Til hovedinnhold
Kontakt skolen

Ønsker du å produsere musikk, lære å utvikle dine egne musikalske idéer, få dem til å høres profesjonelle ut. Hos oss får du utvikle din egen identitet og kompetanse som musikkprodusent og artist.

 

Preproduksjon: Som musikkproduksjonselev får du en unik sjanse til å utforske din kreativitet og lære deg en musikk-software og andre nødvendige verktøy for å gå fra abstrakt idé til publisert låt.

Produksjon: Du vil lære produksjonsteknikker for å skrive og arrangere musikk i den stilarten du liker best, om det er edm, hiphop, pop, filmmusikk eller en helt annen stil. Faget er prosjektbasert, og du vil også samarbeide med de andre kreative linjene på skolen om film, spill og kunstinstallasjoner. Ikke minst vil du samarbeide med musikklinja om musikkinnspillinger. Om du er glad i å synge eller rappe, eller spiller et instrument, får du også mulighet til å spille inn musikken i skolensstudio og framføre den live på konsert.

Postproduksjon: Lurer du på hvordan du kan få musikken din til å høres profesjonell ut? På Musikkproduksjon vil du lære miksing og mastering fra grunnleggende til avansert nivå.

Software: I timene underviser vi i programmet Ableton Live, men du kan bruke den softwaren du liker best. Du vil få permanent lisens til Ableton live 11 suite.

Musikkteori: Du vil lære musikkteorirettet mot låtskriving og produksjon. Om du er interessert i å studere musikk videre, vil du også ha mulighet til å oppnå nivået som kreves for opptaksprøve i musikkteori i Norge.

 

Du må ikke kunne musikkteori eller musikkproduksjon fra før, men vi forventer at du er interessert og engasjert i faget, og er villig til å samarbeide med andre og utfordre deg selv.

Dette vil du lære

 • Ableton Live (avansert nivå)
 • Pro Tools (grunnleggande nivå)
 • FMOD (grunnleggande nivå)
 • Musikkteori: struktur, harmoni, akkorder, arrangering…
 • Produksjonsteknikker
 • Produksjon av film- og spillmusikk
 • Studioarbeid
 • Låtskriving
 • Live performance
 • Miksing
 • Mastering
 • Workshops: filmmusikk, produksjon, Gamelan Orchestra, spillmusikk
 • Studieturer: London og en annen EU by (Japan valgfritt)
 • Valgfag i Satslære og kor

Våre forventninger til deg

Du er hjertelig velkommen til Musikkproduksjon uavhengig av hvor mye erfaring du har fra før og hvilken sjanger du er mest interessert i. Vi forventer at du er interessert i faget og programmet vårt, er villig til å samarbeide med andre linje, og ønsker å eksperimentere og utfordre din kreativitet og dine kunstneriske evne.

London

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

London er en unik metropol for kunst og kultur. Her henter vi inspirasjon til vårt videre arbeid på skolen. Programmet inkluderer forestillinger, kunstutstillinger, konserter, skole- og studiebesøk.

Hver linje har sitt eget skreddersydde program. Vi har erfaring med at studieturen har stor verdi både faglig og sosialt. For mange er studieturen ett av høydepunktene i skoleåret.

Mer om studieturer på Sunnhordland folkehøgskule

Linjetur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

For å oppleve kunst, teater og musikk har vi en kortere linjetur til et sted i inn- eller utland der vi har et spennende program som gir oss inspirasjon og faglig påfyll. Ofte har denne turen gått til Berlin, men andre byer kan også være aktuelle. Reisemål blir avtalt i samarbeid med deg som elev.

Mer om studieturer på Sunnhordland folkehøgskule

Japan

Obligatorisk: Nei

Pris: 22 500

I vårsemesteret blir det tilbud om opplevelsestur til Japan.

Her får du besøke Tokyo og Kyoto. Målet med denne turen er å oppleve kultur og natur i et samfunn som er ganske så forskjellig fra vårt, men som samtidig er sentralt for vestlige kultur.

Vi skal blant annet besøke gaming-, manga- og cosplaydistriktene i Tokyo sammen med Studio Ghibli-museet og The museum of emerging science.

I Kyoto får du oppleve de tradisjonelle områdene med elegante parker og templer.

Det er en stor opplevelse å være med på turen til Japan. På grunn av kostnadene og fordi vi har ulike interesser, er turen ikke obligatorisk. Det vil være et alternativt opplegg med linjefag for deg som velger å bli igjen på skolen.

Mer om studieturer på Sunnhordland folkehøgskule

Åpningstur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: To dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Du får være med på bli-kjent-tur i Kvinnherad. Her får du bl.a. besøke baroniet i Rosendal og se Bondhusbreen.

Snøtur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Dagstur

Måltider pr dag inkludert: 4

Vi besøker Røldal skisenter. Her kan du stå på slalom, brett eller ake.

Alejandro Gómez Villanueva

hovedlærer på musikkproduksjon

Alejandro har bakgrunn fra utøvende musikk, musikkformidling og musikkvitenskap, med en MA i Musikkforskning ved Universidad Internacional de la Rioja. Han er glad i å improvisere med analoge synthesizere, som han bruker i sine egne prosjekter.

Han lager musikk under artistnavn ruio. Han er opptatt av teksturer,rom, spontanitet og støy i sin musikk, og han jobber med miksing og mastering for andre.

Epost: alejandrogomezvillanueva@hotmail.com
Telefon: 98081297

I tillegg til linjefag, fellesfag og valgfag, kan du være med på frivillige aktiviteter som åpen scene, kafé, filmvisninger, trening og andre aktiviteter som dere elever eller personalet setter i gang.

Lørdag kveld er det ofte elevkveld, og gjennom året arrangerer alle linjene etter tur program for resten av skolen.

Noen uker er rene linjeuker der du fokuserer helt på linjefaget ditt.

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart: søndag 18.august 2024
 • Høstfest: 5. oktober
 • Høstferie: 6. oktober t.o.m. 15. oktober
 • Linjeturer til London: november
 • Hjemreisehelg: helga etter London
 • Juleferie: 18. desember t.o.m. 2. januar 2025
 • Vinterprosjekt: januar
 • Linjetur i februar, veke 7 eller 8
 • Vinterferie, veke 9: 21. februar t.o.m. 2. mars
 • Frivillig tur til Japan: mars eller april
 • Påskeferie: 11.april  t.o.m. 22. april
 • Avslutningsfest: 10. mai
Last ned årsplan som pdf ↓

På Sunnhordland folkehøgskole kan du velge ett eller flere (opptil seks) valgfag.
Valgfagtilbudet kan variere fra år til år etter hvilke lærerkrefter vi har på skolen. Populære valgfag er for eks; kreativ skriving, 3D-modellering, band, studio, ballspill med mer.

3D-modellering

Du lærer å jobbe i Blender med polygon modellering, hi poly, low poly, splines, eksportering og rendering av 3D-modeller.

Ballspill

Action og svetting med hovedsaklig fotball, innebandy, basket og volleyball.

Band

Her møtes vi for å spele saman! Musikksjanger blir vi einige om etterkvart. Du bør ha litt erfaring på instrument/vokal frå før.

Barista

Er du glad i kaffe? Her lærer du å lage virkelig god kaffe.

Elevstyrte valgfag

Dette er valgfag som elevene selv organiserer. De har de samme antall timer som de lærerstyrte valgfagene. Eksempel på elevstyrte valgfag er; strikking, volleyball, digital tegning, Pokemon, sjakk etc

Friluftsliv

Padling og roturer på sjø og vann, turer i fjell, skog og mark, fisking, overnatting i det fri med bålkos utover natten.

Historiefortelling

Her får du besvart spørsmål du har om det å skrive karakterer og verdener. Du vil også lære grunnleggende prinsipper for god historiefortelling.

Improteater

Japansk

Vekt på talespråk. Valgfaget passer for begynnere og vil kunne gjøre deg i stand til å kommunisere på japansk. Du vil få direkte bruk for det du lærer om du blir med på turen vår.

Japansk kultur

Er du en OTAKU? Hvis ikke kan du bli en her (。・ω・。) På Japansk Kultur valgfag vil vi snakke om og se på japansk animasjon, lære om japansk språk og populærkultur, Origami… etc. Velkommen (о´∀`о)

Kor

For deg som er spesielt interessert i å synge i kor.

Kreativ skriving

Lær deg å tenke kreativt når du jobber med en tekst. Gjennom skriveøvelser vil du bli en bedre, mer nyansert og mer bevisst skribent. Bokprosjekt i vårsemesteret.

Kunst

Tegning, maling og overraskelser.

Learn norwegian!

Classes for foreigners in Norwegian guided by a teacher. Ca 8 times a 90 minutes

Musikkvideo

Perspektivtegning

Her lærer du å tegne i alt fra 1-punktsperspektiv til 5-punktsperspektiv, og lærer om hvordan du kan bruke disse perspektivkunnskapene i ditt eget arbeid.

Rollespill

Rollespill er som skuespill. Du tar på seg en rolle, men må selv skape manus og kulisser da alt foregår i fantasien. Du blir ledet gjennom katakomber, gamle ruiner i fantastiske verdener og mye mer.

Satslære

Arbeid med firstemmig koralsats.

Speed painting

Her maler du digitale bilder på mellom 10-90 minutter, fra foto eller fantasi. Dette valgfaget passer godt om du vil øve på digital maling, eller komme i gang med å lage flere bilder.

Studio

Du vil lære å ta opp i skolens lydstudio! Vi tar for oss ulike mikrofoner og opptaksteknikker, i tillegg til å lære å mikse stemmen og andre instrumenter. I valgfaget bruker vi programmet Pro Tools.

Yoga

Enkle dynamiske yogaøvelser som gjør kroppen sterk og smidig. Yoga kan ha flere fordeler, bl.a. økt utholdenhet, indre ro og harmoni, mestring av stress, bedre pusteteknikk og økt energi.

Årbok

En unik mulighet til å samle minner fra året. Redaksjonell erfaring, tekstskriving, foto etc.

Det kreative står i sentrum hos oss. Sammen med våre dyktige lærere utvikler du din kompetanse og dine kreative evner i et skapende miljø. Vi gir deg muligheten - du må ta den!

Få kunnskap og erfaring som er verdifull også i forhold til videreutdanning og yrkesvalg. Gjør dine drømmer til noe å leve av!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 118 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Lisens til Ableton LIVE Suite
 • Håndholdt lydopptager ZoomH1 med tilleggsutstyr og minnepinne
 • Bad på gangen
 • Studietur: Åpningstur
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Snøtur
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: London
 • Studietur: Linjetur
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 118 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 118 500,-
(11 850,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Skolen har sitt eget lydstudio. Studio er utstyrt med en retrostyle rørmikser, en masteringkompressor, en kraftig Mac Studio og mange svært gode mikrofoner. Vi har også flere gode PA-anlegg til konserter. I tillegg har skolen mange instrumenter, blant anna et flygel, en Rhodes Mark I, og kule synthezisere.

Dette utstyret må du stille med selv

 • En bærbar data: Mac: minst OS X 10.13 Intel® Core™ i5 processor og 8 GB RAM. 1280 x 800 display resolution eller PC: minst Windows 10 (Build 1909 og senere). Intel® Core™ i5 processor eller AMD multi-core processor, 8 GB RAM. 1366 x 768 display resolution.
 • Du bør ha et USB-lydkort, f.eks. Focusrite Scarlett Solo.
 • Du vil ha bruk for lukket headset som er behagelig å ha på seg, for eksempel Beyerdynamic DT 770 PRO eller tilsvarende.
 • MIDI-utstyr, f.eks. Novation LaunchKey Mini MK3 eller tilsvarende.

Bygninger

 • Våre bygg er eldre og dermed ikke universelt utformet, men vi tilrettelegger så godt vi kan for funksjonsnedsettelser. Ett internat er av nyere dato og dermed universelt utformet.
 • Vi har 55 enkle og 24 doble rom. Rommene har ikke eget bad, men de fleste har egen vask.
 • Linjene har klasserom i tilgjengelige bygg. Matsalen og dagligstuen er også i tilgjengelig bygg.

Mat

 • Vi tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpasning til andre allergier. Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg.
 • Vi tilbyr også vegetar og vegansk mat til dem som ønsker dette.
 • Om det er mat du ikke spiser av religiøse grunner eller av andre årsaker, ta kontakt med oss.

Faglig og sosialt

 • Vi vil tilrettelegge for pauser om du trenger det.
 • Finne alternative løsninger om aktivitetene blir for omfattende.
 • Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø.
 • Vi har internatleder og andre ansatte som du kan snakke med om du ønsker det.

Ta kontakt med oss for å høre hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for dine behov!

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Lars-Andreas Forthun

Det eg alltid vil huske er den fantastiske plasseringa samt det blomstrande kreative miljøet på skulen og øya. Tida der har vore sentral i forminga av meg som artist og teknikar, men òg som menneskje.

Lars-Andreas Forthun
Bård Linga

Året var heilt topp, utvikla meg masse som musiker gjennom arbeid og samspill med flinke og engasjerte folk. Etterpå har eg studert og jobba med lyd og scene. Så skal vi satse på å komme oss så langt vi klarar med bandet Bokassa:)

Bård Linga
Jonathan Czujko Pellon Valdes

Året har gitt meg praktiske og teoretiske ferdigheter som gjør det mulig å gjøre om en musikalsk idé til et ferdig produkt. Jeg har også opplevd masse spennende og truffet mange hyggelige folk i løpet av den tiden, anbefaler på mitt sterkeste.

Fra bloggen

Rett fra folkehøgskolen til oppstart av egen spillbedrift

Hauk og Åge møttes på linja spilldesign ved Sunnhordland folkehøgskule. Nå driver de sin egen spillbedrift, og har allerede flere kundeoppdrag.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikk

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Komposisjon/Låtskriving

Toneheim Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Andreårselev - STIPP

Trøndertun folkehøgskole
Fullt
HelårskursFrilynt

Musikk - Band/Vokal

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Trommer og Perkusjon

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Musikk

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Folkemusikk

Toneheim Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikkproduksjon og låtskriving

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Filmmusikk - Europa og USA​

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen

Musikk - Trommer

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Utøvende Instrument

Musikkfolkehøgskolen Viken
Helårskurs9 t/ukeKristen

Musikk - Bass

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt