- Åsane folkehøgskole - Bergen
- Telefon: 55395190
- E-post: post@asanefolk.no
- Kurslengde: Halvårskurs vår
- Studietur: Portugal på langs
- Verdigrunnlag: FrilyntDe frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
-
Tilbyr: Vegetar, veganDe fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
- Miljøsertifisering:
FairtradeSertifisering for skoler som tilbyr Fairtrade-merkede produkter og bevisstgjør om rettferdig handel.
- Sted: BERGEN
- Oppstartsdato: 05.01.2025
- Linjefag: 14 timer/uke
- Pris: fra 78 750,-
- Følg linja på Instagram
Velkommen til et eventyrlig halvår der du får kjennskap om hvordan å lage smakfull mat av enkle råvarer, både på et kjøkken inne og på nye, spennende eventyr ute!
På linjen vil du bli kjent med ulike matkulturer og grunnteknikker for god matlaging. Sammen med andre matglade vil du lære å lage alt fra enkle retter til eksotiske festmåltider.
På linjen skaper vi matopplevelser sammen. Vi planlegger, handler inn, sanker og preparerer råvarer og tilbereder mat som vi spiser i fellesskap. Etter et måltid diskuterer vi resultatet, hvilke erfaringer har vi gjort og hva kan vi ta med oss videre.
Vi vil ta flere utflukter fra skolen med blant annet restaurantbesøk, gårsdsbesøk og ekskursjoner. Vi vil også forsøke oss på ulike måter å lage mat ute i friluft som f.eks grill, kokegrop, bål eller primus.
- Matkultur lokalt og internasjonalt
- Matlaging innendørs og utendørs
- Sesongarbeid/sanking i sjø, hage, skog og mark
- Lage mat ute med bål og stormkjøkken
- Kunnskap om hva som er mulig innenfor et gitt budsjett
- Lage kortreist og bærekraftig mat
- Bærekraftig landbruk
- Besøke matsentralen
- Kafèdrift