Til hovedinnhold

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF

Velkommen til Nordens første urbane folkehøgskole – med det grønne skiftet som læreplan og byen som klasserom.

Søk på skolenLinjer

Vil du både lære nye ting og samtidig gjøre mer av det du har lyst til? Vil du kombinere et år på en folkehøyskole med alt en by har å by på? Vil du bidra til en grønnere verden og reise til spennende steder og aktiviteter?

Da skal du sjekke ut Stavanger Urban Folkehøyskole (StUF) og se hvordan vårt mangfold av aktiviteter og fagtilbud kan treffe deg!

Vi spår at du her får dyrke lidenskap og felleskap. Her får du møte venner du ennå ikke kjenner. I våre grønne og skjønne hverdager kan du skape minner som skinner. Vi har fag som frigjør, reiser med grønn kulør mot spennende adventure. Her på StUF er både week- and holidays for future.  

StUFs hovedtemaer – kunnskaper om det grønne skifte og helsefremmende urbanisme – fyller et behov allerede og vil bare bli større i tiden som ligger foran oss. Ett år kan forandre mye. Ditt engasjement i klimakampen kan her få bli til kunnskaper og kompetanse som er ønsket og etterspurt, både i arbeidslivet og i videre studieløp.

Det grønne skiftet kan vi bare få til sammen, derfor trengs det et grønt og felles handlingslaboratorium midt i byen for både læring og næring. Sammen kan vi forandre verden.

Dette står vi for

Stavanger Urban Folkehøgskole vil stå opp og stå på for en grønnere verden. 

Vi vil by på en troika av mening, gøy og retning. Hos oss skal du få utvikle interessene dine i spennende og gode miljøer.

StUF er en frilynt folkehøgskole som liker mangfold og likeverd, og et læringsfellesskap for både studenter og lærere.

Flere fellesfag vil være under de tre hovedtemaene Mening, Gøy og Retning

Mening [kognitiv] Lyst til å finne mer ut av hvordan akkurat du passer inn i en gruppe? Temaene her vil kunne utvikle dine evner til å se deg selv i et større mangfold.

Gøy [emosjonell] Vil du lære metoder som styrker kreativitet din i hverdagen? Vær med å undersøk hvordan dine emosjonelle ressurser og skaperkraft kan brukes også i studie og jobb.

Retning [handling] Her kan du få prøve ut konkrete løsninger på utfordringer og problemstillinger. Hva må til for at vi klarer å handle i ulike situasjoner?

Andre Fellesfag:

  • Lørdagsseminar. Elevstyrt arena med masse spennende muligheter
  • Fine fredag. Presentasjon av elevenes ideer for byen
  • Sans og samling. Morgensamling som skal vekke vår nysgjerrighet
  • Elevrådets time. Elevdemokrati og elevmedvirkning
  • Temauker. Artist in residence på skolen, kunst og aktiviteter i samspill med elevene
  • Steffens seminar. Internasjonalt seminar om klima og skole
  • Urbant Landbruk. Tak for mat

Her er dine muligheter til å forme et spennende skoleår. Plukk og velg blant valgfagene og skap din skolehverdag med fordypning og fornyelse!

Det er med forbehold om endring av noen valgfag, grunnet skoleplanen til StUF er fortsatt i prosess

Arkitektur & delekultur

Byen som gymsal & tikken

Byutvikling & selvutvikling

Cafe repair & fix-It

Design & gjenbruk

Dybdeøkologi & mental helse

I møte med vår tids største utfordring må fornuft og følelser arbeide sammen. Vi skal bli kjent med dypøkologi og årsaker til god mental helse. Livet er kanskje ikke en lek, men å leke er selve livet.

Event management & aktivisme

Galleri gatelangs & åpen mikk

Kultur Impro & PopUp scener

Parkour & skating

Plakatdesign & Risotrykking

Planter & drivhus

Podcast & SoMe

Portugisisk & surfing

Selvpresentasjon & LGBTQ+

Sirkulær økonomi & økologi

Skrivekurs & publisering

Street art & galleri gatelangs

Her får du samarbeide med Nuart, som har stått bak et av Europas mest spennende event; legendariske Nuartfestival. https://artsandculture.google.com/partner/nuart Et kreativt opplegg sammen med byen!

Studiesirkel & veien videre

Urban antropologi & byplanlegging

UrbEx & økoturisme

Vm i deg selv og i samarbeid

Yoga & Land art

Ølbrygging & fermentering

SJELEN REISER SAKTE.

I år er planen å reise mot Portugal der vi også kan surfe. Den beste måten å reise på er når selve reisen blir en del av målet. På en urban og grønn folkehøyskole blir dette et eventyr på skinner og en reise for minnebøkene. Vi tar en rund og god togtur gjennom Europa og du vil få delta i uforglemmelige grønne prosjekter i byer som København, Amsterdam, Berlin og Barcelona o.l. Ved å reise sakte, kan vi observere endringer og oppleve mer. Du skal få oppleve gatefester og grønne stunt, spise sunt og besøke konserter. Du kan få være med på urban exploration i forlatte soner og knytte bånd til spennende miljøer. StUFs sakte reisemåter, eventyrlige steder og meningsfulle oppdrag vil bli en unik oppdagelsesreise. Vi vil danne vår personlighet gjennom impulser fra andre land og byer. Derfor må vi ha tid til å bli oppdagere og finne rom å utforske. Dette er en måte vi kan bevege oss på og samtidig bli beveget. StUF reiser ut for sterke inntrykk og med lavt klimaavtrykk. 

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

SJELEN REISER SAKTE.


Planen er å reise mot Portugal der vi bl.a. kan surfe. Den beste måten å reise på er når selve reisen blir en del av målet. På en urban og grønn folkehøyskole blir dette et eventyr på skinner og en reise for minnebøkene. Vi tar en rund og god togtur gjennom Europa og du vil få delta i uforglemmelige grønne prosjekter i byer som København, Amsterdam, Berlin og Barcelona o.l. Her blir det møter med mennesker og inspirerende initiativer utenfor turiststrømmen.


Ved å reise sakte, kan vi observere endringer og oppleve mer. Du skal få oppleve gatefester og grønne stunt, spise sunt og besøke konserter. Du kan få være med på urban exploration i forlatte soner og knytte bånd til spennende miljøer. Med StUFs sakte reisemåter, eventyrlige steder og meningsfulle oppdrag får du være med på en unik oppdagelsesreise. Vi vil danne vår personlighet gjennom impulser fra andre land og byer. Derfor må vi ha tid til å bli oppdagere og finne rom å utforske. Dette er en måte vi kan bevege oss på og samtidig bli beveget. StUF reiser ut for sterke inntrykk og med lavt klimaavtrykk.

Denne skolen er så ny at vi ennå står midt i ansettelser av lærere, rigging av internat, laging av timeplaner og menyer, og vi vil gjerne komme tilbake her og fortelle mer om rommene med en gang dette blir klart. 

Fasiliteter

Denne skolen er så ny at vi ennå står midt i ansettelser av lærere, rigging av internat, laging av timeplaner og menyer, og vi vil gjerne komme tilbake her og fortelle mer om fasilitetene straks de blir klare.

Stavanger Øst

Øst i Stavanger er et område som er omtalt som Norges mest spennende byutviklingsprosjekt. Her vil skolen være midt i en eldre og ny bydel med kreative hubs, urbant landbruk, spiselige byfester, spennende scener, parker og badesteder, kaféer og restauranter.

Finn reiserute fra der du bor

Valgfagtilbudet vil kunne variere ettersom vi foreløpig ikke har bestemt hvor stort elevkull vi tar inn på første året.

Denne skolen er så ny at vi ennå står midt i ansettelser av lærere, rigging av internat, laging av timeplaner og menyer, og vi vil gjerne komme tilbake med mer info om årsplan med en gang dette blir klart.

18 år

Linjer på Stavanger Urban Folkehøgskole StUF

Foran og bak kamera

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
Ledig plass
HelårskursFrilynt

ReDu: Design og redesign

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Urbant landbruk

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Sosialt entreprenørskap og lederutvikling

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Minihus & urbanisme

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Programmering & utvikling

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Mat for fat

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Byen & kunsten

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
Ledig plass
HelårskursFrilynt
Søk på skolen

Fra bloggen

Dette er de nye folkehøgskolene

En ligger ute i havgapet og den andre midt i en av landets største byer. Bli bedre kjent med de to nyeste folkehøgskolene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen