Til hovedinnhold

EAT: Exploring Amazing Tastes

Søk på linja
Få ledige plasser

Norges råeste matlinje på en folkehøgskole. EAT passer for deg som elsker god mat, og har lyst til å beherske alt fra Pad Thai til avansert Michelinmat.

Vi skal utforske fantastiske smaker! Linjelæreren vår har erfaring fra flere Michelinrestauranter og skal lære deg metoder og teknikker til å lage alle de spennende rettene du drømmer om.

August og Martin (fra TikTok) skal ha inspirasjontimer i hvordan lage kjapp og digg mat. De forteller også hvordan du kan flme, redigere og lage spennende videoer, og kanskje starte din egen kanal på TikTok?

Truls og Hellstrøm er dommere i vår egen Kokkeskolen-konkurranse. Kanskje får du en stjernepin av Hellstrøm?

Om du er nybegynner eller har mye erfaring spiller ingen rolle. Du skal du få lære av de aller beste. Vet du hvordan du lager hjemmelaget Butter chicken, Gyros, Pad Thai, Sushi og Dumplings? Eller hvordan du kan lage en lekker 5 retters middag hvor entrecoten er helt perfekt stekt, og sausen får gjestene til å trygle om mer? Hva med deilige desserter som Panna cotta, Sjokoladeparfait, eller Créme Brûlée? Og ikke minst saftige bakverk; vaniljeknute, kanelsnurr, kardemommebolle....

Altfor mange lever på trist mat med posesupper og nudler, fordi de mangler ideer og kunnskaper til å lage maten som de egentlig har lyst på. På EAT vil du lære deg metoder og teknikker til å lage alle slags retter. Fra norsk til meksikansk, italiensk, thai, indisk, sushi, midtøsten, fransk, grill, med mer.

Målet er at du skal få så god kontroll at du kan begynne å leke og blande teknikker, slik at du kan finne på dine egne retter. 

Vi reiser på studieturer til Italia/ Frankrike og JAPAN.

Les mer på hjemmesiden.

 

Linja passer alt fra nybegynnere til de med mye erfaring. Det viktigste er at du er glad i mat, og ønsker å lære mer.

Dette vil du lære

Å kunne lage mat er kanskje den viktigste ferdigheten du trenger for å et godt liv.

Dette året skal du både få lære å lage alt fra rask og billig mat med få ingredienser, til avansert Michelin-mat som du kan imponere venner med. Din fremtidige kjæreste, familie, og ikke minst du selv vil takke deg for at du har gått på Kokkeskolen. Disse ferdighetene vil du ha med deg resten av livet.

LES MER...

Våre forventninger til deg

Interesse for god mat er det viktigste!

Noe av det du lærer:

  • Skjære og kutteteknikker
  • Teoretisk kunnskap
  • Meksikansk (Burritos)
  • Indisk (Tandoori, Ghara masala)
  • Thai (Pad Thai, Curry)
  • Japansk (Sushi, Okonomiyaki)
  • Kinesisk (Dumplings)
  • Fransk (Croissants)
  • Midtøsten (Shawarma, Kebab)
  • Norsk
  • Vegetar
  • Bakverk
  • Desserter
  • “Å sånn lager du…innhold for sosiale medier” TikTok og Instagram-kurs med August og Martin

Japan

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

Japan er et av verdens mest spennende land for den matglade, og det er lett å finne mat av høy klasse, både på gata og på de utallige restaurantene.

Du får smake førsteklasses Sushi, ramen, tempura, okonomiyaki og andre japanske spesialiteter.

Vi skal bli kjent med Japansk kultur og oppleve alt fra sumo wrestling til den høyteknologiske og futuristiske siden av landet, med det siste innen elektronikk og teknologi. Vi starter reisen i Tokyo, og reiser med høyhastighetstoget “Shinkansen” for å besøke flere byer og landsbygda med de eldre delene av landet.

Norge - Frankrike / Italia

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

Vi reiser på spennende turer både i Norge og Europa

Italia eller Frankrike

På høsten reiser vi på studietur til enten Frankrike (Lyon) eller Italia (Roma). Klassen bestemmer i fellesskap hvor turen skal gå. Begge landene har noe av det aller ypperste å by på av mat. Frister det å lære å lage klassiske spesialiteter som Croissants eller Coq au vin i Frankrike, eller de lekreste pastaretter av dedikerte og engasjerte kokker i Italia? Vi besøker anerkjente restauranter, og tar oss tid til både kulturelle opplevelser og shopping i byene vi besøker.

 

Norge:

Du får bli med på lavteskel turer i skogen og på fjellet hvor vi lager mat på bålet. Hva med å imponere vennene med bålgrillet Laks med honning-soyasaus, Kyllingkebab med Sataysaus, eller Eplepay på bål? Det blir turer lokalt i Hurdal, og hytteturer på fjellet hvor fokuset er på kos, hygge, opplevelser og god mat.

Vi møter inspirerende kokker med ulike ferdigheter og fokus, for å få inspirasjon og lære tips og triks:

  • Arne Brimi – kunsten å lage mat på bål
  • August og Martin – rask og enkel mat, og innhold for sosiale medier (TikTok og Instagram)
  • Eivind Hellstrøm – nivået vi drømmer om
  • Og mange flere…

 

Hverdagen på Hurdal Verk folkehøgskole er veldig variert.

  • I vanlige uker har elevene linjefag, valgfag og fellesfag.
  • I 6-7 uker er det LINJEUKER som blant annet brukes til studieturer i Norge og utlandet.
  • Mens andre uker igjen er det VALGFAG hele uken. Har du sjekket ut hvilke valgfag vi tilbyr?

Timeplanen under gjelder for vanlige uker.

Se Årsplan for oversikt over hele skoleåret.

 

Last ned timeplan som pdf ↓

Se vedlagt årsplan for oversikt over skoleåret 2023-2024.

Last ned årsplan som pdf ↓

VI SYNES VALGFAG ER VIKTIG! Derfor tilbyr vi et bredt utvalg med mange ulike valgfag 2 dager i uken på 8 valgfagsperioder i løpet av året. I tillegg har vi egne VALGFAGSUKER, hvor det er valgfag hele uka. Gled deg til å prøve nye fag og utfordre deg selv på områder du bare har drømt om.

Alpakkadrift

Alpint

Vi har skisenter kun 2 km fra skolen! Det er får steder i landet hvor du kan stå like mye i på ski/brett som her.

Backcountry skiing

Badminton

Bakeverksted

Ballspill

Band/Sang

Basketball

Bassgitar

Beachvolley

Boksing

Cards & Games

Crafts

Crossfit

Dans

Digital foto / Portrettfoto

Dreiekurs

E-Sport

Fotball

Frisbeegolf

Futsal

Førerprøven

Vi samarbeider med Eidsvoll Trafikkskole og legger til rette slik at du kan ta "lappen" mens du er elev hos oss, uten å få fravær.

Gitar

God bok

Gopro/ filmredigering for nybegynnere

Gopro/ filmredigering for viderekommende

Hest og snørekjøring

Hjelp, hva skal jeg bli?

Hobbykroken

Hybelmat

Håndball

Improteater

Ishockey

Isklatring

Kinesisk

Klatring

Kompani Brekke

Kreativ matlaging

Kreativt verksted

Langrenn

Magic the Gathering (strategispill)

Massage

Mat i det fri

Mesternes Mester

Noob på Snowboard

Padeltennis

Pardans

Piano

Planlegg din drømmereise

RAW cakes

Ridning

Pris: 900,-

Sjakk

Sjonglering

Skadeforebyggende trening

Skating - Minirampe

Slalom

Forutsetter heiskort i Hurdal Skisenter (sesongkort ca 2300,-)

Snekkerverksted

Snowboard / Twintip

Forutsetter heiskort i Hurdal Skisenter (sesongkort ca 2300,-)

Sprek med lek

Strikkeverksted

Studietid

Styrketrening

Swing & Salsa

Sy-om og Redesign

Tegning og maling

Telemarkkjøring

Forutsetter heiskort i Hurdal Skisenter (sesongkort ca 2300,-)

Villmarksliv

Volleyball

Hurdal Verk folkehøgskole ligger 1 time nord for Oslo. Vi har 119 elever (2023-24). Her får du et år med faglig og personlig utvikling. Du velger linjefag og valgfag som virkelig interesserer deg, møter nye venner og blir bedre kjent med deg selv. Vi er opptatt av å skape et varmt og inkluderende fellesskap

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 158 200,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen
  • Alle studieturer
  • Ulykkesforsikring
  • Reiseforsikring
  • Felles utstyr til linjene
  • Skolebevis
  • Internett
  • Semesteravgift
  • Studietur: Japan
    • Mat (2 måltider per dag)
    • Reiseforsikring
    • Visum
  • Studietur: Norge - Frankrike / Italia
    • Mat (2 måltider per dag)
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 158 200,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

  • Inkl. i prisen

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 158 200,-
(15 820,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Linjen er dessverre ikke tilrettelagt for rullestolbrukere.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Frida og Margrete angra på at de brukte friåret på å jobbe

Et halvt år på folkehøgskole ble løsningen.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Mathåndverk

Evje Folkehøgskole
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Matlinja

Øyrekka folkehøgskole
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Baker & Konditor - Paris og Brussel

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Street food

Sund folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Mat & Barista - Italia

Bømlo folkehøgskule
Helårskurs A8 t/ukeFrilynt

MatLyst

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Gla'Mat

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Tasty FoodExperience - Toscana, Italia

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Mat & Bærekraft - Roadtrip Vestlandet

Bømlo folkehøgskule
Helårskurs B5 t/ukeFrilynt

Aktiv bo og fritid

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Botrening og friluftsliv

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
HelårskursKristen

Jakt og Fiske - Finnmark

Alta folkehøgskole
HelårskursKristen