Til hovedinnhold

Norges første Countrylinje finner du i Seljord, Norges "countryhovedstad". På den årlige festivalen kommer de største artistene nasjonalt og internasjonalt. Her blir du tatt i mot med åpne armer.

Bli med på et år fullspekka med samspill, studio, sangskriving, konserter og linjetur til Nashville! Etter et år hos oss har du blitt en bedre musiker, lært om bransjen og møtt noen av de fremste utøverne innen sjangeren.

Country er en bandlinje hvor man kan spille alle slags instrumenter og/eller synge. Vi tilpasser undervisningen til nivået du er på. Du kan ha et eller flere hovedinstrument, og dersom du ønsker å prøve ut nye ting er det muligheter for det.

Du får bred undervisning i musikkfaget. Vi arrangerer workshops med artister og bransjefolk. Viktigst av alt: Sammen med dine medelever blir du en del av et aktivt musikkmiljø, og alle skolens fasiliteter er tilgjengelig for dere det meste av døgnet!

Country disponerer bandrom og studio. Bandrommet er utstyrt med PA-anlegg, trommesett, el-piano m.m.. Her ligger alt til rette for musikk. I studio får du opplæring i hvordan du gjør opptak og mixer. Musikken du produserer kan du bruke til hva du vil.

Du får også undervisning i sangskriving. Linja har et mål å gjennomføre en konsert med egne låter i løpet av året. Du kan skrive på egenhånd og/eller sammen med medelever. Kanskje du vil spille inn en eller flere egne sanger i studio? Mulighetene er mange!

Elevene er med på å bestemme hva vi skal spille. Dette gir deg muligheten til å være med på å forme ditt eget folkehøgskoleår.

Seljord er rikt på både natur og kultur. Dette benytter vi oss av.
Ikke nøl med å kontakte oss dersom det er noe du lurer på noe. 

Country er en bandlinje for både instrumentalister og vokalister. Kom med de forkunnskapene du har, og så tilrettelegger vi undervisningen for deg.

Dette vil du lære

 • Samspill
 • Studio (vi jobber med Logic Pro X)
 • Bransjekunnskap
 • Musikkteori
 • Sangskriving
 • Individuell oppfølging
 • Konsertforberedende/formidling
 • Konserter på skolen
 • Turné
 • Studietur til Nashville
 • Innspilling i studio i Nashville

Våre forventninger til deg

Våre forventninger til deg:

 • Interesse for musikk.
 • Oppmøte og aktiv deltakelse i undervisningen.
 • Positiv holdning til samarbeid og utfordringer.

Du må ha gyldig pass og reiseforsikring for å kunne delta på studieturen til Nashville.

Skolen har en del instrument, men vi baserer oss i utgangspunktet på at elevene har med egne instrumenter.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7-10 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

På flyplassen i Nashville blir man møtt med et skilt hvor det står «Welcome to Music City!». Og Nashville er virkelig også Music City over alle – med live musikk hvor enn man snur seg. Ingen andre steder er mer forbundet med country og alle dens undersjangre enn Nashville, og det er selvsagt nettopp derfor at vår studietur går nettopp hit. Her finner man The Grand Ole Opry, Country Music Hall of Fame, barer med live musikk ligger vegg i vegg (i vegg i vegg i vegg…), og byen oser av historie, nåtid og fremtid.

Nashville er også kjent for sine mange musikkstudioer, og vi samarbeider med et av de aller beste: Station West, som er eid av Luke Wooten – produsent for Brad Paisley m.fl. (se https://stationwest.com). I forkant av vår studietur til Nashville øver vi så svetten renner, slik av klassen er så godt forberedt som mulig når vi skal spille inn i Station West! Dette gir deg en helt unik erfaring, som du vil ha utbytte og glede av lenge etter studieturen er over.

I tillegg drar vi på konserter, sjekker ut musikklivet i byen og besøker museer. Det er også mulig å besøke Belmont University, som tilbyr en meget god musikkutdannelse.

Kort oppsummert: Vår studietur til Nashville er proppa med musikk, og reisen tar du sammen med noen av dine beste venner!

CountryGalleri-2.jpgI tillegg til vår hovedreise til Nashville har vi også store og små turer og prosjekter bl.a. i nærmområdet.

I tillegg til linjeturene har skolen to fellesturer: høsttur til Vatnelian og vintertur Telemark.

Høsttur til Vatnelian

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Målet med fellesturene er å bli kjent med hverandre og det å oppleve noe sammen som gruppe. Høstturen går til fjellgården Vatnelian som ligger i nærområdet til skolen. Fellesskapet står i fokus på denne turen og du blir kjent med den fine naturen vi har i Telemark. Du får oppleve innlands-Telemark med fjell, fiskevann, bærplukking og sosiale samlinger.

Det er en fantastisk tur for å spleise oss sammen. Denne turen huskes av mange som en av mange høydepunkter fra skoleåret.

Vintertur Telemark

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 - 5 dager

Telemark er en av Norges skjulte vinterperler. Hvor deilig er det ikke å komme seg til fjellheimen sammen med gode venner? Telemark byr på snøsikre og gode vinterforhold.

Kjetil Flatland

Linjelærer Country og Musikkreisen

Kjetil har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Han spiller saksofon, piano, synger og komponerer, og jobber som freelance musiker. Han har spilt i inn- og utland. De senere årene har han vært mest aktiv med sine egne prosjekter, og han har bl.a. gitt ut musikk under eget navn. Han har bred erfaring fra kulturarbeid fra mange land, som Nepal, India, Libanon og Afrika.

Epost: kjetil.flatland@seljord.fhs.no
Nettside

 • Morgensamling - vi starter dagen i fellesskap med nyheter, sang og innslag
 • Mandag og tirsdag: valgfagdager
 • Onsdag, torsdag og fredag: linjetid
 • Lørdagsseminar - (utendørs) aktiviteter eller samfunnsaktuelle temaer 
 • Helg: fredagsklubb og samlingskvelder som de forskjellige linjer organiserer
Last ned timeplan som pdf ↓

Skolestart - ca. 20. august 2023

 • Høsttur til fjellgården Vatnelian
 • Dyrsku'n i Seljord 

Høstferie (uke 41)

 • Høgskolefest - alle foresatte blir invitert til festmiddag og -program
 • Prosjektuke - samfunnsaktuelle temaer
 • Julekonsert 

Juleferie 

 • Oppstart etter nyttår
 • Linjeturer
 • Solidaritetsaksjon - vi bidrar til å gjøre verden litt bedre

Vinterferie (uke 8)

 • Elevstevne - festmiddag og kveldsprogram i lag med tidligere elever
 • Vintertur Telemark

Påskeferie 

 • Prosjektuke

Siste skoledag - ca. 11. mai 2024

Last ned årsplan som pdf ↓

Skolen tilbyr mange forskjellige valgfag. Alt fra utendørs aktiviteter, idrettsfag, håndverksfag, sceniske fag, musiske fag, tenkefag, og andre fag ut ifra deres ønsker og hva de ansatte kan tilby deg av spennende utfordringer.

Musikalkor (Pitch Perfect)

Vi jobber med sanger fra kjente og ukjente musikaler. Vi tester også ut accapella-stilen Pitch Perfect. Ambisjonen er å synge flerstemt.

Ballspill

I skolens gymsal spiller vi fotball, volleyball, basket og innebandy. Vi vil også gjøre oss kjent med mange andre ballspill. Dette er et tilbud til deg som ønsker å drive med fysisk aktivitet.

Dans

Vi danser til RnB, hiphop, soul og pop. Et tilbud for både nybegynnere og viderekommende. Skolen har egen speilsal med spesialgulv for dans.

Filosofi

Hodet er ikke bare til pynt, og livet er fullt av store og små spørsmål. Det handler ikke alltid om å finne de riktige svarene, men mer om å stille de interessante spørsmålene.

GoPro/video

Du lærer å filme og ikke minst det å finne gode motiv/scener. Her får du gode tips og bli dyktig til å redigere.

Grønn sløyd

Vi jobber med fersk/rått trevirke og kan lage blant annet kopper, skjeer i alle fasonger, boller, fat, små figurer og det du måtte ha fantasi til.

Idrett og friluftsliv

Innholdet i valgfaget varierer litt med ønsker til elevene. Aktuelle aktiviteter er fottur, topptur, jogging, intervalltrening, styrketrening, ballspill, ulike leker, matlaging på bål.

Knivlaging

Du lager din egen kniv og slir med ditt eget preg og uttrykk. Det er et håndfast minne frå Seljord.

Leksehjelp

Seljord Folkehøgskule samarbeider med flyktningkontoret og Seljord Røde Kors om å gi leksehjelp til fremmedspråklige som trenger trening i å snakke, lese eller skrive norsk.

Samspill

Samspill er bandaktivitet basert på deltakernes ønsker. Sjanger er derfor styrt av de som melder seg på dette valgfaget.Det er ingen begrensing i besetning/instrumenttype.

Ski & Idrett

Aktivitetene vil variere litt etter forholdene. Skilek, skiturer - rolige og med svette, aking, sirkeltrening, ballspill og ulike leker er aktiviteter vi holder på med.

Skinnfell

I dette valgfaget bruker vi et saueskinn eller syr sammen 2 saueskinn til et stort skinn. Etterpå trykker vi mønster på skinnsida.

Småretter

Valgfaget Småretter er for deg som er glad i å lage mat og lære noe om enkle og velsmakende småretter til ulike anledninger.

Spinning

Spinning er et populært og aktivt valgfag og er en form for kondisjons- og styrketrening. Treningen foregår til musikk under ledelse av instruktør på det nye treningssenteret "Sterke Nils" i Seljord

Strikking

Strikking - for deg som vil lære håndverket, fortsette der du slapp eller produsere mer til glede for deg selv og andre. Her er alt fra ørevarmere til tova tøfler, perlestrikk og tøffe gensere mulig. Dette er et 2 timers valgfag.

Veslekor

Dette er et kor for de som ønsker større utfordringer og som vil jobbe med mer krevende korarrangement.Repertoaret vil variere fra madrigaler til pop. Dette er et 2 timers valgfag.

Årbok

Hvert år lager elevene ei minnebok for skoleåret der alle får bilde og egen omtale. Små og store begivenheter, dagligliv, fest og selvfølgelig alle elever og ansatte får plass i årboka.

På Seljord Folkehøgskule kan du prøve ut drømmene dine i lag med gode venner. Skolen tilbyr spennende linjer og du møter et personale som ønsker å gi deg et unikt år.

Her, midt i hjertet av Telemark, kan du utfordre deg selv på mange måter. Du bor på enerom, i et av de frittliggende internatene i tunet. 

 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 132 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Årbok
 • Studietur: Høsttur til Vatnelian
 • Studietur: Vintertur Telemark
 • Studietur: Nashville, Tennessee USA
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 132 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 132 000,-
(13 200,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Country disponerer bandrom, øvingsrom og studio. Bandrommet er utstyrt med PA-anlegg, trommesett, el-piano m.m.. Her ligger alt til rette for å spille musikk. I studio får du opplæring i hvordan du gjør opptak og hvordan du mixer. Vi jobber med Logic Pro X. Musikken du produserer kan du bruke til hva du vil; om du ønsker å legge det ut, bruke det som demo eller bruke den privat.

Dette utstyret må du stille med selv

Ta med eget instrument og evt. forsterker. Skolen disponerer slagverk. Vi har også noen instrumenter som kan lånes. 

Vi ber deg å ta kontakt med skolen på kontor@seljord.fhs.no hvis du trenger tilrettelegging.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Ikke bare listepop

Det er vanskelig å velge hvilken folkehøgskole man vil gå på. Juliane, Ingeborg, Synne og Tage valgte Seljord folkehøgskule av helt fire helt ulike grunner.  

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikk - Samspill

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Band: scene og studio

Manger Folkehøgskule
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Pop

Trøndertun folkehøgskole
Helårskurs22 t/ukeFrilynt

Rock

Trøndertun folkehøgskole
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Vokal, Låtskrivar og Band

Stord Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Rock & Metal

Buskerud Folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

BAND

Follo Folkehøgskole
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Musikk & Studio

Sagavoll Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Musikk, reise og kultur

Haugetun Folkehøyskole
HelårskursKristen

Populærmusikk

Agder Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Musikk, Bu og Fritid

Manger Folkehøgskule
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Rock & Metal

Buskerud Folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt