Til hovedinnhold
Ledig plass

Proff musiker-på folkehøgskolemåte! Spilletimer med musikk-eliten, turnéliv, studio, lydtek. og konsertprod. med toppmoderne utstyr. Vi har praktisk teori og låtskriving og studietur til Berlin/Køben!

Året på Utøvende Musikk er sjansen til å dedikere deg til musikk et helt år. Kanskje blir det skrittet før du kaster deg ut i et profesjonelt musikkliv? Kanskje er det muligheten til å sette dine musikalske drømmer og ferdigheter ut i live?

 

- Turné og konserter – fra øving og promo til backstage og sceneshow

- Studio på skolen + studiotur med innspilling og låtskriving

- Samspill – repertoar, impro, teori, øvelser, utfordringer osv.

- Spilletimer med norgeseliten – utvalgte prosjektuker der du kan velge spillelærer

- Låtskriving – kurs og veiledning fra erfarne, profesjonelle låtskrivere

- Lyd- og lysteknikk – vi har regionens mest moderne scene med topp utstyr

- Berlin og København – fet musikk og inspirerende byer - jammer, jazz, sykling

- Hørelære og leken teori – leker, konkurranser, spill - all teori er relevant og kobles til praktiske eksempler

- Bransjekunnskap – hvordan fungerer musikkbransjen i Norge og utenlands?

 

"Proff musiker - på en folkehøgskolemåte” 

 

Fasiliteter: 

Hovedscenen på Ringerike Folkehøgskole:

Spesialbygget til en prislapp på 30 mill kr.

Full, profesjonell rigg av lyd- og lysutstyr, nyrestaurert flygel, backstage, amfi (med sitteplasser/åpent gulv for stående publikum).

UM sitt klasserom:

Spesialbygget i 2019 med integrert studio, kontrollrom, live-rom, lyddemping, gode lysforhold og topp utstyr.

For øvrig:

Bandrom, øvingsrom og mange pianoer.

Mac-lab med Logic/Final Cut/Adobe

Flere scener der vi kan holde store og små konserter

Studietur: Berlin og København - Utøvende Musikk

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 8 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi drar på studietur til Berlin OG København på høsten! To europeiske metropoler med eksploderende musikkliv, fantastiske konserter og rike historier vi kan dykke ned i. Denne turen er mulig fordi vi bevisst velger bort flyturer og heller velger bærekraft. Altså får vi det i pose og sekk: vi dundrer til med en fantastisk linjetur og skåner miljøet. Dette blir en inspirasjons- og utfordringstur der fokuset blir på:

- Konserter

- Jamming

- Jazz

- Workshops

- Bysykling og sightseeing

 

Konserter

Band og utøvere i verdensklasse besøker jevnlig disse kultur-storbyene. Vi velger på øverste hylle av det som er tilgjengelig av kvalitetskonserter.

Jam og jazz

Både Berlin og København er kjent for sine yrende live-scener med jazzbuler, klubbscener og store arenaer. Vi drar på større konserter og en skikkelig jam-kveld med fresende jazz der utøverne leker seg med musikken. En stemning som bare må oppleves!

Workshop

Berlin er en av Europas mest spennende musikkhovedstader. Her får vi oppleve musikken på nært hold og lære av de fantastiske profesjonelle utøverne og formidlerne som har gleden av å kalle Berlin sitt hjem

Bysykling og sightseeing

Disse to byene må oppleves på gateplan. Så tilgjengelige byer med så sterke historier bare ber om å bli oppdaget. Vi sykler oss gjennom de store attraksjonene og de godt bevarte hemmelighetene og blir bedre kjent med både byene og hverandre. En slik tur bygger fellesskap på en helt unik måte.

Studietur: Studiotur til fjells - Utøvende Musikk

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Dette er en skikkelig studio- og inspirasjonstur der målet er å skrive låter, improvisere og ikke minst spille inn det vi gjør; langt borte fra kjaset og maset i hverdagen. Hvis Bon Iver og ABBA dro på hytta for å finne inspirasjon og spille inn låter, skal vi også klare det. Her jobber vi og koser oss med innspillinger, jammer, fokusgrupper for låtskriving, tekstskrivekurs, øvelser osv til ørene og hodene våre ikke klarer mer. Da er det tid for brettspill, skiturer, gode samtaler, kakao og s'mores.

Eirik Kiil Saga

Lærer Utøvende Musikk og Musikal

Musikkutdannelse fra Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA).  Freelance keyboardist og musikklærer i mange år. Eirik er fast musiker for Karpe Diem og har bl.a. spilt med Sondre Justad, Marcus & Martinus og på The Voice. «Det beste her er å ha fantastiske elever og kolleger. Og å jobbe i et flunkende nytt teaterbygg.  Det gir trygghet å jobbe på en skole med gode tradisjoner.»

Epost: eiriks@viken.no
Instagram: @musikal_ringerikefhs
Instagram: @musikklinja

Kjetil Hallre

Lærer Utøvende Musikk og Musikal

Musikkutdanning fra Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), mastergradskurs i pedagogisk ledelse, og PPU for folkehøgskolen. Trommeslager, låtskriver og sanger i London og Madrid.

Kjetils band var signert med Warner Publishing og han har mange utgivelser bak seg med bl.a. nominasjoner til spansk Goya, Berlin Music Video Awards og Victor Greenberg Jazz Award. Nå gir han ut soloalbum.

Epost: kjetilha@viken.no
Instagram: @musikklinja
Instagram: @musikal_ringerikefhs

Uken er variert med linjefag fire dager og valgfag fra mandag til torsdag. Fellesfagene er fordelt gjennom uken. Lørdag er det seminar/elevkveld når det ikke er frihelg.

En vanlig dag:
0745    Frokost
0830    Morgensamling
0900    1. økt
1130    Lunsj
1300    2. økt
1530    Middag
1630    Valgfag
1800    Valgfag
2000    Kveldsmat
2100    Kveldsaktiviteter

Onsdag starter vi kl 1000 og lørdag kl 1100.

Last ned timeplan som pdf ↓

Et folkehøgskoleår er intensivt og morsomt. Her er noen viktige hendelser gjennom året: 

 • 22. august - Skolestart
 • Uke 40 - Høstferie
 • Uke 41 - Høstfest 
 • Uke 43/44 - Studieturer
 • Uke 51 og 52 - Juleavslutning og to ukers ferie
 • Uke 4/5 - Studieturer
 • Uke 9 - Vinterferie
 • Uke15 - Påskeferie
 • Uke 19 - Vårfest 
 • 13.mai - Avslutning

Og innimellom mange spennende linje- og skoleprosjekter!

Du kan velge mellom 29 valgfag - de aller fleste går ukentlig, men noen er samlet over fire dager på våren. Du kan velge maks åtte fag (16 t/u) fordi mange fag ligger parallelt. Du kan også velge å ikke ha noen. I januar må du velge et av prosjektvalgfagene som går over fire dager.

Alpine dager

Forlengs og baklengs, på én og to - vi leker oss til bedre balanse og skiferdighet i bakke og park. Alle får instruksjon på sitt nivå. Faget går over fire dager på våren.

Ballsport

Fotball, basket, innebandy og volleyball er fokus i dette valgfaget. Du vil ha det gøy og få spille mye, samtidig som du utvikler samspill, teknikk og taktikk. At det er god trening er en bonus!

Bli en youtuber

Underholdningsverden går fremover og Youtube har kommet for å bli. Har du noe du ønsker å formidle? Kanskje en morsom vlog? Da er dette kanalen for deg!

Dans

Har du aldri danset før, sier du? Prøv da vel! Sammen med de andre som velger dans, lager du en liten forestilling som skal vises for de andre elevene. Dans går over fire dager på våren.

Egentrening

Enten du følger eget treningsprogram eller ønsker litt hjelp, kan du bli med på egentrening. Vi har stort treningsrom med tredemøller, apparater, spinningsykler, vekter og gymsal med utstyr.

Foto

Et praktisk fag hvor du lærer ulike teknikker for retusjering og manipulering ved hjelp av Photoshop. Du får også tips og veiledning i å lage gode bildekomposisjoner. Vi avslutter med utstilling.

Friluftsliv

Vi drar på fotturer i det flotte nærmiljøet hvor vi ligger i telt/lavvo, gapahuk, hytte eller under åpen himmel. Og ikke minst lager vi god mat! Hva med å lage din egen pizza som du steiker på bålet?

Geriljabrodering

Når nok er nok, og du vet ikke helt hvor du skal rette aggresjonen over all dritten som tidsvis hoper seg opp i livet ditt, kan en kveld med et stykke stramei, en butt nål og tråd være forløsende.

Helsedans

Å danse med psykisk utviklingshemmede er en flott utfordring og en nyttig erfaring. Og du blir satt utrolig pris på av gjestene! Danseglede, kaffe og kaker, smil og latter står i fokus.

Hest

Her vil du lære mye om ridning og stell av hester. Elevene deles inn i grupper avhengig av erfaring. Det blir noe teori,samt mye praksis i stall og på bane. Faget varer i fire dager om våren.

Konseptkunst

På fire dager skal du lære noen om hva konseptkunst er, hva som skal til for å skape et kusntverk som sier noe DU synes er viktig at folk vet noe om. Faget går over fire dager om våren.

Kortfilm

I løpet av noen innholdsrike, hektiske og ikke minst morsomme dager skal du sammen med resten av ditt filmcrew lage en kortfilm i en valgfri sjanger. Blir det komedie, drama, skrekk og gru?

Kropp er topp

Altfor mange sliter med dårlig selvbilde. Vi jobber med komplimentsring, går turer, snakker og deler. Vi prøver å fjerne tabuer rundt det å ha en naturlig kropp. Fokus på kroppspositivisme. Du er bra!

Lag din egen bok

I dette faget lærer du den eldgamle kunsten å binde bøker. Det er ikke så vanskelig som man tror. Du kan lage enkle permer, eller lage en helt personlig bok. Faget går over fire dager om våren.

Ludo/Terningkast 6

Ludo betyr "Jeg leker". Det er utrolig gøy å bare leke! Gamle og nye leker: "haien kommer", "rødt lys" og "body snatchers". Er du klar for brettspill? Brettspillbiblioteket vårt har mye å by på!

Musikklytting

Dette er valgfaget for deg som vet at du liker å lytte til musikk. Og for deg som lurer på hvorfor noen liker klassisk musikk. Eller jazz. Eller den musikken som er verken eller, eller både og.

Musikkverksted

Spiller du et instrument, synger du eller har du en låtskriver i magen? Vil du jobbe med samspill, improvisasjon og låtskriving? Da er dette valgfaget for deg!

Redesign

Vi går på skattejakt i den lokale bruktbutikken, på loppemarked eller i eget klessskap. Ved hjelp av saks og symaskin skaper vi nye kreasjoner.

Sjakk

Ble du inspirert da Magnus Carlsen ble verdensmester i sjakk? På Ringerike folkehøgskole kan du lære, eller lære mer om, verdens mest populære spill med regler som ikke er forandret på over 500 år.

Skitur

Bli med på skiturer i Nordmarka i Norges kanskje flotteste løyper. Her kan du (gjen)oppleve gleden av å gå på ski! Vi går ikke langt og ikke fort, og det er høy faktor av kakao og appelsin.

Strikking og hekling

Bli hekta på hekling - eller la strikkebølgen slå over deg. Alle kan lære å hekle og strikke. Hva med å lage alle julegavene selv? Gjett om familie og venner blir imponert!

Tegning

Å tegne er å se. For å kunne bli bedre til å tegne må en lære seg til å ta i bruk høyre hjernen i mye større grad. I dette valgfaget får du muligheten til å utvikle dine tegneferdigheter.

Trening med mormor

Ha det gøy i gymsalen og kom i form! Enkel koreografi med mye trøkk gjør at du merker det i kroppen.

Yoga

Et herlig valgfag du vil få masse igjen for! Dette valgfaget gir energi og overskudd, samt at du utvikler muskelstyrke, fleksibilitet og utholdenhet. Et mål er å skape balanse, både fysisk og mentalt.

Vil du ha et framtidsrettet år? På Ringerike Folkehøgskole er vi et raust fellesskap bestående av dedikerte lærere og engasjerte elever. Med et fokus på bærekraft skaper vi sammen et levende miljø, og øyeblikk som varer livet ut!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 123 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Forsikring av deg som elev (bl a reise- og ulykkesforsikring)
 • 4 måltider om dagen - også i frihelger!
 • ID-kort
 • Skolebilde
 • Alle turer
 • Alle valgfag
 • Hos oss kommer det ingen overraskende/ekstra kostnader - alt er inklusive.
 • Studietur: Berlin og København - Utøvende Musikk
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Studiotur til fjells - Utøvende Musikk
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 123 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 123 500,-
(12 350,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Flere band- og øvingsrom, studio- og innspillingsrom, Mac-lab med Logic/Sibelius/Final Cut, topp moderne lyd og lysutstyr, flere scener som blant annet inkluderer vår fantastiske Hovedscene. Vi har mye instrumenter, men ta gjerne med ditt eget utstyr og et par gode hodetelefoner til studiojobbing. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Anders Aurdahl Sundkøien

Friheten til å presse grensene og få utfolde meg musikalsk i det «landskapet» jeg selv ønsker er verdifullt. Kompetansen lærerne har er veldig relevant. De er alltid åpne for alle tanker vi kommer med, også er de hyggelige, kule og jordnære.

Anders Aurdahl Sundkøien
Ada Bredholt

Jeg valgte UM på grunn av linjas hovedfokus på det praktiske ved musikkfaget. Vi har engasjerte lærere som former timene etter våre behov og ønsker, og det er et inkluderende miljø uansett hvilket musikalsk grunnlag du stiller med første skoledag!

Ada Bredholt
Andrine Amalie Svendsen

Ringerike folkehøgskole har det beste publikummet. På skolen gis det ros, tips, og en applaus du sjeldent får andre steder. Du får muligheten til å utrykke din kreative side, og rundt deg møter du stor positivitet fra gode venner.

Fra bloggen

- Folkehøgskolen er noen av de beste på å motarbeide ensomhet

Oskar Fjørtoft Sandanger i Mental Helse Ungdom er opptatt av at vi må snakke mer om psykisk helse. Gjennom YouTube-serien «Føler’n» inviterer han kjente forbilder ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

BAND - Live & studio

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Band: scene og studio

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Overdrive - Musikk, Media & Trening

Folkehøgskolen Nord-Norge
Kontakt skolen
Helårskurs24 t/ukeKristen

Pop

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs22 t/ukeFrilynt

Rock

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs22 t/ukeFrilynt

Rock & Metal

Buskerud Folkehøgskole
Fullt
HelårskursFrilynt

Utøvende sang/vokal

Toneheim Folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Lyd og Musikkproduksjon

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Studio/Laptop

Grenland Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs12 t/ukeKristen

Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Lyd og musikk

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Musikk - sang/scene/studio

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Utøvende musikk: Band & Musikkproduksjon

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Utøvende Jazz/rytmisk

Toneheim Folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Musikkproduksjon og låtskriving

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Musikkproduksjon

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Venteliste
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Vokal - New York

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Musikk

Fana folkehøgskule - Bergen
Kontakt skolen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Musikk

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeKristen

Vokal

Oslofjord Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Musikk

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Utøvende Sang

Musikkfolkehøgskolen Viken
Venteliste
Helårskurs9 t/ukeKristen

Artist og låtskrivar

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Nordiska Visskolan - SÅNG SCEN TEXT

Nordiska Folkhögskolan
Kontakt skolen
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Jazz

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Gitar- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Utøvende musikk

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Rytmisk musikk og låtskriving

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Musikk.Friluft

Sunnmøre Folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Musikkproduksjon

Oslofjord Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

Instrumental

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Få ledige plasser
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Voice New Orleans - New York

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs8 t/ukeKristen

Musikk - Band/Vokal

Elverum folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Hiphop

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Soul Children

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Låtskriver - Singer Songwriter

Musikkfolkehøgskolen Viken
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Instrument - Jazz Pop Rock

Musikkfolkehøgskolen Viken
Få ledige plasser
Helårskurs9 t/ukeKristen

Sang- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Få ledige plasser
Helårskurs16 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Musikk, Bu og Fritid

Manger Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs21 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Musikk & Reise

Nordhordland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

Musikk; Artist

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Musikkproduksjon

Sunnhordland folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Beats Electro

Rødde folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs16 t/ukeKristen

Musikkproduksjon

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Musikk

Sunnhordland folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Artist

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
HelårskursKristen

Artistutvikling

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Låtskriver

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Kontakt skolen
Helårskurs16 t/ukeKristen

Vokal, Artist, Låtskriver

Rønningen folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Bass- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

VOKAL - Gi stemmen din en sjanse!

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

K-pop Korean wave

Hadeland folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Låtskriving.Studio

Sunnmøre Folkehøgskule
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Musikk

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Venteliste
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Trommer- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk og Vokal

Åsane folkehøgskole - Bergen
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Filmmusikk

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Musikk Svalbard

Svalbard folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeKristen

Band Vokal Studio

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Vokal

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt