskinn til et stort skinn. Etterpå trykker vi mønster på skinnsida.

Småretter

Valgfaget Småretter er for deg som er glad i å lage mat og lære noe om enkle og velsmakende småretter til ulike anledninger.

Spinning

Spinning er et populært og aktivt valgfag og er en form for kondisjons- og styrketrening. Treningen foregår til musikk under ledelse av instruktør på det nye treningssenteret "Sterke Nils" i Seljord

Strikking

Strikking - for deg som vil lære håndverket, fortsette der du slapp eller produsere mer til glede for deg selv og andre. Her er alt fra ørevarmere til tova tøfler, perlestrikk og tøffe gensere mulig. Dette er et 2 timers valgfag.

Upcyckling

Dette er et utrolig spennende fag der vi ser og ikke minst blir bevisst på å bruke ting på nytt. Det kan våre å sy om tøy, fikse på gamle møbler osv – altså gjenbruk.

Veslekor

Dette er et kor for de som ønsker større utfordringer og som vil jobbe med mer krevende korarrangement.Repertoaret vil variere fra madrigaler til pop. Dette er et 2 timers valgfag.

Årbok

Hvert år lager elevene ei minnebok for skoleåret der alle får bilde og egen omtale. Små og store begivenheter, dagligliv, fest og selvfølgelig alle elever og ansatte får plass i årboka.

Skolen ligger som en perle midt i Telemark. Her finner du dyktige ansatte med interesse for deg som elev. Du velger et av våre spennende linjefag. I tillegg vil du oppdage at læring sprer seg ut over et rikt spekter av andre muligheter. Her blir du utfordra og du utfordrer deg selv på mange fag og aktiviteter! 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 132 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Årbok
 • Studietur: Vatnlian
 • Studietur: Jomfruland
 • Studietur: Backpacking - Asia
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Interrail - Europa
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Andre turer i Norge
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Padletur til Storøy
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 132 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 132 000,-
(13 200,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

På skolen har vi kajakker og alt av padleutstyr samt våtdrakter, klatreutstyr- sko og det som trengs for klatring, telt samt felles friluftslivutstyr til overnatting og matlaging ved behov for dette. Skolens gymsal og treningsutstyr vil ellers også bli benyttet i undervisningen, samt den vakre Telemarksnaturen i nærområdet vårt.

Dette utstyret må du stille med selv

Du trenger gyldig pass, reiseforsikring, europeisk helsetrygdekort, ski– eller snowboardutstyr, sovepose, liggeunderlag, god ryggsekk samt egnede klær.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Joakim Kirksæther

Mine to år på Seljord FHS var kort sagt fantastisk morro og ekstremt lærerikt! Langt sagt vil jeg si at det å gå her er en av de avgjørelsene jeg er mest glad for at jeg har tatt. Gode minner, fantastiske mennesker og en givende linje. Anbefales!

Fra bloggen

Ingen alene på julaften

Seljord folkehøgskule åpner i kveld dørene for alle som ønsker noen å feire jul sammen med. Med langbord, juletre, peis, gaver og skyss – skal ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Sportmix, Ball og Trening

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Bucketlist

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeKristen

Multisport - Club La Santa, Lanzarote

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Flexi - aktiv livsstil

Peder Morset folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Multisport

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Multisport

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Multisport

Folkehøgskolen Sørlandet
Fullt
Helårskurs15 t/ukeKristen

EXPLORE

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

FIT - FRILUFTSLIV IDRETT TRENING med Dykking

Møre Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Paragliding

Setesdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

E-sport aktiv

Sunnfjord Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs14 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Utendørs

Risøy Folkehøyskole
Fullt
HelårskursKristen

Tren

Nordmøre Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

IDRETT Action

Hardanger Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Action og Bistand

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

KRIK Multisport

Sagavoll Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeKristen

Allround Aktiv

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Ekspedisjon Vann og fjell

Kristiansand Folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeKristen

Ball & Games

Grenland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeKristen

Surf, seil og klatring

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Just Move

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

RÅSKINN: Fysisk og mental trening

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Multisport X Bali

Rødde folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs16 t/ukeKristen

Personlig Trener

Møre Folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Idrett Friluft Allround

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Idrett Adventure Sri Lanka

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Friluftsliv Extreme - Alpene

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Idrett Ball

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Multisport Australia

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Sport Adventure

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

GOLF

Stavern folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeKristen

Ticket to Ride

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Multisport Australia

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Backpacker Interrail

Grenland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeKristen

Linje 7

Ringebu Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Adventure

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

PULS Idrett & Trening - Thailand

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Sjakk

Grenland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeKristen

Idrett

Sogndal folkehøgskule
Fullt
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Idrett og Friluftsliv

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Sjø - Kroatia

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Bratt – klatring, buldring og stisykkel

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen