Til hovedinnhold
Kontakt skolen

Har du en musikalartist i magen? Hos oss for du utfordret deg innen hele musikalspekteret, skuespillteknikk, sang og dans. Du får lære deg teaterproduksjon med sminke, kostyme, lyd, lys, scenografi.

På musikallinja får du være med på to store musikaloppsetninger: en barneproduksjon før jul, og en stor musikalproduksjon til våren.

Sang
På Musikallinja jobber vi forestillingsrettet, og i arbeidet frem mot oppsetningene har du mulighet til å synge både i kor og som solist.

Dans
Dans er en viktig del av de fleste musikaler og show. Vi vil i hovedsak fokusere på jazzdans, show- og musikaldans.

Teater
På Musikallinja får du utvikle deg som skuespiller og være med på alle prosessene rundt musikaloppsetninger. Vi jobber med flere ulike disipliner innen teaterfaget:

I kulissene
På Musikallinja jobber vi ikke bare på scenen. Hele klassen blir delt inn i ulike komitéer der du får mulighet til å fordype deg i hva som foregår bak scenen og før teppet går opp. Du kan velge et av disse feltene:

Fasiliteter
Vil du ha en av Norges beste scener som ditt klasserom?
Som elev på Musikallinja får du tilgang til topp moderne fasiliteter:

Musikallinja passer for deg som liker å jobbe med musikk, teater og dans på scenen og bak sceneteppet! Her er du velkommen uansett, både nybegynnere og de mer erfarne. Det aller viktigste er viljen

Dette vil du lære

Gjennom arbeidet med musikalproduksjonene lærer du om alle sider ved denne bransjen.
Det er vik­tig å bli trygg på sce­nen.  Den tryggheten kan du ta med deg videre i livet. 
På Musikallinjen får du opplevelser og utfordringer, men ikke minst får du muligheten til å utforske faget og rollen du spiller sammen med de andre på og av scenen. 

Våre forventninger til deg

Det viktigste er at du er nysgjerrig på å lære noe nytt og er villig til å legge ned mye selvstendig arbeid.
Vi forventer at du:

 • Møter opp og deltar aktivt
 • Bidrar til å skape et godt klassemiljø
 • Møter presis og holder avtaler
 • Er raus og inkluderende

London - Musikal

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Linjeturen til London er viktig for samholdet på linja. Vi ser flere fantastiske show på West End og har workshop og omvisning på Shakespeares Globe Theatre. I tillegg til dette drar vi på flere museumsbesøk, og opplever fantastiske Camden Market.

Leirtur - fordypning - Musikal

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Like etter jul drar vi på tur til Gulsrud Leirsted ved vakre Tyridfjorden.  Vi fordyper oss i vårproduksjonen og jobber med roller, manus og sang. Vi får besøk av ekstern sang- og dramapedagog for faglig påfyll og inspirasjon.

Vi opplever Norge på sitt beste med snøkledde vakre fjell og den magiske stemningen vinteren skaper. Vi tar med oss akebrett og koser oss med kakao og god mat.

Eirik Kiil Saga

Lærer Utøvende Musikk og Musikal

Musikkutdannelse fra Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA).  Freelance keyboardist og musikklærer i mange år. Eirik er fast musiker for Karpe Diem og har bl.a. spilt med Sondre Justad, Marcus & Martinus og på The Voice. «Det beste her er å ha fantastiske elever og kolleger. Og å jobbe i et flunkende nytt teaterbygg.  Det gir trygghet å jobbe på en skole med gode tradisjoner.»

Epost: eirik.kiil.saga@bfk.no
Instagram: @musikal_ringerikefhs
Instagram: @musikklinja

Gøril Fauske

Lærer Musikal

Elev på Musikal på Ringerike Folkehøgskole i 2004, Musikalartist og -dans Bårdar Akademiet, bachelor i Idrett, Friluftsliv og Folkehelse ved Høgskolen i Oslo, årstudium Fysisk aktivitet og funksjonshemning fra Norges Idretts HøgskoleTidligere arbeidserfaring Guide på hesteryggen, selger Anton Høyfjellsutstyr, idrettspedagog i Idrettsbarnehage og idrettlærer ved Multiportlinjen på Ringerike Fhs.

Epost: goril.fauske@bfk.no
Telefon: 32179910
Instagram: @musikal_ringerikefhs

Kjetil Hallre

Lærer Utøvende Musikk og Musikal

Musikkutdannelse fra Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) og mastergradskurs i pedagogisk ledelse for folkehøgskolen. Trommeslager, låtskriver og sanger i London og Madrid. 

Kjetils band er signert med Warner Publishing og han har mange utgivelser bak seg med bl.a. nominasjoner til spansk Goya, Berlin Music Video Awards og Victor Greenberg Jazz Award. Nå spiller han inn soloalbum.

Epost: kjetil.hareide.hallre@bfk.no
Instagram: @musikklinja
Instagram: @musikal_ringerikefhs

Uken er variert med linjefag fire dager og valgfag fra mandag til torsdag. Fellesfagene er fordelt gjennom uken. Lørdag er det seminar/elevkveld når det ikke er frihelg.

En vanlig dag:
0745    Frokost
0830    Morgensamling
0900    1. økt
1130    Lunsj
1300    2. økt
1530    Middag
1630    Valgfag
1800    Valgfag
2000    Kveldsmat
2100    Kveldsaktiviteter

Onsdag starter vi kl 1000 og lørdag kl 1100.

Last ned timeplan som pdf ↓

Du har ikke tid til å kjede deg. Et folkehøgskoleår er intensivt og morsomt. Her er noen viktige hendelser gjennom året: 

 • 23. august - Skolestart
 • Uke 40 - Høstferie
 • Uke 41 - Høstfest for venner og familie
 • Uke 43/44 - Studieturer
 • Uke 51 og 52 - Juleavslutning og to ukers ferie
 • Uke 2 - Fjorårsfest
 • Uke 4/5 - Studieturer
 • Uke 9 - Vinterferie
 • Uke15 - Påskeferie
 • Uke 19 - Vårfest for venner og familie
 • 13.mai - Avslutning

Og innimellom mange spennende linje- og skoleprosjekter!

Du kan velge mellom 29 valgfag - de aller fleste går ukentlig, men noen er samlet over fire dager på våren. Du kan velge maks åtte fag (16 t/u) fordi mange fag ligger parallelt. Du kan også velge å ikke ha noen. I januar må du velge et av prosjektvalgfagene som går over fire dager.

Alpine dager

Forlengs og baklengs, på én og to - vi leker oss til bedre balanse og skiferdighet i bakke og park. Alle får instruksjon på sitt nivå. Faget går over fire dager på våren..

Ballsport

Fotball, basket, innebandy og volleyball har fokus i dette valgfaget. Du vil ha det gøy og få spille mye, samtidig som du utvikler samspill, teknikk og taktikk. At det er god trening er en bonus!

Bli en youtuber

Har du en youtube-sommerfugl i magen, er det noe du ønsker å formidle? Noe morsomt? En vlog. Færre og færre ser på TV. Youtube er kommet for å bli. Underholdningsverden går fremover.

Dans

Har du aldri danset før, sier du. Prøv da vel! Sammen med de andre som velger dans, lager du en liten forestilling som skal vises for de andre elevene. Dans går over fire dager på våren.

Det menneskelige landskap

Dette er faget for deg som liker å bli utfordret til å tenke nytt og å prøve meningene dine gjennom spill, leker, samtale og kreative oppgaver. Du må du like å ta sjanser og like å diskutere.

Egentrening

Enten du følger eget treningsprogram eller ønsker litt hjelp, kan du bli med på egentrening. Vi har stort treningsrom med tredemøller, apparater, spinningsykler, vekter og gymsal med utstyr.

Flerkulturelle aktiviteter

Vi inviterer ungdom med flyktningbakgrunn som er bosatt i Ringerike kommune til skolen vår for å drive med ulike aktiviteter sammen med oss. Fokuset er på hyggelig samvær og nye bekjentskaper.

Foto

Et praktisk fag hvor du lærer ulike teknikker for retusjering og manipulering ved hjelp av Photoshop. Du får også tips og veiledning i å lage gode bildekomposisjoner. Vi av avslutter med utstilling.

Friluftsliv

Vi drar på fotturer i det flotte nærmiljøet hvor vi ligger i telt/lavvo, gapahuk, hytte eller under åpen himmel. Og ikke minst lager vi god mat! Hva med å lage din egen pizza som du steiker på bålet?

Geriljabrodering

Når nok er nok, og du vet ikke helt hvor du skal rette aggresjonen over all dritten som tidsvis hoper seg opp i livet ditt, kan en kveld med et stykke stramei, en butt nål og tråd være forløsende.

Helsedans

Å danse med psykisk utviklingshemmede er en flott utfordring og en nyttig erfaring. Og du blir satt utrolig pris på av gjestene! Danseglede, kaffe og kaker, smil og latter står i fokus.

Hest

Her vil du lære mye om ridning og stell av hester. Elevene deles inn i grupper avhengig av tidligere erfaring. Det blir noe teori,samt mye praksis i stall og på bane.Faget varer i fire dager om våren.

Konseptkunst

På fire dager skal du lære noen om hva konseptkunst er, hva som skal til for å skape et kusntverk som sier noe DU synes er viktig at folk vet noe om. Faget går over fire dager om våren.

Kortfilm

I løpet av noen innholdrike, hektiske og ikke minst morsomme dager skal du sammen med resten av ditt filmcrew lage en kortfilm i en valgfri sjanger. Blir det komedie, drama, skrekk og gru?

Kropp er topp

Har du lyst til å bruke året på å bli litt sunnere og litt sprekere? Da er dette valgfaget midt i blinken for deg. Vi skal gå fine turer i lokalmiljøet, dra og bade og lage god og sunn mat.

Lag din egen bok

I dette faget lærer du den eldgamle kunsten å binde bøker. Det er ikke så vanskelig som man tror. Du kan lage enkle permer, eller lage en helt personlig bok. Faget går over fire dager om våren.

Ludo/Terningkast 6

Ludo betyr "Jeg leker". Det er utrolig gøy å bare leke! Gamle og nye leker: "haien kommer", "rødt lys" og "body snatchers". Er du klar for brettspill? Brettspillbiblioteket vårt har mye å by på!

Monologarbeid

Gjennom dette valgfaget vil du få utviklet evnen til å arbeide selvstendig og personlig med teatertekster, jobbe med trygghet på scenen og «ta regi» fra instruktør.

Musikklytting

Dette er valgfaget for deg som vet at du liker å lytte til musikk. Og for deg som lurer på hvorfor noen liker klassisk musikk. Eller jazz. Eller den musikken som er verken eller, eller både og.

Musikkverksted

Spiller du et instrument, synger du eller har du en låtskriver i magen? Vil du jobbe med samspill, improvisasjon og låtskriving? Da er dette valgfaget for deg!

Redesign

Vi går på skattejakt i den lokale bruktbutikken, på loppemarked eller i eget klessskap. Ved hjelp av saks og symaskin skaper vi nye kreasjoner.

Sjakk

le du inspirert da Magnus Carlsen ble verdensmester i sjakk? På Ringerike folkehøgskole kan du lære, eller lære mer om, verdens mest populære spill med regler som ikke er forandret på over 500 år.

Skitur

Bli med på skiturer i Nordmarka i Norges kanskje flotteste løyper. Her kan du (gjen)oppleve gleden av å gå på ski! Vi går ikke langt og ikke fort, og det er høy faktor av kakao og appelsin.

Skolevideo

Lær triksene som skal til for å lage korte videofilmer som effektivt forteller en historie. Målet er å lage filmer om livet på skolen.

Skrønekurs

Lyst til å lære å skrøne så du tror det selv - stole på egne ord og bli sikker i stå foran en forsamling og snakke? Litt stand-up, men mest å fortelle. Dette faget går over fire dager om våren.

Strikking og hekling

Bli hekta på hekling - eller la strikkebølgen slå over deg. Alle kan lære å hekle og strikke. Hva med å lage alle julegavene selv? Gjett om familie og venner blir imponert!

Tegning

Å tegne er å se. For å kunne bli bedre til å tegne må en lære seg til å ta i bruk høyre hjernen i mye større grad. I dette valgfaget får du muligheten til å utvikle dine tegneferdigheter.

Trening med mormor

Ha det gøy i gymsalen og kom i form! Enkel koreografi med mye trøkk gjør at du merker det i kroppen.

Yoga

Et herlig valgfag du vil få masse igjen for! Dette valgfaget gir energi og overskudd, samt at du utvikler muskelstyrke, fleksibilitet og utholdenhet. Et mål er å skape balanse, både fysisk og mentalt.

Velkommen til skolen som aldri sover! Her skjer det noe fra tidlig morgen til sen kveld 24/7. I vårt rause og humørfylte fellesskap er det trivsel og læringsglede. En entusiastisk stab og topp moderne og nyoppussede fasiliteter venter på deg. Noen muligheter får man bare én gang i livet - et år du aldri vil angre på!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 124 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Forsikring av deg som elev (bl a reise- og ulykkesforsikring)
 • 4 måltider om dagen - også i frihelger!
 • ID-kort
 • Skolebilde
 • Alle turer
 • Alle valgfag
 • Hos oss kommer det ingen overraskende/ekstra kostnader - alt er inklusive.
 • Studietur: London - Musikal
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Leirtur - fordypning - Musikal
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 124 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 124 500,-
(12 450,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Regionens mest moderne scene, med topp moderne lyd- og lysanlegg
 • Scenografiverksted
 • Systue
 • Sminkerom
 • Bandrom
 • Dansesal
 • Øvingsrom
 • Kostymelager
 • Rekvisittlager

Dette utstyret må du stille med selv

Dansesko, treningstøy og sort grunnkostyme (sort tights/bukse/langermet genser).    

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Hanne Ramstad Nergård

Jeg kan med hånden på hjertet si at dette er det beste året i mitt liv så langt.

Hanne Ramstad Nergård
Silje Losnegaard Hakvåg

Her kan du utvikle og utfordre deg selv på verden beste linje med verdens beste lærere. Du kan jobbe både foran, bak og på scenen, være med å gi regi, koreografere og lage helt fantastiske forestillinger. Dette er året jeg aldri vil angre på!

Silje Losnegaard Hakvåg
Kaja Stoltenberg

Året på Ringerike har vært det viktigste, morsomste og beste året i mitt liv! Jeg har vokst så mye som person, og lært masse faglig, om fellesskap og om meg selv som jeg tar med meg inn i alt jeg skal gjøre videre i livet.

Fra bloggen

- Hadde aldri vært den jeg er i dag uten folkehøgskolen

Komiker Maria Stavang har mye å takke for året på Ringerike folkehøgskole. Hun fikk tilbake skolegleden, bedre psykisk helse og økt selvtillit.

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Teater 2.klasse

Solbakken folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Teater og Impro

Åsane folkehøgskole - Bergen
Kontakt skolen
HelårskursFrilynt

Teater; Skuespiller

Bakketun Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs17 t/ukeKristen

Musikal

Åsane folkehøgskole - Bergen
Kontakt skolen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kreativ Scene

Stavern folkehøyskole
Kontakt skolen
Helårskurs30 t/ukeKristen

Musikk og teater

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

MUSIKAL - Dans, sang & teater

Follo Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Musikal-Showtime

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Skuespill for Scene og Film

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs30 t/ukeKristen

Teater og scenekunst

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Teater

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Teater og film

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt