
- Peder Morset folkehøgskole
- Telefon: 73 81 20 00
- E-post: pmf@pedermorset.no
- Kurslengde: Helårskurs
- Studietur for linja: Oslo, Piemonte - Italia
- Studietur for skolen: Skoletur
- Verdigrunnlag: FrilyntDe frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
-
Tilbyr: VegetarDe fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
- Sted: Selbu
- Oppstartsdato: 22.08.2021
- Linjefag: 15 timer/uke
- Pris: fra 122 000,-
- Følg linjen på Facebook
- Følg linjen på Instagram
Liker du deg på kjøkkenet, og synes det er spennende å lære om mat og matproduksjon? På linja ?MatLyst? får du mulighet til å utvikle dine kunnskaper og ferdigheter innen matlaging.
- Matauk
- Tradisjonell mat og teknikker
- Streetfood og verdensmat
- Det italienske kjøkken
Vi starter høsten med tema matauk. Da skal vi høste, plukke og sanke fra åker og natur. Vi har vår egen kjøkkenhage og maten tilbereder vi både ute på bål og på skolekjøkkenet. Vi har fokus på lokal og kortreist mat. Vi besøker lokale matprodusenter, og legger ut på en matsafari fra fjell til kyst i Trøndelag.
I november er det tid for juleforberedelser på MatLyst med produksjon av tradisjonell julemat og julebakst.
I temaet streetfood og verdensmat, får du prøve deg på nye smaker og teknikker fra forskjellige verdenshjørner, og du får være med på å arrangere et stort streetfoodparty for resten av skolen.
Våren bruker vi på det italienske kjøkken. Vi lager italiensk mat, og gleder oss til vårens høydepunkt – vår matreise til Piemonte i Italia.
Se hva tidligere elever har opplevd på linjebloggen: https://matlystpmf.net/
...
En tilrettelagt folkehøgskole
Vi er en folkehøgskole som har fokus på omvendt integrering – hvor dere som er elever får en fantastisk mulighet til å integreres i hverandres hverdag. Hos oss er nemlig alle linjene tilrettelagt for alle. Vi opplever, utforsker og erfarer folkehøgskolehverdagene sammen, på kryss og tvers av funksjonsnivå.