Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Dette er linja for deg som vil holde på mye utendørs, lære mye og prøve masse nytt!

På SSS er det fullt trøkk året rundt, hver sesong har sine aktiviteter, turer og læring. 

På høsten sykler vi sti, downhill, går fjellturer og via ferrata. Du lærer grunnleggende sykkel mek, får kunnskap om kart, kompass og førstehjelp. Senhøsten består av klatring, buldring, friluftsliv og surfetur. Du kan ta brattkort, lære deg å rappellere og jobbe med livredning i vann. På vinteren kjører vi mye ski! Det blir mange dager i anlegg, skredkurs, overnatting i snøhule, isklatring og du får prøvd toppturer på ski. Linja har turer gjennom hele året og du får god erfaring med å være og overnatte ute. 

I februar reiser vi på en lengre tur til varmere strøk. Her gjør vi et meningsfylt arbeid for andre i årets bistandsprosjekt. I tillegg sørger vi for å få tid til å nyte og oppleve surfebølger og varme.  

Hedmarktoppen har en stor idrettshall, og i nærheten er det både svømmehall og turnhall. Gjennom året får du holde på med mye allsidig idrett og kanskje prøvd deg på noe helt nytt. Volleyball, turn, frisbee, ishockey, stuping og innebandy er noe av det vi skal innom. SSS er linja for deg som liker aktivitet, være utendørs og en god dose fart og spenning. 

Vi begynner med alle aktivitetene fra scratch, du kommer til å lære mye uavhengig av hva du kan fra før. Ski Sykkel Surf er en fysisk linje som krever at du er i form og glad i mye aktivitet.

Dette vil du lære

 • Stisykling, downhillsykling
 • Ski og snowboard i anlegg, toppturer, snøskred
 • Surfing
 • Klatring, buldring, isklatring, viaferrata
 • Juving
 • Friluftsliv, fjellturer, overnatting ut, telt, snøhule
 • Kart og kompass, bålfyring, førstehjelp, livredning
 • Volleyball, innebandy, ishockey, slakkline, stuping, frisbee, turn, trampett, slakkline

 

Våre forventninger til deg

Når det kommer til aktiviteter som vi holder på med på linja, så er det noe utstyr du må ha med selv. Skolen stiller med utstyr til klatring, surfing og downhill sykling. Du må selv ha med ski/snowboard, og ha med eller leie longboard og sti-sykkel. En fullstendig utstyrsliste vil bli tilsendt.

Andre overnattingsturer

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi reiser på ukesturer for å sykle, surfe, kjøre ski eller gå fjellturer. Det er 5 – 6 slike turer i året, de har fra 4-7 overnatting og gjerne fokus på en spesiell aktivitet. f.eks. sykling i Trysil, surfing på Stad, fjellturer i Jotunheimen, ski på Kvitfjell osv.

Langtur

Obligatorisk: Nei

Pris: 28 900

Måltider pr dag inkludert: 3

Første del av langtur handler om bistandsarbeid. Gjennom året samler vi inn penger til klassen bistandsprosjekt gjennom kortsalg, bistandsløp osv. Hva som er bistandsprosjektet kan variere fra år til år, vi har bygget hus til hjemløse, arbeidet på barnehjem og delt ut mat til hjemløse. Akkurat hva som blir ditt prosjekt vet vi ikke før litt utpå høsten, men bistandsarbeid er en fast del av turen og alltid med. Dette er alltid et høydepunkt! Andre del av langtur er linjeaktivitet – på SSS vil det si surfing! Langturdestinasjon for 24/25 er ikke bestemt enda, men tidligere reisemål har vært Costa Rica, Dominikanske republikk, Mexico, Bali, Sør Afrika og mange fler. Det blir alltid en kjempetur og minner for livet!

Linjedager mandag til torsdag

Fellesdag og valgfag fredag og lørdag

Meningsfylte og morsomme aktiviteter 4-5 kvelder pr uke

Last ned timeplan som pdf ↓

 

 • Åpningsfest 25. august
 • Høstferie uke 41
 • Juleavslutning m/foreldre 21. desember
 • Juleferie 20. desember til 5. januar
 • Langturperiode uke 6,7 og 8
 • Vinterferie uke 9
 • Påskeferie 12. april til 22. april

 

Last ned årsplan som pdf ↓

Valgfag er 2-4 timer pr. uke og man kan velge forskjellige fag i 4 ulike bolker i løpet av året.

Apologetikk

Apologetikk handler om å gi en rasjonell grunn for å tro. Vi prøver å finne ut om Bibelen er til å stole på og om det finnes gode grunner til å tro at Jesus virkelig er den Bibelen påstår at han er.

Badminton

I idrettshallen vår er det godt tilrettelagt for badminton og det kan spilles på flere baner samtidig.

Ballspill

På dette valgfaget har vi seks økter med forskjellige ballspill som du kanskje aldri har prøvd før. Har du for eksempel hørt om tchouk-ball eller kinball?

Frisbeegolf

Vil du kaste mye frisbee og prøve en av Norges beste diskgolfbaner, pluss spille litt Ultimate, da er valgfaget frisbee for deg!

Gjenbruk

Vi samarbeider med en lokal bruktbutikk og du får være med å lære mer om butikkdrift, gjenbruk, miljø og bærekraft.

Hip Hop

På hiphop valgfag får du muligheten til å lære noen kule moves, basics og en moro koreografi som du kan ta med til dansegulvet! Du trenger ingen forkunnskap.Nivå: nybegynner Mål: danseglede!

Julekor

Hva er vel mer julestemning enn å synge julesanger i kor med gode venner? Bli med å syng julen inn her på toppen! Vi avslutter valfaget med å synge på julefesten i hallen foran familie og venner<3

Klatring - Topptaukort

Topptaukort er et ferdighetsbevis for de som vil sikre noen på topptau på innendørs klatrevegger. Kortet har til hensikt å bedre sikkerheten under innendørs klatring.

Langrenn

Hedmarksvidda har noen av landets fineste langrenns løyper! Dette er valgfaget for deg som rett og slett vil ut på ski. Det er åpent for alle nivåer.

Lovsang

Er du interessert i lovsang og vil være med i et av skolens lovsangsteam? Lær mer om lovsang, tilbedelse, musikk og samspill. Både teori, undervisning, øvelser og praksis som går gjennom skoleåret.

Pilates

I pilates styrker vi kjernemuskulaturen. Her lærer du funksjonelle øvelser som du kan ta med deg i annen type trening og i hverdagen generelt. Pilates passer for alle.

Pop Hit Vokal

For deg som liker å synge, enten i dusjen eller foran masse mennesker. Her får du muligheten til å lage din egen låt i studio. Du står for tekst og melodi og får servert ferdigprodusert musikk.

Relasjoner

Hva vil nestekjærlighet si i praksis? Hvordan kan vi ha gode relasjoner med hverandre, både som medmennesker og som kjærester?

Skating

Enten du er flink og vil videreutvikle skateskillsa, eller er helt fresh og ønsker å lære basicen, så er skateboard valgfag noe for deg.

Strikking

Deilig spilleliste, lyden av strikkepinner som går og praten som summer til duften av kaffe. Dette er valgfaget for deg som vil lære å strikke, eller som er nesten proff og takler avanserte mønstre.

Styrketrening

Ønsker du å lære hvordan man trener på styrkerommet? Vil du bli stor og sterk, eller bare sterkere? Da er valgfaget styrke for deg.

Volleyball

Volleyballvalgfag er som regel så populært at det kjøres flere bolker gjennom hele året. Her blir det lagt tilrette for de med null erfaring og de med masse.

Elever på Hedmarktoppen kan velge mellom mange linjer, og skolen har en tydelig kristen profil. Du får en variert hverdag og spennende reiser uansett hvilken linje du velger. Alle linjer har turer i og utenfor Norge. Linjene har også en langtur, med bistand og linjefaglig innhold. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 130 300,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Linjeavgift
 • Fellestur for hele skolen
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 130 300,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Det er begrenset antall (16) rom med dusj og toalett på vårt nyeste internat. Det er god tilgang til dusj og toaletter på alle korridorer på øvrige internat.
  8 400,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 130 300,-
(13 030,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

ja

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Flytter i kollektiv med venner fra folkehøgskolen

Er du redd for å flytte til et studiested eller arbeidsplass der du ikke kjenner noen? Les hvordan året på folkehøgskole kan gi en trygg ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Freeride - Ski - Sykkel - Surf - Alpene

Valdres folkehøgskole
HelårskursKristen

Ski og klatring

Sogndal folkehøgskule
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikk Ski Snowboard

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

FJELLSPORT - RANDO & RUN

Hardanger Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluft / Lux

Helgeland Folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Frikjør - Crux og krank

Ringebu Folkehøgskole
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Friluftsliv / Ski og surf

Nordfjord folkehøgskule
Helårskurs20 t/ukeKristen

Freeride Canada

Molde Folkehøgskole
HelårskursKristen

Frikjøring

Alta folkehøgskole
HelårskursKristen

Ski, sykkel og surf

Sogndal folkehøgskule
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Freeride Japan

Rødde folkehøgskole – Trondheim
HelårskursKristen

Ski og klatring

Lofoten folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt