Til hovedinnhold

På Scene Studio Turnè kan du få kunnskap innen musikk, teater og lyd/lys for scene og studio. Du kan fordype deg i emnet du ønsker, og i tillegg få innblikk i hele produksjonen. Studietur til New York

Her kan du få et år med uforglemmelige øyeblikk på scenen, i studio eller ute på konsert eller forestilling. Scene Studio Turnè er en av våre kreative linjer, med fordypningene Teater, Musikk og Lyd/Musikkproduksjon i tillegg til de emnene vi har felles.

Teater: Her får du innføring i skuespillerteknikk, improvisasjon, karakterarbeid og manusskriving til både monologer og dialoger. På scenen er kroppen din instrumentet foran publikum, og vi jobber med method acting, observasjonsevne, fantasi, bevegelse og bruk av rom. Andre viktige områder er trygghet, vokalteknikk, stemmebruk, avspenningsøvelser, dans/bevegelse mm.

Musikk: Rom for å utvikle kunnskap, ferdigheter og talent på ditt instrument, både individuelt og i samspill. Vi jobber med vokal- og instrumentteknikk på hovedinstrument, i tillegg utgjør band en viktig del av opplegget. Her kan du skape egen musikk fra idè til produkt i emnet låtskriving, hvor du kan få prøvd ideer i skolens studio.

Lyd/Musikkproduksjon: Her har du som har lyst til å lære om lyd en mulighet! Om du kan litt fra før, lager musikk på laptop eller er interessert i prosessene bak studio- og livearbeid. Skolen har eget studio og rom med maskiner (Pro Tools som hovedprogram), og live får du prøve ut full scenerigg med lyd/lys, trossesystem og avspilling av AV-materiale.

Fellesfag for linja: Fordypningene har også emner sammen, hvor vi prøver å se med et mer helhetlig blikk på de tre fagene våre. Vi drar også på turnè og studietur til New York sammen.

Linja passer for deg som har lyst til å prøve deg på scenen som skuespiller, musiker eller innen det tekniske fagfeltet knyttet til studio og scene. Du får mulighet til å utvikle deg og ta nye steg.

Dette vil du lære

Teater

 • Skuespillerteknikk
 • Manusarbeid
 • Regi og rombruk
 • Kropp og bevegelse
 • Karakterarbeid
 • Improvisasjon

Musikk

 • Tid til øving på eget instrument m/oppfølging
 • Vokalteknikk
 • Band/samspill
 • Låtskriving
 • Studioarbeid

Lyd/Musikkproduksjon

 • Studio - teori og praksis
 • Lyd/lys/rigg for scene
 • Data som musikkverktøy
 • Musikkproduksjon
 • Grunnleggende bransjekunnskaper

Felles

 • Produksjonsfag
 • Forestilling, konserter, turnè
 • Studietur New York

Våre forventninger til deg

At du er positiv og innstilt på å samarbeide med de andre på linja. Og klar for nye utfordringer! Det vil kreve noe av deg når vi øver inn stykker eller låter som skal sitte, men du verden hvor gøy det er når ting er godt innøvd og vi kan kose oss med å framføre for andre!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca. 10 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Studieturen på våren går til legendariske New York – byen som aldri sover. New York er en kulturby med opplevelser og muligheter rundt hvert hjørne. Du får oppleve det beste byen kan by på av kultur, slik som teaterforestillinger i ulike sjangre og musikaler på Broadway. Vi lar oss inspirere av mennesker som har en personlig historie å fortelle; Det kan f.eks. være unge mennesker som prøver å realisere drømmen innenfor, musikk, teater og lyd. 

Elevene med fordypning musikk og lyd kan lage musikkvideo basert på selvskrevne låter, og er man elev på teater får man mulighet til å være skuespiller i denne musikkvideoen innspilt i New York. 

New York har mye av det meste – fra berømte museer, kjente parker og bygninger, gode shoppingmuligheter, et enormt kunst- og kulturliv og mat fra alle verdens hjørner. Her er det noe for en hver smak. Vi skal bli kjent med byen og her får du oppleve plassene du sett i kjente og kjære filmer og serier. En sykkeltur i Central park, opplev byens skyline fra et båtdekk eller opplev utsikten over hele byen fra en av Manhattans høyeste skyskrapere... Mulighetene er uendelige! Vi kjenner byen godt og kan derfor ta deg med på ting det ikke er så lett å få til på egenhånd.

Var det noen som nevnte amerikanske pannekaker..?

Felles studietur til Spania og Gibraltar

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Studieturene er en viktig del av skoleåret. De har tre hovedfokus: Kultur og landkunnskap, fellesskap og linjerelaterte aktiviteter. De siste årene har vi vært på felles studietur til Sør-Europa. For skoleåret 2023-2024 har vi Spania og Gibraltar som reisemål, med avreise ca. uke 43.

Her besøker vi området Andalucia, og har base i nærheten av byen Rota. Her vil vi ha både ulike opplegg og felles aktiviteter. Det er mulighet for surfing, frisbeegolf, sjarmerende sykkelturer og opplegg med stranda som utgangspunkt. Vi setter også av tid til å besøke den historiske byen Sevilla og det britisk tilknyttede området Gibraltar.

Fellesturen er inkludert i skolepengene. Det betyr at på tur er det kun lommepenger som kommer i tillegg. På fellesturer vil det være aktiviteter og opplegg på tvers av linjer og dette betyr mye for det sosiale fellesskapet.

 

Turer i nærområdet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Dagsturer

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi legger opp til en del turer der vi håper å oppleve mye fint sammen. Vi tror det er viktig og riktig at vi får disse opplevelsene i fellesskap. Det styrker det sosiale miljøet på skolen. 

Vi beveger oss rundt i nærområdet, besøker Stiklestad eller andre historiske steder i regionen, eller benytter oss av at skolen ligger 1,5 time unna Trondheim, bl.a. med et bredt musikk- og kulturliv.

Vi kan også benytte oss også av at vi er nærme et av skandinavias beste skisportsteder, Åre i Sverige. Ellers er det flere aktiviteter og steder som både linjer, valgfag og skolen benytter seg av.

Erling Helland

Rektor, lærer Scene Studio Turné - Lyd og Musikkproduksjon

Jeg opplever at folkehøgskoledagene gir flotte muligheter for unge mennesker til å vokse som person på mange måter. Det ønsker jeg å bidra til!

Allmennlærer (adjunkt), hovedvekt på musikk og historie. Videreutdannet i musikkteknologi, musikkproduksjon og personal og ledelse. I tillegg arbeidet mye som freelance musiker i ulike sammenhenger.

Underviser også på Scene Studio Turné - Lyd og Musikk

Epost: rektor@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049112

Annette Lyngstad Skavhaug

Lærer Scene Studio Turné - Teater

Annette er lærer på linja Scene Studio Turné - Teater/skuespiller. Hun har tidligere både gått og vært stipendiat på ved skolen og på linja, og kjenner folkehøgskolehverdagen godt. Videre har hun pedagogisk utdanning og studerer nå ved Nord Universitet i tillegg til å arbeide ved skolen.

Epost: adm@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Felles alle dager: God frokost + morgensamling (et ord for dagen, dagens nyheter, markering av bursdager og annen viktig info)

 • Mandag: Romvask, Internatfag, Boenhetssamling, lunsj og linjefag
 • Tirsdag: Valgfag hele dagen
 • Onsdag: Fellesfag, lunsj og linjefag
 • Torsdag: Linjefag hele dagen
 • Fredag: Linjefag. Internatvask timen før middag
 • Lørdag: Seminar/aktivitet/tur, elevkveld, lørdagskos med varmt måltid

Noe av det som er på planen:

 • Aug: Åpningshelg, Bli-kjent-turer
 • Sept: Linjeuke og prosj.uke
 • Okt: Foreldrehelg, høstferie, felles studietur til Spania
 • Nov: Åpen skole/basar
 • Des: Prosj.uker, juleuke med juleverksted, julebakst, julesang og stor julefest
 • Jan: Nyttårsfest
 • Feb: Mulighet for prakisperiode scenefagslinjer. Vinterferie
 • Mar: Scenfagslinjer på turnè med forestilling/konsert. Alle på studietur ukene før påske.
 • Apr: Linjefokus, prosj.uke
 • Mai: Felles og avslutning 

Se oppdatert skolerute for mer info.

 

I løpet av året kan du velge blant mange ulike fag: Prosjektfag, valgfag og kurs. Her kan du utfylle linjefaget ditt, velge noe nytt du har lyst til å lære eller dyrke andre interesser du har. Prosjektfagene utgjør ca. 4 uker av året, og valgfagene har en dag i uka i perioder på ca 3-4 uker.

Prosjektfag (ca. 4 uker gjennom året):

Bedriftsetablering

I prosjektfaget Bedriftsetablering arbeider vi med utvikling av forretningsidèer, og vi ser på økonomi, støtteordninger for etablering og regelverk. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Dronepilot

I prosjektfaget Dronepilot får du lære om å fly drone, forstå regelverk og jobbe mot sertifisering for å fly klasse A2 og A1/A3. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Idrett og ledelse

I prosjektfaget Idrett og ledelse får du lære om å ha en lederrolle innen idrett, aktivitet og trening. Kurs innen lagidrett, havkajakk og klatring. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Introduksjon Beredskap og sikkerhet

I prosjektfaget Introduksjon Beredskap og sikkerhet kan du få innsikt inn mot fag som vekter, politi, brann, helse, forsvaret o.l. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Kulturfelt

I prosjektfaget Kulturfelt får du mulighet for eget arbeid med prosjekt innen kunst/kultur, hvor læreren blir rådgiver/samtalepartner i prosessen. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Ta opp fag

I prosjektfaget "Ta opp fag" får du tid til å forberede deg til eksamen i fag du ønsker å forbedre deg i. Mulighet for godt læremiljø og lesestøtte. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Valgfag (1 dag i uka 3-4 uker)

Brett

Skateboard - Longboard, aktivitet ute. Skolen har brett til utlån og egen skatehall.

Diskgolf

Diskgolf har blitt en stor aktivitet de siste årene!

Friluftsliv

Nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser. Vanlig friluftsutstyr/klær for årstiden er nødvendig.

Golf

Pris: 750,-

En av Norges flotteste golfbaner ligger på Trones, ikke langt fra skolen. Noen kostnader må påregnes.

Idrett og ledelse

Aktiviteter ute og indre med fokus på på hvordan lede en gruppe.

Idrett/Ballspill

Fysisk aktivitet, variasjon - ute og inne.

Kampsport

Info kommer

Klatring/buldring/brattkort

Høyt og lavt! Styrke og teknikk. Flott hall nærheten, og skolen har eget buldrerom.

RailJam

Skisport, koordinasjon og teknikk.

Riding

Pris: 1 500,-

Hestestell, teori, ridning på bane, i ridehall og på tur. Ei skikkelig treningsøkt, eller bare den pausen du trenger i hverdagen. Hestehold og ridning er godt både for psyke og fysikk.

Ski/brett

Pris: 1 000,-

Friluftsliv valgfag med fokus på toppturer og uteaktiviteter på vinteren. Noen kostnader til skitrekk må påregnes.

Sykkel

Stisykling i skog og mark

Topptur

Sykkel på barmark eller ski og brett på snø!

Trening og helse

Kom i form, få gode treningsvaner. Kjenn at kroppen fungerer!

Vinterfriluftsliv

Nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser. Vanlig friluftsutstyr/klær for årstiden er nødvendig.

Forming - Keramikk

Få et innblikk i keramikkarbeid og prosessen fra leire til ferdig produkt. Vi lager kopp, skål eller fat.

Forming - Maling

Pris: 300,-

Maling av egne bilder, grunnleggende akrylmaling. Noen materialkostnader må påregnes.

Forming - Skinnfell

Pris: 1 000,-

Her kan du lage et produkt i pelsskinn som kan arves i generasjoner; Teppe, babypose, sitte/liggeunderlag, votter/tøfler mm. Du vil lære å sy i pelsskinn, og å trykke på/dekorere det.  

Drama

Grunnnleggende dramaarbeid. Stuntopptredner for medelever og andre.

Foto

Lær deg å ta gode bilder med din mobil.

Lydteknikk

Kort innføring i lyd og lys for scene.

Musikk/Band

Samspill, besifring, ulike typer samspill/band og sang

Teatersport

Publikum roper ut sted og tema, og scenen er i gang! Improvisasjon, latter, formidling, skuespillerteknikk og stemmebruk. Trygghet og lekenhet er viktige stikkord.

Hundekjøring

Pris: 1 500,-

Det er SÅ mye du kan gjøre sammen med hunden din, og hundekjøring kan bli en actionfylt favoritt.

Matglede

Hybelmat og baking.

Samisk kultur og identitet

I møte med andre danner vi oss raskt et inntrykk. Mulighet for ny kunnskap og spennende kulturmøter!

Sjakk

Sjakk, hurtigsjakk og lynsjakk, du lærer det grunnleggende.

Kurs Båtførerprøven

Det vil påløpe litt kostnader til kurs og eksamen. Info gis ved skolestart

Kurs Jegerprøve

Det vil påløpe litt kostnader til kurs og eksamen. Info gis ved skolestart

Bakketun er en skole med stor bredde i fagtilbud. Med mange fagvalg og spennende opplegg kan du sette sammen din egen timeplan og få en hverdag full av egne interesser. Her vil vi at du skal kunne lære og utvikle deg i et godt skolemiljø, kjenne på mestringsfølelse og møte andre ungdommer - kanskje få venner for livet!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 121 350,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur til London og New York
 • Turnè
 • Bransjebesøk og workshops
 • Fellestur med hele skolen
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Ulykkesforsikring
 • Turer i nærområdet
 • Fri benyttelse av elevkjøkken og spesialrom
 • 2-3 måltider på turer
 • Felles studietur høst 2023
 • Studietur: Felles studietur til Spania og Gibraltar
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Turer i nærområdet
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: New York
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 121 350,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 350,-
(12 135,- per måned)
Skolen har for skoleåret 2024/2025 lagt inn en lavere pris for elevkostnad på kr. 20.000,- på linjekostnader for skoleåret. Dette grunnet en gave skolen har mottatt, hvor ønsket er at deler av gaven skal bidra til redusert pris for deg som elev.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Skolen har for skoleåret 2024/2025 lagt inn lavere pris for elevkostnad på kr. 20.000,- på linjekostnader. Dette grunnet en gave skolen har mottatt, hvor ønsket er at deler av gaven skal bidra til redusert pris for deg som elev. Du får en individuell betalingsplan ved opptak. Innbetalingene til skolen samsvarer med datoene for utbetaling fra lånekassen. Ta gjerne kontakt med oss for spørsmål.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Teater

 • Ulike rom (sal m/speilvegg, black box)
 • Kostymelager og teatersminke
 • Rekvisitter og scenografi

Musikk

 • Bandinstrumenter
 • Piano/flygel
 • Ulike øverom

Lyd/Musikkproduksjon

Studio

 • Stasjoner m/Mac (Pro Tools/Abelton)
 • Studio m/Pro Tools, C24 kontrollflate
 • Mikrofoner
 • Instrumenter

Live

 • PA (digitalt og analog mikser), mikrofoner (kablet/trådløst)
 • Lyssystem m/konvensjonelt og bevegelig lys
 • Scene- og trossesystem, avspilling av AV på lerret

Felles

 • Black box
 • Scenerigg
 • Lydstudio på skolen
 • Lastebil og minibusser for turnè

 

Dette utstyret må du stille med selv

Skolen har det meste du vil trenge av utstyr, men du må gjerne ta med deg eget utstyr som du har lyst til å bruke gjennom skoleåret. 

Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Ta kontakt med oss om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Fikk hele folkehøgskoleopplevelsen på et halvt år

Emeline skulle i Forsvaret etter videregående, men en kneskade gjorde at hun dimmet etter bare ti dager. Ekstrajobb i barnehage var ikke det hun hadde ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Skuespill og Voice Acting

Sunnhordland folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Teater på reise

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

Skuespillerteknikk

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Humor & Scene

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal West End

Fjordane folkehøgskule
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

SKUESPILLER - film og teater

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

MUSIKAL

Follo Folkehøgskole
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Filmskuespiller

Solbakken folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Teater på internasjonale tegn

Ål folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Teater

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen

Musikal Broadway

Seljord Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal-Dans-Reise

Nordhordland Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen