Til hovedinnhold

Afrika Psykologi Pedagogikk Ledelse

Søk på linja

Vil du bidra i et solidaritetsprosjekt i Uganda? Samtidig som du vil få nyttig kunnskap innenfor både psykologi og pedagogikk?

Da kan linja Afrika Psykologi Pedagogikk Ledelse være linja for deg! 

All undervisning foregår sammen med linja Psykologi Pedagogikk Ledelse. Det er kun linjeturene som er forskjellige, så sjekk gjerne ut Psykologi Pedagogikk Ledelse her

Et år på linja Afrika Psykologi Pedagogikk Ledelse vil lære deg om ulikheter mellom mennesker og kulturer, om hvorfor vi tenker og handler som vi gjør, og om psykologiske teorier knyttet til menneskets utvikling. Du vil lære nyttige tips om hvordan man best kan undervise og legge til rette for læring, og du vil kunne bruke det du lærer i psykologien og pedagogikken i møte med den afrikanske kulturen og menneskene der. 

På linja Afrika Psykologi Pedagogikk deltar vi aktivt i et  solidaritet- og bistandsprosjekt i Uganda. I løpet av folkehøgskoleåret blir vi godt kjent med kulturen i landet og selve prosjektet vi skal jobbe med. Vi reiser også til Rwanda, og lærer mer om hvordan landet har bygd seg opp etter folkemordet. I tillegg drar vi på safari.  

Reisen til Afrika byr på genuine møter mellom mennesker, dyr og ulike kulturer, og vi kan love deg minner for livet

Linja passer ypperlig for deg som har lyst til å jobbe aktivt med mennesker i og utenfor Norges grenser, og som vil lære å lede mennesker på en sunn og motiverende måte. 

Velkommen til et år hos oss! 

Les mer om studieturen til Uganda og Rwanda i denne bloggsaken.

Linjen passer for de som ønsker å lære mer om hvorfor mennesker handler og lærer som vi gjør. I forbindelse med studieturen jobber vi med et bistandsprosjekt i Uganda.

Dette vil du lære

 • Psykologi
  • Kognitiv psykologi
  • Utviklingspsykologi
  • Sosialpsykologi
  • Læringspsykologi
  • Psykopatologi
 • Pedagogikk
  • Klasseledelse
  • Læringsteorier
  • Atferdsvansker
  • Ulike pedagogiske retninger
  • Læringsstiler
 • Ledelse
  • Ledelsesteorier
  • Lederrollen
  • Lederatferd
  • Lederstil
  • Endringsbasert ledelse
  • New Public Management
  • Human Relation

 

Våre forventninger til deg

 • At du møter til undervisning og bidrar positivt til klassemiljøet.
 • At du er villig til å utforske egen komfortsone og tør å utfordre deg selv.
 • At du er interessert i mennesker og ønsker å gi av deg selv til andre.
 • At du vil være med å jobbe sammen med mennesker i Uganda.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 3 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

 En tre uker lang linjetur til Øst-Afrika (Uganda og Rwanda), der du får oppleve helt andre kulturer enn vår egen.

Ti dager av turen bruker vi på å delta i et solidaritetsprosjekt med fokus på gjenbruk. Ellers reiser vi på safari, besøker skoler, ser på tidligere prosjekter og blir kjent med folk både i Uganda og Rwanda.

Vi planlegger turen i fellesskap gjennom året. På studieturen opplever vi nærkontakt med Ugandas flora og fauna, sammen med dyktige lokale guider. Har du valgt å gå på ei linje hvor gorillatrekking er en del av opplegget, vil du tilbringe en dag i bratt terreng, med stor sannsynlighet for å møte på disse vakre skapningene. 

Vi opplever savanne og regnskog og får bedre innsikt om livet i disse biomene. 

Utøvende kunstnere innenfor sang, dans og trommer vil mer enn gjerne dele sin kunnskap med oss. 

Fellestur til Jotunheimen

Pris: Inkludert i linjepris

I begynnelsen av september reiser vi til Jotunheimen på bli kjent tur. Det blir mange turalternativer, noen går på lang tur over Besseggen, mens andre velger kortere turer i nærområdet.  Vi bor på Grønolen, som er en familiedrevet fjellgård. Her får vi nydelig frokost, kan smøre med oss en god matpakke, og får skikkelig god buffet når vi kommer tilbake etter tur.

Fellestur til Stockholm

Pris: Inkludert i linjepris

Hvert år tar skolen noen turer i både innland og utland. I oktober reiser alle elever og ansatte til Stockholm. Her får vi ulike kulturelle opplevelser. Noen aktiviteter er obligatoriske, og andre aktiviteter kan du velge selv. Musikal står som regel på planen, vi besøker Vasamuseet, vandrer i Gamla Stan og mye mer. Hver linje har en dag der de selv bestemmer hva de ønsker å gjøre. Hver dag finner vi ulike restauranter, hvor vi spiser enten lunsj eller middag. Det er opplegg hver dag, men du får også fri til å utforske byen på egenhånd.

Live Hokstad

Rektor

Live er utdannet sosiolog og pedagog. I tillegg har hun tatt folkehøgskolenes egen rektorskole. Hun har jobbet som markedsanalytiker, drevet eget firma og vært lærer. Live har valgfag asiatisk mat, og er den som reiser på studietur til Uganda og Rwanda med elevene. Live er ofte i følge med hunden Ippon.

Epost: live.hokstad@innlandetfylke.no
Telefon: 91853885
Instagram: @livehokstad
Blogg

Bjørn Veland

Inspektør & linjelærer PPL

Han har hovedfag (master) i psykologi og har ansvar for psykologi og ledelse på PPL-linjen. Tidligere har Bjørn jobbet i PP-tjenesten og flyktningtjenesten. Han har også vært veileder for sosionom og lærerstudenter i deres praksisperioder.  

Epost: bjorn.tore.veland@innlandetfylke.no

Linn Nymoen

Linjelærer PPL

Linn er utdannet lærer fra Høgskolen i Innlandet. Hun har også 3-årig ernæringsutdannelse fra Tunsberg Medisinske skole innen grunnmedisin, ernæring og kostveiledning.  Linn har jobbet som 23 år som lærer i barneskole, ungdomsskole og folkehøgskole. Hun har sertifseringer innen yoga, og er i tillegg erfaren med kursing av lærere og læreplanarbeid.

Epost: linn.jeanette.nymoen@innlandetfylke.no

Mandag til torsdag starter vi dagen med morgensamling. På fredag avslutter vi med "Ut av bobla", hvor ser nærmere på hva som har skjedd i verden utenfor skolen den siste tida.

Mandag: Fysisk aktivitet, linjetimer, kor og valgfag

Tirsdag:  Linjetimer og valgfag

Onsdag: Tema/danning og valgfag

Torsdag: Linjefag, romvask og valgfag

Fredag:  Linjefag, "ut av bobla" og valgfag

Lørdag: Seminar

Last ned timeplan som pdf ↓
 • August: Skolestart
 • September: Fjelltur til Jotunheimen
  • Høstferie uke 41
 • Oktober: Fellestur til Stockholm
 • November: Høstfest for familie
 • Desember: Juleforberedelser
  • Juleferie
 • Januar: Fokus på framtid
 • Februar: Skidag
  • Vinterferie uke 9
 • Mars: Linjeturer
  • Påske
 • April: Kunstprosjekt
 • Mai: Skoleavslutning

Du må velge 2 valgfag høst og 2 valgfag vår, men du kan velge så mange valgfag du får plass til på timeplanen. For at vi skal sette igang de ulike valgfagene må det være minimum 6 som velger valgfaget.

Animeklubb

Vi utforsker nyere og eldre serier og filmer innenfor Japansk animasjon.

Asiatisk mat

Vi tar rundturen i det asiatiske kjøkken. Prøver ut ingredienser som galangal, sitrongress, wasabi og gochujang. Vi lager indiske nan, har sushikurs og ruller vårruller.

Band

For deg som allerede kan å spille et instrument eller synger.

Bildekunst

Bildemekk har fokus på å jobbe med bilder og visuelle uttrykk. Både i to-dimensjonal og tre- dimensjonal form. Hovedfokus er det to-dimensjonale. Bildemekk går mest ut på å gjøre, ha ideer å bringe

Bodypump

Bueskyting

Eksamensforberedelser

Hvis du enten har strøket i et fag eller vil forbedre en karakter du allerede har, så kan vi legge til rette for dette. Du må selv melde deg opp til eksamen om du vil ta det, vi hjelper deg på veien.

Filmklubb

Vi ser på både klassikere og nyere filmer.

Fotball

En dag i uka har vi fotballvalgfag, vi prøver også å spille mot andre folkehøgskoler i løpet av året. Dette er et lavterskeltilbud og er bare for moro.

Foto

Her lærer du å bruke det digitale kameras mange funksjoner slik at dine bilder blir slik du ønsker dem.

Gitar for nybegynnere

Aldri tatt i en gitar? Kurset viser deg den lette veien til spille rundt leirbålet.

Hverdagsmat

Valgfag for den sultne. Her får du gode tips til hvordan du lager god, sunn og billig hverdagsmat. Maten lages og spises på kurset.

Innebandy

Kampsport

Her får du prøve deg på flere av østens kampsportteknikker.

Kinesisk Koreansk Japansk

Vi tilbyr valgfag i de språkene det blir undervist i på skolen. Det må minimum være 6 deltakere på et valgfag i språk for at vi setter det i gang.

Knivlaging

Lag egen jaktkniv eller fiskekniv.

Løsningsskapende samtaler

Vi ser på hva en løsningsskapende samtale er, og lærer om skaleringsspørsmål, unntaksspørsmål, mestringsspørsmål og om mirakelspørsmålet.

Megling og konflikthåndtering

Vi lærer hvordan konflikter kan oppstå og hvordan vi kan løse dem.

Musikal

Hvert år settes det opp en musikalproduksjon. Våren 2023 "Rock of Ages", og våren 2024 "Cinderella". Neste år blir det nok "The Prom".

Penger og juss

Valgfaget som gjør deg litt mer klar for livet etter folkehøgskolen. Her lærer du om skatt, lån og sparing. Hvilke regler gjelder når du skal leie bolig, og rett og slettm hva lønner seg?

Photoshop

Her får du lære fra grunnen hvordan man orienterer seg i Photoshop-verden, og hvordan man justerer bilder slik at de blir optimale etter ditt ønske.

Psykologi

For deg som vil ha større forståelse for hvordan mennesket reagerer og handler.

Ridning

Norsk Hestesenteret ligger ikke langt fra skolen og dette er et populært valgfag. Vi kaller forresten ridning for hesting på skolen.

Skateboard

Om været tillater drar vi til betongparken i Gjøvik. Ved dårlig vær drar vi til skatehallen i Gjøvik. I tillegg ser vi skatefilmer. Man bør ha eget utstyr for valgfaget.

Smykkelaging

Lag smykker med ulike teknikker.

Svømming

Liker du å svømme, vil bli en bedre svømmer, eller rett og slett for treningens skyld. Rett ved skolen ligger en svømmehall som vi får bruke en gang i uka.

Søtbakst

Brownies med karamellfrosting, skillingsboller, sjokoladecupcakes med smørkrem, gulrotkake med osteglasur og vaniljemuffins med marshmallow-topping. Alt dette og mer til baker vi i søt bakst valgfag.

Vaktmestring

Vil du lære å skifte en sikring, henge opp hyller og bytte ut lysrør? Vi fikser der det trengs, under kyndig opplæring av skolens vaktmester.

Yoga

Yogaøvelser

Fra kr 141 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Linjetur
 • Studietur: Fellestur til Jotunheimen
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Fellestur til Stockholm
  • Mat (2 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Uganda og Rwanda
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Visum
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 141 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 141 000,-
(14 100,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dersom du har funksjonsnedsettelser, tilrettelegger vi etter samtaler med deg som elev.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Andreas Schjødt

Rett og slett det beste året i mitt liv. Opplevelsene jeg fikk sammen med så mange fantastiske folk, og gjennomføringen av bistandsprosjektet med dem, var som ingenting annet. Jeg lærte mye om meg selv, og ble klar for livet videre.

Andreas Schjødt
Ingrid Sjømæling

Det å få oppleve en annen kultur, samarbeide med ECO-Action om et felles prosjekt, besøke skoler, dra på ulike turistattraksjoner, samt det å få dra på Safari og bo på camping er alle gode minner som jeg vil ha med meg resten av livet.

Ingrid Sjømæling
Sofie Klevstrand

Toten har gitt meg opplevelser jeg vil huske resten av livet; fra spasertur på den kinesiske mur, til camping i bushen i Uganda! Jeg har lært mye om meg selv, også i møte med andre. Fhs har gitt meg ferdigheter jeg alltid vil ha i ryggsekken!

Fra bloggen

Mor: - Opplever at det er tryggere å reise med folkehøgskolen

Judith kjørte i august sin tredje datter på folkehøgskole. Som mor opplever hun det mye tryggere at de reiser langt med folkehøgskolen, enn på egenhånd. ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Globalt eventyr

Kristiansand folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeKristen

Journeys for Justice: Palestina / Sør-Afrika

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Fokus Balkan

Bømlo folkehøgskule
Helårskurs B5 t/ukeFrilynt

Reise & Bistand

Nordhordland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs16 t/ukeKristen

Afrika - Bistand/Kultur

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Work Tanzania

Rødde folkehøgskole – Trondheim
HelårskursKristen

Solidaritet Nord-Sør

Sund folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Internasjonal politikk

Nansenskolen
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

FN og internasjonal politikk

Sund folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Global Solidaritet

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Backpacker Sør-Amerika

Sagavoll folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs12 t/ukeKristen

BRO Afrika - Kenya

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt