Til hovedinnhold

Bli med på skireise til Val Thorens i Alpene, treningsleir på Lanzarote, surfing på Vestlandet og toppturer i Jotunheimen. Vi driver allsidig med ballsport, styrketrening, friluftsliv - og mye mer!

Multisport er en energisk, rastløs og idrettsglad gjeng som aldri sitter stille! Linjen drives av dyktige lærere, med bred fagkompetanse.

For oss betyr «multi» allsidighet og bredde, se bare her:

Idrettsbygget på Ringerike folkehøgskole er unikt. Her finner du hall/gymsal, gruppetreningsrom, dansesal og Norges kanskje største treningsstudio på en folkehøgskole. Idrettsbygget har musikkanlegg i alle rom, er universelt utformet med heis og rullestolrampe, og har badstue.

Utenom undervisningstiden er naturligvis alle skolens treningsfasiliteter tilgjengelige for deg, allerede fra før frokost til stengetid kl. 23:00! Og biljardbordet i peisestua er tilgjengelig 24/7...

Vi disponerer også mange av de flotte anleggene idrettsbyen Hønefoss tilbyr:

Alle som liker å drive med idrett og være i aktivitet kan søke Multisport. Dette er linjen for deg som ønsker et aktivt år, liker å drive med idrett og liker å være sosial!

Dette vil du lære

Multisport har som mål at elevene skal utvikle idrettsglede, gode treningsvaner og ferdigheter. De skal tilegne seg kunnskap om trening, helse og ulike idretter. Multisport skal bidra til personlig vekst og til utvikling av gode holdninger til trening og helse. Dette skal legge grunnlaget for en fysisk aktiv livsstil.

Våre forventninger til deg

 • At du møter opp
 • Deltar aktivt
 • Bidrar til å skape treningsglede

Treningsleir på Lanzarote

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 8 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Når det kalde høstregnet trommer på vindusrutene i november, pakker Multisport koffertene og reiser på treningsleir til 25 varmegrader på Lanzarote. Målet er Club La Santa, et paradis for sports- og treningsglade, og en velkjent arrangør av treningsopphold og sportsevents i over 30 år.

Surfecamp i Hoddevik

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4 dager

Avslutningsturen på Multisport er surfecamp i Hoddevik ved Stadt. Dette er en internasjonalt kjent surfespot, et fantastisk sted som gjør noe med deg.

Når våren kommer og skoleåret nærmer seg slutten, pakker vi minibussene og reiser på tur, da er det surfing som står på programmet. Sammen med bærekraft valgfag drar vi til fantastiske Hoddevik, en surfespot som er kjent i surfemiljøet over hele verden. 

Sosial surfecamp

Vi har surfekurs, bor i telt og hytter, har rett og slett en superhyggelig avslutningstur. Og skikkelig bonus på tampen av skoleåret er å gjøre noe sammen med gjengen fra valgfaget bærekraft. Enda flere spennende elever å bli kjent med!

Strandrydding

Surferne i Hoddevika har et sterkt miljøengasjement. Strandrydding er en naturlig del av surfecampen. Et viktig og tankevekkende innhold på turen, som virkelig setter ting i perspektiv for oss. Noe veldig viktig sammen med noe veldig gøy, det er jo essensen av folkehøgskole!

Val Thorens - skireise til Alpene

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Studietur til Alpene er tilbake på multisportprogrammet i skoleåret 24 -25, etter fire år med skireise i Norge. Turen til Val Thorens i Frankrike blir garantert et av høydepunktene neste år! Bli med til Europas høyest beliggende skisted (2300 moh.), og et enormt område med skikjøring på alle nivåer. 

Val Thorens har alt et skisted kan by på: Milevis med godt preparerte nedfarter, gode muligheter for off-piste i dyp pudder, veldig gode snowparker for alle nivåer. Ikke overraskende at Val Thorens er kåret til verdens beste skisted, og har vunnet World Ski Award hele fem ganger!

Frikjøring, off-piste og instruksjon

Du får rikelig med tid til å utforske Val thorens på egenhånd, for her er det virkelig et utrolig stort område å bli kjent med! I tillegg til frikjøringen, får du skiteknisk oppfølging. Målet er å ha det gøy på ski, samtidig som vi skal bli litt bedre skikjørere. Instruksjonen vil bli tilpasset ulike nivåer. 

Samhold

Noe av det viktigste med både denne og de andre studieturene, er å ha en topp sosial tur. Når linja drar alene, bor, spiser og kjører ski sammen, blir Multisport en skikkelig sammensveiset gjeng. Ingenting bygger samhold og fellesskap som gode, felles opplevelser.

Besseggen og Jotunheimen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Tre dager

Tre dager i Jotunheimen du sent vil glemme! Vi bor på DNT-hytta Gjendebu, innerst ved Gjende. Dag 1 er båttransport og innkvartering på Gjendebu, rolig tur innover Storådalen, tre retters middag. Dag 2 er det topptur til Store Svartdalspiggen (2174 moh.). Dag 3 tar vi båten til Memurubu og går over spektakulære Besseggen tilbake til Gjendeosen. 

Turer i Norge

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Multisport har også mange andre turer i Norge, fortrinnsvis i Ringerikes nærmiljø. Du blir med på vintertur på Høgevarde, Norefjells høyeste topp, der vi har base på Høgevardehytta. Overnatting i snøhule hører med! Og vi padler og overnatter i det fantastiske Fjordaområdet, østlandets padleperle nr. 1. Og så må vi nevne en helt spesiell naturopplevelse, nemlig grottetur. Turen under jorda i Sandågrotta får fram klaustrofobien i de fleste, men er også en opplevelse du ikke vil gå glipp av.

Les mer om turene i Norge med multisport!

Einar Lindhjem

Idrettslærer

Interessert i nær sagt alle typer sport og friluftsliv, for ikke å snakke om aktuelle samfunnsspørsmål. Følger alltid med på nyhetsbildet. Faglig bakgrunn: Master i pedagogikk (med fokusområde lærer-elev relasjon og livsmestring), har også studert idrett, journalistikk, historie samt drama og teater. Underviser på multisportlinja, har fellesfaget aktuelt og valgfagene alpint, friluftsliv og sjakk.

Epost: einarl@bfk.no
Telefon: 91769913
Instagram: @multisport_ringerikefhs

Steffen Schei

Idrettslærer

Lærer på Multisportlinja.

Bachelor idrett og kroppsøving, samt praktisk pedagogisk utdanning. Trener C-lisens fotball. Fagbrev baker.

Jobber også som idrettslærer på Ringerike vgs., og er trener for Hønefoss Ballklubb G-19. 

Epost: steffens@bfk.no

Uken er variert med linjefag alle dager og valgfag fra mandag til torsdag. Fellesfag er fordelt gjennom uken. Lørdag er det seminar/elevkveld. I tillegg kommer mange aktiviteter som vi og dere tilbyr.

En vanlig dag:

0815   Frokost
0900   Morgensamling
0930   1. økt
1130    Lunsj
1300    2. økt
1530    Middag
1630    Valgfag
1800    Valgfag
2000    Kveldsmat
2100    Kveldsaktiviteter

Lørdager starter vi 1100.

Last ned timeplan som pdf ↓

Et folkehøgskoleår er intensivt og morsomt. Her er noen viktige hendelser gjennom inneværende skoleår (2023-24): 

 • 27. august - Skolestart
 • Uke 40 - Høstferie
 • Uke 41 - Høstfest 
 • Uke 43/44 - Studieturer
 • Uke 51 og 52 - Juleavslutning og to ukers ferie
 • Uke 4/5 - Studieturer
 • Uke 9 - Vinterferie
 • Uke15 - Påskeferie
 • Uke 19 - Vårfest 
 • 13.mai - Avslutning

Og innimellom mange spennende linje- og skoleprosjekter!

Du kan velge mellom 29 valgfag - de aller fleste går ukentlig, men noen er samlet over fire dager på våren. Du kan velge maks åtte fag (16 t/u) fordi mange fag ligger parallelt. Du kan også velge å ikke ha noen. I januar må du velge et av prosjektvalgfagene som går over fire dager.

Alpint

Alpint har skiglede og fellesskap i fokus. Vi reiser til Norefjell Skisenter, og du får undervisning på ditt nivå. Men, det er naturligvis aller mest frikjøring, der du suser rundt med gode venner!

Ballsport

Fotball, basket, innebandy og volleyball er fokus i dette valgfaget. Du vil ha det gøy og få spille mye, samtidig som du utvikler samspill, teknikk og taktikk. At det er god trening er en bonus!

Dans

Har du aldri danset før, sier du? Prøv da vel! Sammen med de andre som velger dans, lager du en liten forestilling som skal vises for de andre elevene. Dans går over fire dager på våren.

Diskgolf

Vil du lærer mer om den populære sporten diskgolf? I løpet av året skal vi spille masse, og lære grunnleggende teknikker, regler og egenskapene til de ulike diskene.

Egentrening

Enten du følger eget treningsprogram eller ønsker litt hjelp, kan du bli med på egentrening. Vi har stort treningsrom med tredemøller, apparater, spinningsykler, vekter og gymsal med utstyr.

Friluftsliv

Vi drar på fotturer i det flotte nærmiljøet hvor vi ligger i telt/lavvo, gapahuk, hytte eller under åpen himmel. Og ikke minst lager vi god mat! Hva med å lage din egen pizza som du steiker på bålet?

Geriljabrodering

Når nok er nok, og du vet ikke helt hvor du skal rette aggresjonen over all dritten som tidsvis hoper seg opp i livet ditt, kan en kveld med et stykke stramei, en butt nål og tråd være forløsende.

Ghana

Bli med oss på besøk til fairtradegårder, lær å høste kakaofrukt av lokale bønder, lag dine egne glassperler, gå på hengebru i tretoppene i regnskogen, bo på landsbygda og jobb frivillig på barneskole

Helsedans

Å danse med psykisk utviklingshemmede er en flott utfordring og en nyttig erfaring. Og du blir satt utrolig pris på av gjestene! Danseglede, kaffe og kaker, smil og latter står i fokus.

Konseptkunst

På fire dager skal du lære noen om hva konseptkunst er, hva som skal til for å skape et kusntverk som sier noe DU synes er viktig at folk vet noe om. Faget går over fire dager om våren.

Kropp er topp

Altfor mange sliter med dårlig selvbilde. Vi jobber med komplimentsring, går turer, snakker og deler. Vi prøver å fjerne tabuer rundt det å ha en naturlig kropp. Fokus på kroppspositivisme. Du er bra!

Lag din egen bok

I dette faget lærer du den eldgamle kunsten å binde bøker. Det er ikke så vanskelig som man tror. Du kan lage enkle permer, eller lage en helt personlig bok. Faget går over fire dager om våren.

Ludo/Terningkast 6

Ludo betyr "Jeg leker". Det er utrolig gøy å bare leke! Gamle og nye leker: "haien kommer", "rødt lys" og "body snatchers". Er du klar for brettspill? Brettspillbiblioteket vårt har mye å by på!

Musikkverksted

Spiller du et instrument, synger du eller har du en låtskriver i magen? Vil du jobbe med samspill, improvisasjon og låtskriving? Da er dette valgfaget for deg!

Redesign

Vi går på skattejakt i den lokale bruktbutikken, på loppemarked eller i eget klessskap. Ved hjelp av saks og symaskin skaper vi nye kreasjoner.

Ridning

Her vil du lære mye om ridning og stell av hester. Elevene deles inn i grupper avhengig av erfaring. Det blir noe teori,samt mye praksis i stall og på bane. Faget varer i fire dager om våren.

Samfunnsengasjement

Bli med på utflukter i Osloområdet for å besøke blant annet stiftelsen 10.august, Flerkulturelt museum, Klimahuset, Nobels Fredssenter og 22. julisenteret. I tillegg diskuterer vi dagsaktuelle tema.

Selvforsvar og Jiu Jitsu

Brasiliansk Jiu Jitsu er en kampsport uten slag og spark. Med sitt fokus på bakkekamp, grep og låser er dette grenen dersom du står overfor større og sterkere motstandere. Selvforsvar, trening og moro

Sjakk

Ble du inspirert da Magnus Carlsen ble verdensmester i sjakk? På Ringerike folkehøgskole kan du lære, eller lære mer om, verdens mest populære spill med regler som ikke er forandret på over 500 år.

Strikking og hekling

Bli hekta på hekling - eller la strikkebølgen slå over deg. Alle kan lære å hekle og strikke. Hva med å lage alle julegavene selv? Gjett om familie og venner blir imponert!

Teatersport

Dette er faget for deg som liker å improvisere, bli utfordret og ta sjanser på scenen. Sammen med de andre elevene må du hoppe i det og ta oppgavene på strak arm. Det kan være ustyrtelig morsomt.

Tegning

Å tegne er å se. For å kunne bli bedre til å tegne må en lære seg til å ta i bruk høyre hjernen i mye større grad. I dette valgfaget får du muligheten til å utvikle dine tegneferdigheter.

Trening med mormor

Ha det gøy i gymsalen og kom i form! Enkel koreografi med mye trøkk gjør at du merker det i kroppen.

Bli en del av landets beste fellesskap! Vil du ha et år med nye opplevelser, venner for livet, engasjement og et aktivitetstilbud døgnet rundt? Her kan du være deg selv, fordype deg i fag uten karakterpress og gjøre ting for første gang. Her er det plass til alle.

Hos oss får du øyeblikk som varer. Livet ut.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 144 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Forsikring av deg som elev (bl a reise- og ulykkesforsikring)
 • 4 måltider om dagen - også i frihelger!
 • ID-kort
 • Skolebilde
 • Alle turer
 • Alle valgfag
 • Hos oss kommer det ingen overraskende/ekstra kostnader - alt er inklusive.
 • Studietur: Treningsleir på Lanzarote
  • Mat (2 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Surfecamp i Hoddevik
 • Studietur: Val Thorens - skireise til Alpene
  • Mat (2 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Besseggen og Jotunheimen
 • Studietur: Turer i Norge
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 144 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 144 500,-
(14 450,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Gymsal med alt utstyr, topp moderne og godt utstyrt treningsrom, dansesaler, utendørs fotballbane. Vi disponerer AKA Arena og Hønefoss Arena. Fellesutsyr til friluftsliv. Mulig å låne noe personlig utstyr på skolen/hos våre samarbeidspartnere, bl.a. ishockey, klatring.

Dette utstyret må du stille med selv

Personlig utstyr til et allsidig idrettstilbud og enkelt friluftsliv. Fullstendig utstyrsliste sendes ut i mai.

Vi har god erfaring med å tilrettelegge for deg som har behov for tilpasninger, enten det gjelder funksjonsnedsettelser eller kroniske sykdommer. Ta kontakt med oss i så kan vi tilpasse justeringer i samråd med deg.

Søk på linjaMer om skolen

Dette sier tidligere elever

Sander Sigvathsen

Året mitt på Ringerike folkehøgskole gikk over all forventning. Jeg lærte utrolig mye om både meg selv og andre mennesker, og fikk kjenne på et samhold fra en annen verden. Takket være Ringerike har jeg gode venner og fantastiske minner.

Sander Sigvathsen
Håkon Ødegård Bergersen

Det er vanskelig å sette ord på hvor mye folkehøgskolen betyr for meg. Samholdet mellom elevene og ikke minst lærerne på denne skolen er helt ubeskrivelig. Takk Ringerike for så mange flotte opplevelser. Det er et år jeg aldri vil angre på.

Håkon Ødegård Bergersen
Ingunn Strømme Hobbesland

Et år på Multisport er fylt med opplevelser uten like. Du får testet grensene dine i nye og spennende sporter, samtidig som du har det gøy med en gjeng du kommer til å bli veldig glad i. Det å gå her er det beste valget jeg har tatt!

Fra bloggen

- Folkehøgskole er nok det beste stedet å være under korona

Mens mange studenter har digital undervisning og sitter mye alene, lever årets folkehøgskoleelever omtrent som normalt. – Jeg tror ikke det finnes noe bedre sted ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Multisport - Europa​ og Afrika

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen

Multisport

Sjøholt Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Multisport Travel

Folkehøgskolen Sørlandet
Helårskurs15 t/ukeKristen

Lofoten aktiv sport

Lofoten folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Backpacker Multisport

Seljord Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

X-sport - Thailand

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Action Adventure

Rødde folkehøgskole – Trondheim
HelårskursKristen

Flexi

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Multisport Adventure - Bali

Nordvestlandet folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeKristen

REIS Multisport

Ålesund Folkehøgskole
HelårskursKristen

Multisport Adventure - Norge

Nordvestlandet folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeKristen

Multisport - Villmark

Pasvik Folkehøgskole
HelårskursFrilynt