Økologisk bærekraft i byen. Her vil du få jord på hendene og kunnskap i hodet. Du får skape og drive forskjellige urbane dyrkingsarealer i samspill restauranter, frivillighet, kommune og næringsliv.

StUF blir den første folkehøgskolen som opprettes på bakgrunn av klimakampen og det grønne skifte, og derfor etableres skolen i en by.

Et av de viktigste temaene vi her skal arbeide med er urbant landbruk. Her skal vi dyrke grønnsaker og samspill.

Helårslinjen Spis Stavanger med urbant landbruk er et godt eksempel på en samspillsarena. Her vil StUF sammen med Stavangers restauranter, skoler og frivillighetssentre, kommune og næringsliv arbeide sammen om kursing, dyrking, praksisperioder og forsyning. Prosjektet Tusen tak for maten Stavanger vil bringe sammen matproduksjon og arealplanlegging, birøkt og husdyrhold, sosial inkludering og gründervirksomhet, økologi og økonomi.

StUF vil bidra til bærekraftig by og stedsutvikling, fremme kunnskap om bærekraftig matproduksjon og bærekraftig verdiskapning og næringsutvikling innen urbant landbruk.

Innhold på Urbant landbruk:

Obligatorisk: Nei

SJELEN REISER SAKTE.

Planen er å reise mot Portugal der vi bl.a. kan surfe. Den beste måten å reise på er når selve reisen blir en del av målet. På en urban og grønn folkehøyskole blir dette et eventyr på skinner og en reise for minnebøkene. Vi tar en rund og god togtur gjennom Europa og du vil få delta i uforglemmelige grønne prosjekter i byer som København, Amsterdam, Berlin og Barcelona o.l. Her blir det møter med mennesker og inspirerende initiativer utenfor turiststrømmen.

Ved å reise sakte, kan vi observere endringer og oppleve mer. Du skal få oppleve gatefester og grønne stunt, spise sunt og besøke konserter. Du kan få være med på urban exploration i forlatte soner og knytte bånd til spennende miljøer. Med StUFs sakte reisemåter, eventyrlige steder og meningsfulle oppdrag får du være med på en unik oppdagelsesreise. Vi vil danne vår personlighet gjennom impulser fra andre land og byer. Derfor må vi ha tid til å bli oppdagere og finne rom å utforske. Dette er en måte vi kan bevege oss på og samtidig bli beveget. StUF reiser ut for sterke inntrykk og med lavt klimaavtrykk.

Valgfagtilbudet vil kunne variere ettersom vi foreløpig ikke har bestemt hvor stort elevkull vi tar inn på første året.

• 19.august - Internat åpner for elever
  • 22.august - Skolestart
  • 10-16.oktober - Høstferie
  • 17.desember - Juleferie
  • 5.januar - Skolestart
  • 27.februar-5.mars - Vinterferie
  • 31.mars-11.april - Påskeferie
  • 15.mai - Internat stenger

Her er dine muligheter til å forme et spennende skoleår. Plukk og velg blant valgfagene og skap din skolehverdag med fordypning og fornyelse!

Det er med forbehold om endring av noen valgfag, grunnet skoleplanen til StUF er fortsatt i prosess

Arkitektur & delekultur

Byen som gymsal & tikken

Byutvikling & selvutvikling

Cafe repair & fix-It

Design & gjenbruk

Dybdeøkologi & mental helse

I møte med vår tids største utfordring må fornuft og følelser arbeide sammen. Vi skal bli kjent med dypøkologi og årsaker til god mental helse. Livet er kanskje ikke en lek, men å leke er selve livet.

Event management & aktivisme

Galleri gatelangs & åpen mikk

Kultur Impro & PopUp scener

Parkour & skating

Plakatdesign & Risotrykking

Planter & drivhus

Podcast & SoMe

Portugisisk & surfing

Selvpresentasjon & LGBTQ+

Sirkulær økonomi & økologi

Skrivekurs & publisering

Street art & galleri gatelangs

Her får du samarbeide med Nuart, som har stått bak et av Europas mest spennende event; legendariske Nuartfestival. https://artsandculture.google.com/partner/nuart Et kreativt opplegg sammen med byen!

Studiesirkel & veien videre

Urban antropologi & byplanlegging

UrbEx & økoturisme

Vm i deg selv og i samarbeid

Yoga & Land art

Ølbrygging & fermentering

• Studietur: Urban safari gjennom Europa

Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Søk på linjaMer om skolen

Fra bloggen

Dette er de nye folkehøgskolene

En ligger ute i havgapet og den andre midt i en av landets største byer. Bli bedre kjent med de to nyeste folkehøgskolene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Seil, surf, kite

Risøy Folkehøyskole

Teknologi og innovasjon

Svalbard folkehøgskole