Stavanger Urban Folkehøgskole StUF

Velkommen til Nordens første urbane folkehøgskole – med det grønne skiftet som læreplan og byen som klasserom.

Søk på skolenLinjer
bildetekst

Akkurat her, i det som har vært Norges oljehovedstad, landet en unik folkehøgskole. En helt ny ide, et etterlengtet og enestående skoletilbud. En felles urban læringsarena som vil utgjøre en forskjell for by og mennesker. En fantastisk mulighet og et år du vil huske.

Akkurat nå engasjerer millioner seg i klimakampen. StUF vil legge til rette for at elevenes engasjement for det grønne skiftet skal bli til ettertraktet kunnskap og handlingskompetanse. Her får du en urban og grønn folkehøgskole du kan bo og virke i, og metoder og arenaer for å skape en bærekraftig verden.

Et grønt skifte trenger at vi blir gode på samspill. Å bli bærekraftig blir vi sammen. Du vil få kunnskaper og ferdigheter om hvordan byen og dens innbyggere kan gå fra å være et voksende miljøproblem til å bli en del av en bærekraftig løsning.

På StUF vil samtalen være et bærende pedagogisk prinsipp i all undervisning. Folkehøgskolens grunnlegger, Grundtvig, uttalte at kun gjennom samtale er eleven og læreren likeverdig. StUF vil derfor virke og definere seg som et læringsfellesskap for både studenter og lærere.

Det er begrenset med elevplasser første året. Landets aller nyeste folkehøgskole er så ny at vi ennå står midt i ansettelser av lærere, rigging av internat, laging av timeplaner og menyer, og ….  Som elev på det første året, vil du i stor grad kunne være med å påvirke – en folkehøgskole for framtiden.

Dette står vi for

Stavanger Urban Folkehøgskole vil stå opp og stå på for en grønnere verden.

Vi vil by på en troika som består av mening, gøy og retning. Hos oss skal du få utvikle interessene dine i spennende og gode miljøer.

StUF er en frilynt folkehøgskole som liker mangfold og likeverd.

Flere fellesfag vil være under de tre hovedtemaene Mening, Gøy og Retning

Mening [kognitiv] Lyst til å finne mer ut av hvordan akkurat du passer inn i en gruppe? Temaene her vil kunne utvikle dine evner til å se deg selv i et større mangfold.

Gøy [emosjonell] Vil du lære metoder som styrker kreativitet din i hverdagen? Vær med å undersøk hvordan dine emosjonelle ressurser og skaperkraft kan brukes også i studie og jobb.

Retning [handling] Her kan du få prøve ut konkrete løsninger på utfordringer og problemstillinger. Hva må til for at vi klarer å handle i ulike situasjoner?

Andre Fellesfag:

• Lørdagsseminar. Elevstyrt arena med masse spennende muligheter
  • Fine fredag. Presentasjon av elevenes ideer for byen
  • Sans og samling. Morgensamling som skal vekke vår nysgjerrighet
  • Elevrådets time. Elevdemokrati og elevmedvirkning
  • Temauker. Artist in residence på skolen, kunst og aktiviteter i samspill med elevene
  • Steffens seminar. Internasjonalt seminar om klima og skole
  • Urbant Landbruk. Tak for mat

Her er dine muligheter til å forme et spennende skoleår. Plukk og velg blant valgfagene og skap din skolehverdag med fordypning og fornyelse!

Det er med forbehold om endring av noen valgfag, grunnet skoleplanen til StUF er fortsatt i prosess

Arkitektur & delekultur

Byen som gymsal & tikken

Byutvikling & selvutvikling

Cafe repair & fix-It

Design & gjenbruk

Dybdeøkologi & mental helse

I møte med vår tids største utfordring må fornuft og følelser arbeide sammen. Vi skal bli kjent med dypøkologi og årsaker til god mental helse. Livet er kanskje ikke en lek, men å leke er selve livet.

Event management & aktivisme

Galleri gatelangs & åpen mikk

Kultur Impro & PopUp scener

Parkour & skating

Plakatdesign & Risotrykking

Planter & drivhus

Podcast & SoMe

Portugisisk & surfing

Selvpresentasjon & LGBTQ+

Sirkulær økonomi & økologi

Skrivekurs & publisering

Street art & galleri gatelangs

Her får du samarbeide med Nuart, som har stått bak et av Europas mest spennende event; legendariske Nuartfestival. https://artsandculture.google.com/partner/nuart Et kreativt opplegg sammen med byen!

Studiesirkel & veien videre

Urban antropologi & byplanlegging

UrbEx & økoturisme

Vm i deg selv og i samarbeid

Yoga & Land art

Ølbrygging & fermentering

Denne skolen er så ny at vi ennå står midt i ansettelser av lærere, rigging av internat, laging av timeplaner og menyer, og vi vil gjerne komme tilbake her og fortelle mer om rommene med en gang dette blir klart.

Fasiliteter

Denne skolen er så ny at vi ennå står midt i ansettelser av lærere, rigging av internat, laging av timeplaner og menyer, og vi vil gjerne komme tilbake her og fortelle mer om fasilitetene straks de blir klare.

Stavanger Øst

Øst i Stavanger er et område som er omtalt som Norges mest spennende byutviklingsprosjekt. Her vil skolen være midt i en eldre og ny bydel med kreative hubs, urbant landbruk, spiselige byfester, spennende scener, parker og badesteder, kaféer og restauranter.

Finn reiserute fra der du bor

Valgfagtilbudet vil kunne variere ettersom vi foreløpig ikke har bestemt hvor stort elevkull vi tar inn på første året.

Denne skolen er så ny at vi ennå står midt i ansettelser av lærere, rigging av internat, laging av timeplaner og menyer, og vi vil gjerne komme tilbake med mer info om årsplan med en gang dette blir klart.

Linjer på Stavanger Urban Folkehøgskole StUF

ReDu: Design og redesign

Urbant landbruk

Sosialt entreprenørskap og lederutvikling

Minihus & grønne greier

Digital & grønn energi

Mat for fat

Byen & kunsten

Søk på skolen

Fra bloggen

Dette er de nye folkehøgskolene

En ligger ute i havgapet og den andre midt i en av landets største byer. Bli bedre kjent med de to nyeste folkehøgskolene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!