Til hovedinnhold
Venteliste

Linja for deg som liker (eller vil lære) å lage egne kreasjoner. Vi lærer deg teknikkene, kreativiteten trigges og året avsluttes med et moteshow. Vi drar på studieturer til Paris og København

Ønsker du et kreativt år med fokus på mote, kostyme og bærekraftig produksjon?

På Design & Fashion har du stor frihet til å utvikle ditt eget utrykk. Vi jobber med varierte oppgaver og du vil få både praktiske og teoretiske utfordringer. Sammen finner vi teknikken som passer ditt prosjekt og du lærer grunnleggende teknikker innen motefaget. Vi fordyper oss i designprosessen og er opptatt av den gode ideen og hvor den kommer fra. 

På Design & Fashion får du:

I flotte lokaler har vi utstyret du trenger for å skape spennende kreasjoner. En symaskin til hver elev, overlockmaskiner, store klippebord, dampstasjoner og modellbyster. Alt utstyr og materialer er inkludert i skolepengene.

Nærheten til Oslo gir oss muligheten til å besøke:

Følg linja på Instagram

Alle som liker å være kreative og har interesse for mote og design! Enten du har erfaring fra før og har ambisjoner for videre studier innen design, eller ønsker å lære noe helt nytt.

Dette vil du lære

 • Å utvikle ditt eget designutrykk og din egen stil.
 • Grunnleggende sømteknikk.
 • Designprosess, fra skisse til ferdig produkt.
 • Se eget arbeid i designhistorisk perspektiv
 • Arrangere og gjennomføre motevisninger.
 • Designe og sy klær til deg selv og andre.
 • Samarbeid og faglig problemløsning.
 • Skaperglede.

Våre forventninger til deg

 • har interesse for mote og design
 • ønsker å skape noe!
 • at du ønsker å utvikle deg og dine ferdigheter
 • er engasjert
 • at du møter opp og deltar aktivt

Paris - Design & Fashion

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5-6 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

På Design & Fashion får du besøke noen av Europas viktigste byer når det kommer til mote og design.

 Paris og København gir oss innblikk i ulike kulturer og hvordan moten forandrer seg i forhold til samfunn, tradisjoner og geografi.

I Paris skal vi nyte livet, og byen som kalles” city of lights”.  Vi skal sitte på fortauskafeer og vandre langs Seinen. I Paris ser vi kontrastene mellom loppemarkeder og haute–couture.  

Med Design & Fashion i Paris får du:

 • Besøke det verdenskjente museet Louvre
 • Stoffmarkedet Marche Saint- Pierre, og gatene rundt Montmartre
 • Design museer som Yves Saint Laurent museet, Musee des arts decoratifs
 • Vintage shopping, i alle prisklasser...
 • Nyte atmosfæren i Europas mest romantiske hovedstad!

København - Design & Fashion

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

I februar reiser vi til Skandinavias motehovedstad København. Her besøker vi Copenhagen Fashion Week, med spennende motevisninger og trendforedrag. 

Med Design & Fashion i København opplever du:

 • Copenhagen fashion Week (CIFF)
 • Trendforedrag - hva blir «hot» neste sesong?
 • Besøk på skolen Scandinavian Academy of International Fashion & Design
 • Museer som Glyptoteket og Danmarks designmuseum
 • Vintageshopping
 • Designere og Skandinaviske brands
 • Stoffbutikker

På denne turen skal vi handle materialer til kolleksjonen og tilbringer mye tid i de mange flotte stoffbutikkene. Shoppingmuligheter blir det også, og byen er full av spennende og inspirerende småbutikker. Er du opptatt av vintage finnes det et godt utvalg i København. Vi besøker skolen Scandinavian Academy of International Fashion & Design, her går flere tidligere elever fra Design & Fashion. Så du kan få inside information om hvordan det er å studere mote i Købehavn!  Syklende fashonistas er overalt. Her skapes trendene og du finner inspirasjon i massevis.

Johanna Magnus

Lærer Design & Fashion, valgfagene sømverksted og bærekraft

Bachelorgrad og Mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo, institutt for klær og kostymer. Pedagogikk fra høyskolen i Akershus. Faglærer i design og tekstil på videregående skole og freelance med fokus på tegning og tekstiltrykk, erfaring fra arbeid med styling og motevisninger. "Det beste ved å jobbe her er engasjerte og inspirerende elever, smilene og latteren og varierte dager."

Epost: johannam@bfk.no
Telefon: 41204279
Instagram: @design_fashion_ringerikefhs

Irina V. Pedersen

Designlærer

Irina har jobbet med klær og tekstil i over 30 år. Hun har allsidig erfaring både fra industriell motedesign, designsøm i atelier og søm av historiske klær og bunader. Hun har egen systue, og står bak et forskningsprosjekt om forskjellene i passform mellom moderne og historiske klær.

Epost: irinap@bfk.no
Telefon: 95047512

Uken er variert med linjefag alle dager og valgfag fra mandag til torsdag. Fellesfag er fordelt gjennom uken. Lørdag er det seminar/elevkveld. I tillegg kommer mange aktiviteter som vi og dere tilbyr.

En vanlig dag:

0845   Frokost
0930   Oppstart
1000   1. økt
1200    Lunsj
1300    2. økt
1530    Middag
1630    Valgfag
1800    Valgfag
2000    Kveldsmat
2100    Kveldsaktiviteter

Lørdager starter vi 1100.

Last ned timeplan som pdf ↓

Et folkehøgskoleår er intensivt og morsomt. Her er noen viktige hendelser gjennom inneværende skoleår (2023-24): 

 • 25. august - Skolestart
 • Uke 40 - Høstferie
 • Uke 42 - Høstfest 
 • Uke 43/44 - Studieturer
 • Uke 51 og 52 - Juleavslutning og to ukers ferie
 • Uke 4/5 - Studieturer
 • Uke 9 - Vinterferie
 • Uke16 - Påskeferie
 • Uke 19 - Vårfest 
 • 14.mai - Avslutning

Og innimellom mange spennende linje- og skoleprosjekter!

Du kan velge mellom 29 valgfag - de aller fleste går ukentlig, men noen er samlet over fire dager på våren. Du kan velge maks åtte fag (16 t/u) fordi mange fag ligger parallelt. Du kan også velge å ikke ha noen. I januar må du velge et av prosjektvalgfagene som går over fire dager.

Alpint

Alpint har skiglede og fellesskap i fokus. Vi reiser til Norefjell Skisenter, og du får undervisning på ditt nivå. Men, det er naturligvis aller mest frikjøring, der du suser rundt med gode venner!

Ballsport

Fotball, basket, innebandy og volleyball er fokus i dette valgfaget. Du vil ha det gøy og få spille mye, samtidig som du utvikler samspill, teknikk og taktikk. At det er god trening er en bonus!

Dans

Har du aldri danset før, sier du? Prøv da vel! Sammen med de andre som velger dans, lager du en liten forestilling som skal vises for de andre elevene. Dans går over fire dager på våren.

Diskgolf

Vil du lærer mer om den populære sporten diskgolf? I løpet av året skal vi spille masse, og lære grunnleggende teknikker, regler og egenskapene til de ulike diskene.

Egentrening

Enten du følger eget treningsprogram eller ønsker litt hjelp, kan du bli med på egentrening. Vi har stort treningsrom med tredemøller, apparater, spinningsykler, vekter og gymsal med utstyr.

Friluftsliv

Vi drar på fotturer i det flotte nærmiljøet hvor vi ligger i telt/lavvo, gapahuk, hytte eller under åpen himmel. Og ikke minst lager vi god mat! Hva med å lage din egen pizza som du steiker på bålet?

Geriljabrodering

Når nok er nok, og du vet ikke helt hvor du skal rette aggresjonen over all dritten som tidsvis hoper seg opp i livet ditt, kan en kveld med et stykke stramei, en butt nål og tråd være forløsende.

Ghana

Bli med oss på besøk til fairtradegårder, lær å høste kakaofrukt av lokale bønder, lag dine egne glassperler, gå på hengebru i tretoppene i regnskogen, bo på landsbygda og jobb frivillig på barneskole

Helsedans

Å danse med psykisk utviklingshemmede er en flott utfordring og en nyttig erfaring. Og du blir satt utrolig pris på av gjestene! Danseglede, kaffe og kaker, smil og latter står i fokus.

Konseptkunst

På fire dager skal du lære noen om hva konseptkunst er, hva som skal til for å skape et kusntverk som sier noe DU synes er viktig at folk vet noe om. Faget går over fire dager om våren.

Kropp er topp

Altfor mange sliter med dårlig selvbilde. Vi jobber med komplimentsring, går turer, snakker og deler. Vi prøver å fjerne tabuer rundt det å ha en naturlig kropp. Fokus på kroppspositivisme. Du er bra!

Lag din egen bok

I dette faget lærer du den eldgamle kunsten å binde bøker. Det er ikke så vanskelig som man tror. Du kan lage enkle permer, eller lage en helt personlig bok. Faget går over fire dager om våren.

Ludo/Terningkast 6

Ludo betyr "Jeg leker". Det er utrolig gøy å bare leke! Gamle og nye leker: "haien kommer", "rødt lys" og "body snatchers". Er du klar for brettspill? Brettspillbiblioteket vårt har mye å by på!

Musikkverksted

Spiller du et instrument, synger du eller har du en låtskriver i magen? Vil du jobbe med samspill, improvisasjon og låtskriving? Da er dette valgfaget for deg!

Redesign

Vi går på skattejakt i den lokale bruktbutikken, på loppemarked eller i eget klessskap. Ved hjelp av saks og symaskin skaper vi nye kreasjoner.

Ridning

Her vil du lære mye om ridning og stell av hester. Elevene deles inn i grupper avhengig av erfaring. Det blir noe teori,samt mye praksis i stall og på bane. Faget varer i fire dager om våren.

Samfunnsengasjement

Bli med på utflukter i Osloområdet for å besøke blant annet stiftelsen 10.august, Flerkulturelt museum, Klimahuset, Nobels Fredssenter og 22. julisenteret. I tillegg diskuterer vi dagsaktuelle tema.

Selvforsvar og Jiu Jitsu

Brasiliansk Jiu Jitsu er en kampsport uten slag og spark. Med sitt fokus på bakkekamp, grep og låser er dette grenen dersom du står overfor større og sterkere motstandere. Selvforsvar, trening og moro

Sjakk

Ble du inspirert da Magnus Carlsen ble verdensmester i sjakk? På Ringerike folkehøgskole kan du lære, eller lære mer om, verdens mest populære spill med regler som ikke er forandret på over 500 år.

Strikking og hekling

Bli hekta på hekling - eller la strikkebølgen slå over deg. Alle kan lære å hekle og strikke. Hva med å lage alle julegavene selv? Gjett om familie og venner blir imponert!

Teatersport

Dette er faget for deg som liker å improvisere, bli utfordret og ta sjanser på scenen. Sammen med de andre elevene må du hoppe i det og ta oppgavene på strak arm. Det kan være ustyrtelig morsomt.

Tegning

Å tegne er å se. For å kunne bli bedre til å tegne må en lære seg til å ta i bruk høyre hjernen i mye større grad. I dette valgfaget får du muligheten til å utvikle dine tegneferdigheter.

Trening med mormor

Ha det gøy i gymsalen og kom i form! Enkel koreografi med mye trøkk gjør at du merker det i kroppen.

Bli en del av landets beste fellesskap! Vil du ha et år med nye opplevelser, venner for livet, engasjement og et aktivitetstilbud døgnet rundt? Her kan du være deg selv, fordype deg i fag uten karakterpress og gjøre ting for første gang. Her er det plass til alle.

Hos oss får du øyeblikk som varer. Livet ut.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 144 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Forsikring av deg som elev (bl a reise- og ulykkesforsikring)
 • 4 måltider om dagen - også i frihelger!
 • ID-kort
 • Skolebilde
 • Alle turer
 • Alle valgfag
 • Hos oss kommer det ingen overraskende/ekstra kostnader - alt er inklusive.
 • Studietur: Paris - Design & Fashion
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: København - Design & Fashion
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 144 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 144 000,-
(14 400,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Dette utstyret får du låne av skolen

Design & Fashion har et lyst og flott klasserom, med en symaskin til hver elev. Vi har overlockmaskiner og profesjonell dampstasjon. Sømbyster i ulike størrelser og stofflager med ulike materialer og det utstyret du trenger for å kunne produsere dine kreasjoner.

Design & Fashion disponerer også skolens nye maclab med Adobe programvare. 

Vi har god erfaring med å tilrettelegge for deg som har behov for tilpasninger, enten det gjelder funksjonsnedsettelser eller kroniske sykdommer. Ta kontakt med oss i så kan vi tilpasse justeringer i samråd med deg.

Søk på linjaMer om skolen

Dette sier tidligere elever

Thomas Espeland

Dette er det beste valget jeg har tatt. Jeg ble utfordret og utviklet meg i et miljø der alle vil hverandre godt og kreativitet ble oppfordret. Jeg fikk fantastiske opplevelser, nye venner og nye perspektiver. Året her vil jeg aldri til å glemme!

Thomas Espeland
Odin Gjertsen

DF en trygg og trivelig arena hvor en kan utfordre seg selv, både kreativt og teknisk i arbeid med klær. Her er alle gutter og jenter, som ønsker å tilbringe et år på verdens beste linje og folkehøgskole, velkommen til å utforske sin indre designer.

Odin Gjertsen
Emma Gulling

Jeg selv har ikke sydd så mye fra før av, og valgte DF for å kunne lære meg å sy. Dette året har hjulpet meg å utføre mine mote-ideer. Jeg elsker å være kreativ og lage ting så hvis du gjør det samme, så er Design og Fashion perfekt for deg!

Fra bloggen

- Ønsker at flere på min alder skal ha lyst til å sy

Åshild (21) er den yngste deltageren i årets sesong av Symesterskapet på NRK. Selv har hun lært seg det meste om å sy egne klær ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Fashion, design og redesign

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Søm, Slow fashion & Redesign

Stavanger Urban Folkehøyskole StUF
HelårskursFrilynt

Kreativ saum og strikk

Fjordane folkehøgskule
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Design klær Oslo

Oslofjord Folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Klær, Mote & Design - Europa og USA​

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen

SKAP Redesign

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Kontakt skolen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Fashion Klær Design/Redesign - Paris og London

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

D.I.Y - a way of living

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kostyme og teatersminke

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Cosplay

Namdals folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Tekstil, søm og tradisjonshåndverk

Fosen Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kreativ - Engasjert - Afrika

Nordvestlandet folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeKristen