Til hovedinnhold

På Scene Studio Turnè kan du få kunnskap innen musikk, teater og lyd/lys for scene og studio. Du kan fordype deg i emnet du ønsker, og i tillegg få innblikk i hele produksjonen. Studietur til New York

Her kan du få et år med uforglemmelige øyeblikk på scenen, i studio eller ute på konsert eller forestilling. Scene Studio Turnè er en av våre kreative linjer, med fordypningene Teater, Musikk og Lyd/Musikkproduksjon i tillegg til de emnene vi har felles.

Teater: Her får du innføring i skuespillerteknikk, improvisasjon, karakterarbeid og manusskriving til både monologer og dialoger. På scenen er kroppen din instrumentet foran publikum, og vi jobber med method acting, observasjonsevne, fantasi, bevegelse og bruk av rom. Andre viktige områder er trygghet, vokalteknikk, stemmebruk, avspenningsøvelser, dans/bevegelse mm.

Musikk: Rom for å utvikle kunnskap, ferdigheter og talent på ditt instrument, både individuelt og i samspill. Vi jobber med vokal- og instrumentteknikk på hovedinstrument, i tillegg utgjør band en viktig del av opplegget. Her kan du skape egen musikk fra idè til produkt i emnet låtskriving, hvor du kan få prøvd ideer i skolens studio.

Lyd/Musikkproduksjon: Her har du som har lyst til å lære om lyd en mulighet! Om du kan litt fra før, lager musikk på laptop eller er interessert i prosessene bak studio- og livearbeid. Skolen har eget studio og rom med maskiner (Pro Tools som hovedprogram), og live får du prøve ut full scenerigg med lyd/lys, trossesystem og avspilling av AV-materiale.

Fellesfag for linja: Fordypningene har også emner sammen, hvor vi prøver å se med et mer helhetlig blikk på de tre fagene våre. Vi drar også på turnè og studietur til New York sammen.

Linja passer for deg som har lyst til å prøve deg på scenen som skuespiller, musiker eller innen det tekniske fagfeltet knyttet til studio og scene. Du får mulighet til å utvikle deg og ta nye steg.

Dette vil du lære

Teater

 • Skuespillerteknikk
 • Manusarbeid
 • Regi og rombruk
 • Kropp og bevegelse
 • Karakterarbeid
 • Improvisasjon

Musikk

 • Tid til øving på eget instrument m/oppfølging
 • Vokalteknikk
 • Band/samspill
 • Låtskriving
 • Studioarbeid

Lyd/Musikkproduksjon

 • Studio - teori og praksis
 • Lyd/lys/rigg for scene
 • Data som musikkverktøy
 • Musikkproduksjon
 • Grunnleggende bransjekunnskaper

Felles

 • Produksjonsfag
 • Forestilling, konserter, turnè
 • Studietur New York

Våre forventninger til deg

At du er positiv og innstilt på å samarbeide med de andre på linja. Og klar for nye utfordringer! Det vil kreve noe av deg når vi øver inn stykker eller låter som skal sitte, men du verden hvor gøy det er når ting er godt innøvd og vi kan kose oss med å framføre for andre!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca. 10 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Studieturen går til legendariske New York. Du får oppleve teaterforestillinger i ulike sjangere, musikaler, møte skuespillere og vi lar oss inspirere av mennesker som har en personlig historie å fortelle; det kan være en firefigther som opplevde 9/11 på kroppen eller unge mennesker som prøver å realisere drømmen innenfor musikk, teater og lyd.

Elevene med fordypning Musikk og Lyd kan lage musikkvideo basert på selvskrevne låter. Elevene på Teater kan få muligheten til å være skuespiller i en musikkvideo innspilt i New York! Her er det mulighet for mange spennende møter!

En sykkeltur i Central park, oppleve byens skyline fra et båtdekk eller oppleve utsikten over hele byen fra en av Manhattans høyeste skyskrapere... Mulighetene er uendelige! Vi kjenner byen godt og kan derfor ta deg med på ting det ikke er så lett å få til på egenhånd. Var det noen som nevnte amerikanske pannekaker..?

 

Felles studietur til Spania og Gibraltar

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

I løpet av høsten 2023 vil alle linjene reise på studietur til Spania og Gibraltar sammen (ca. uke 43/44). Studieturene er en viktig del av skoleåret, som har tre hovedfokus: Kultur og landkunnskap, fellesskap og linjerelaterte aktiviteter. 

Her besøker vi området Andalucia, og har base i nærheten av byen Rota. Her vil vi ha både ulike opplegg og felles aktiviteter. Det er mulighet for surfing, frisbeegolf, sjarmerende sykkelturer og opplegg med stranda som utgangspunkt. Vi setter også av tid til å besøke den historiske byen Sevilla og det britisk tilknyttede området Gibraltar. 

Fellesturen er inkludert i skolepengene. Det betyr at på tur er det kun lommepenger som kommer i tillegg. På fellesturer vil det være aktiviteter og opplegg på tvers av linjer og dette betyr mye for det sosiale fellesskapet.

 

 

Turer i nærområdet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Dagsturer

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi legger opp til en del turer der vi håper å oppleve mye fint sammen. Vi tror det er viktig og riktig at vi får disse opplevelsene i fellesskap. Det styrker det sosiale miljøet på skolen. 

Vi beveger oss rundt i nærområdet, besøker Stiklestad eller andre historiske steder i regionen, eller benytter oss av at skolen ligger 1,5 time unna Trondheim, bl.a. med et bredt musikk- og kulturliv.

Vi kan også benytte oss også av at vi er nærme et av skandinavias beste skisportsteder, Åre i Sverige. Ellers er det flere aktiviteter og steder som både linjer, valgfag og skolen benytter seg av.

Erling Helland

Rektor, lærer Scene Studio Turné - Lyd og Musikkproduksjon

Jeg opplever at folkehøgskoledagene gir flotte muligheter for unge mennesker til å vokse som person på mange måter. Det ønsker jeg å bidra til!

Allmennlærer (adjunkt), hovedvekt på musikk og historie. Videreutdannet i musikkteknologi, musikkproduksjon og personal og ledelse. I tillegg arbeidet mye som freelance musiker i ulike sammenhenger.

Underviser også på Scene Studio Turné - Lyd og Musikk

Epost: rektor@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049112

Annette Lyngstad Skavhaug

Lærer Scene Studio Turné - Teater

Annette er lærer på linja Scene Studio Turné - Teater/skuespiller. Hun har tidligere både gått og vært stipendiat på ved skolen og på linja, og kjenner folkehøgskolehverdagen godt. Videre har hun pedagogisk utdanning og studerer nå ved Nord Universitet i tillegg til å arbeide ved skolen.

Epost: adm@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Felles alle dager: God frokost + morgensamling (et ord for dagen, dagens nyheter, markering av bursdager og annen viktig info)

 • Mandag: Romvask, Internatfag, Boenhetssamling, lunsj og linjefag
 • Tirsdag: Valgfag hele dagen
 • Onsdag: Fellesfag, lunsj og linjefag
 • Torsdag: Linjefag hele dagen
 • Fredag: Linjefag. Internatvask timen før middag
 • Lørdag: Seminar/aktivitet/tur, elevkveld, lørdagskos med varmt måltid

Noe av det som er på planen:

 • August: Åpningshelg, Bli-kjent-tur
 • September: Linjefokus
 • Oktober: Høstferie, felles studietur til Spania
 • November: Åpen skole/basar, foreldrehelg
 • Desember.: Juleuke med juleverksted, julebakst, julesang og stor julefest
 • Januar: Nyttårsfest!
 • Februar: Mulighet for prakisperiode scenefagslinjer. Vinterferie
 • Mars: Scenfagslinjer på turnè med forestilling/konsert. Alle på studietur ukene før påske.
 • April: Linjefokus
 • Mai: Mye felles og avslutning 

Se oppdatert skolerute for mer info.

 

Du velger blant mange ulike valgfag i løpet av året. På denne måten kan du utfylle linjefaget ditt eller velge noe du alltid har hatt lyst til å lære, eller dyrke andre interesser du har. På timeplanen har du en hel valgfagsdag i uka. Faget går over en periode på ca 3-4 uker.

Brett

Skateboard - Longboard, aktivitet ute. Skolen har brett til utlån og egen skatehall.

Buldring/klatring

Høyt og lavt! Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen

Båtførerprøven

Her har du en unik mulighet til å få gjort noe du vil ha stor glede av videre. Det vil påløpe litt kostnader til selve prøven.

Drama

Grunnnleggende dramaarbeid. Stuntopptredner for medelever og andre.

Filosofi

Et blikk på tenkningens historie. Faget for lange tanker, undring, mange spørsmål og få svar!

Forming varierte aktiviteter

Pris: 300,-

Her blir bredden stor og du får lage ting i flere ulike teknikker.

Forming, - maling

Pris: 300,-

Maling av egne bilder, grunnleggende akrylmaling.

Forming, - strikking/hekling

Pris: 300,-

For deg som ikke kan og for deg som kan, - alle kan mer når perioden er over.

Forming,- skinnfell

Pris: 1 500,-

Her får du lage et produkt i pelsskinn som kan arves i generasjoner; Teppe, babypose, sitte/liggeunderlag, votter/tøfler mm. Du vil lære å sy i pelsskinn, og å trykke på/dekorere det.  

Foto

Lær deg å ta gode bilder med din mobil.

Fridykking

Friluftsliv

- nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser - vanlig friluftsutstyr er nødvendig

Hundekjøring

Pris: 1 500,-

Det er SÅ mye du kan gjøre sammen med hunden din, og hundekjøring kan bli en actionfylt favoritt. Du trenger ikke ha 8 - 10 hunder, de fleste har én hund, og det er nok for å drive med dette!

Idrett og ledelse

Idrett/Ballspill

- fysisk aktivitet - variasjon

Jegerprøve

Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Klatring og brattkort/led

Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen. Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Lydteknikk

Matglede

Gourmetmat for nybegynnere.

Musikk/Band

- samspill - besifring - band - solosang

Psykologi

Finn dine sterke sider. Få større selvinnsikt. Hvordan takle med og motgang. Hvordan oppnå en robust psyke! Et livsmestringsfag rett og slett.

Riding

Pris: 1 500,-

Hestestell, teori, ridning på bane, i ridehall og på tur. Ei skikkelig treningsøkt, eller bare den pausen du trenger i hverdagen. Hestehold og ridning er godt både for psyke og fysikk.

Samisk kultur og identitet

Pris: 300,-

I møte med andre danner vi oss raskt et inntrykk. Ser vi på andre som individ eller stereotypier? Hvordan ønsker vi selv å bli sett? I dette valgfaget søker vi kunnskap, møter med mennesker og innblik

Sjakk

Hurtigsjakk, lynsjakk og lengre partier. Grunnleggende sjakkforståelse, bindinger, gaffel, matt, patt og mønstergjenkjennelse, åpningsteori, utvikling av brikker, motspill, offer, angrep og sentrum.

Ski/brett

Pris: 1 000,-

Med fokus på toppturer, uteaktiviteter og skitrekk. Vi benytter oss bla.av skianlegg i vårt nærområde og Åre. Kostnadene dekker reise og dagskort.

Sykkel

Stisykling i skog og mark

Teatersport

Publikum roper ut sted og tema, og scenen er i gang! Improvisasjon, latter, formidling, skuespillerteknikk og stemmebruk. Trygghet og lekenhet er viktige stikkord.

Trening og helse

Kom i form, få gode treningsvaner.

Vinterfriluftsliv

Bakketun er en skole med stor bredde i fagtilbud. Med mange fagvalg og spennende opplegg kan du sette sammen din egen timeplan og få en hverdag full av egne interesser. Her vil vi at du skal kunne lære og utvikle deg i et godt skolemiljø, kjenne på mestringsfølelse og møte andre ungdommer - kanskje få venner for livet!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 107 850,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur til New York
 • Fri bruk av skolens uv.rom (studio mm.)
 • Turnè
 • Bransjebesøk og workshops
 • Fellestur med hele skolen
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Ulykkesforsikring
 • Turer i nærområdet
 • Fri benyttelse av elevkjøkken og spesialrom
 • 2-3 måltider på turer
 • Felles studietur høst 2023
 • Studietur: Felles studietur til Spania og Gibraltar
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Turer i nærområdet
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: New York
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 107 850,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 107 850,-
(10 785,- per måned)
Skolen har for skoleåret 2023/2024 lagt inn en lavere kostnad for kost/losij grunnet en gave skolen har mottatt, hvor ønsket var at deler av gaven skulle bidra til redusert pris for deg som elev. Dette utgjør kr. 20.000,- pr. elev. Du får en individuell betalingsplan ved opptak. Innbetalingene til skolen samsvarer med datoene for utbetaling fra lånekassen. Ta gjerne kontakt med oss for spørsmål!
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Ta gjerne kontakt med skolen for evt. spørsmål. Generelt om pris: Skolen har for skoleåret 2023/2024 lagt inn en lavere kostnad for kost/losij grunnet en gave skolen har mottatt, hvor ønsket var at deler av gaven skulle bidra til redusert pris for deg som elev. Dette utgjør kr. 20.000,- pr. elev.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Teater

 • Ulike rom (sal m/speilvegg, black box)
 • Kostymelager og teatersminke
 • Rekvisitter og scenografi

Musikk

 • Bandinstrumenter
 • Piano/flygel
 • Ulike øverom

Lyd/Musikkproduksjon

Studio

 • Stasjoner m/Mac (Pro Tools/Abelton)
 • Studio m/Pro Tools, C24 kontrollflate
 • Mikrofoner
 • Instrumenter

Live

 • PA (digitalt og analog mikser), mikrofoner (kablet/trådløst)
 • Lyssystem m/konvensjonelt og bevegelig lys
 • Scene- og trossesystem, avspilling av AV på lerret

Felles

 • Black box
 • Scenerigg
 • Lydstudio på skolen
 • Lastebil og minibusser for turnè

 

Dette utstyret må du stille med selv

Skolen har det meste du vil trenge av utstyr, men du må gjerne ta med deg eget utstyr som du har lyst til å bruke gjennom skoleåret. 

Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Ta kontakt med oss om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Fikk hele folkehøgskoleopplevelsen på et halvt år

Emeline skulle i Forsvaret etter videregående, men en kneskade gjorde at hun dimmet etter bare ti dager. Ekstrajobb i barnehage var ikke det hun hadde ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikk Musikal

Hedmarktoppen folkehøyskole
HelårskursKristen

Musikkteater

Solbakken folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikal

Ringerike Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Humor & Scene

Ringerike Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal West End

Fjordane folkehøgskule
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Teater og Film

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Drag

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole Ringsaker
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal og performance

Åsane folkehøgskole - Bergen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Nordiska Teaterskolan

Nordiska folkhögskolan
Få ledige plasser
Helårskurs32 t/ukeFrilynt

Teater på internasjonal tegnspråk

Ål folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Skuespiller

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Musikal-Showtime

Nordhordland Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen