Til hovedinnhold

Lær å skrive rim, rappe og spele inn dine eigne låtar

Har du lyst til å bli rappar?

Då treng du berre tre ting (og det er noko som nesten alle har):

Vil du bli ein god rappar, treng du litt tid – og kanskje hjelp frå ein ekte rappar som har gjort det lenge?

Det kan du få på Møre folkehøgskule si heilt nye linje: RAP // NYC.

Frå «Mellom bakkar og berg» til «Ørsta rådhus»

Ørsta og nabobygda Volda har lange og stolte tradisjonar for dikting, språk og musikk. Heilt frå 1800-talet då nynorskens far, Ivar Aasen voks opp her fram til vår tids diktarar: rapparane i Side Brok, Sirkel Sag og louilexus.

Det er også våre lokale heltar som står bak rap-linja: Runar Gudnason (Side Brok og Sirkel Sag) har planlagt forløpet i samarbeid med Emil Lewe (louilexus). Emil blir rap-lærar gjennom heile året, og Runar er med på ein workshop kvart semester.

Unge Emil og gamle Runar er frå to heilt ulike rap-generasjonar, og til saman har dei kompetanse på all slags rap. Vil du lage tradisjonell skryte-rap på old school beats? Eller moderne og melodiøs rap med full autotune? Her er alt lov. I dag er rap ein ekstremt brei og mangfaldig sjanger, og det likar vi. Fokuset vårt er berre på gode rim og god musikk.

Du får også lære litt om rappen og hip-hopens historie, og studieturen går til staden der det heile starta, New York City.

 

Alle i Noreg har ein dialekt, og alle dialektar funkar til rap – kom med den dialekten du har!

Dette er vår nye linje for deg som vil bli rappar, uansett om du har erfaring eller ikkje.

Dette vil du lære

Vi samarbeider tett med det norske rap-miljøet og saman skaper vi ei oppleving du vil ta med deg heile livet!

Dette kjem du til å lære:

 • skrive forskjellige typar rim
 • leike med forskjellige flow og teknikkar
 • komponere heile tekstar
 • bruke stemma di
 • spele inn ferdige låtar i studio
 • framføre låtane for eit publikum

Våre forventninger til deg

At du vil og at du tør! 

 • 15 linjetimar pr. veke. Turar i regionen, kanskje med overnatting. Planlegging før og refleksjon etterpå
 • 6 timar fellesfag
 • 6-10 timar valgfag
 • 4 timers laurdagsseminar
 • 2-6 veker på utenlandsturer der ein har undervisning kvar dag
Last ned timeplan som pdf ↓

 

Vi har ein timeplan med mange valgfag og et stort spekter av tema å velge mellom. Er du den kreative og kunstneriske? Eller er du meir den som trivast med fysisk aktivitet og utfordringar? Vi har noko for ei kvar interesse. Kvar veke vil du ha mellom 6 og 10 timar valgfag.

Animasjonsfilm/kortfilm historie

Vi får innblikk i og går gjennom ulike filmtypar som: novellefilm, dok.film, musikkvideo, reklamefilm, animasjonsfilm, oppdragsfilm og eksperimentell film. Bakgrunnsinformasjon og diskusjon.

Asiatisk mat

I dette valgfaget lærer vi å lage en del typiske kinesiske matretter f.eks Kungbao kylling, vårruller,osv. Vi skal også rulle sushi, smake på wasabi og teste japansk washoku

Ballspill

Vi bruker gymsalen til ulike ballspill, som innebandy, volleyball, fotball, kanonoball, basket og håndball. Elevenes ønsker er styrende for valg av aktivitet!

Dokumentarfilm

Vi skal sjå eit utval av dokumentarfilmar med ulike tema og problemstillingar som dannar grunnlag for diskusjon.

Fotball

Med både futsal og kunstgrasbane til disposisjon kan ein få leike seg med både gamle og nye kunster. Her driv vi med alt frå firkantar, kampar og "old school" løkkefotball. Litt teknikk og øving, men mest spel. Mogleg å delta for alle, alt frå den glade mosjonist til skulens eigen Messi!

Kajakk

Vi fokuserer på gode opplevelser i kajakk, hvor vi tar utgangspunkt i den enkeltes ferdigheter. Sikkerhet og mestring står sentralt, sammen med øving på teknikk.

Kampsport

Skolen har en god ekspertise på kampsport med en lærer med svart belte i Tae Kwondo og en rektor som tidligere landslagsbokser.

Klatring

I klatring fokuserer vi på trygg opplæring i klatreveggen, hvor målet er å ha gode opplevelser mens en utfordrer seg selv. Du får grundig opplæring i sikkerhet og klatrerutiner.

Klubb for personer med funksjonsnedsettelser

Valfaggruppa arrangerer klubbkveldar for personer med funksjonsnedsettelser i Ørsta og Volda området der vi har program, servering og dans. Flott erfaring for videre arbeid eller utdanning!

Knutekunst

Med fargerike kinesiske trådar får du lære å lage figurar og pynt. Faget gir ei grunnleggande innføring der ein startar i det små med enkle knutar. Etterkvart får ein lære stadig meir innfløkte teknik

Litt om Asia

Det for den som vil vite mer om en del asiatiske land, både om historie og kultur f.eks. Nord-Korea, Sør-Korea, Japan, smil i Angor, Kambodsja, Mongolia, Myanmar, Taiwan, språk i India og Pakistan

Massasje

Lær å bli en dyktig massør på rygg, nakke og skuldre. Du lærer de samme teknikkene som en diplomert massør på overkroppen. (Vi masserer ikke nedenfor ryggen). Skolen har plass til 24 elever samtidig i faget, og har utstyr til samtlige.

Massasje for viderekomne

For de som tar massasje på høsthalvåret, er det mulig å gå mer i dybden på massasje. Vi tar for oss triggerpunktbehandling og tøyning, samt enkel diagnostisering og behandling, og får en dypere forståelse for hvordan anatomien fungerer. Noe mer teori enn massasje valgfag.

Origami

Origami er kunsten å brette papir til ønsket design. Geometriske regler brukes mest. Ori betyr å brette og gami betyr papir. Vi lærer oss å brette en del dyr fra vanskelighetsgrad 1 til 3.

Pardans

Vi jobber mest med en swingvariant som heter "Bugg". Ellers lærer vi litt vals, tango, gådans og noen gammeldanser. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på pardans valgfag.

Pilates

Vi trener en serie på 35 øvelser som er basert nært opptil grunnleggeren av Pilates, Joseph Pilates. Fin forebyggende trening mot skader og veldig bra for kjernemusklatur (core). Du får eget kompendium til senere trening.

Quiz

På Møre Folkehøgskule har tradisjon for quizkveldar. Her blir valfaget si oppgåve å leite fram både ny og gamal kunnskap, samt finne artige vriar på det å ha og framføre ein quiz. Valfaget står for gjennomføring av fredagsquizen på skulen, som er ein populær sosial arena for elevane. Her er alle kategoriar velkomne!

Skateboard

Ørsta har flere gode skateanlegg i nærheten med innendørs skatehall i Hovdebygda, pumptrack ved Ørstahallen og utendørs skatepark med bowl i Volda. Vi har også eget klassesett med carver skateboards!

Strikking og hekling

Du får lære grunnleggande teknikkar, å strikke mønster av ulike typar, og ulike typar plagg. Alle greier å produsere ting som ein kan bruke sjølv, eller gi til vener og slektningar til jul.

Teatersport

Vi lærer grunnleggande dramateknikkar, tryggheitsøvingar og små sketsjar og episodar.

Teikneserie

Vi går igjennom kva ei teikneserie er; einskildrute, stripe, side, snakkeboble og lydmalande ord, action i bilete og rørsle med fartslinjer.

Topptur Sunnmørsalpene

Målet å oppleve gleden med å gå på topptur i Sunnmørsalpene på en trygg og lærerik måte. Lokalkjennskapen til fjella gjør at vi har unike muligheter til å få fantastiske opplevlser.

Treningslære

Målet er å oppleve treningsglede i praksis, gjennom fysisk aktivitet, først og fremst i treningsstudio. Vi fokuserer på treningsmetoder som funker, med øvelser som gir stor effekt.

Volleyball

Her tar vi volleyballen som de har lært på skulen litt vidare. Ved å lære oss dei riktige teknikkane kan vi saman få til mykje spel og moro. Kampar både internt og eksternt er mogleg då vi har eigen gymsal og sandvolleybane. Eit valfag som ikkje krev dei store forkunnskapane, men lysten til å delta!

Fra kr 144 900,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Studietur til NYC
 • Bad på gangen
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 144 900,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 144 900,-
(14 490,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Prisen inkluderer opphald på skulen, 4 måltid for dag, felles- og klasseaktiviitetar og studietur til NYC! Merk at prisen for linja ikkje er endeleg sett! Den kan verte endra utan varsel fram til 1. januar 2024. Du vil uansett få opplyst om rett pris og andre vilkår når du evt får tilbod om plass etter 1. februar 2024.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Skulen har lydstudio med alt som trengst for å spele inn låtar.

Dette utstyret må du stille med selv

Ingenting. 

Ta kontakt med skulen før du søkjer om du har behov for spesiell tilrettelegging. Det er lurt å ta ein prat om du er i tvil!

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Frå bloggen

Lederen i Utdanningsforbundet angrer på at han ikke gikk folkehøgskole

Ungdom får stort utbytte av et folkehøgskoleår, mener Handal.

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Musikk - Bass

Harstad Folkehøgskole
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Filmmusikk | Europa og USA​

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Heilårskurs12 t/ukeKristen

Musikkproduksjon Låtskriver

Musikkfolkehøgskolen Viken
HeilårskursKristen

Musikk og Studio

Sagavoll folkehøgskole
Heilårskurs12 t/ukeKristen

Musikk - Sang

Harstad Folkehøgskole
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Utøvende Instrument

Musikkfolkehøgskolen Viken
Heilårskurs9 t/ukeKristen

Andreårselev - STIPP

Trøndertun folkehøgskole
HeilårskursFrilynt

Musikkproduksjon | Europa og USA

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Heilårskurs12 t/ukeKristen

Musikk

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk Studio Live

Toten Folkehøgskole
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Rytmisk linje

Manger folkehøgskule
HeilårskursFrilynt

Trommer og Perkusjon

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt