Ledertrening gjennom praksis og veiledning.

Stipendiatene har tidligere gått på Toten Folkehøgskole, eller en annen folkehøgskole. Stipendiatene er viktige personer i miljøet på Toten. Stipendiatene regnes som elever, men er under opplæring som ledere og vil derfor få ledertrening gjennom praksis og veiledning.

Oppgavene til en stipendiat er tredelt: 1) Å hjelpe til i undervisningen, både på linje og i moduler 2) Å arbeide i miljøet på skolen, både ved å arrangere miljøaktiviteter, og ved å være til stede for enkeltpersoner og grupper. 3) Å arbeide med praktiske oppgaver på kjøkken, kontor, bygninger, etc. Stipendiatene følger lærernes arbeidsår. Som en del av opplæringen, møter de noen ganger i lærerråd og i personalmøter. Stipendiatene vil få regelmessig gruppeveiledning.

Det forutsettes at stipendiater har gått et år på folkehøgskole for å søke.

Fellestur til Beito

I begynnelsen av september reiser vi til Jotunheimen. Det blir mange turalternativer og fantastisk god mat. Vi bor på Grønolen, og det er mulig å teste høydeskrekken i  Synshorn Via Ferrata.

Fellestur til Berlin

Hvert år tar skolen noen turer i både innland og utland. Vi tar blant annet turen til en europeisk storby. Her får alle ulike kulturelle opplevelser. Fotballkamp står som regel på planen, samt museumsbesøk og mye mer. Hver linje har en dag der de selv bestemmer hva de ønsker å gjøre i den utvalgte byen. I 2019 skal vi til Berlin

Vi starter alle hverdager med morgensamling klokka 0830.

Mandag: Fysisk aktivitet, linjetimer, kor og valgfag

Tirsdag:  Linjetimer og valgfag

Onsdag: Tema/danning og valgfag

Torsdag: Linjefag, romvask og valgfag

Fredag:  Linjefag og valgfag

Lørdag: Seminar

• August: Skolestart
  • September: Fjelltur til Jotunheimen
    • Høstferie uke 40
  • Oktober: Fellestur til europeisk storby
  • November: Høstfest for familie
  • Desember: Juleforberedelser
    • Juleferie
  • Januar: Fokus på framtid
  • Februar: Skidag
    • Vinterferie uke 9
  • Mars: Linjeturer
    • Påske
  • April: Kunstprosjekt
  • Mai: Skoleavslutning

Du må velge 2 valgfag høst og 2 valgfag vår, men du kan velge så mange valgfag du får plass til på timeplanen.

Asiatisk mat

Vi tar rundturen i det asiatiske kjøkken. Prøver ut ingredienser som galangal, sitrongress, wasabi og kochujang. Vi lager indiske nan, har sushikurs og ruller vårruller.

Band

Vi setter sammen forskjellige instrumenter til et band.

Bildemekk

Bildemekk har fokus på å jobbe med bilder og visuelle uttrykk. Både i to-dimensjonal og tre- dimensjonal form. Hovedfokus er det to-dimensjonale. Bildemekk går mest ut på å gjøre, ha ideer å bringe

Her lærer elevene å danse til flere stilarter, som hip hop, moderne, jazz m.m.

Eksamensfoberedelser

Hvis du enten har strøket i et fag eller vil forbedre en karakter du allerede har, så kan vi legge til rette for dette. Vi har ingen prøver eller eksamener.

Filmklubb

Vi ser på både klassikere og nyere filmer.

Fotball

En dag i uka har vi fotballvalgfag, vi prøver også å spille mot andre folkehøgskoler i løpet av året. Dette er et lavterskeltilbud og er bare for moro.

Foto

Her lærer du å bruke det digitale kameras mange funksjoner slik at dine bilder blir slik du ønsker dem.

Gitar for nybegynnere

Aldri tatt i en gitar? Kurset viser deg den lette veien til spille rundt leirbålet.

Hverdagsmat

Valgfag for den sultne. Her får du gode tips til hvordan du lager god, sunn og billig hverdagsmat. Maten lages og spises på kurset.

Innebandy

Kampsport

Her får du prøve deg på flere av østens kampsportteknikker.

Kinesisk Koreansk Japansk

Vi tilbyr valgfag i de språkene det blir undervist i på skolen. Det må minimum være 6 deltakere på et valgfag i språk for at vi setter det i gang.

Knivlaging

Lag egen kniv. Jaktkniv, fiskekniv eller pyntekniv.

Musikal

Hvert år settes det opp en musikalproduksjon. Både elever og andre interesserte har mulighet til å bli med.

Photoshop

Her får du lære fra grunnen hvordan man orienterer seg i Photoshop-verden, og hvordan man justerer bilder slik at de blir optimale etter ditt ønske.

Presentasjonsteknikk

I dette valgfaget jobber vi med mestring av presentasjonsteknikk. Vi jobber blant annet med stemmebruk, kroppsspråk, formidling og bruk av virkemidler.

Psykologi

For deg som vil ha større forståelse for hvordan mennesket reagerer og handler.

Ridning

Hestesenteret ligger ikke langt fra skolen og det er et populært valgfag.

Scrapbooking

Lag dine egne album, oppskriftsbøker og kort i et kreativt fellesskap.

Skateboard

Om været tillater drar vi til betongparken i Gjøvik. Ved dårlig vær drar vi til skatehallen i Gjøvik. I tillegg ser vi skatefilmer. Man bør ha eget utstyr for valgfaget.

Svømming

Liker du å svømme, vil bli en bedre svømmer, eller rett og slett for treningens skyld. Rett ved skolen ligger en svømmehall som vi får bruke en gang i uka.

Søm og håndarbeid

For deg som vil lære å sy på maskin, og for deg som har gjort det før. Her får du hjelp og ideer til å sy det du måtte ønske. Du kan lære å tegne opp mønster, sy kosedyr, reparere klær, strikke genser

Søt bakst

Brownies med karamellfrosting, skillingsboller, sjokoladecupcakes med smørkrem, gulrotkake med osteglasur og vaniljemuffins med marshmallow-topping. Alt dette og mer til baker vi i søt bakst valgfag.

Teatersport

For deg som liker improvisasjonsteater, og vil ha det gøy på scenen. Passer også for den som sliter litt med sceneskrekk. I teatersport valgfag driver vi med ulike teaterleker med utgangspunkt i impro

Vaktmestring

Vil du lære å skifte en sikring, henge opp hyller og bytte ut lysrør? Vi fikser der det trengs, under kyndig opplæring av skolens vaktmester.

Yogaøvelser

Velkommen til en akkurat passe stor skole med et utviklende og spennende felleskap mellom ansatte og elever. Vi gir deg muligheten til å bli den du vil være.

Mer om skolenSkolens nettside

Harstad Folkehøgskole