Til hovedinnhold

Ringerike Folkehøgskole

Bli en del av landets beste fellesskap! Vil du ha et år med nye opplevelser, venner for livet, engasjement og et aktivitetstilbud døgnet rundt? Her kan du være deg selv, fordype deg i fag uten karakterpress og gjøre ting for første gang. Her er det plass til alle. Hos oss får du øyeblikk som varer. Livet ut.

Søk på skolenLinjer

Ringerike er en av landets mest populære folkehøgskoler, med dokumentert høy trivsel blant elevene.

Her er det ingen overraskende utgifter, absolutt alt er inkludert i prisen (f eks; alle fag, studieturer, utstyr, forsikring, all mat (inkl. studieturer og frihelger), aktiviteter, konserter, show, helsesykepleier, vaskeri, wifi, heiskort, osv)

Vi jobber for å være i front, og skolemiljøet skal preges av aktivitet og handling døgnet rundt. Vi pleier å kalle oss selv for "skolen som aldri sover"! 

Du kan velge mellom 8 linjer og mer enn 25 valgfag. Alle linjene er tilgengelig som halvtårskurs. I tillegg kommer trening, elevkvelder, aktiviteter, konserter, forestillinger, etc.

Vår entusiastiske stab skaper sammen med dere et unikt læringsmiljø, som preges av fellesskap, deltakelse, mestring og trivsel. Vi er tydelig til stede for deg hele døgnet.

Du får lære av de beste! Lærerne våre er blant de beste i sitt fag, og mange jobber utøvende på landets største scener. Du får nærhet til bransjen, proft utstyr og moderne fasiliteter. Vi ligger rett ved Hønefoss sentrum, og en time fra Oslo.

Skolen har tre scener, to dansesaler, stort moderne treningsrom, nyrenovert gymsal, lys og luftig matsal, to bandrom, verksteder, etc.

Et år hos oss er fordypning i fag, nye venner og opplevelser - et år å investere i deg selv. Det er også et år for å rette blikket utover. Et år hvor du sammen med andre får engasjere deg i verden rundt deg, som klima, Ukraina og Gaza.

Hos oss får du øyeblikk som varer!

Dette står vi for

Ringerike er en frilynt folkehøgskole, og eies av Buskerud fylke. Vi driver uavhengig av livssyn og legger vekt på toleranse, menneskeverd og likeverd. Sammen med skolens mangfoldige linjetilbud og elever fra hele landet, skaper dette en spennende sammensetning av elever og ansatte. 

Vårt utgangspunkt er at alle mennesker er unike, frie og likeverdige.

Les mer om vårt samfunnsengasjement

Folkehøgskole er mye mer enn linjefag. Vi ønsker å utfordre deg i fag vi mener er interessante, morsomme og viktige. I de fagene blir du godt kjent med elevene på de andre linjene.

 • Elevkvelder: Sammen med de andre på etasjen din lager dere underholdning til elevkveldene. Maten og aktivitetene etterpå lages også av elevene. Dette går på rundgang.
 • Seminar: Når det ikke er frihelg, har linjene ansvar for et seminar lørdag formiddag.
 • Morgensamling: Morgensamling er en god start på dagen. Noen ganger har elevene ansvaret, andre ganger personalet.
 • Skolekor: Skolens kanskje viktigste fellesfag - der sangglede og fellesskap er viktige stikkord. Repertoaret er pop, viser eller musikaler. Det kreves ingen forkunnskap. Likevel får vi det til å låte bra!
 • Tema: Tema varier fra politikk, økonomi, miljøspørsmål og dagsaktuelle tema. Gjesteforelesere og personalet står for opplegget.
 • Trening er gøy: Vi lover at du blir svett og sliten, og har det gøy! Du kan velge mellom mange aktiviteter og treningsnivå.

Du kan velge mellom 29 valgfag - de aller fleste går ukentlig, men noen er samlet over fire dager på våren. Du kan velge maks åtte fag (16 t/u) fordi mange fag ligger parallelt. Du kan også velge å ikke ha noen. I januar må du velge et av prosjektvalgfagene som går over fire dager.

Alpine dager

Forlengs og baklengs, på én og to - vi leker oss til bedre balanse og skiferdighet i bakke og park. Alle får instruksjon på sitt nivå. Faget går over fire dager på våren.

Ballsport

Fotball, basket, innebandy og volleyball er fokus i dette valgfaget. Du vil ha det gøy og få spille mye, samtidig som du utvikler samspill, teknikk og taktikk. At det er god trening er en bonus!

Bli en youtuber

Underholdningsverden går fremover og Youtube har kommet for å bli. Har du noe du ønsker å formidle? Kanskje en morsom vlog? Da er dette kanalen for deg!

Dans

Har du aldri danset før, sier du? Prøv da vel! Sammen med de andre som velger dans, lager du en liten forestilling som skal vises for de andre elevene. Dans går over fire dager på våren.

Diskgolf

Vil du lærer mer om den populære sporten diskgolf? I løpet av året skal vi spille masse, og lære grunnleggende teknikker, regler og egenskapene til de ulike diskene.

Egentrening

Enten du følger eget treningsprogram eller ønsker litt hjelp, kan du bli med på egentrening. Vi har stort treningsrom med tredemøller, apparater, spinningsykler, vekter og gymsal med utstyr.

Friluftsliv

Vi drar på fotturer i det flotte nærmiljøet hvor vi ligger i telt/lavvo, gapahuk, hytte eller under åpen himmel. Og ikke minst lager vi god mat! Hva med å lage din egen pizza som du steiker på bålet?

Geriljabrodering

Når nok er nok, og du vet ikke helt hvor du skal rette aggresjonen over all dritten som tidsvis hoper seg opp i livet ditt, kan en kveld med et stykke stramei, en butt nål og tråd være forløsende.

Helsedans

Å danse med psykisk utviklingshemmede er en flott utfordring og en nyttig erfaring. Og du blir satt utrolig pris på av gjestene! Danseglede, kaffe og kaker, smil og latter står i fokus.

Konseptkunst

På fire dager skal du lære noen om hva konseptkunst er, hva som skal til for å skape et kusntverk som sier noe DU synes er viktig at folk vet noe om. Faget går over fire dager om våren.

Kropp er topp

Altfor mange sliter med dårlig selvbilde. Vi jobber med komplimentsring, går turer, snakker og deler. Vi prøver å fjerne tabuer rundt det å ha en naturlig kropp. Fokus på kroppspositivisme. Du er bra!

Lag din egen bok

I dette faget lærer du den eldgamle kunsten å binde bøker. Det er ikke så vanskelig som man tror. Du kan lage enkle permer, eller lage en helt personlig bok. Faget går over fire dager om våren.

Ludo/Terningkast 6

Ludo betyr "Jeg leker". Det er utrolig gøy å bare leke! Gamle og nye leker: "haien kommer", "rødt lys" og "body snatchers". Er du klar for brettspill? Brettspillbiblioteket vårt har mye å by på!

Musikklytting

Dette er valgfaget for deg som vet at du liker å lytte til musikk. Og for deg som lurer på hvorfor noen liker klassisk musikk. Eller jazz. Eller den musikken som er verken eller, eller både og.

Musikkverksted

Spiller du et instrument, synger du eller har du en låtskriver i magen? Vil du jobbe med samspill, improvisasjon og låtskriving? Da er dette valgfaget for deg!

Redesign

Vi går på skattejakt i den lokale bruktbutikken, på loppemarked eller i eget klessskap. Ved hjelp av saks og symaskin skaper vi nye kreasjoner.

Ridning

Her vil du lære mye om ridning og stell av hester. Elevene deles inn i grupper avhengig av erfaring. Det blir noe teori,samt mye praksis i stall og på bane. Faget varer i fire dager om våren.

Selvforsvar og Jiu Jitsu

Brasiliansk Jiu Jitsu er en kampsport uten slag og spark. Med sitt fokus på bakkekamp, grep og låser er dette grenen dersom du står overfor større og sterkere motstandere. Selvforsvar, trening og moro

Sjakk

Ble du inspirert da Magnus Carlsen ble verdensmester i sjakk? På Ringerike folkehøgskole kan du lære, eller lære mer om, verdens mest populære spill med regler som ikke er forandret på over 500 år.

Skitur

Bli med på skiturer i Nordmarka i Norges kanskje flotteste løyper. Her kan du (gjen)oppleve gleden av å gå på ski! Vi går ikke langt og ikke fort, og det er høy faktor av kakao og appelsin.

Strikking og hekling

Bli hekta på hekling - eller la strikkebølgen slå over deg. Alle kan lære å hekle og strikke. Hva med å lage alle julegavene selv? Gjett om familie og venner blir imponert!

Tegning

Å tegne er å se. For å kunne bli bedre til å tegne må en lære seg til å ta i bruk høyre hjernen i mye større grad. I dette valgfaget får du muligheten til å utvikle dine tegneferdigheter.

Trening med mormor

Ha det gøy i gymsalen og kom i form! Enkel koreografi med mye trøkk gjør at du merker det i kroppen.

Yoga

Et herlig valgfag du vil få masse igjen for! Dette valgfaget gir energi og overskudd, samt at du utvikler muskelstyrke, fleksibilitet og utholdenhet. Et mål er å skape balanse, både fysisk og mentalt.

Folkehøgskole handler også om å bo tett sammen på ett av våre fire internater. Hos oss bor alle på dobbeltrom (noen få på flersengsrom). Romfordelingen har vi gjort klar før du kommer. Vi sørger for at linjene mikses godt på de ulike etasjene, og du vil bo med en fra en annen linje.

Å bo med en ukjent er spennende. Det kan utvikle seg til vennskap for livet. De du bor sammen med på etasjen danner, sammen med to ansatte, en egen etasjegruppe. Denne gruppen har ukentlige møter, og i løpet av året ansvaret for ulike fellesaktiviteter. Elevene omtaler ofte denne gruppen som «familien».

Rommene er møblert og mellom 12 og 14 m2. Det er gode senger (90cm). Toalett og dusjer i korridoren.

Fasiliteter

 • Hovedbygget fra 1936 ble totalrenovert 2017
 • Luftig og flott matsal med god mat 4 ganger om dagen
 • Nytt teaterbygg med alle tilhørende fasiliteter.
 • To nyrenoverte dansesaler
 • Flunkende nytt musikkrom + bandrom
 • Stort og topp moderne treningsrom med vekter og apparater (tredemøller, spinningssykler, romaskiner, etc)
 • Stor nyoppusset gymsal
 • Badstue
 • Hovedscene og to intimscener med komplett lyd- og lysanlegg
 • Peisestue, foaje og elevstuer (biljard, shuffleboard, bordtennis, projektorer, brettspill)
 • "Mac-lab" 
 • Atelier og sømverksted
 • Trådløst nettverk i alle rom
 • Ny stor gapahuk
 • Flott utestue med peis og pizzaovn
 • Ny sandvolleyballbane
 • Fotballbane med flomlys
 • Discgolfbane
 • Drivhus og kjøkkenhage

Skolen ligger sentralt i Hønefoss på idylliske Ringerike, ikke langt fra Oslo.

 • 5-10 minutters gange til sentrum (kjøpesenter) og til tog- og busstasjon.
 • Fra Hønefoss til Oslo er det 55 km, og det går buss hver time.
 • Til Gardermoen tar det en time med flybuss 
 • Toget til Bergen går gjennom Hønefoss.

Ringerike kommune har ca 28.000 innbyggere, og er i utstrekning en av de største bykommunene i landet. Området er et stykke Norge i miniatyr: Fjell og store innsjøer, daler og breie bygder, elver, vann og skog – og i tillegg en by, et urbant sentrum – Hønefoss, som har ca 15.000 innbyggere. Ringerike er en av de sterkest voksende kommunene i landet. Dette skyldes blant annet planer om Ringeriksbanen og ny vei til Oslo.

Her finner du alt en småby kan tilby - herunder et yrende kultur- og idrettsliv.

Skolen ligger på en usjenert, stor og flott parkanlagt tomt rett ved elven som renner gjennom sentrum.

Finn reiserute fra der du bor

 • Hønefoss sentrum - torget: 650 meter
 • Kino/kultursenter: 850 meter
 • Restauranter og kafeer: 600 meter
 • Shoppingsenter Kuben: 550 meter
 • Togstasjon: 1,2 km
 • Busstasjon: 800 meter
 • Hønefoss arena og AKA Arena: 1,4 km
 • Ridesenter: 1,7 km
 • Badeanlegg: 9,5 km
 • Ringkollen ski og alpin: 12 km
 • Turområder - i umiddlebar nærhet, og med skolens minibusser når vi raskt enda flere.
 • Sandvika: 43 km
 • Oslo sentrum: 55 km
 • Drammen: 65 km om Sandvika
 • Kongsberg: 75 km
 • Gardermoen: 65 km
 • Norefjell: 47 km

Uken er variert med linjefag alle dager og valgfag fra mandag til torsdag. Fellesfag er fordelt gjennom uken. Lørdag er det seminar/elevkveld. I tillegg kommer mange aktiviteter som vi og dere tilbyr.

En vanlig dag:

0815   Frokost
0900   Morgensamling
0930   1. økt
1130    Lunsj
1300    2. økt
1530    Middag
1630    Valgfag
1800    Valgfag
2000    Kveldsmat
2100    Kveldsaktiviteter

Lørdager starter vi 1100.

Last ned timeplan som pdf ↓

Et folkehøgskoleår er intensivt og morsomt. Her er noen viktige hendelser gjennom inneværende skoleår (2023-24): 

 • 27. august - Skolestart
 • Uke 40 - Høstferie
 • Uke 41 - Høstfest 
 • Uke 43/44 - Studieturer
 • Uke 51 og 52 - Juleavslutning og to ukers ferie
 • Uke 4/5 - Studieturer
 • Uke 9 - Vinterferie
 • Uke15 - Påskeferie
 • Uke 19 - Vårfest 
 • 13.mai - Avslutning

Og innimellom mange spennende linje- og skoleprosjekter!

Det skjer noe hele tiden i det store skolefellesskapet. Et av våre fortrinn er at vi prioriterer dette høyt – og det resulterer i et yrende liv sent og tidlig. Uformelle og formelle prosjekter/aktiviteter foregår kontinuerlig – alltid med mange ansatte tilstede som deler opplevelsene med dere.

Eksempler på de større fellesprosjektene:

 • Høstfest og vårfest: Vi inviterer venner og familie til åpen dag der hver av linjene får vise hva de jobber med. Det blir show og forestillinger på scenene, utstillinger, god mat og mange andre aktiviteter. Og vårfesten – det er selve finalen!
 • Fjorårsfest: Vi inviterer fjorårselevene til en utvidet elevkveld med mange aktiviteter. Kvelden avsluttes med et stort sceneshow og hyggelig samvær. 
 • Aktivitetsdager: Hver vår arrangerer vi tre aktivitetsdager for funksjonshemmede med masse latter og glede. Det er ellevill fotballkamp med pauseinnslag, karaoke, stafetter, leker og teater.  Dagene avsluttes med et flott sceneshow der både elever og gjester deltar.

Dette er skolen der det alltid skjer noe, både faglig og sosialt. Her er det fullt trykk på undervisning og aktiviteter ettermiddag og kveld, og alle er med! Vi har valgfag frem til kl. 1930 fire kvelder i uken. De andre dagene er det satt av tid til linjejobbing/elevkveldøving/arbeid med andre prosjekter etc.

Etter kveldsmat setter tilsynslærer i gang frivillige aktiviteter. Det kan være aktiviteter i gymsal, brettspill, strikking, "stek din egen vaffel", mørkgjemsel, allsang, spikking, quiz, teatersport, filmkveld, åpen scene, etc. Elevene kan naturligvis også sette i gang aktiviteter. Vi får også besøk fra andre med konserter eller forestillinger.

"Etasjeserien" engasjerer elever og anstatte gjennom hele året. Det er en konkurranse mellom etasjegruppene. I desember er det for eksempel julekalender med oppgaver som gir poeng til etasjeserien.

Ringerike er skolen som aldri sover. Vi er en skole for fremtiden og ønsker å stå i front når det kommer til omstilling for bærekraft. Vi skal ta vår del av ansvaret for å bremse klimaendringene, ta vare på natur og miljø og bidra til en rausere, mer inkluderende og mindre urettferdig verden. Våre elever er engasjerte, utålmodige og villige til endring.

Hvert år er målet å sende fra oss 135 miljø- og samfunnsengasjerte elever. Med ambisiøse mål og kreative løsninger skal vi gi et enda bedre tilbud til elevene de kommende årene. For oss er fokuset på bærekraft sentralt i skoleutviklingen, og FNs 17 bærekraftsmål ligger til grunn for arbeidet vårt.

Det skal være gøy å jobbe med bærekraft på Ringerike folkehøgskole. Ja, vi må endre oss, men det skaper mange nye muligheter. Sammen skaper vi et bærekraftig folkehøgskolesamfunn, som kan inspirere oss alle til å gjennomføre konkrete tiltak for en god fremtid.

 • Aldersgrense 18 år (vi tar opp elever som fyller 18 år i løpet av høsten)
 • En hensiktsmessig fordeling av jenter og gutter på de ulike linjene
 • Vurdering av fravær fra tidligere skolegang
 • Motivasjon for det faglige og sosiale tilbudet på skolen
 • Relevant bakgrunn til linjen du søker kan bli vektlagt 

NB! Det er viktig at du skriver om deg selv og om hvorfor du vil gå på skolen vår i søknaden din.

Vi har mange søkere så er det lurt å søke innen 1.feb. Da blir du vurdert i første opptak som er 1. februar. 

Bygninger

Ringerike folkehøgskole fremstår moderne og godt vedlikeholdt, og har alle fasiliteter du kan ønske deg. Skolens bygg og anlegg innbyr til aktivitet, fellesskap og trivsel, og er i stor grad universelt utformet. 

Skolens fellesarealer yrer av liv sent og tidlig; f eks i matsal, peisestue, foaje, store og små elevstuer, idrettsbygg, dansesaler, musikkrom, verksteder, osv. Men det er også mulig å trekke seg tilbake til roligere områder, eventuelt til sitt eget rom, for å få litt tid for seg selv.

Hovedbygget og idrettsbygget, inklusive teatersal, storsal, matsal, gymsal, treningsrom, dansesaler, musikkrom, peisestue, foaje, elevstue, etc, er universelt utformet med heiser/løfteramper. Vi har drevet kortere kurs på dagtid for elever med ulike funsjonsnedsettelser i mer enn 60 år, så skolens dagtilbud er godt tilrettelagt.

Internatene er ikke like godt tilrettelagt - spesielt når det gjelder heis/løfterampe. Skolen har kun ett internatrom som er universelt tilpasset. Rommet har eget stort bad, og kan romme inntil to elever (avhengig av funksjonsnedsettelse). Dette internatet er selvsagt utstyrt med automatiske dører og trappeheis.

Hos oss bor elevene på dobbeltrom, noe de aller fleste opplever er en fin og trygg ting. Da har man noen å gå sammen med til frokost, informasjonsmøter og aktiviteter de første dagene og ukene. For mange er det kanskje første gang man skal dele rom med noen andre, og kan kjenne på at det er litt skummelt.

Internatene er delt opp i etasjegrupper, med jevnlige møter. I starten møtes vi ofte, slik at dere skal bli godt kjent og trygge på hverandre. Vi har opplegg og aktiviteter spesielt til rommene, slik at du og romkameraten din blir godt kjent. Vi hjelper dere til å finne ut av behov og vaner, renhold og orden og behov for alenetid.

De fleste er veldig glad for at de har delt rom. De nevner spesielt det å ha noen å snakke med på kvelden før de skal sove, og det er ofte romkameraten de savner mest når skoleåret er over.

Vi har noen få enkeltrom, disse prioriteres til elever med særskilte behov (dokumentert med legeerklæring).
Vi kan ikke love enkeltrom til alle som spør, men forsøker så langt det lar seg gjøre.

Enkeltrom har et tillegg på kr 2500,-/halvår.
Dobbeltrom benyttet som enkeltrom har et tillegg på kr 4000,-/halvår.

Mat

Kjøkkenleder Kjetil og hans kokketeam er ambisiøse på skolens vegne, og er veldig opptatte av å lage god og næringsrik mat som du vil like. Vi er et av få folkehøgskolekjøkken med fire kokker, to med bakgrunn fra restaurant og to fra institusjon. I tillegg har vi en kokkelærling som synes det er gøy å teste ut kunnskapene og forberede seg til fagbrev.

Elevmedvirkning er viktig for oss, og du vil oppdage at det er lett å snakke med kjøkkenet om ønsker og behov. I tillegg vil du få mulighet til å påvirke og utvikle mattilbudet vårt gjennom din representant i elevrådet.

Om du har spesielle behov omkring mat vil vi tilpasse dette så godt det lar seg gjøre, vårt motto er at det meste kan løses!

Vi tilbyr glutenfritt, laktosefritt, vegetar, vegansk og allergitilpasset mat. Vi forsøker også legge til rette om du har andre utfordringer eller behov rundt mat og matsal, om vi ikke kan hjelpe med alt, kan vi helt sikkert hjelpe med noe.

Faglig og sosialt

Vi ønsker å legge til rette for at alle kan delta i det som skjer både faglig og sosialt. I tett dialog med den enkelte elev og med elevgruppa, er vår erfaring at vi får dette godt til. Skolens verdigrunnlag forplikter oss i denne sammenhengen:

Skolen har fokus på å skape et godt, trygt og utviklende faglig og sosialt miljø. Fellesskapet på skolen er aktivt og inkluderende. I tillegg til alle fag på timeplanen er det elevstyrte aktiviteter som for eksempel:

 • Ballsport i gymsalen
 • Turer i nærmiljøet
 • Kos rundt bålpanna i gapahuken med varm kakao og allsang
 • Små konserter på skolens lille scene i peisestua

Vi har et unikt samtaletilbud som bidrar til tilrettelegging for den enkeltes behov. Hos oss kan elevene få jevnlige samtaler med:

 • Samtalelærer
 • Ass. Rektor
 • Helsesykepleier
 • Administrasjonsleder

Morten Eikenes

Rektor

Etter 20 år i Forsvaret, bl a i Oslo, Lillehammer, Bardufoss, Tyskland, Afghanistan og Libanon, ble folkehøgskolen "funnet" i 2008.  Først som ass rektor og fra 2012 som rektor. "For meg og familien har dette vært et fantastisk valg. Jeg gleder meg til hver eneste arbeidsdag, som jeg er så heldig å få tilbringe sammen med spennende og kompetente medarbeidere og en herlig motivert elevgruppe." 

Epost: mortene@viken.no
Telefon: 95920240

Kari Gunleiksrud

Assisterende rektor

Kari har personalledelse, elevoppfølging og administrative oppgaver. Hun har tidligere jobbet som lærer og ass. rektor på en videregående skole. Ansvar for skolens planer og utviklingsarbeid, har også elevsamtaler og karriereveiledning. Master i skoleledelse; bachelor i økonomi og personalledelse; bachelor i norsk og entreprenørskap; årsenhet i kognitiv terapi; ridelærer.

Epost: karigu@viken.no
Telefon: 32179902

Kristin Smith

Adminstrasjonsleder

Kristin har ansvar for internatlivet (rom og plikter), driftsavdelingene på skolen (renhold, kjøkken, vaktmester, kontor, sommerdrift) og HR. Underviser i personlig økonomi og tekstarbeid. «Folkehøgskolen er en fantastisk plass for å utfordre og utvikle seg i trygge rammer. Jeg er spesielt opptatt av at elevene opplever reell medvirkning, og at det de melder blir hørt og tatt på alvor.»

Epost: kristinsm@bfk.no
Telefon: 41656648

Knut Kleiven

Avdelingsleder, valgfagene egentrening, musikklytting, lyd/teknisk

Universitetet i Oslo, Norges idrettshøgskole, Hamar og Elverum lærerhøgskole. Har jobbet i psykiatrien.  «Det beste ved å jobbe her er at vi har varierte arbeidsoppgaver, gode kolleger, og våkne og bevisste ungdommer i utvikling.»

Epost: knutkl@bfk.no
Telefon: 91386025
Instagram: @multisport_ringerikefhs

Elin Stenersen Gjestad

Konsulent

Fagbrev resepsjonist.  Har ansvar for sentralbord, elevopptak, lønninger, rapporter, utleie.  Har hotellbakgrunn innen resepsjon, booking, salg og markedsføring. «Det beste med å jobbe her  må være miljøet vi ansatte oss i mellom, som også smitter over på elevene våre. Her er ingen dag lik, varierte arbeidsoppgaver, og jeg finner så mye glede i hver dag på skolen.»

Epost: eling@bfk.no
Telefon: 32179900

Mari M. Haugerud

Helsesykepleier

Mari er tilsatt som helsesykepleier ved skolen. Til stede på skolen hver tirsdag. Har valgfaget Helsedans sammen med Gøril, Aksel, Marie og Tom, og er ellers med på ulike prosjekter på skolen.

Telefon: 32179900

Gøril Fauske

Lærer Musikal

Elev på Musikal på Ringerike Folkehøgskole i 2004, Musikalartist og -dans Bårdar Akademiet, bachelor i Idrett, Friluftsliv og Folkehelse ved Høgskolen i Oslo, årstudium Fysisk aktivitet og funksjonshemning fra Norges Idretts Høgskole. Tidligere arbeidserfaring Guide på hesteryggen, selger Anton Høyfjellsutstyr, idrettspedagog i Idrettsbarnehage og idrettlærer ved Multiportlinjen på Ringerike Fhs.

Epost: gorilfa@bfk.no
Telefon: 97145455
Instagram: @musikal_ringerikefhs

Aksel Mørk

Musikklærer

Musikalartist og pianist, har stått på scenen på Chateu Neuf, Chat Noir Teater, Christiania Teater og Den Nationale Scene. Jobber på flere scenelinjer ved Ringerike Folkehøgskole. Utdannet ved Bårdar i Oslo, Kulturama i Stockholm og Musikkonservatoriet Trondheim. Ved siden av lærerrollen er han freelancer i alt fra teater, film og tv, til musikk. 

Epost: akselmor@bfk.no
Telefon: 40533010

Margareth Wiik Fosmo

Lærer Musikal

Bachelor i musikkteater fra Høyskolen Kristiania (tidligere Musikkteaterhøgskolen). Har undervist i dans og musikal i Oslo og Hønefoss i flere år før hun startet på Ringerike folkehøgskole. Trente Dansekompaniet fra Hønefoss til finalen i Norske Talenter i 2019 (sammen med danselærer Therese). Har også en bachelor i fysioterapi. Underviser på Musikal og Dans, og i valgfaget Release & Relax.  

Epost: margarethf@bfk.no
Telefon: 90609378

Eirik Kiil Saga

Lærer Utøvende Musikk

Eirik er keyboardist for Karpe og har vært med å skrive store hiter som PAF.no, SAS PUSSY, Hvite menn som pusher 50, Gunerius, Spis din syvende sans, Lett å være rebell… og mange fler. Han rekker også å være kapellmester i Beat for Beat og har spilt i The Voice og med artister som Sondre Justad, Fay Wildhagen osv.Eirik har musikkutdannelse fra LIPA og har en lang karriere i musikkbransjen bak seg.

Epost: eiriks@bfk.no
Telefon: 48123132
Instagram: @musikal_ringerikefhs
Instagram: @musikklinja

Kjetil Hallre

Lærer Utøvende Musikk og Musikal

Han som lærer opp nye folkehøgskolelærere. 

Kjetil er kursholder for Folkehøgskoleforbundet, sitter i Styret og skriver fast om pedagogikk i bladet "Folkehøgskole".

Kjetil har vært utøvende musiker i Liverpool, London og Madrid. Som trommis, sanger og låtskriver har han mange utgivelser og nominasjoner bak seg.

3-årig utøvende bachelor fra LIPA, Folkehøgskolepedagogikk og FHS-lederutdanning fra USN.

Epost: kjetilha@bfk.no
Telefon: 48405910
Instagram: @musikklinja
Instagram: @musikal_ringerikefhs

Therese Knoph-Sulland

Lærer Dans, valgfagene jazzdans, hip hop og dans

Utdannet musikalartist og danser. Undervist på Art musikal og ballettskole. Jobbet på musikallinjen på Hole kulturskole. Hatt koreografi på en rekke oppsetninger rundt i landet. Vært med på diverse oppsetninger blant annet som korist på Nobels fredsprisutdelingen og som danser på Melodi Grand Prix. «Det beste med å være ansatt her er å få møte og bli kjent med alle de flotte elevene.»

Epost: theresek@bfk.no
Telefon: 98815783
Instagram: @danselinja_ringerikefhs

Eva Haglund

Kunstlærer

Lærer på Visual Arts

Master i formgiving, kunst og håndverk, og har praktisk-pedagogisk utdanning (PPU). Har også kunsthistorie fra Universitetet i Oslo, og har gått på Asker Kunstfagskole.

Jobber også som kunstner, hovedsakelig med tegning hvor hun anvender kull og pastell i store formater.

Underviser på Visual Arts, valgfag tegning, og fellesfaget Maling og Musikk.

Epost: evahag@bfk.no
Telefon: 45240833

Maria Saxegaard

Kunstlærer

Maria er kunstner og underviser på Visual Arts. I tillegg jobber hun med ulike prosjekter og har ansvaret for skolens markedsføring på sosiale medier. Sammen med en gjeng entusiastiske og lærevillige elever lager hun innhold til skolens ulike sosiale medier-kanaler.

Epost: mariasax@bfk.no
Telefon: 47347462

Johanna Magnus

Lærer Design & Fashion, valgfagene sømverksted og bærekraft

Bachelorgrad og Mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo, institutt for klær og kostymer. Pedagogikk fra høyskolen i Akershus. Faglærer i design og tekstil på videregående skole og freelance med fokus på tegning og tekstiltrykk, erfaring fra arbeid med styling og motevisninger. "Det beste ved å jobbe her er engasjerte og inspirerende elever, smilene og latteren og varierte dager."

Epost: johannam@bfk.no
Telefon: 41204279
Instagram: @design_fashion_ringerikefhs

Irina V. Pedersen

Designlærer

Irina har jobbet med klær og tekstil i over 30 år. Hun har allsidig erfaring både fra industriell motedesign, designsøm i atelier og søm av historiske klær og bunader. Hun har egen systue, og står bak et forskningsprosjekt om forskjellene i passform mellom moderne og historiske klær.

Epost: irinap@bfk.no
Telefon: 95047512

Einar Lindhjem

Idrettslærer

Interessert i nær sagt alle typer sport og friluftsliv, for ikke å snakke om aktuelle samfunnsspørsmål. Følger alltid med på nyhetsbildet. Faglig bakgrunn: Master i pedagogikk (med fokusområde lærer-elev relasjon og livsmestring), har også studert idrett, journalistikk, historie samt drama og teater. Underviser på multisportlinja, har fellesfaget aktuelt og valgfagene alpint, friluftsliv og sjakk.

Epost: einarl@bfk.no
Telefon: 91769913
Instagram: @multisport_ringerikefhs

Steffen Schei

Idrettslærer

Lærer på Multisportlinja.

Bachelor idrett og kroppsøving, samt praktisk pedagogisk utdanning. Trener C-lisens fotball. Fagbrev baker.

Jobber også som idrettslærer på Ringerike vgs., og er trener for Hønefoss Ballklubb G-19. 

Epost: steffens@bfk.no

Karine Risnes

Lærer Global Solidaritet

Mastergrad i samfunnsgeografi med hovedvekt på miljø/klima og utviklingsgeografi, idrett grunnfag og praktisk-pedagogisk utdannelse. Karine er pådriver i skolens bærekraftarbeid, har bred erfaring med organisasjonsarbeid og frivillig arbeid i inn- og utland og kurs i økologisk skolehagedrift. Det beste ved å jobbe på skolen er muligheten til å bli inspirert av og styrke ungt samfunnsengasjement!

Epost: kariner@bfk.no
Telefon: 90723682

Joachim Selvåg

Lærer Revy

Joachim har en bachelor i Drama og teaterkommunikasjon fra Høgskolen i Oslo og Akershus og er i tillegg utdannet dramapedagog. Men det viktigste er at han var elev det andre året vi hadde Stand Up & Revy linje, i 2010-11.

Epost: joachims@bfk.no
Telefon: 91367341
Instagram: @standupogrevy_ringerikefhs

Marie Risan

Lærer Stand Up & Revy, valgfagene teatersport og helsedans

Utdannet som skuespiller ved Norsk Institutt for Scene og Studio i Oslo. Jobbet som freelance skuespiller/komiker i mange år,vært med i sommerrevyen i Hønefoss i 20 år, 10 år på juleshow. Ca 100 show i året, instruktør på russerevyen på Hønefoss i 10 år, spilt med i filmen "Fatso" og i siste filmen om "Blåfjell”. «Elsker jobben min med sprudlende elever!»

Epost: marieri@bfk.no
Telefon: 90031919
Instagram: @standupogrevy_ringerikefhs

Kjetil Viken

Kjøkkenleder

Kjetil er vår eksellente kjøkkenleder. Kjetil er opptatt av kvalitet og få det beste ut av råvarene han har tilgjengelig. Sammen med resten av kokketeamet lager han hver dag digg mat som er elsket av både ansatte og elever.

Epost: kjetilvi@bfk.no
Telefon: 90845024

Gudrun Rugroten

Kokk

Fagbrev kokk institusjonshushold. Har jobbet som kokk på Helgelandsmoen og kantineleder i Samskipnaden i Buskerud. «Det beste ved å jobbe på Ringerike folkehøgskole må være samholdet og rausheten, både kollegialt, men også forholdet elever og ansatte, som ofte blir tett og nært.»

Epost: gudrunr@bfk.no
Telefon: 32179916

Åse Kvisgaard

Kokk

Fagbrev som kokk, læretid på Modum Bad. Har jobbet som sjåfør og hjelpejente i byggefirma, kokk på alders- og sykehjem, og var også i mange år kjøkkenleder på skolen. «Det beste med å være ansatt her å være med i utviklingen av livet ved å være ung.  En henger mere med i tiden.»

Epost: asek@bfk.no
Telefon: 98668385

Frede Gruer

Kokk

Frede er en aktiv kokk - hans store hobby er ørretfiske med enhånds fluestang. I tillegg har han drevet mye med fotball og basketball opp igjennom tiden. Friluftsliv er heller ikke å forkaste. Er det noe koseligere enn å fyre et tyribål og koke kaffe etter en tur på bortoverski på vinteren eller ørretfiske på sommeren? Frede startet hos oss i 2018, og elsker å teste ut nye råvarer på kjøkkenet.

Epost: fredeg@bfk.no
Telefon: 46845016

Magdalena Proniewicz

Renholdsleder

Epost: magdalenap@bfk.no
Telefon: 41304037

Iver Bråthen

Lærling kokk

Telefon: 32179900

Morten Berg

Driftsleder

Epost: morteb@bfk.no
Telefon: 47517652

Tom Ernestus

Vaktmester

Mekaniske fag, transportfag og web design. Har jobbet innenfor industri, helse, IT og som klovn. Har ansvar for vedlikehold og drift av bygninger, brannvern og datahjelp. «Det aller beste ved å være ansatt på Ringerike folkehøgskole er alle folka."

Epost: tome@bfk.no
Telefon: 46543239

Linjer på Ringerike Folkehøgskole

Design & Fashion

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Humor & Scene

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Multisport

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Global Solidaritet

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Utøvende Musikk

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Visual Arts

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Dans

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Visual Arts - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

Dans - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs høst13 t/ukeFrilynt

Global Solidaritet - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs høst16 t/ukeFrilynt

Multisport - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs høst16 t/ukeFrilynt

Humor & Scene - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs høst16 t/ukeFrilynt

Utøvende Musikk - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs høst16 t/ukeFrilynt

Design & Fashion - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs høst16 t/ukeFrilynt

Musikal - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Kontakt skolen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt
Søk på skolen

Dette sier tidligere elever

Thomas Bjerkan

Året på Dans var et fantastisk år som lærte meg hvem jeg var og hva jeg skulle bli. Jeg fikk venner for livet og en mulighet til å utdanne meg som profesjonell danser. Jeg kommer aldri til å angre.

Thomas Bjerkan
Kaja Stoltenberg

Året på Ringerike har vært det viktigste, morsomste og beste året i mitt liv! Jeg har vokst så mye som person, og lært masse faglig, om fellesskap og om meg selv som jeg tar med meg inn i alt jeg skal gjøre videre i livet.

Kaja Stoltenberg
Lotte Engen Granås

Året på Ringerike var ubeskrivelig gøy! Den følelsen av å være med i et så fint fellesskap vil være med meg for alltid. Lærdom, minner og venner som jeg ikke ville vært foruten.

Fra bloggen

Folkehøgskolemamma: – Anbefaler alle foreldre å sende ungdommen sin på folkehøgskole

– Folkehøgskole føles som en trygg overgang til voksenlivet både for foreldre og ungdommen som drar dit, sier Aina Hartmark.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen