Til hovedinnhold

Musikk Studio Live Afrika

Søk på linja

På denne spennende linja får du spilt musikk og får god kjennskap til alt som skal til for å få til gode forestillinger. Studietur til Uganda og Rwanda

For å bli en artist må man kunne mer enn å spille et instrument. Vi hjelper deg på veien dit!

Dette er linja for deg som ønsker å jobbe med ulike former for musikk, og som liker å samarbeide om å lage fantastiske forestillinger. Du vil utvikle deg på ditt instrument og spille musikken du liker. 

Vi jobber med et solidaritet prosjekt i Uganda. I tillegg møter vi lokale utøvende kunstnere som tar oss med i sitt arbeide. Studieturen forberedes gjennom hele året, og vi blir kjent med kulturen før vi reiser. Vi reiser også til Rwanda, og lærer mer om hvordan landet har bygd seg opp etter folkemordet. I tillegg drar vi på safari.

Du er selv med på å legge opp året ditt, og bestemme hva du ønsker å fordype deg i.

Vi tar utgangspunkt i dine styrker og interesser, og legger opp skoleåret slik at du får størst mulig utbytte av året ditt på linja.

Du får drive med:

I løpet av skoleåret setter vi opp flere konserter og forestillinger, og hvert år setter skolen opp en musikal som er åpen for alle skolens elever.

Om du ønsker å bli artist, eller om du ønsker å videreutdanne deg innen musikk eller teater så er dette et perfekt grunnlag! Les mer om studieturen til Uganda og Rwanda i denne bloggsaken

Har du noen spørsmål? Send en mail til petter.amundgard@innlandetfylke.no :)

Les enda mer om linja og linjetur på skolens hjemmeside

Linjen passer for alle som har lyst til å stå på scenen, om du har gjort det før, eller har lyst til å gjøre det for første gang.

Våre forventninger til deg

Du trenger ikke forskunnskaper for å søke på linja, men vi forventer at du møter til timene og at du har insteresse for fagene.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 3 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

 En tre uker lang linjetur til Øst-Afrika (Uganda og Rwanda), der du får oppleve helt andre kulturer enn vår egen.

Ti dager av turen bruker vi på å delta i et solidaritetsprosjekt med fokus på gjenbruk. Ellers reiser vi på safari, besøker skoler, ser på tidligere prosjekter og blir kjent med folk både i Uganda og Rwanda.

Vi planlegger turen i fellesskap gjennom året. På studieturen opplever vi nærkontakt med Ugandas flora og fauna, sammen med dyktige lokale guider. Har du valgt å gå på ei linje hvor gorillatrekking er en del av opplegget, vil du tilbringe en dag i bratt terreng, med stor sannsynlighet for å møte på disse vakre skapningene. 

Vi opplever savanne og regnskog og får bedre innsikt om livet i disse biomene. 

Utøvende kunstnere innenfor sang, dans og trommer vil mer enn gjerne dele sin kunnskap med oss. 

Fellestur til Jotunheimen

Pris: Inkludert i linjepris

I begynnelsen av september reiser vi til Jotunheimen på bli kjent tur. Det blir mange turalternativer, noen går på lang tur over Besseggen, mens andre velger kortere turer i nærområdet.  Vi bor på Grønolen, som er en familiedrevet fjellgård. Her får vi nydelig frokost, kan smøre med oss en god matpakke, og får skikkelig god buffet når vi kommer tilbake etter tur.

Fellestur til Stockholm

Pris: Inkludert i linjepris

Hvert år tar skolen noen turer i både innland og utland. I oktober reiser alle elever og ansatte til Stockholm. Her får vi ulike kulturelle opplevelser. Noen aktiviteter er obligatoriske, og andre aktiviteter kan du velge selv. Musikal står som regel på planen, vi besøker Vasamuseet, vandrer i Gamla Stan og mye mer. Hver linje har en dag der de selv bestemmer hva de ønsker å gjøre. Hver dag finner vi ulike restauranter, hvor vi spiser enten lunsj eller middag. Det er opplegg hver dag, men du får også fri til å utforske byen på egenhånd.

Live Hokstad

Rektor

Live er utdannet sosiolog og pedagog. I tillegg har hun tatt folkehøgskolenes egen rektorskole. Hun har jobbet som markedsanalytiker, drevet eget firma og vært lærer. Live har valgfag asiatisk mat, og er den som reiser på studietur til Uganda og Rwanda med elevene. Live er ofte i følge med hunden Ippon.

Epost: live.hokstad@innlandetfylke.no
Telefon: 91853885
Instagram: @livehokstad
Blogg

Petter Amundgård

Linjelærer SMT og MSS

Petter har bachelor i Kultur og Språkfagenes didaktikk, med hovedvekt på musikk, fra Høgskolen i Innlandet. Han har PPU fra Universitetet i Sørøst-Norge.

Petter har lang erfaring innen utøvende musikk og har jobbet som lydtekniker, både live og i studio. 

Epost: petter.amundgard@innlandetfylke.no

Mandag til torsdag starter vi dagen med morgensamling. På fredag avslutter vi med "Ut av bobla", hvor ser nærmere på hva som har skjedd i verden utenfor skolen den siste tida.

Mandag: Fysisk aktivitet, linjetimer, kor og valgfag

Tirsdag:  Linjetimer og valgfag

Onsdag: Tema/danning og valgfag

Torsdag: Linjefag, romvask og valgfag

Fredag:  Linjefag, "ut av bobla" og valgfag

Lørdag: Seminar

Last ned timeplan som pdf ↓
 • August: Skolestart
 • September: Fjelltur til Jotunheimen
  • Høstferie uke 41
 • Oktober: Fellestur til Stockholm
 • November: Høstfest for familie
 • Desember: Juleforberedelser
  • Juleferie
 • Januar: Fokus på framtid
 • Februar: Skidag
  • Vinterferie uke 9
 • Mars: Linjeturer
  • Påske
 • April: Kunstprosjekt
 • Mai: Skoleavslutning

Du må velge 2 valgfag høst og 2 valgfag vår, men du kan velge så mange valgfag du får plass til på timeplanen. For at vi skal sette igang de ulike valgfagene må det være minimum 6 som velger valgfaget.

Animeklubb

Vi utforsker nyere og eldre serier og filmer innenfor Japansk animasjon.

Asiatisk mat

Vi tar rundturen i det asiatiske kjøkken. Prøver ut ingredienser som galangal, sitrongress, wasabi og gochujang. Vi lager indiske nan, har sushikurs og ruller vårruller.

Band

For deg som allerede kan å spille et instrument eller synger.

Bildekunst

Bildemekk har fokus på å jobbe med bilder og visuelle uttrykk. Både i to-dimensjonal og tre- dimensjonal form. Hovedfokus er det to-dimensjonale. Bildemekk går mest ut på å gjøre, ha ideer å bringe

Bodypump

Bueskyting

Eksamensforberedelser

Hvis du enten har strøket i et fag eller vil forbedre en karakter du allerede har, så kan vi legge til rette for dette. Du må selv melde deg opp til eksamen om du vil ta det, vi hjelper deg på veien.

Filmklubb

Vi ser på både klassikere og nyere filmer.

Fotball

En dag i uka har vi fotballvalgfag, vi prøver også å spille mot andre folkehøgskoler i løpet av året. Dette er et lavterskeltilbud og er bare for moro.

Foto

Her lærer du å bruke det digitale kameras mange funksjoner slik at dine bilder blir slik du ønsker dem.

Gitar for nybegynnere

Aldri tatt i en gitar? Kurset viser deg den lette veien til spille rundt leirbålet.

Hverdagsmat

Valgfag for den sultne. Her får du gode tips til hvordan du lager god, sunn og billig hverdagsmat. Maten lages og spises på kurset.

Innebandy

Kampsport

Her får du prøve deg på flere av østens kampsportteknikker.

Kinesisk Koreansk Japansk

Vi tilbyr valgfag i de språkene det blir undervist i på skolen. Det må minimum være 6 deltakere på et valgfag i språk for at vi setter det i gang.

Knivlaging

Lag egen jaktkniv eller fiskekniv.

Løsningsskapende samtaler

Vi ser på hva en løsningsskapende samtale er, og lærer om skaleringsspørsmål, unntaksspørsmål, mestringsspørsmål og om mirakelspørsmålet.

Megling og konflikthåndtering

Vi lærer hvordan konflikter kan oppstå og hvordan vi kan løse dem.

Musikal

Hvert år settes det opp en musikalproduksjon. Våren 2023 "Rock of Ages", og våren 2024 "Cinderella". Neste år blir det nok "The Prom".

Penger og juss

Valgfaget som gjør deg litt mer klar for livet etter folkehøgskolen. Her lærer du om skatt, lån og sparing. Hvilke regler gjelder når du skal leie bolig, og rett og slettm hva lønner seg?

Photoshop

Her får du lære fra grunnen hvordan man orienterer seg i Photoshop-verden, og hvordan man justerer bilder slik at de blir optimale etter ditt ønske.

Psykologi

For deg som vil ha større forståelse for hvordan mennesket reagerer og handler.

Ridning

Norsk Hestesenteret ligger ikke langt fra skolen og dette er et populært valgfag. Vi kaller forresten ridning for hesting på skolen.

Skateboard

Om været tillater drar vi til betongparken i Gjøvik. Ved dårlig vær drar vi til skatehallen i Gjøvik. I tillegg ser vi skatefilmer. Man bør ha eget utstyr for valgfaget.

Smykkelaging

Lag smykker med ulike teknikker.

Svømming

Liker du å svømme, vil bli en bedre svømmer, eller rett og slett for treningens skyld. Rett ved skolen ligger en svømmehall som vi får bruke en gang i uka.

Søtbakst

Brownies med karamellfrosting, skillingsboller, sjokoladecupcakes med smørkrem, gulrotkake med osteglasur og vaniljemuffins med marshmallow-topping. Alt dette og mer til baker vi i søt bakst valgfag.

Vaktmestring

Vil du lære å skifte en sikring, henge opp hyller og bytte ut lysrør? Vi fikser der det trengs, under kyndig opplæring av skolens vaktmester.

Yoga

Yogaøvelser

Fra kr 141 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Linjetur
 • Studietur: Fellestur til Jotunheimen
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Fellestur til Stockholm
  • Mat (2 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Uganda og Rwanda
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Visum
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 141 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 141 000,-
(14 100,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • El-gitarer
 • Akustiske gitarer
 • El-gitarer
 • El-basser
 • Digitalt trommesett
 • Akustisk trommesett
 • Djember
 • Rytmeinstrumenter
 • PA-utstyr med både digital og analoge lydmiksere
 • Lysutsyr
 • 2 scener
 • Lydstudio
 • Mikrofoner til både lydstudio og live
 • Flygel
 • Digitalpianoer
 • Øvingsrom
 • og mye mer

Dersom du har funksjonsnedsettelser, tilrettelegger vi etter samtaler med deg som elev.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Lisa Jacobsen Myklebust

Turen til Afrika gjorde enormt inntrykk på meg. Ikke bare var det utrolig kult å få se en så annerledes kultur, men det fikk meg også til å sette ekstra pris på alt vi har hjemme i Norge. Det var en magisk opplevelse!

Lisa Jacobsen Myklebust
Matilde Vadseth Furholm

Linjeturen til Uganda og Rwanda var uforglemmelig! Jeg bygde vennskap og lærte om de lokale kulturene, språkene, historien og naturen. Afrikaturen har siden påvirket både livet og studiene mine.

Matilde Vadseth Furholm
 Amund Heldal

Studietur til Afrika er helt fantastisk. Man blir bedre kjent med både reisefølget og lokalbefolkningen, i tillegg til at du får oppleve et helt annet klima og naturbilde. Du får med deg minner for livet!

Fra bloggen

Fra Toten til Broadway

Kajsa Nesset (20) fra Ålesund startet på Toten folkehøgskole for å finne ut om hun ville satse på musikaldrømmen eller ikke. Lite visste hun hvor ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Andreårselev - STIPP

Trøndertun folkehøgskole
Fullt
HelårskursFrilynt

Musikk, reise og kultur

Haugetun Folkehøyskole
HelårskursKristen

Utøvende musikk: Band OSLO

Rønningen folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Country - musikkproduksjon og turné

Seljord Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk og media - Filmmusikk

Manger folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Utøvende Instrument

Musikkfolkehøgskolen Viken
Helårskurs9 t/ukeKristen

Rytmisk linje - Hiphop

Manger folkehøgskule
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Utøvende Musikk

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Musikk

Sjøholt Folkehøgskole
HelårskursKristen

Singer-songwriter

Trøndertun folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikk

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt