Til hovedinnhold

Nærmere 500 elever har fått skinne på denne linja, fler av dem jobber nå som artister, deriblant Anna Lisa Kumoji (Sister Act, Moulin Rouge). Nå er det din tur høsten 2024!

Vår Musikkteater-linje er inngangsporten til den fortryllende verdenen av musikaler, hvor du kan fordype deg i sang, musikkteater, dans og imponerende forestillinger.

Oppdag West End! En av programmets høydepunkter er en inspirerende reise til Londons ikoniske West End, der vi samarbeider tett med ledende kunstnere fra en av verdens mest innflytelsesrike musikalske knutepunkter, og ser magiske musikaler på øverste nivå i verden.

Musikken! Utforsk et fengslende spekter av teatermusikk, fra tidløse klassikere som Miss Saigon, West Side Story og Les Misérables til moderne juveler som Hadestown. Som student vil du avdekke det rike mangfoldet av musikaler, og lære å formidle historiene, spenningen og dramatikken i sangene.

Sang, drama og dans! Vårt program legger stor vekt på stemmetrening, ensemblesang og grundig karakterutvikling. Vi tilbyr også intensiv opplæring i jazzdans. Gjennom drama, tolkning av karakterer og regiøvelser skaper vi uforglemmelige forestillinger basert på både kjente og mindre kjente musikaler, der vi tilpasser roller til dine unike talenter.

Følelsen av å stå på scenen! Opplev den magiske følelsen av å motta hyllest fra et entusiastisk publikum - en enestående opplevelse. Grip denne muligheten til å bli en del av vårt musikal-fellesskap og følge din lidenskap for musikaler.

Dette er linja for deg som elsker å stå på en scene og møte et entusiastisk publikum. Vi gjør deg trygg og du kan nyte magien sammen dine venner i musikalklassen.

Dette vil du lære

 • Sang, solo og i ensemble
 • Musikkteater
 • Formidling
 • Bli trygg på en scene
 • Lage fargesprakende musikalshow
 • Dans, jazz og andre sceniske danseformer
 • Jobbe med kostymer og teatersminke,
 • Jobbe med lys og scene

Våre forventninger til deg

 • Stor interesse for faget musikal
 • Positiv attitude
 • Gruppefølelse med dine medelever
 • Vilje til å jobbe med både sang, dans og musikkteater

En folkehøgskole gir deg mye mer enn linjefaget. Vær åpen for mangfoldet og alt hva skolen tilbyr deg av muligheter som fellesfag, valgfag, seminarer og turer.

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Musikkteater West End-linja tar deg med på en uforglemmelig reise til et av kjerneområdene for musikal i verden – London. Mange har vært turist i London. På vår tur venter unike musikalopplevelser med andre som deler denne interessen! Her venter et inspirerende program som inkluderer musikalworkshops med anerkjente fagfolk. Vi får god tid til å oppleve West End-musikaler med verdens beste musikalstjerner – en opplevelse som er ren magi!

I tillegg til det faglige programmet, vil du ha tid til å utforske denne unike byen og nyte egentid i en av verdens mest spennende destinasjoner.

West End sitter i førersetet for den moderne musikalen, og her samles de mest talentfulle musikalartistene, produsentene, koreografene, regissørene og teknikerne. Kvaliteten på forestillingene er uten sidestykke, og atmosfæren er inspirerende.

Det beste av alt er at denne turen til West End og London allerede er inkludert i skolepengene. Bli med oss og opplev magien!

bildetekst

Opplev Telemark (høst)!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Målet med fellesturene er å bli kjent med hverandre og det å oppleve noe sammen som gruppe. Høstturen går til fjellgården Vatnelian som ligger i nærområdet til skolen. Fellesskapet står i fokus på denne turen og du blir kjent med den fine naturen vi har i Telemark. Du får oppleve innlands-Telemark med fjell, fiskevann, bærplukking og sosiale samlinger.

Det er en fantastisk tur for å spleise oss sammen. Denne turen huskes av mange som en av mange høydepunkter fra skoleåret.

Fra kr 74 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: West End og London!
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 74 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 74 000,-
(14 800,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Dette utstyret får du låne av skolen

Dansesal, musikkrom, pianoer og noter

Dette utstyret må du stille med selv

Dansesko: Sneakers, karaktersko (jenter), mørk og nøytral (second skin) topp, hotpants, mørke sko (gutter), mørke penbukser (gutter), og hvit penskjorte (gutter).

Vi forsøker å tilrettelegge for alle som vil delta. Er du i tvil, så ber vi deg å ta kontakt med skolen: kontor@seljord.fhs.no .

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Ikke bare listepop

Det er vanskelig å velge hvilken folkehøgskole man vil gå på. Juliane, Ingeborg, Synne og Tage valgte Seljord folkehøgskule av helt fire helt ulike grunner.  

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Fjellsport og Kajakk (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Freeski Park, høst 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs høstKristen

Høsteventyr Nord-Norge, høst 2024

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Halvårskurs høstKristen

Ekstremsport på Reisefot - Høst 2024

Seljord Folkehøgskule
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

E-sport Aktiv, haust 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs høstKristen

Helse & Trening, haust 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs høstKristen

Visual Arts - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

Freeride, høst 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs høstKristen

Humor & Scene - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs høst16 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon - fra idé til mix (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Utøvende Musikk - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs høst16 t/ukeFrilynt

Reis Opplevelser Høsten 2024

Ålesund Folkehøgskole
Halvårskurs høstKristen