Til hovedinnhold

Kinesisk språk & reise

Søk på linja

Lær ett av verdens største og viktigste språk og legg ut på en fantastisk reise til Asia og videre i livet!

På linja «Kinesisk språk & reise» blir du introdusert til det kinesiske språket og kulturen og får reist til Midtens Rike. Vi starter fra begynnelsen med uttale, pinyin og de grunnleggende tegnene og bygger videre på dette slik at du til slutt skal kunne føre enkle samtaler og overleve i Kina.

Den kinesiske kulturen er en av verdens eldste og Kina blir en stadig større og sterkere stormakt i verden. Derfor er kunnskap om landet og ferdigheter i språket viktigere enn noen gang. Bruk gjerne året på Toten Folkehøgskole som springbrett til videre studier innen kinesisk eller andre asiarelaterte fag. Vi kommer til å ha søkelys på utdanning og veien videre og ønsker å ta opp en rekke aktuelle temaer innenfor fagfeltet i løpet av året.

For elever som er svært interesserte og som viser at de er villige til å lære kan vi etter hvert og tilby privattimer online med en språkskole vi har samarbeid med i Kina. Vi tilbyr også et andreår med videre språklæring og utveksling på språkskole i enten Kina eller Taiwan.

Det blir og en del reiseplanlegging og praktiske tips og "travel hacks".

Skolen kjenner tidligere Lonely Planet forfattere, hatt besøk av Kina-kjennere som Torbjørn Færøvik og Harald Bøckman og har en lang historie med å arrangere reiser til Kina, men du blir en aktiv deltaker i å arrangere din reise til Kina. Kanskje går turen til Hong Kong og Taiwan også?

På denne linja vil du treffe ungdom med mange av de samme interessene som deg. Du vil og ha mye kontakt med de andre Asia-linjene og sammen blir dere del av et større Asia-interessert felleskap.

Dette vil du lære

* kinesisk (mandarin)
* kinesiske skrifttegn
* pinyin-systemet
* praktisk reisekunnskap
* asiarelaterte temaer

Våre forventninger til deg

Selv om det å lære seg kinesiske tegn ser uoverkommelig ut er det et system i det og en kan bruke teknikker for å gjøre det lettere. Det er likevel ikke til å komme utenom at det krever en del pugging og egeninnsats, men følelsen av mestring når du klarer å lese litt kinesisk tekst er ubeskrivelig.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Kina er et enormt land med et uttall spennende steder å oppleve, men å reise i landet kan ofte være litt krevende. Vi planlegger i felleskap en tur til landet. I tillegg til Kina er f.eks. Hong Kong, Taiwan, Macao etc også "kinesiske" steder som kan vurderes. Vi ser sammen på hva en kan få til i forhold til et budsjett, praktiske reisetips og hva som er ønskelig. 

Fellestur til Jotunheimen

Pris: Inkludert i linjepris

I begynnelsen av september reiser vi til Jotunheimen på bli kjent tur. Det blir mange turalternativer, noen går på lang tur over Besseggen, mens andre velger kortere turer i nærområdet.  Vi bor på Grønolen, som er en familiedrevet fjellgård. Her får vi nydelig frokost, kan smøre med oss en god matpakke, og får skikkelig god buffet når vi kommer tilbake etter tur.

Fellestur til Stockholm

Pris: Inkludert i linjepris

Hvert år tar skolen noen turer i både innland og utland. I oktober reiser alle elever og ansatte til Stockholm. Her får vi ulike kulturelle opplevelser. Noen aktiviteter er obligatoriske, og andre aktiviteter kan du velge selv. Musikal står som regel på planen, vi besøker Vasamuseet, vandrer i Gamla Stan og mye mer. Hver linje har en dag der de selv bestemmer hva de ønsker å gjøre. Hver dag finner vi ulike restauranter, hvor vi spiser enten lunsj eller middag. Det er opplegg hver dag, men du får også fri til å utforske byen på egenhånd.

Henning Iversen /Hong Sung Pyo (홍성표)

Linjelærer KKJ

Henning har bachelorgrad i samfunnsfag, bachelor i koreansk & kinesisk språk, Master of Letters i Film Studies og PPU. Han har hovedansvaret for KKJ-linja og gjennomføring av linjeturen(e). Han er og fotograf,  kampsportinstruktør og koreansk statsborger. I tillegg spiller han gitar, piano, bass etc.

Epost: henning.iversen@innlandetfylke.no
Telefon: 99157929
Instagram: @hennings_photos

Mandag til torsdag starter vi dagen med morgensamling. På fredag avslutter vi med "Ut av bobla", hvor ser nærmere på hva som har skjedd i verden utenfor skolen den siste tida.

Mandag: Fysisk aktivitet, linjetimer, kor og valgfag

Tirsdag:  Linjetimer og valgfag

Onsdag: Tema/danning og valgfag

Torsdag: Linjefag, romvask og valgfag

Fredag:  Linjefag, "ut av bobla" og valgfag

Lørdag: Seminar

Last ned timeplan som pdf ↓
 • August: Skolestart
 • September: Fjelltur til Jotunheimen
  • Høstferie uke 41
 • Oktober: Fellestur til europeisk storby
 • November: Høstfest for familie
 • Desember: Juleforberedelser
  • Juleferie
 • Januar: Fokus på framtid
 • Februar: Skidag
  • Vinterferie uke 9
 • Mars: Linjeturer
  • Påske
 • April: Kunstprosjekt
 • Mai: Skoleavslutning

Du må velge 2 valgfag høst og 2 valgfag vår, men du kan velge så mange valgfag du får plass til på timeplanen. For at vi skal sette igang de ulike valgfagene må det være minimum 6 som velger valgfaget.

Animeklubb

Vi utforsker nyere og eldre serier og filmer innenfor Japansk animasjon.

Asiatisk mat

Vi tar rundturen i det asiatiske kjøkken. Prøver ut ingredienser som galangal, sitrongress, wasabi og gochujang. Vi lager indiske nan, har sushikurs og ruller vårruller.

Band

For deg som allerede kan å spille et instrument eller synger.

Bildekunst

Bildemekk har fokus på å jobbe med bilder og visuelle uttrykk. Både i to-dimensjonal og tre- dimensjonal form. Hovedfokus er det to-dimensjonale. Bildemekk går mest ut på å gjøre, ha ideer å bringe

Bodypump

Bueskyting

Eksamensforberedelser

Hvis du enten har strøket i et fag eller vil forbedre en karakter du allerede har, så kan vi legge til rette for dette. Du må selv melde deg opp til eksamen om du vil ta det, vi hjelper deg på veien.

Filmklubb

Vi ser på både klassikere og nyere filmer.

Fotball

En dag i uka har vi fotballvalgfag, vi prøver også å spille mot andre folkehøgskoler i løpet av året. Dette er et lavterskeltilbud og er bare for moro.

Foto

Her lærer du å bruke det digitale kameras mange funksjoner slik at dine bilder blir slik du ønsker dem.

Gitar for nybegynnere

Aldri tatt i en gitar? Kurset viser deg den lette veien til spille rundt leirbålet.

Hverdagsmat

Valgfag for den sultne. Her får du gode tips til hvordan du lager god, sunn og billig hverdagsmat. Maten lages og spises på kurset.

Innebandy

Kampsport

Her får du prøve deg på flere av østens kampsportteknikker.

Kinesisk Koreansk Japansk

Vi tilbyr valgfag i de språkene det blir undervist i på skolen. Det må minimum være 6 deltakere på et valgfag i språk for at vi setter det i gang.

Knivlaging

Lag egen jaktkniv eller fiskekniv.

Løsningsskapende samtaler

Vi ser på hva en løsningsskapende samtale er, og lærer om skaleringsspørsmål, unntaksspørsmål, mestringsspørsmål og om mirakelspørsmålet.

Megling og konflikthåndtering

Vi lærer hvordan konflikter kan oppstå og hvordan vi kan løse dem.

Musikal

Hvert år settes det opp en musikalproduksjon. Våren 2023 "Rock of Ages", og våren 2024 "Cinderella". Neste år blir det nok "The Prom".

Penger og juss

Valgfaget som gjør deg litt mer klar for livet etter folkehøgskolen. Her lærer du om skatt, lån og sparing. Hvilke regler gjelder når du skal leie bolig, og rett og slettm hva lønner seg?

Photoshop

Her får du lære fra grunnen hvordan man orienterer seg i Photoshop-verden, og hvordan man justerer bilder slik at de blir optimale etter ditt ønske.

Psykologi

For deg som vil ha større forståelse for hvordan mennesket reagerer og handler.

Ridning

Norsk Hestesenteret ligger ikke langt fra skolen og dette er et populært valgfag. Vi kaller forresten ridning for hesting på skolen.

Skateboard

Om været tillater drar vi til betongparken i Gjøvik. Ved dårlig vær drar vi til skatehallen i Gjøvik. I tillegg ser vi skatefilmer. Man bør ha eget utstyr for valgfaget.

Smykkelaging

Lag smykker med ulike teknikker.

Svømming

Liker du å svømme, vil bli en bedre svømmer, eller rett og slett for treningens skyld. Rett ved skolen ligger en svømmehall som vi får bruke en gang i uka.

Søtbakst

Brownies med karamellfrosting, skillingsboller, sjokoladecupcakes med smørkrem, gulrotkake med osteglasur og vaniljemuffins med marshmallow-topping. Alt dette og mer til baker vi i søt bakst valgfag.

Vaktmestring

Vil du lære å skifte en sikring, henge opp hyller og bytte ut lysrør? Vi fikser der det trengs, under kyndig opplæring av skolens vaktmester.

Yoga

Yogaøvelser

Fra kr 144 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Linjetur
 • Studietur: Fellestur til Jotunheimen
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Fellestur til Stockholm
  • Mat (2 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Kina
  • Reiseforsikring
  • Visum
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 144 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 144 000,-
(14 400,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

- Kinesisk-engelsk ordbok (du må lære hvordan du slår opp i en kinesisk ordbok).
- Spesialpapir til å skrive kinesiske tegn.
- Penn til å skrive kinesiske tegn.
- Stor boksamling med relevant litteratur, romaner, reiseskildringer, fagbøker, språkbøker, kart m.m. til fritt utlån. 
- Stor filmsamling med kinesiske, koreanske og japanske filmer. 
- Kampsportutstyr
- Kinesisk kalligrafiutstyr
- Mahjong

Føler du at du trenger tilrettelegging av noe slag, er det bare å skrive det i søknaden eller ta kontakt med skolen. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Mia Jie Thesen Nielsen

Det er artig å lære kinesisk og se hvor lik setningsoppbyggingen er. Reisen tilbyr uforglemmelig opplevelse av kultur og folk man møter på.

Fra bloggen

Mor: - Opplever at det er tryggere å reise med folkehøgskolen

Judith kjørte i august sin tredje datter på folkehøgskole. Som mor opplever hun det mye tryggere at de reiser langt med folkehøgskolen, enn på egenhånd. ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Kina Korea Japan

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Japansk språk & reise

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Midtens rike // Kina & Japan

Møre Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Koreansk språk & reise

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Backpack Japan

Namdals folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Backpackrail Asia

Sagavoll folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Backpack Foto Asia - Vietnam og Kambodsja

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs BFrilynt

Fokus Asia & Japan - Tokyo og Kyoto

Karmøy Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

CHINA-Language & Culture

Hadeland folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Reiseliv og Utvikling

Agder Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Idrett Explore Asia

Molde Folkehøgskole
HelårskursKristen

Tegning, Maling & Keramikk - Europa og Japan

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen