Til hovedinnhold
Ledig plass

Vi tar imot søknader for 2020/21. Dette er linja for deg som har lyst til å prøve deg på egne bein og trenger litt ekstra oppfølging. Et år med aktivitet og utfordringer i trygge omgivelser.

På Risøyas aktiv, bo og reise-linje får du et fullverdig folkehøyskoleår uavhengig av læringsevner og mestringsnivå. I skoletiden driver vi med alt fra hest, matlaging, trening, turer i inn- og utland og båtliv, seiling og padling. Utenom skoletid er miljøarbeidere på jobb og gir veiledning og oppfølging slik at alle kan få den støtten de trenger fra morgen til kveld. På Risøya får du både faglige og personlige utfordringer; vårt mål er at du er en tryggere og mer selvstendig person etter endt folkehøyskoleår. På Risøya får du nyttig botrening og bor sammen med de andre elevene på våre trivelige internat og så reiser hele klassen på seiltur til Kroatia - her er samholdet flott, læringsutbyttet høyt og dagene morsomme! Synes du også hester er verdens flotteste dyr? Bra! Vi kjenner flere firbeinte kompiser som har lyst til å bli kjent med deg

 Hjertelig velkommen til et år for livet!

OBS! For søkere til tilrettelagt opplæringstilbud starter opptak i oktober/november og fortsetter til klassen er full.

Dette er et tilbud for deg som trenger ekstra oppfølging. Her kan du stå på egne ben i trygge omgivelser! Vi lover deg et år fylt med aktivitet og utfordringer i fag og på fritid.

Dette vil du lære

Et år på Risøya Folkehøyskole gjør deg rustet til deltakelse i samfunnet og arbeidsliv. Du får fantastiske naturopplevelser, venner for livet og mange mestringsopplevelser.

  • Med sjøen som nærmeste nabo, er seiling, padling og båtliv naturlige aktiviteter.
  • Vi holder oss i form; både i gymsalen og i svømmehallen.
  • Vi lager sunn OG god mat på vårt kjøkken. Ja, de to lar seg nemlig kombinere

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert og har lyst til å bidra til at dette året blir et år for livet for deg selv og alle dine medelever.

Alle våre linjer har reiser inkludert i linjeprisen. De kaller vi for linjereiser. I tillegg kan du velge å være med på en eller flere av våre studiereiser. Disse er åpne for alle som ønsker det, uavhengig av hvilken linje man går på. Det betyr at du kan være med til Maldivene for å dykke selv om du ikke går på dykkelinja, eller du kan seile i Kroatia selv om du ikke går på Seil, surf, kite. Vi har også en studiereise til London.

Dersom du velger å delta på en studiereise, kommer denne kostnaden som et tillegg. Dersom du velger å ikke reise, vil du følge undervisningsopplegget hjemme på øya sammen med flertallet av elevene. Det er et godt alternativ å være på skolen, etterhvert vil man oppdage at mye av folkehøyskoleåret handler om det som skjer på øya sammen med folkene der. Vi kaller dette for 100% Risøya!

 

 

Dykk i Maldivene

Obligatorisk: Nei

Pris: 18 000

Varighet: 10 dager

Maldivene er en øystat i Indiahavet, bestående av over 1000 små øyer, idyllisk plassert i  krystallklart vann. Maldivene byr på god sikt og variert dykking, her er korallhager, bratte vegger, vrak, grotter og et yrende undervannsliv med skilpadder, hai, delfiner og tusenvis av fargerike korallfisk.

Liker du undervannsverdenen vil du elske Maldivene!

 

Seil i Kroatia

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Opplev London

Obligatorisk: Nei

Pris: 7 000

Opplev London! En tur for deg som liker storby og er interessert i kunst, musikk, teater og kultur!  Besøk i gallerier og museer som National Gallery og Tate Modern, og kanskje en tur innom Madam Tussaud om du vil? Severdigheter, kultur og arkitektur...Big Ben, Westminster Abbey, London Eye og Buckingham Palace. Besøk bydeler som Covent Garden og Camden Town med særpreg og sjarme. Du skal selvsagt få oppleve Londons berømte West End hvor du vil se musikaler i verdensklasse!

Hilde Flåta Gundersen

Linjelærer Aktiv bo og fritid

Velkommen til Risøya! Ta gjerne kontakt dersom det er noe du lurer på.

Epost: hilde.gundersen@risoy.fhs.no
Telefon: 37199358

Tove Salmi Austvik

Linjelærer Aktiv bo og fritid

Velkommen til Risøya! Ta gjerne kontakt dersom det er noe du lurer på.

Epost: tove.s.austvik@risoy.fhs.no
Telefon: 37199358

En vanlig skoleuke hos oss ser omtrent slik ut:

  • Mandag og tirsdag har du linjefaget ditt.
  • Onsdag velger du et sideemnefag.
  • Torsdag har du et valgfag frem til lunsj, så har du undervisningsfri resten av dagen.
  • Fredag er det tid for fellesfag, det er delt i to, med to timer teori og to timer aktivitet.
  • Lørdag er satt av til seminarer for alle elevene.

Du har kun ett fag hver dag.

 

 

På Risøy Folkehøyskole kan du sette sammen din egen timeplan, med linjefag, sideemne og valgfag. Sideemne velges for perioden før og etter jul. Du velger altså to sideemner og fire valgfag i løpet av året. Vi har 10 ulike sideemner du kan velge blant, og omtrent 20 valgfag.

Sideemne Båtliv

Opplæring og innføring i praktisk båtbruk og vedlikehold av båt. Vi bruker båter med påhenger, seilbåter av ulike typer og størrelser og skolebåten vår, MS Risøy, på 43 fot!

Sideemne Dans

Vi samarbeider med Tvedestrand DDD, distriktets velrenommerte dansestudio som også er tilknyttet Bårdar Instituttet, om danseopplæringen. Blant annet lærer du jazz, funk, hip hop og moderne.

Sideemne Dykking

Bli dykker! Her lærer du å dykke, og du får dykkerlappen i løpet av høsten. For å bli tatt opp som elev på dykking sideemne må du ha gyldig legesjekk og gjennomgå en praktisk test i bassenget.

Sideemne Friluftsliv

Liker du å være ute? En dag i uka kan du velge dette faget og få boltre deg ute i naturen. Innholdet er variert, fra fiske og fangst, til turer og stell av skog og dyr.

Sideemne Gitar

For deg som vil lære å spille eller bli bedre til å spille gitar. Vi jobber individuelt og i grupper med å utvikle dine ferdigheter som gitarspiller.

Sideemne Kajakk og klatring

For deg som ønsker å utvikle deg innen for kajakk og klatring. Det er lagt til rette for å ta våttkort og brattkort topptau.

Sideemne Kunst

Variert estetikk med tegning; blyant, kull, kritt og perspektiv. Illustrasjon; plakater, tegneserie, maleri, fargelære, akryl og akvarell. Grafikk; metalltrykk, tre og linosnitt.

Sideemne Mat og Trening

I dette faget kan du lære å lage sunn mat. Du lærer hvilken mat som passer best før og etter trening, tips og råd til god og sunn student-mat. Treningen vil være variert, både styrke og utholdenhet.

Sideemne Redning

Her lærer man ulike aspekter ved redningsarbeid. Hovedaktiviteten i faget vil være av praktisk art. Brann, førstehjelp, sikkerhetskurs, skadestedsledelse, redning i høyde med mere vil være på timeplan

Sideemne Seil & Surf

Har du lyst til å lære å seile båt? Vil du bli god på seilbrett? Har du lyst til å prøve vinter-kiting? Her får du tilgang på seilbåter (Yngling) og seilbrett (totalt 20 sett) også på fritiden.

Risøya er en perle på Sørlandet. Her blir du kjent med et mangfold av mennesker og fag, og du får frihet til å velge det som passer for deg.

Linjer ved skolen

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Allround Aktiv

Lundheim folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Aktiv Bo og Fritid - Europa

Valdres folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Reise Bo og Fritid

Ålesund Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Bo og fritid

Jæren folkehøgskule
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Tilrettelagt Rønningen

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Bu og fritid

Fjordane Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Botrening

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Aktiv - Spania

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
HelårskursKristen

Friluftsliv Ingen grenser

Alta folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Butrening.Aktivitet

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Friluftsliv / Bu og fritid

Nordfjord folkehøgskule
Fullt
HelårskursKristen

Kreativ Livslære

Bjerkely folkehøyskole
Kontakt skolen
Helårskurs16 t/ukeKristen