Til hovedinnhold

Lær kinesisk, japansk & koreansk og reis til Beijing, Seoul & Tokyo.

På denne superlinja får du muligheten til å lære kinesisk, koreansk og japansk språk!

Selv om språkene i utgangspunktet er veldig forskjellige, har de mye til felles ved at både koreansk og japansk bruker store mengder kinesiske tegn og ord. Japansk og koreansk er ganske nært beslektede språk og har mange lingvistiske fellestrekk i f.eks. struktur, uttale, høflighetsformer og vokabular.

Kinesisk er det desidert enkleste av disse tre språkene og det språket som ligner mest på norsk/engelsk. Det er fullt mulig å klare og formulere enkle setninger etter kun en skoletime med kinesisk! 

Toten folkehøgskole har tilbudt koreanskundervisning i over 10 år og var lenge det eneste stedet i det norske offentlige utdanningssystemet som tilbød koreanskundervisning. 

Vi har også samarbeid med språkskoler i alle de tre landene og det kan være mulighet til å gå et andreår på Kina Korea Japan 2 hvor du kan fordype deg i ett av språkene. 

Passer for alle som er interessert i kinesisk, koreansk og japansk språk. Det kreves ingen forkunnskaper i noen av språkene.

Dette vil du lære

 • grunnleggende kinesisk, koreansk og japansk språk
 • en god introduskjon til kinesiske tegn, oppbygging, uttale, skrivemåte og betydning (mellom 50-100 tegn)
 • det koreanske alfabetet hangul
 • de japanske skriftsystemene katakana og hiragana
 • reiseforberedelser til Kina, Korea & Japan
 • aktuelle temaer om alle tre land

Våre forventninger til deg

Siden dette er tre relativt vanskelige språk å lære kreves det litt egeninnsats for å få progresjon og best mulig læringsutbytte. Du må beregne å bruke litt tid utenom undervisningen til å jobbe med fagene. En fin måte å lære på er å jobbe sammen i grupper med andre KKJ-elever. Erfaringsmessig er dette en arbeidsmetode elevene på denne linja trives godt med. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3-4 uker

Måltider pr dag inkludert: 2

På våren reiser vi til Beijing, Seoul og Tokyo.

Fellestur til Jotunheimen

Pris: Inkludert i linjepris

I begynnelsen av september reiser vi til Jotunheimen på bli kjent tur. Det blir mange turalternativer, noen går på lang tur over Besseggen, mens andre velger kortere turer i nærområdet.  Vi bor på Grønolen, som er en familiedrevet fjellgård. Her får vi nydelig frokost, kan smøre med oss en god matpakke, og får skikkelig god buffet når vi kommer tilbake etter tur.

Fellestur til Stockholm

Pris: Inkludert i linjepris

Hvert år tar skolen noen turer i både innland og utland. I oktober reiser alle elever og ansatte til Stockholm. Her får vi ulike kulturelle opplevelser. Noen aktiviteter er obligatoriske, og andre aktiviteter kan du velge selv. Musikal står som regel på planen, vi besøker Vasamuseet, vandrer i Gamla Stan og mye mer. Hver linje har en dag der de selv bestemmer hva de ønsker å gjøre. Hver dag finner vi ulike restauranter, hvor vi spiser enten lunsj eller middag. Det er opplegg hver dag, men du får også fri til å utforske byen på egenhånd.

Henning Iversen /Hong Sung Pyo (홍성표)

Linjelærer KKJ

Henning har bachelorgrad i samfunnsfag, bachelor i koreansk & kinesisk språk, Master of Letters i Film Studies og PPU. Han har hovedansvaret for KKJ-linja og gjennomføring av linjeturen(e). Han er og fotograf,  kampsportinstruktør og koreansk statsborger. I tillegg spiller han gitar, piano, bass etc.

Epost: henning.iversen@innlandetfylke.no
Telefon: 99157929
Instagram: @hennings_photos

Stein Trygve Stabekk

Linjelærer KKJ

Stein Trygve har studert japansk ved universitetet i Oslo og har undervist i japansk på Toten Folkehøgskole siden 2010. Stein Trygve har hovedansvaret for turen til Japan og for KKJ2 elevene. I tillegg er han utdannet sykepleier og har fullført universitetskurs i folkehøgskolepedagogikk. 

Mira Dahl Aspeli

Lærer

Mira er tidligere KKJ og KKJ2 elev. Etter folkehøgskoleårene fullførte hun Kyung Hee Universitys’s Korean language studies, tok en bachelor i internasjonale studier og har jobbet som personlig assistent for ambassadøren ved den sørkoreanske ambassaden Oslo. Mira har derfor god oversikt over fagmiljøet relatert til Korea, koreansk populærkultur og selvfølgelig språket.

Mandag til torsdag starter vi dagen med morgensamling. På fredag avslutter vi med "Ut av bobla", hvor ser nærmere på hva som har skjedd i verden utenfor skolen den siste tida.

Mandag: Fysisk aktivitet, linjetimer, kor og valgfag

Tirsdag:  Linjetimer og valgfag

Onsdag: Tema/danning og valgfag

Torsdag: Linjefag, romvask og valgfag

Fredag:  Linjefag, "ut av bobla" og valgfag

Lørdag: Seminar

Last ned timeplan som pdf ↓
 • August: Skolestart
 • September: Fjelltur til Jotunheimen
  • Høstferie uke 41
 • Oktober: Fellestur til europeisk storby
 • November: Høstfest for familie
 • Desember: Juleforberedelser
  • Juleferie
 • Januar: Fokus på framtid
 • Februar: Skidag
  • Vinterferie uke 9
 • Mars: Linjeturer
  • Påske
 • April: Kunstprosjekt
 • Mai: Skoleavslutning

Du må velge 2 valgfag høst og 2 valgfag vår, men du kan velge så mange valgfag du får plass til på timeplanen. For at vi skal sette igang de ulike valgfagene må det være minimum 6 som velger valgfaget.

Animeklubb

Vi utforsker nyere og eldre serier og filmer innenfor Japansk animasjon.

Asiatisk mat

Vi tar rundturen i det asiatiske kjøkken. Prøver ut ingredienser som galangal, sitrongress, wasabi og gochujang. Vi lager indiske nan, har sushikurs og ruller vårruller.

Band

For deg som allerede kan å spille et instrument eller synger.

Bildekunst

Bildemekk har fokus på å jobbe med bilder og visuelle uttrykk. Både i to-dimensjonal og tre- dimensjonal form. Hovedfokus er det to-dimensjonale. Bildemekk går mest ut på å gjøre, ha ideer å bringe

Bodypump

Bueskyting

Eksamensforberedelser

Hvis du enten har strøket i et fag eller vil forbedre en karakter du allerede har, så kan vi legge til rette for dette. Du må selv melde deg opp til eksamen om du vil ta det, vi hjelper deg på veien.

Filmklubb

Vi ser på både klassikere og nyere filmer.

Fotball

En dag i uka har vi fotballvalgfag, vi prøver også å spille mot andre folkehøgskoler i løpet av året. Dette er et lavterskeltilbud og er bare for moro.

Foto

Her lærer du å bruke det digitale kameras mange funksjoner slik at dine bilder blir slik du ønsker dem.

Gitar for nybegynnere

Aldri tatt i en gitar? Kurset viser deg den lette veien til spille rundt leirbålet.

Hverdagsmat

Valgfag for den sultne. Her får du gode tips til hvordan du lager god, sunn og billig hverdagsmat. Maten lages og spises på kurset.

Innebandy

Kampsport

Her får du prøve deg på flere av østens kampsportteknikker.

Kinesisk Koreansk Japansk

Vi tilbyr valgfag i de språkene det blir undervist i på skolen. Det må minimum være 6 deltakere på et valgfag i språk for at vi setter det i gang.

Knivlaging

Lag egen jaktkniv eller fiskekniv.

Løsningsskapende samtaler

Vi ser på hva en løsningsskapende samtale er, og lærer om skaleringsspørsmål, unntaksspørsmål, mestringsspørsmål og om mirakelspørsmålet.

Megling og konflikthåndtering

Vi lærer hvordan konflikter kan oppstå og hvordan vi kan løse dem.

Musikal

Hvert år settes det opp en musikalproduksjon. Våren 2023 "Rock of Ages", og våren 2024 "Cinderella". Neste år blir det nok "The Prom".

Penger og juss

Valgfaget som gjør deg litt mer klar for livet etter folkehøgskolen. Her lærer du om skatt, lån og sparing. Hvilke regler gjelder når du skal leie bolig, og rett og slettm hva lønner seg?

Photoshop

Her får du lære fra grunnen hvordan man orienterer seg i Photoshop-verden, og hvordan man justerer bilder slik at de blir optimale etter ditt ønske.

Psykologi

For deg som vil ha større forståelse for hvordan mennesket reagerer og handler.

Ridning

Norsk Hestesenteret ligger ikke langt fra skolen og dette er et populært valgfag. Vi kaller forresten ridning for hesting på skolen.

Skateboard

Om været tillater drar vi til betongparken i Gjøvik. Ved dårlig vær drar vi til skatehallen i Gjøvik. I tillegg ser vi skatefilmer. Man bør ha eget utstyr for valgfaget.

Smykkelaging

Lag smykker med ulike teknikker.

Svømming

Liker du å svømme, vil bli en bedre svømmer, eller rett og slett for treningens skyld. Rett ved skolen ligger en svømmehall som vi får bruke en gang i uka.

Søtbakst

Brownies med karamellfrosting, skillingsboller, sjokoladecupcakes med smørkrem, gulrotkake med osteglasur og vaniljemuffins med marshmallow-topping. Alt dette og mer til baker vi i søt bakst valgfag.

Vaktmestring

Vil du lære å skifte en sikring, henge opp hyller og bytte ut lysrør? Vi fikser der det trengs, under kyndig opplæring av skolens vaktmester.

Yoga

Yogaøvelser

Fra kr 144 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Linjetur
 • Studietur: Fellestur til Jotunheimen
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Fellestur til Stockholm
  • Mat (2 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Kina Korea Japan
  • Mat (2 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
  • Visum
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 144 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 144 000,-
(14 400,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dersom du har funksjonsnedsettelser, tilrettelegger vi etter samtaler med deg som elev.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Mildrid Qi

KKJ er en fantastisk linje for de som elsker østasiatisk kultur, språk og reise. Vi har timer både i klasserommet, på kjøkkenet og i gymsalen - tilnærmingen til læring om land og kultur er variert. I tillegg er det Asia-fokuserte valgfag!

Mildrid Qi
Sofie Aavik Stangvik

Jeg gikk på KKJ i to år og møtte mange herlige mennesker med lik interesse for både språk og pop-kultur. Jeg lærte så mye nytt om meg selv og det faglige, og jeg har fått vennskap jeg tror vil vare livet ut!

Sofie Aavik Stangvik
Armand Nygard-Sture

KKJ er en linje hvor du får innsyn og opplevelser i Kinesisk, Koreansk og Japansk språk og kultur. Med to gode og aktive lærere blir det et veldig godt miljø i klassen.

Fra bloggen

Mor: - Opplever at det er tryggere å reise med folkehøgskolen

Judith kjørte i august sin tredje datter på folkehøgskole. Som mor opplever hun det mye tryggere at de reiser langt med folkehøgskolen, enn på egenhånd. ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Backpack Japan

Namdals folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Backpack Foto Asia - Vietnam og Kambodsja

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs BFrilynt

Koreansk språk & reise

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Kinesisk språk & reise

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Midtens rike // Kina & Japan

Møre Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

CHINA-Language & Culture

Hadeland folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Japansk språk & reise

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Backpackrail Asia

Sagavoll folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Fokus Asia & Japan - Tokyo og Kyoto

Karmøy Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Foto - fashion og kunst

Skjeberg Folkehøyskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Media - digital produksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Sosialt arbeid i Oslo

Oslofjord Folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeKristen